slvsnt Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2020 έχω το αυτοκίνητο του τίτλου (VW polo tsi 105 του 2010 έκδοση highline) και είμαι για αλλαγή αμορτισέρ. ρωτώντας στην αντιπροσωπεία μου είπαν γύρω στα 400€-450€ η τετράδα. νομίζω με τα εργατικά μέσα δε θυμάμαι ακριβώς. σε 2 διαφορετικούς που ρώτησα η τιμή είναι η ίδια για τα εργοστασιακά αμορτισέρ. Ερώτηση 1η: Ποια είναι τα εργοστασιακά που φοράει το αμάξι. άλλοι λένε sachs, άλλοι bilstein b4, b6..... άκρη δε βγάζω. Διότι αν είναι ένα από αυτά, τα βρίσκω στα ~200€. Ε δε λέει να δώσω στους άλλους 400€+. Δεν έχω πρόβλημα να πληρώσω 400€ αλλά όχι για κάτι που οι άλλοι πουλάνε στα μισά χρήματα. θα τολμήσω να κάνω και μια 2η ερώτηση. Τι αμορτισέρ θα προτείνατε γενικά για το συγκεκριμένο αυτοκίνητο. Το αστείο της υπόθεσης είναι ότι για τα ίδια αμορτισέρ διαβάζω άλλον να τα χαρακτηρίζει κορυφαία και άλλον να λέει ότι είναι τόσο χάλια που μόλις τα έβαλε τα έβγαλε. Κι άλλος να λέει ότι σώθηκε μόλις έβαλε τη μάρκα που ο προηγούμενος είχε βγάλει μέσα σε μια εβδομάδα. Συμπέρασμα, καθένας το βιολί του άντε βγάλε άκρη πάλι.... Ερώτηση 3η.είχα βρει ένα site γερμανικό (με μαύρο Theme) που τα είχε σε καλή τιμή. Το είχα διαβάσει σε κάποιο forum με αυτοκίνητα. Δυστυχώς δε το κράτησα στα αγαπημένα και το ξέχασα. Μήπως κανείς ξέρει κάτι; Ή κάποιο άλλο τελοσπάντων.. Βασικά εγώ θα το πάω εκτός αντιπροσωπείας, θα μου πει κι αυτός τη γνώμη του κλασσικά, αλλά είπα να ρωτήσω κι εδώ γιατί έχω σκοπό να τα πάρω και να πάω να μου τα αλλάξουν γιατί αλλιώς θα με πρήζουν να βάλω αυτά που πουλάνε αυτοί. Βασικά θα με ενδιέφερε κάτι στο ίδιο επίπεδο με αυτά που φοράει αλλά αν κάποιος έχει εμπειρία από κάτι άλλο, είτε σκληρά είτε μαλακά ας προτείνει Καγκουριές με χαμηλώματα και τέτοια ας μην αναφερθούν
NikosKallithea Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2020 90% φοραει sachs η βαζεις τα ιδια απο το εμπόριο, ή πας σε bilstein. Πας στο σιτε και επιλέγεις https://www.bilstein.com/gr/el/
babisskg Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) 10 ώρες πριν, slvsnt είπε έχω το αυτοκίνητο του τίτλου (VW polo tsi 105 του 2010 έκδοση highline) και είμαι για αλλαγή αμορτισέρ. ρωτώντας στην αντιπροσωπεία μου είπαν γύρω στα 400€-450€ η τετράδα. νομίζω με τα εργατικά μέσα δε θυμάμαι ακριβώς. σε 2 διαφορετικούς που ρώτησα η τιμή είναι η ίδια για τα εργοστασιακά αμορτισέρ. Ερώτηση 1η: Ποια είναι τα εργοστασιακά που φοράει το αμάξι. άλλοι λένε sachs, άλλοι bilstein b4, b6..... άκρη δε βγάζω. Διότι αν είναι ένα από αυτά, τα βρίσκω στα ~200€. Ε δε λέει να δώσω στους άλλους 400€+. Δεν έχω πρόβλημα να πληρώσω 400€ αλλά όχι για κάτι που οι άλλοι πουλάνε στα μισά χρήματα. θα τολμήσω να κάνω και μια 2η ερώτηση. Τι αμορτισέρ θα προτείνατε γενικά για το συγκεκριμένο αυτοκίνητο. Το αστείο της υπόθεσης είναι ότι για τα ίδια αμορτισέρ διαβάζω άλλον να τα χαρακτηρίζει κορυφαία και άλλον να λέει ότι είναι τόσο χάλια που μόλις τα έβαλε τα έβγαλε. Κι άλλος να λέει ότι σώθηκε μόλις έβαλε τη μάρκα που ο προηγούμενος είχε βγάλει μέσα σε μια εβδομάδα. Συμπέρασμα, καθένας το βιολί του άντε βγάλε άκρη πάλι.... Ερώτηση 3η.είχα βρει ένα site γερμανικό (με μαύρο Theme) που τα είχε σε καλή τιμή. Το είχα διαβάσει σε κάποιο forum με αυτοκίνητα. Δυστυχώς δε το κράτησα στα αγαπημένα και το ξέχασα. Μήπως κανείς ξέρει κάτι; Ή κάποιο άλλο τελοσπάντων.. Βασικά εγώ θα το πάω εκτός αντιπροσωπείας, θα μου πει κι αυτός τη γνώμη του κλασσικά, αλλά είπα να ρωτήσω κι εδώ γιατί έχω σκοπό να τα πάρω και να πάω να μου τα αλλάξουν γιατί αλλιώς θα με πρήζουν να βάλω αυτά που πουλάνε αυτοί. Βασικά θα με ενδιέφερε κάτι στο ίδιο επίπεδο με αυτά που φοράει αλλά αν κάποιος έχει εμπειρία από κάτι άλλο, είτε σκληρά είτε μαλακά ας προτείνει Καγκουριές με χαμηλώματα και τέτοια ας μην αναφερθούν Δώστε προσοχή διότι κυκλοφορούν και καινούργια από ανακατασκευή , σε πολύ χαμηλές τιμές . Θα τα πετάξετε σε κανένα χρόνο το πολύ . Εφόσον το αυτοκίνητο έχει Μακφέρσον ανάρτηση γύρω γύρω , τα 300 με 400 ευρώ είναι αναμενόμενα . Τα Sachs μια χαρά είναι , εφόσον είναι καινούργια . Επεξ/σία 5 Φεβρουαρίου 2020 από babisskg
aGka8l Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2020 Η τιμή που σου παν νομίζω ειναι πολλά . Γυρω στα 180- 200€ τα αμορτισέρ , πολυ βαριά 90€ τοποθέτηση και ευθυγράμμιση και υπάρχει πιθανότητα να θες top mounts , και bump stops χοντρικά 60€ εξτρα,
slvsnt Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2020 8 ώρες πριν, aGka8l είπε Η τιμή που σου παν νομίζω ειναι πολλά . Γυρω στα 180- 200€ τα αμορτισέρ , πολυ βαριά 90€ τοποθέτηση και ευθυγράμμιση και υπάρχει πιθανότητα να θες top mounts , και bump stops χοντρικά 60€ εξτρα, τα πάντα είναι σχετικά. υπάρχουν μοντέλα με <200€ και άλλα με τριπλάσια και βάλε τιμή.... αν πχ έχουνε τα bilstein b4 που ισχυρίζονται μερικοί είναι πολλά, αυτά κοστίζουν λιγότερο από 200€. αν έχουν τα b8 (λέμε τώρα) ευκαιρία. αλλά απ ότι λένε οι περισσότεροι όποιο μοντέλο και να φοράνε, η τιμή του παίζει στα 200€ που έγραψες. άρα τα 400+ που θέλουν είναι κοροϊδία. Το θέμα είναι όταν σου λένε 400€ για τι αμορτισέρ μιλάμε. Αν ρωτήσεις θα σου πούνε τα εργοστασιακά. Ναι αλλά ποια είναι τα εργοστασιακά; Είναι σα να σου χαλάει ο σκληρός στον υπολογιστή και να σου λένε θα σου τον αλλάξουμε με τον εργοστασιακό με 100€. Είναι ακριβά ή όχι; αν σου βάλουν κάποιο HDD στα 500GB τότε είναι κλέψιμο. αν σου βάλλουν SSD στο 1TB είναι μια χαρά. Δε ξέρεις όμως ποιος είναι ο εργοστασιακός οπότε δε μπορείς να κρίνεις. Από εκεί και πέρα ασχέτως του τι πουλάνε στην αντιπροσωπεία ακούω προτάσεις καθώς και αυτό που έγραψα πριν, αν ξέρει κάποιος για το γερμανικό site. ψάχνω μήπως το βρω. είχε πολύ καλές τιμές
Επισκέπτης Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) 6 λεπτά πριν, slvsnt είπε τα πάντα είναι σχετικά. υπάρχουν μοντέλα με <200€ και άλλα με τριπλάσια και βάλε τιμή.... αν πχ έχουνε τα bilstein b4 που ισχυρίζονται μερικοί είναι πολλά, αυτά κοστίζουν λιγότερο από 200€. αν έχουν τα b8 (λέμε τώρα) ευκαιρία. αλλά απ ότι λένε οι περισσότεροι όποιο μοντέλο και να φοράνε, η τιμή του παίζει στα 200€ που έγραψες. άρα τα 400+ που θέλουν είναι κοροϊδία. Το θέμα είναι όταν σου λένε 400€ για τι αμορτισέρ μιλάμε. Αν ρωτήσεις θα σου πούνε τα εργοστασιακά. Ναι αλλά ποια είναι τα εργοστασιακά; Είναι σα να σου χαλάει ο σκληρός στον υπολογιστή και να σου λένε θα σου τον αλλάξουμε με τον εργοστασιακό με 100€. Είναι ακριβά ή όχι; αν σου βάλουν κάποιο HDD στα 500GB τότε είναι κλέψιμο. αν σου βάλλουν SSD στο 1TB είναι μια χαρά. Δε ξέρεις όμως ποιος είναι ο εργοστασιακός οπότε δε μπορείς να κρίνεις. Από εκεί και πέρα ασχέτως του τι πουλάνε στην αντιπροσωπεία ακούω προτάσεις καθώς και αυτό που έγραψα πριν, αν ξέρει κάποιος για το γερμανικό site. ψάχνω μήπως το βρω. είχε πολύ καλές τιμές Γερμανικά γνωριζεις,δηλαδή να μιλήσεις σε γερμανικό φορουμ; Αν ναι,τότε στο παρακάτω θα βρεις τα πάντα για το αμάξι ΣΟΥ https://www.motor-talk.de/forum/vw-polo-5-b758.html Επεξ/σία 5 Φεβρουαρίου 2020 από jmmys
meletis_m Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2020 Στις 5/2/2020 στις 12:15 ΠΜ, slvsnt είπε έχω το αυτοκίνητο του τίτλου (VW polo tsi 105 του 2010 έκδοση highline) και είμαι για αλλαγή αμορτισέρ. ρωτώντας στην αντιπροσωπεία μου είπαν γύρω στα 400€-450€ η τετράδα. νομίζω με τα εργατικά μέσα δε θυμάμαι ακριβώς. σε 2 διαφορετικούς που ρώτησα η τιμή είναι η ίδια για τα εργοστασιακά αμορτισέρ. Ερώτηση 1η: Ποια είναι τα εργοστασιακά που φοράει το αμάξι. άλλοι λένε sachs, άλλοι bilstein b4, b6..... άκρη δε βγάζω. Διότι αν είναι ένα από αυτά, τα βρίσκω στα ~200€. Ε δε λέει να δώσω στους άλλους 400€+. Δεν έχω πρόβλημα να πληρώσω 400€ αλλά όχι για κάτι που οι άλλοι πουλάνε στα μισά χρήματα. θα τολμήσω να κάνω και μια 2η ερώτηση. Τι αμορτισέρ θα προτείνατε γενικά για το συγκεκριμένο αυτοκίνητο. Το αστείο της υπόθεσης είναι ότι για τα ίδια αμορτισέρ διαβάζω άλλον να τα χαρακτηρίζει κορυφαία και άλλον να λέει ότι είναι τόσο χάλια που μόλις τα έβαλε τα έβγαλε. Κι άλλος να λέει ότι σώθηκε μόλις έβαλε τη μάρκα που ο προηγούμενος είχε βγάλει μέσα σε μια εβδομάδα. Συμπέρασμα, καθένας το βιολί του άντε βγάλε άκρη πάλι.... Ερώτηση 3η.είχα βρει ένα site γερμανικό (με μαύρο Theme) που τα είχε σε καλή τιμή. Το είχα διαβάσει σε κάποιο forum με αυτοκίνητα. Δυστυχώς δε το κράτησα στα αγαπημένα και το ξέχασα. Μήπως κανείς ξέρει κάτι; Ή κάποιο άλλο τελοσπάντων.. Βασικά εγώ θα το πάω εκτός αντιπροσωπείας, θα μου πει κι αυτός τη γνώμη του κλασσικά, αλλά είπα να ρωτήσω κι εδώ γιατί έχω σκοπό να τα πάρω και να πάω να μου τα αλλάξουν γιατί αλλιώς θα με πρήζουν να βάλω αυτά που πουλάνε αυτοί. Βασικά θα με ενδιέφερε κάτι στο ίδιο επίπεδο με αυτά που φοράει αλλά αν κάποιος έχει εμπειρία από κάτι άλλο, είτε σκληρά είτε μαλακά ας προτείνει Καγκουριές με χαμηλώματα και τέτοια ας μην αναφερθούν Σε ποια περιοχή είσαι ; Ρώτησε στη Θηβών κοντά είναι κατάστημα με ανταλλακτικά και στο Κορωπί μόνο για του Group . Είχα ψωνίσει παλιότερα για ένα mk2 golf. Έχει και καινούργια αλλά και μεταχειρισμένα
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα