Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γεια σας παιδόπουλα, 

Έχει δουλέψει κανείς την συγκεκριμένη μητρική ; Οτιδήποτε έχετε να πείτε αρνητικό ή θετικό, ευπρόσδεκτο εννοείται ! (εχω δει σκρουτζ, pc part picker, scan.co.uk, microcenter) 

Επεξ/σία από Θανάσης Μέγκουλας
Δημοσ.
Στις 5/2/2020 στις 7:15 ΜΜ, Θανάσης Μέγκουλας είπε

Γεια σας παιδόπουλα, 

Έχει δουλέψει κανείς την συγκεκριμένη μητρική ; Οτιδήποτε έχετε να πείτε αρνητικό ή θετικό, ευπρόσδεκτο εννοείται ! (εχω δει σκρουτζ, pc part picker, scan.co.uk, microcenter) 

Καλησπέρα, όχι MSI στις φθηνές (<300) στο Χ570.

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για να κάνω και γω τον δικηγόρο του διαβόλου, η μητρική θροτλάρει στα vrm με 3900x + και αρκετό manual all core OC. Με κάτι κλανιές 3600/3700x δε θα έχει κανένα θέμα, αφού είναι αντίστοιχη με τις "καλές" msi b450/x470 αλλά με κακό heatsinking. Αν ψάχνεις για τα καλύτερα vrm στις φτηνές x570 κοίτα για gigabyte aorus elite και asus prime x570-p και TUF.

Επεξ/σία από ilos
  • Like 2
Δημοσ.
10 ώρες πριν, Θανάσης Μέγκουλας είπε

Έχοντας τον 2600 ρίχνω άκυρο στην X570 pro a και πηγαίνω σε Χ470 gaming pro max 🧐🧐

Στην Gaming Plus MAX εννοείς που ενώ είναι ακριβως το ίδιο είναι αρκετά πιο φτηνή.😉

• Like 1
Δημοσ.

Εχω MSI X570 μητρική, τη Gaming Edge ... και υπογράφω και εγώ αυτό οτι αναφέρουν απο πάνω. Τώρα έχει πάνω της έναν 3600, θα απέφευγα να βάλω τον 3900-3950 πάνω της όμως. Οποτε πάω σε κάτι τέτοιο, η αντίστοιχο της επόμενης γενιάς, λογικά θα αλλάξω και μητρική.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, kkatzos είπε

Στην Gaming Plus MAX εννοείς που ενώ είναι ακριβως το ίδιο είναι αρκετά πιο φτηνή.😉

Ναι φίλε μου έκανα λάθος εγώ θα πάρω την gaming plus max τελικά. Έχουνε 40 ευρώ διάφορα στο vision και ο μόνος τρόπος να τα δικαιολογήσω είναι το I/O καλλυμα και η καλύτερη κάρτα ήχου και η τριπλή υποστήριξη για κάρτες γραφικών Χ16 ενώ στην gaming plus είναι διπλό Χ16 και στο τελευταίο pci είναι Χ8 οπότε κάπως έτσι την δικαιολογω. 🧐🧐. Εκτός αν υπάρχει κάτι άλλο και μου ξεφεύγει 🤔🤔

Επεξ/σία από Θανάσης Μέγκουλας
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, Θανάσης Μέγκουλας είπε

Ναι φίλε μου έκανα λάθος εγώ θα πάρω την gaming plus max τελικά. Έχουνε 40 ευρώ διάφορα στο vision και ο μόνος τρόπος να τα δικαιολογήσω είναι το I/O καλλυμα και η καλύτερη κάρτα ήχου και η τριπλή υποστήριξη για κάρτες γραφικών Χ16 ενώ στην gaming plus είναι διπλό Χ16 και στο τελευταίο pci είναι Χ8 οπότε κάπως έτσι την δικαιολογω. 🧐🧐. Εκτός αν υπάρχει κάτι άλλο και μου ξεφεύγει 🤔🤔

Η pro έχει και λίγο καλύτερα vrm heatsinks από την plus, αλλά klein mein. Και πάλι δεν έχουν το heatsinking της b450 tomahawk max που είναι μακράν το πιο vfm για 3600/3700x builds.

Επεξ/σία από ilos
  • Like 2
Δημοσ.
22 λεπτά πριν, ilos είπε

Η pro έχει και λίγο καλύτερα vrm heatsinks από την plus, αλλά klein mein. Και πάλι δεν έχουν το heatsinking της b450 tomahawk max που είναι μακράν το πιο vfm για 3600/3700x builds.

Δεν έχουν ακριβώς ίδια VRM η Tomahawk και οι Χ470. Οι τελευταίες έχουν και doublers. Οπότε είναι πολύ κοντά στην πράξη.

Σε τιμή, όπως έχουν τα πράγματα τώρα, είναι στα ίδια. Άρα για τα παραπάνω features προτιμάμε την Χ470.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
48 λεπτά πριν, kkatzos είπε

Δεν έχουν ακριβώς ίδια VRM η Tomahawk και οι Χ470. Οι τελευταίες έχουν και doublers. Οπότε είναι πολύ κοντά στην πράξη.

Σε τιμή, όπως έχουν τα πράγματα τώρα, είναι στα ίδια. Άρα για τα παραπάνω features προτιμάμε την Χ470.

Δεν έχουν doublers οι φτηνές x470 max. Doubled components έχουν όπως και οι καλές b450. H tomahawk και αρκετές άλλες msi b450 το ίδιο ακριβώς vrm design έχουν (και με καλύτερο heatsinking).😁 Πονεμένη ιστορία και μένα η msi x370 είχε τα ίδια vrm με την αντίστοιχη b350 αλλά με λίγο καλύτερα caps.😇

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1d9_E3h8bLp-TXr-0zTJFqqVxdCR9daIVNyMatydkpFA/htmlview

Οι x570 msi έχουν μεν doublers με μονά components δε, αλλά και πάλι Power Stages που έχουν oi Asus/Giga δεν είναι και μαζί με το κακό heatsinking για αυτό τις κράζουν όλοι.

Πολύς κόσμος εδώ προσπερνάει το heatsinking και το τι σόι vrm design είναι (δε παίζει ρόλο μόνο o # των phases). Τυπικά οι φτηνομεσαίες Asus x570  όλες 4 Phase είναι άλλα είναι κάπου 50 βαθμούς κάτω τα vrm σε stress tests σε σχέση με την φανταστική 8 phase msi x570-a pro.

27 λεπτά πριν, Θανάσης Μέγκουλας είπε

Άρα καλώς έπραξα για την Χ470 gaming plus max 😌😌

Μια χαρά μητρική είναι.

Επεξ/σία από ilos
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Θανάσης Μέγκουλας είπε

Ναι ρε παιδιά αν όμως βάλω τον 3600 μετά στην Χ470 πρακτικά στο μέλλον δεν χάνω το pci express x4 ? 

Eννοείς το Pci express v4. Προφανώς χρειάζεσαι x570 μητρική .

• Like 1
Δημοσ.

Έτσι και αλλιώς δεν χρειάζομαι την τρομερή επεξεργαστική ισχύ με έναν μέσο επεξεργαστή (ξεκίνησα από Ryzen 1600 πήγα σε 2600 και λογικά σε μερικά χρόνια θα πάω σε 3600). Απλά δεν μπορώ να ξέρω αν αξίζει από τώρα για μετέπειτα να πάω σε Χ570 μόνο και μόνο για το Χ4 και κατά πόσο θα έχει διαφορά δηλαδή αν μιλάμε για απόδοση 5% παραπάνω δεν αξίζει η όλη φασαρία αν φτάσουμε να μιλάμε για παράδειγμα μετά από 2 έτη για αύξηση κατά 15% θα αξίζει αλλά κανείς δεν ξέρει. Καλά καλά δεν έχουνε βγει παιχνίδια (από όσο ξέρω) 🤔🧐🙄

3 λεπτά πριν, ilos είπε

Eννοείς το Pci express v4. Προφανώς χρειάζεσαι x570 μητρική .

Ναι το Pcie exrpess 4 x16 εννοώ γράψε άκυρο εκεί 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...