BERBIS Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2020 Καλησπέρα σε όλους! Πρόσφατα έφτιαξα ένα νέο σύστημα όπως παρακάτω 1. Asrock z390 pro 4 2. i5 9600k 3. κάρτα γραφικών ακόμα δεν έχω αποφασίσει τι θα κουμπώσω. 4. corsair rmx 750x v2 w80+ gold 5. corsair vengeance 16gb (2x8) DDR4 3200 MXz 6. Arctic Freezer Esports 34 duo και αυτή την στιγμή το σύστημα παίζει με τα ενσωματωμένα γραφικά του ι5 9600Κ μέχρι να αποφασιστεί ποια κάρτα θα κουμπώσει επάνω. Το θέμα μου είναι το εξής η μητρική στην σελίδα της έχει να κατεβάσεις μία εφαρμογή η οποία κλοκάρει τον επεξεργαστή ( ASRock A-Tuning utility) την κατέβασα και όταν την έτρεξα και προσπάθησα να τον κλοκάρω μου έγραψε ότι δέν υποστηρίζεται από την πλατφόρμα! Και ρωτάω εγώ ο ψιλοάσχετος μήπως δέν κλοκάρει γιατί παίζει με τα γραφικά του ? μήπως θέλει καμιά ρύθμιση μέσα από το BIOS? η φάγαμε πατάτα και η συγεκριμένη μητρική δέν κλοκάρει ? από την άλλη αφού στα utility της έχει αυτο το πρόγραμμα! εάν γνωρίζει κάποιος θα ήμουν υπόχρεος για τις απαντήσεις ευχαριστώ!
RcManiac Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) Δες έκδοση BIOS με CPU-Z και κάνε update στην τελευταία που βγήκε 1 μόλις μήνα πριν. Επεξ/σία 4 Φεβρουαρίου 2020 από RcManiac
RcManiac Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2020 Εμένα είχε έρθει με 1.60 και δεν την έβλεπε (Z390 Phantom Gaming-ITX/ac) . Δοκίμασε το τελευταίο 4.40 και κατέβασε τη τελευταία έκδοση του A-tuning 3.0.302 γιατί στο site της μητρικής σου έχει την 3.0.245. Για να κλοκάρεις μνήμες το κάνεις με το ASRock Timing Configurator 4.0.4
BERBIS Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) Προσπάθησα να κάνω αναβάθμιση το BIOS μέσα από το παλιό BIOS αλλά στο τέλος αφού φτάσει η μπάρα στο 100% κάνει επανεκκίνηση και μου γράφει invalid code αν θυμάμαι καλά ! Δηλαδή τζίφος παραμένω με την P 4.30. Επίσης δεν λειτουργεί το Α tuning 3.0.302 τρέχει αλλά δεν μου βγάζει επιλογές πόσα GHz θα κλοκαριστεί ο επεξεργαστής! Αυτό που παρατήρησα είναι όταν επιλέγω το (performance mode) μέσα στο Α tuning στο CPU-Z εκεί που γράφει core speed απο 800ΜΗz πάει στα 4300-4500 ΜΗz! αλλά δεν μου δίνει επιλογή να επιλέξω πόσα GHz Θέλω να τον φτάσω! Επεξ/σία 6 Φεβρουαρίου 2020 από BERBIS
RcManiac Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2020 Στο Operation Mode όταν επιλέγεις Performance Mode πρέπει στο OC Tweaker να βλέπεις αυτό :
BERBIS Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2020 Αδερφέ αυτό μου το βγάζει! Κοίτα την παρακάτω φωτογραφεία είναι από το δεύτερο σύστημα που έχω εκεί που γράφει turbo 4.5ghz κτλπ την επιλογή να διαλέξω πόσα GHz να κλοκαριστεί δέν μου βγάζει! BIOS up date σε 4.40 το κατάφερα! θα ανεβάσω φωτό κάποια στιγμή απο το άλλο σύστημα για να καταλάβεις!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα