Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Άμα την δέχεται ο 3600, ναι. Για αυτό αγόρασα τον 3600 και όχι τον 2600. Περισσότερο future proof, με 65 ευρώ παραπάνω. 

Αύριο θα τα έχω όλα, απλά δεν ξέρω πότε θα βρω τον χρόνο για το στήσιμο. Έχω και ένα μωρό 15 μηνών και δεν μπορώ να ησυχάσω! Μάλλον το βράδυ που θα κοιμηθεί, θα πιάσω δουλειά, αν και προτιμώ να βαράει ο ήλιος και όχι η λάμπα! 

Επεξ/σία από elpaso1
  • Απαντ. 79
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, LIGHT1NG είπε

Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου

Screenshot_20200211-171840_Chrome.png.76285edbf612fea16868afbd06e00ab8.png

ΟΤΑΝ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΓΙΑΤΊ ΈΒΑΛΕΣ ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΌ ΒΊΝΤΕΟ ΜΕ 3600Χ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟΝ 3600 ΘΑ ΣΟΥ ΠΩ ΚΙ ΕΓΩ ΓΙΑΤΙ ΠΗΓΑ ΣΤΑ 3600. ΒΡΕΣ ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΥ ΝΑ ΔΕΙΧΝΕΙ ΙΔΙΕΣ ΣΥΧΝΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΓΚΡΙΝΕΙ ΤΟΝ 3600 ΜΕ ΤΟΝ 2600Χ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟΥΣ ΣΥΓΚΡΙΝΟΥΜΕ, ΔΕΝ ΣΥΓΚΡΙΝΟΥΜΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΑ ΜΕ ΜΗΛΑ.

sorry για τα caps, βαριεμαι να τα ξαναγράφω. Ο 3600 ειναι 4% πιο αργός από τον 3600x και ο 2600x 8% πιο αργός από τον 3600. 

μιλάμε για 60 fps ετσι;

ok.jpg

2 fps με το ζορι 

Τα 30 fps παραπάνω θα είναι σε παιγνίδια στα 200 fps. Αντί για 200 δηλαδή στα 230. Μεγάλες διαφορές που θα δεις στο gaming.

Τέλος πάντων, δύο λόγοι που πήγα σε 3600. 1ον) βιασύνη, μπήκα στο insomnia να δω ποιος είναι bang for buck και λενε ο 3600. 😁

Δεύτερον: Κακή εκτίμηση. Νόμιζα ότι ο 3600 θα είχε κάτι παραπάνω από specs. Πέρα από το 7nm δεν έχει κάτι άλλο. Μόδα είναι και θα περάσει.

Αν ξαναέκανα την επιλογή θα κρατούσα τα 65 ευρώ στην τσέπη μου. 

ή εναλλακτικά να τα έβαζα σε Intel επεξεργαστή που γίνεται σοβαρό OC.

Επεξ/σία από beagnot
Δημοσ.
20 λεπτά πριν, beagnot είπε

ΟΤΑΝ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΓΙΑΤΊ ΈΒΑΛΕΣ ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΌ ΒΊΝΤΕΟ ΜΕ 3600Χ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟΝ 3600 ΘΑ ΣΟΥ ΠΩ ΚΙ ΕΓΩ ΓΙΑΤΙ ΠΗΓΑ ΣΤΑ 3600. ΒΡΕΣ ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΥ ΝΑ ΔΕΙΧΝΕΙ ΙΔΙΕΣ ΣΥΧΝΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΓΚΡΙΝΕΙ ΤΟΝ 3600 ΜΕ ΤΟΝ 2600Χ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟΥΣ ΣΥΓΚΡΙΝΟΥΜΕ, ΔΕΝ ΣΥΓΚΡΙΝΟΥΜΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΑ ΜΕ ΜΗΛΑ.

sorry για τα caps, βαριεμαι να τα ξαναγράφω. Ο 3600 ειναι 4% πιο αργός από τον 3600x και ο 2600x 8% πιο αργός από τον 3600. 

μιλάμε για 60 fps ετσι;

ok.jpg

2 fps με το ζορι 

Τα 30 fps παραπάνω θα είναι σε παιγνίδια στα 200 fps. Αντί για 200 δηλαδή στα 230. Μεγάλες διαφορές που θα δεις στο gaming.

Χ με Χ θα συγκρίνεις απλό με απλό επίσης όλα λένε δίπλα OC πόσο oc  ο καθένας? Ξέρεις? Το ραμ potential oc από τον 3600 το βάζεις μέσα? Μην είσαι μπουμπης

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, LIGHT1NG είπε

Χ με Χ θα συγκρίνεις απλό με απλό επίσης όλα λένε δίπλα OC πόσο oc  ο καθένας? Ξέρεις? Το ραμ potential oc από τον 3600 το βάζεις μέσα? Μην είσαι μπουμπης

Το RAM potential θα σου δώσει +0.000005 fps στα παιγνίδια.

Αν την θέλεις την ακριβή RAM για να σου βγάζει παραπάνω στα benchmark πάρε μνήμες που κάνουν €200 και τρέχε benchmark όλη μέρα.

Σας είχα για πιο σχετικούς εδώ πέρα, τελικά με απογοητεύετε. 

Δημοσ.
Μόλις τώρα, beagnot είπε

Το RAM potential θα σου δώσει +0.000005 fps στα παιγνίδια.

Αν την θέλεις την ακριβή RAM για να σου βγάζει παραπάνω στα benchmark πάρε μνήμες που κάνουν €200 και τρέχε benchmark όλη μέρα.

Σας είχα για πιο σχετικούς εδώ πέρα, τελικά με απογοητεύετε. 

Στο assasin creed όσο πιο σφιχτά timings με περισσότερα mhz τόσο παραπάνω fps παίρνεις κάθε παιχνίδι είναι διαφορετικό 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ξεκολλάτε....
Μπούμπης ο ένας, άσχετοι όλοι στο φορουμ ο αλλος. 🤮

1 hour ago, elpaso1 said:

Άμα την δέχεται ο 3600, ναι. Για αυτό αγόρασα τον 3600 και όχι τον 2600. Περισσότερο future proof, με 65 ευρώ παραπάνω. 

Αύριο θα τα έχω όλα, απλά δεν ξέρω πότε θα βρω τον χρόνο για το στήσιμο. Έχω και ένα μωρό 15 μηνών και δεν μπορώ να ησυχάσω! Μάλλον το βράδυ που θα κοιμηθεί, θα πιάσω δουλειά, αν και προτιμώ να βαράει ο ήλιος και όχι η λάμπα! 

Άμα κοιμάται το βράδυ, είσαι πολύ τυχερός!! :)

Επεξ/σία από ptaf
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Mπούμπης τι σημαίνει;

30 λεπτά πριν, LIGHT1NG είπε

Κάτι ακόμα 1440 δεν είναι το 4κ απλά να το έχεις στο μυαλό σου

χαχα

Ναι ήταν 1440p. Δεν με ενδιαφέρει εψαχνα γύρω στα 60 fsp, ;htan 70-80 sta 4k θα ήταν 60 Στο 4κ η διαφορά δεν θα είναι 2 fps θα είναι 1 fps. Αυτο λοιπόν που γράφεις δεν βοηθάει το επιχειρημά σου. Λοιπόν, φεσώσατε το παλικάρι 65 ευρώ οι ξερόλες.

Overclocking λοιπόν. Και οι τρεις επεξεργαστές έχουν auto boost, o 2600x στα 4ghz, o 3600 sta 4.2 Ghz, o 3600x στα 4.3 Ghz

Καλά μέχρι εδώ; Λοιπόν έκανα κάποια benchmark στον δικό μου και θα σου τα παραθέσω: 

noOC.JPG

Μόλις τώρα, beagnot είπε

Mπούμπης τι σημαίνει;

χαχα

Ναι ήταν 1440p. Δεν με ενδιαφέρει εψαχνα γύρω στα 60 fsp, ήταν 70-80 sta 4k θα ήταν 60 Στο 4κ η διαφορά δεν θα είναι 2 fps θα είναι 1.5 fps. Αυτο λοιπόν που γράφεις δεν βοηθάει το επιχειρημά σου. Λοιπόν, φεσώσατε το παλικάρι 65 ευρώ οι ξερόλες.

Overclocking λοιπόν. Και οι τρεις επεξεργαστές έχουν auto boost, o 2600x στα 4ghz, o 3600 sta 4.2 Ghz, o 3600x στα 4.3 Ghz

Καλά μέχρι εδώ; Λοιπόν έκανα κάποια benchmark στον δικό μου και θα σου τα παραθέσω: 

noOC.JPG

Επεξ/σία από beagnot
προσθεση
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, beagnot είπε

Mπούμπης τι σημαίνει;

χαχα

Ναι ήταν 1440p. Δεν με ενδιαφέρει εψαχνα γύρω στα 60 fsp, ;htan 70-80 sta 4k θα ήταν 60 Στο 4κ η διαφορά δεν θα είναι 2 fps θα είναι 1 fps. Αυτο λοιπόν που γράφεις δεν βοηθάει το επιχειρημά σου. Λοιπόν, φεσώσατε το παλικάρι 65 ευρώ οι ξερόλες.

noOC.JPG

https://valid.x86.fr/ac1jeq

αυτό από το δικό μου όταν το είχα κάνει μια φορά τον Ιανουάριο..

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Λοιπόν με έκανες να κάνω τρία διαφορετικά τεστ για να σου δείξω τις διαφορές:

CB 20 σε όλα, Το Αuto είναι με OG Genie, σου δίνει boost στα 4.2Ghz με μνήμες στο default 3000Mhz timings 16 20 20 36.

Αλλά σου ανεβάζει αυτόματα το voltage στα 140-1.45 και είναι no-no

Το δικό μου OC είναι στα 4.270Ghz με τις μνήμες στα 3200Mhz ίδια timings στα 1.36v

Κατά την γνώμη σου πόση διαφορά λες να δίνει αυτό στα παιγνίδια; Οι διαφορές στο CPU-Z - στο single core που μας ενδιαφέρει ειναι 502-517-522 

Τώρα μιλάμε για Overclocking headroom μεταξυ άλλων υπολογιστών που οι διαφορές είναι ακόμα μικρότερες. 

STOCK.JPG

AutoOC CB.JPG

manOC.JPG

Μιλάμε για απειροελάχιστες διαφορές φίλε μου. Η ryzen έφτιαξε μια σειρά πολύ καλούς επεξεργαστές και μας έδωσε - και καλά - OC να παίζουμε.

Εγώ στον προηγούμενο υπολογιστή μου i52500K τον είχα από stock 3.3Ghz sta 4.675Ghz και πόση διαφορά νομίζεις είχα στα παιγνίδια στο 1080p; στα 60fps; 6-7 fps

Στα 4κ ήταν 2-3fps. Αυτές είναι οι πραγματικές διαφορές. Και μιλάμε για OC headroom της Intel, όχι της AMD

Τις μνήμες ddr3 τις ανεβασα από τα 1600 στα 2133 και δεν είδα διαφορές. Ισως 0.25 fps.

Να προσθέσω ότι είμαι σε aftermarket cooler ( Cryorig H7 ) και όχι σε stock. σε stock πρέπει να ανεβαίνουν οι θερμοκρασίες. Και αν θέλεις 4.3Ghz σε όλα τα cores πρεπει να το ταίσεις 1.40-1.41 v Που λένε ότι δεν είναι ασφαλές. 

Με το OG Genie σε ανεβάζει εκεί για να σου δώσει 4.2ghz και σε κρατάει εκεί συνέχεια. Χρειάζεσαι λοιπόν offset για να πετύχεις 1.36 και να κατεβάζει τα voltage οταν δεν τα χρειάζεται.

Επίσης μου φάνηκε χαζομάρα να μπλέξεις με windows OC και διάφορες μικροεπιλογές για να το πιέσεις να πάρεις κανα 0.25 fps παραπάνω. BIOS μόνο.

1 ώρα πριν, LIGHT1NG είπε

https://valid.x86.fr/ac1jeq

αυτό από το δικό μου όταν το είχα κάνει μια φορά τον Ιανουάριο..

Τέλεια

Σε water cooling είσαι; Προφανώς, 4.324Ghz με 1.29 v. Εμένα μου ζητάει 1.40v για να μου δώσει 4.3+

Δεν είσαι λίγο overkill σχετικά με τα χρήματα που δαπάνησες να φτιάξεις αυτό το rig;

Tώρα το επόμενο στάδιο είναι να τσεκάρεις τις διαφορές σε gaming μεταξύ του - πολύ καλού σου όντως OC - με το auto OC του επεξεργαστή.

Και να δούμε τις διαφορές.

Επεξ/σία από beagnot
Δημοσ.

Το πηρα για καβατζα, οταν χαλασει το Logitech που εχω εδω και χρονια! Διαβασα καλες κριτικες και η τιμη ηταν αρκετα χαμηλη!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, elpaso1 είπε

IMG_20200212_162558__01_resize_92_compress43.jpg

Ας ψύρισες τη μαϊμού και ανεβοκατέβηκες το Έβερεστ  5-10 φορές, σημασία έχει ότι τα κατάφερες !

Τη μάυρη μου αλήθεια,  300 για 5600xt δεν θα έδινα 

Όπως και τόσο overkill ψύκτρα για τέτοιο cpu, βέβαια η ψύκτρα είναι επένδυση και μας συνοδεύει χρόνια .

Well done ! 

Επεξ/σία από leros2004

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...