Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα.

Εχω ενα λάπτοπ με amd ryzen 5 3500u και πανω εχει samsung 4gb ddr4 so-dimm 2400.Εχει δυο slot επισης με μέγιστο 32gb.Μολις παραγγείλα μια 8gb αλλης μαρκας με τα ιδια χαρακτηριστικά βεβαια γιατι αργότερα μπορεί να του βαλω αλλη μια 8αρα.

Θα ηθελα να ρωτήσω αν μπορω να τις συνδυάσω σαν συνολο 12gb χωρις να εχω προβλημα και αν ναι σε πιο slot πρεπει να βαλω την καθεμια!

Ευχαριστώ!🙂

Δημοσ.
16 minutes ago, risingsun said:

Καλησπέρα.

Εχω ενα λάπτοπ με amd ryzen 5 3500u και πανω εχει samsung 4gb ddr4 so-dimm 2400.Εχει δυο slot επισης με μέγιστο 32gb.Μολις παραγγείλα μια 8gb αλλης μαρκας με τα ιδια χαρακτηριστικά βεβαια γιατι αργότερα μπορεί να του βαλω αλλη μια 8αρα.

Θα ηθελα να ρωτήσω αν μπορω να τις συνδυάσω σαν συνολο 12gb χωρις να εχω προβλημα και αν ναι σε πιο slot πρεπει να βαλω την καθεμια!

Ευχαριστώ!🙂

Καλύτερα να πάρεις άλλη μία 8GB και να βγάλεις την 4άρα για να δουλέψει θεωρητικά σε dual channel. Ας περιμενουμε να δεις τι θα πει και κανενας άλλος.

Δημοσ.
40 λεπτά πριν, VonLoutsos είπε

Καλύτερα να πάρεις άλλη μία 8GB και να βγάλεις την 4άρα για να δουλέψει θεωρητικά σε dual channel. Ας περιμενουμε να δεις τι θα πει και κανενας άλλος.

Και γω αυτο καταλαβα που ψιλοgooglαρα γιατι μπορει να χάσω και απο απόδοση...

Δημοσ.
2 ώρες πριν, EddieObscurant είπε

Τα 4+4gb θα ναι σε dual channel, τα εξτρα 4gb σε single

Δηλαδή την 8αρα στο πρώτο slot και η 4αρα στο δεύτερο?

Δημοσ.

Σε οποιο σλοτ θες βαλτα. Τα 4gb της 8αρας μαζι με τα 4gb της 4αρας θα ειναι σε dual channel. Τα υπολοιπα 4gb της 8αρας θα συμπεριφερονται σαν single channel. Aυτο συμβαίνει οταν οι μνήμες έχουν διαφορετικο μεγεθος.

12gb θα χεις κανονικα χωρις προβλημα απλά τα 4gb της 8αρας θα συμπεριφερονται σαν single channel

• Like 1
Δημοσ.
15 λεπτά πριν, EddieObscurant είπε

Σε οποιο σλοτ θες βαλτα. Τα 4gb της 8αρας μαζι με τα 4gb της 4αρας θα ειναι σε dual channel. Τα υπολοιπα 4gb της 8αρας θα συμπεριφερονται σαν single channel. Aυτο συμβαίνει οταν οι μνήμες έχουν διαφορετικο μεγεθος.

12gb θα χεις κανονικα χωρις προβλημα απλά τα 4gb της 8αρας θα συμπεριφερονται σαν single channel

Απο απόδοση κατι διαβασα οτι θα χασω.Ισχυει?Οι περισσότεροι προτεινουν δύο 4αρες η δύο 8αρες και παει λέγοντας...

Δημοσ.

οταν χρειαστει να χρησιμοποιήσεις τα 4gb που ειναι σε single channel , ναι θα χανεις σε αποδοση σε οσες εφαρμογες ειναι bandwidth sensitive οπως τα παιχνδια με την ενσωματωμενη καρτα γραφικών

Δημοσ.

Εχουμε καποιο review, που να δειχνει: οτι παιζουν οντως, σε "flex" φαση οι ram,
κι οχι παντοτε σε single channel (μεχρι πριν μηνες δεν εβρισκα κατι τετοιο, μα
ελπιζω να το εχουν καπως αλλαξει/σωσει τη χαμενη παρτιδα, με τους 3ΧΧΧ?

😟

• Like 1
Δημοσ.
34 λεπτά πριν, TheDevilMayCare είπε

😟

Σε γνωστο που μου ειχε φέρει ενα lenovo (15api μου φαινεται) με 2200u ή 3200u  που ειχε soldered 4gb και του έβαλα άλλα 8gb στο cpu-z φαινοταν σαν dual channel (προφανως flex ήταν) και σε λιγα benchmarks με aida που το του ετρεξα πριν του το δωσω πισω, ειχε αρκετη διαφορα οσον αφορα αυτα της μνημης σε σχεση με το single channel. Τώρα δεν ειχα dimm 4gb για να σου πω διαφορα σε σχέση με κανονικα dual channel

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
43 λεπτά πριν, TheDevilMayCare είπε

😟

Διαβασα και παλι μπερδεύτηκα 😂

Βασικα το θεμα μου ειναι αν πραγματικά θα κερδισω κατι με 4+8=12 η μονο με 8.Αν ειναι μικρες οι διαφορές οκ,δεν ειμαι καποιος απαιτητικός χρήστης.Αν ειναι μεγαλες τοτε κριμα την 4αρα να την εχω στην ακρη.

Επεξ/σία από risingsun
Δημοσ.

Εγω δεν ειμαι αρνητικος, πραγματικα, ισα-ισα το αντιθετο! 👾 Αλλα δεν μπορω να ρισκαρω: να αγορασω
κατι, και αν δεν παιζει σε flex, να το επιστρεφω μετα...Δεν γινεται ο χρηστης, να ειναι ο...tester, γαμ*το! 🤬

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...