Muhammad Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2020 ερώτηση θεωρητική μιας και δε μπορώ να το τεστάρω μόνος μου. έστω ότι είμαστε συνδεδεμένοι σε κάποιο δίκτυο όπου υπάρχουν κάποιοι περιορισμοί. πχ κάποια ports είναι κλειστά, πχ σε κάποια σελίδα μπορεί να τρέχει μια εφαρμογή με video conference και δεν έχουμε εικόνα ή ήχο ή δε ξέρω γω τι άλλο περιορισμό.... αν μπούμε με opera και ενεργοποιημένο το vpn που έχει μπορούμε να τα ξεμπλοκάρουμε; παλαιότερα είχε τύχει να χρησιμοποιήσω αυτή την πατέντα διότι δε μπορούσα να μπω σε συγκεκριμένο site. η IP από την οποία έμπαινα (static) είχε φάει block.
Muhammad Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2020 8 λεπτά πριν, elpenor είπε Ναι Οκ ευχαριστώ. και για να γίνω περισσότερο συγκεκριμένος, παλαιότερα ήταν να παρακολουθήσω κάποιο live σεμινάριο μέσω ενός site. δυστυχώς από εκεί που συνδεόμουν λόγω περιορισμών του δικτύου δεν είχα ήχο ή εικόνα δε θυμάμαι τι. Νομίζω ήχο. Μετά έμαθα ότι για να λειτουργήσει το όλο σύστημα κάποια ports έπρεπε να είναι ανοιχτά. Προφανώς αυτά ήταν κλειστά. Αν λοιπόν τότε χρησιμοποιούσα τον opera θα μπορούσα κανονικά να το παρακολουθήσω. σωστά;
elpenor Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2020 Στο WebRTC αφού γίνει το signaling και το discovery μετά ο browser ανοίγει random ports για να πάρει το audio και το video stream οπότε ακούγεται αρκετά δύσκολο να φταίει το δίκτυο για την φωνή. Αν δεν ήταν WebRTC τότε το audio και το video θα ερχόντουσαν από το ίδιο stream. Σε κάθε περίπτωση εγώ δεν νομίζω ότι το πρόβλημα είχε σχέση με το δίκτυο. Μπορεί να κάνω και λάθος φυσικά. Πάντως για την ερώτηση σου αν χρησιμοποιείς VPN τότε δεν ανοίγει ports το router και το pc σου πέρα από αυτό που χρησιμοποιεί για το VPN tunnel.
physvlog Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) Οντως δεν εχει να κανουν οι πορτες με το προβλημα που αναφερεις. Επεξ/σία 6 Φεβρουαρίου 2020 από physvlog
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα