elpaso1 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) Μα με αυτόν τον επεξεργαστή, οποιαδήποτε κάρτα γραφικών πάνω απο 1660 Super, δημιουργεί bottleneck, πόσο μάλλον να αγόραζα καμία 2070. Τουλάχιστον τώρα, με αυτά που αγόρασα, η επόμενη ανάβαθμιση θα είναι μόνο η GPU και η οθόνη. Τον 3600 πήρα τελικά, περισσότερο future proof. Και κάρτα γραφικών πήρα την 5600xt, με το αναβαθμισμενο bios γίνεται σχεδόν ίδια με την 2070. Στα 297 ευρώ, ήταν ευκαιρία. Επεξ/σία 11 Φεβρουαρίου 2020 από elpaso1
beagnot Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) Overclocking εκανες; Είχα τον i5 2500κ στα 4.6-4.7 ghz που είναι λίγο καλύτερος από τον δικό σου με 1080Ti κάρτα - καλύτερη κατά πολύ της 2060 super - και δεν είχα τέτοια θέματα. Βottleneck στα 60 fps στα 1080p; H κάρτα αυτή με τα 6 gb θα σου κάνει μόνο για 1080p. Αρχισε να μαζεύεις για την επόμενη γενιά της NVIDIA. Στα 4κ ο 2500κ έφτανε με το ζόρι στο 70% usage στα 60fps, συνήθως ήταν μεταξύ 40-50% σε ΑΑΑ τίτλους. Στα 1080p είχες bottleneck? μάλλον δεν έκανες OC. Μπορούσες να είχες πάει ανάποδα. 200+600 αναβάθμιση σε 4κ ή 1440p με τον ίδιο επεξεργαστή και σε 5 χρόνια να αγόραζες άλλον. Αφού πήρες το 3600 και την Tomahawk η αναβάθμισή σου αυτή στοίχισε γύρω στο 400άρι . Πολλά έδωσες για κάτι που ουσιαστικά δεν είναι αναβάθμιση αλλά αντικατάσταση της CPU. Επεξ/σία 11 Φεβρουαρίου 2020 από beagnot
LIGHT1NG Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2020 2 ώρες πριν, beagnot είπε Γιατί Tomahawk max; Τι έχει παραπάνω από μια απλή Β450 max για να δικαιολογήσει τα 25 ευρώ στην τιμή; Σου δίνουν συμβουλές να κάνεις αναβάθμιση όπου θα χρειαστείς ένα 300άρι για επεξεργαστή, μητρική και μνήμες ενώ εχεις τον i5 4670k; για gaming; Είμαστε σοβαροί; Δώσε τα λεφτά σε μια βαρβάτη κάρτα γραφικών και κάνε αναβάθμιση μόνο αν σου χαλάσει κάτι από αυτό που έχεις. Πεταμένα λεφτά είναι για 10-15% καλύτερη επίδοση σε παιγνίδια. Αν αντί γι' αυτό που σκέφτεσαι δώσεις τα λεφτά για κάρτα γραφικών θα ανεβείς πολύ παραπάνω στα παιγνίδια. Και 2600x; ελπίζω να ΜΗΝ το έκανες. Πάρε μια 2080 ή έστω μια 2070 super με λιγότερα λεφτά και θα την έχεις 10 χρόνια αν μείνεις σε 1080p gaming. Μόνος σου είπες ότι η 2060 ζορίζεται σε 4κ. ι5 4670κ με νέες κάρτες =bottleneck άρα πάει όντως ι5 αοπλο. Tomahawk max vs non max είναι μικρό διάφορες με μεγάλη διαφορά στα επόμενα bios που θα δέχεται μιας και έχει 32mb Ο συγκεκριμένος δεν ξέρει καν αν θα παίξει κάτι. Υγ. @elpaso1 είπες θα ανέβαζες φωτογραφία btw 😂
elpaso1 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2020 3 hours ago, LIGHT1NG said: ι5 4670κ με νέες κάρτες =bottleneck άρα πάει όντως ι5 αοπλο. Tomahawk max vs non max είναι μικρό διάφορες με μεγάλη διαφορά στα επόμενα bios που θα δέχεται μιας και έχει 32mb Ο συγκεκριμένος δεν ξέρει καν αν θα παίξει κάτι. Υγ. @elpaso1 είπες θα ανέβαζες φωτογραφία btw 😂 Οταν ερθουν με το καλο και στησω το κουτι, θα ανεβασω και φωτογραφια.
LIGHT1NG Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2020 2 ώρες πριν, elpaso1 είπε Οταν ερθουν με το καλο και στησω το κουτι, θα ανεβασω και φωτογραφια. Απλά μην μπερδευτείς ξανά και ανοίξεις τοπικ για ραμ αυτή την φορά η καμια κάρτα γραφικών έρχεται σκ
elpaso1 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2020 Πες κανα καλο παιχνιδι να τεσταρω την καρτα! Control;
beagnot Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) 8 ώρες πριν, LIGHT1NG είπε ι5 4670κ με νέες κάρτες =bottleneck άρα πάει όντως ι5 αοπλο. Tomahawk max vs non max είναι μικρό διάφορες με μεγάλη διαφορά στα επόμενα bios που θα δέχεται μιας και έχει 32mb Ο συγκεκριμένος δεν ξέρει καν αν θα παίξει κάτι. Υγ. @elpaso1 είπες θα ανέβαζες φωτογραφία btw 😂 Τόσο χάλια ήταν αυτοί οι επεξεργαστές; ή μήπως είναι θέμα μόνο με τις touring κάρτες; Για παιγνίδι τσέκαρε με Watch Dogs 2, νομίζω είναι πολύ απαιτητικό όσον αφορά επεξεργαστή. για κάρτα γραφικων δοκίμασε Assassins Creed τα τελευταία που δεν πιάνουν 60 frames με τίποτα στα ultra σε 4κ. Αλλά τι να τσεκάρεις σΙγουρα θα πιάνεις παντού 60+ fps άνετα στα 1080p. Καλό βόλι. Εγώ συνεχίζω να διαφωνώ με αυτό που σου πρότειναν. Πήρες μια κάρτα με τα 6gb στα €350 και λες γίνεται bootleneck ο επεξεργαστής στις νέες κάρτες. Ωραία, πάρε μια μεταχειρισμένη ή καινούργια της προηγούμενης γενιάς με 2-3 κατοστάρικα ή μπορούσες να είχες πάρει έναν καλύτερο επεξεργαστή 1150 μεταχειρισμένο και να πουλούσες αυτόν που είχες. Αν ανεβείς πάνω από τα 1080p αυτή η κάρτα θα σου βγάζει 35-40fps. Τσέκαρε Assassins Creed σε ultra και πες μας. Καλύτερα να μείνεις στα 1080p gaming τώρα, δεν αξίζει τόσα λεφτά η αναβάθμιση σε 4κ. Δεν θα δεις ουσιαστική διαφορά, εκτός αν κολλάς το πρόσωπό σου πάνω στην οθόνη. Αν μείνεις στα 1080p αυτό που έκανες έχει νόημα γιατί πήρες δυνατό επεξεργαστή και κάρτα γραφικών ΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΗ καθαρά για 1080p. Αν παίζεις πολλά shooters αντι για 4κ πας σε 144Hz. Πριν 5 χρόνια αναβαθμίζαμε από τα 4 gb μνήμη στα 8 gb για να έχουμε την καλύτερη δυνατή ποιότητα γραφικών σε 1080p και τώρα να πέσουμε σε 6gb; Διαφωνώ, βάλε παιγνίδια σε Ultra, ακόμα και το Rise of the Tomb Raider ζητούσε 8gb για να έχεις την καλύτερη ποιότητα γραφικών. Κάτω από 8gb = περιορισμοί. Θα τα παίζεις σε ultra αλλά με μερικές μικροαλλαγές. Θα έχεις τα fps, αλλά δεν θα έχεις την καλύτερη ποιότητα γραφικών εφέ γιατί απλά η κάρτα δεν θα τα σηκώνει. Μεταξύ μας όλα αυτά είναι και λίγο υπερτιμημένα. Να προσθέσω επίσης ότι πήρες τον 3600 gia future proof όπως λες αλλά το μόνο παραπάνω που έχει αυτός ο επεξεργαστής σε σχέση με τον 2600x είναι υψηλότερη απόδοση στα ίδια specs και υποστήριξη PCI-e 4.0. Μονο που η κάρτες με Β450 ΔΕΝ υποστηρίζουν PCI-E 4.0. αν δεν κάνω λάθος θα χρειαστείς νέα μητρική αν θέλεις να βάλεις PCI-e 4.0 . Οπότε δεν θα έχεις την μέγιστη απόδοση στην μελλοντική σου κάρτα. Μένεις λοιπόν στα 1080p και καθαρίζεις. 🤔 Και η τιμή είναι ένα θεματάκι, €125 vs €190. Mπορούσες επίσης να είχες παει σε B450 max αντί για Tomahawk. 100 ευρώ παραπάνω για μικρή διαφορά σε απόδοση. Και ήσουν και στο μπατζετ σφικτός, οπότε...απλή γνώμη εκφράζω. Επεξ/σία 11 Φεβρουαρίου 2020 από beagnot 1
LIGHT1NG Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2020 1 ώρα πριν, beagnot είπε Τόσο χάλια ήταν αυτοί οι επεξεργαστές; ή μήπως είναι θέμα μόνο με τις touring κάρτες; Για παιγνίδι τσέκαρε με Watch Dogs 2, νομίζω είναι πολύ απαιτητικό όσον αφορά επεξεργαστή. για κάρτα γραφικων δοκίμασε Assassins Creed τα τελευταία που δεν πιάνουν 60 frames με τίποτα στα ultra σε 4κ. Αλλά τι να τσεκάρεις σΙγουρα θα πιάνεις παντού 60+ fps άνετα στα 1080p. Καλό βόλι. Εγώ συνεχίζω να διαφωνώ με αυτό που σου πρότειναν. Πήρες μια κάρτα με τα 6gb στα €350 και λες γίνεται bootleneck ο επεξεργαστής στις νέες κάρτες. Ωραία, πάρε μια μεταχειρισμένη ή καινούργια της προηγούμενης γενιάς με 2-3 κατοστάρικα ή μπορούσες να είχες πάρει έναν καλύτερο επεξεργαστή 1150 μεταχειρισμένο και να πουλούσες αυτόν που είχες. Αν ανεβείς πάνω από τα 1080p αυτή η κάρτα θα σου βγάζει 35-40fps. Τσέκαρε Assassins Creed σε ultra και πες μας. Καλύτερα να μείνεις στα 1080p gaming τώρα, δεν αξίζει τόσα λεφτά η αναβάθμιση σε 4κ. Δεν θα δεις ουσιαστική διαφορά, εκτός αν κολλάς το πρόσωπό σου πάνω στην οθόνη. Αν μείνεις στα 1080p αυτό που έκανες έχει νόημα γιατί πήρες δυνατό επεξεργαστή και κάρτα γραφικών ΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΗ καθαρά για 1080p. Αν παίζεις πολλά shooters αντι για 4κ πας σε 144Hz. Πριν 5 χρόνια αναβαθμίζαμε από τα 4 gb μνήμη στα 8 gb για να έχουμε την καλύτερη δυνατή ποιότητα γραφικών σε 1080p και τώρα να πέσουμε σε 6gb; Διαφωνώ, βάλε παιγνίδια σε Ultra, ακόμα και το Rise of the Tomb Raider ζητούσε 8gb για να έχεις την καλύτερη ποιότητα γραφικών. Κάτω από 8gb = περιορισμοί. Θα τα παίζεις σε ultra αλλά με μερικές μικροαλλαγές. Θα έχεις τα fps, αλλά δεν θα έχεις την καλύτερη ποιότητα γραφικών εφέ γιατί απλά η κάρτα δεν θα τα σηκώνει. Μεταξύ μας όλα αυτά είναι και λίγο υπερτιμημένα. Να προσθέσω επίσης ότι πήρες τον 3600 gia future proof όπως λες αλλά το μόνο παραπάνω που έχει αυτός ο επεξεργαστής σε σχέση με τον 2600x είναι υψηλότερη απόδοση στα ίδια specs και υποστήριξη PCI-e 4.0. Μονο που η κάρτες με Β450 ΔΕΝ υποστηρίζουν PCI-E 4.0. αν δεν κάνω λάθος θα χρειαστείς νέα μητρική αν θέλεις να βάλεις PCI-e 4.0 . Οπότε δεν θα έχεις την μέγιστη απόδοση στην μελλοντική σου κάρτα. Μένεις λοιπόν στα 1080p και καθαρίζεις. 🤔 Και η τιμή είναι ένα θεματάκι, €125 vs €190. Mπορούσες επίσης να είχες παει σε B450 max αντί για Tomahawk. 100 ευρώ παραπάνω για μικρή διαφορά σε απόδοση. Και ήσουν και στο μπατζετ σφικτός, οπότε...απλή γνώμη εκφράζω. 3600=καλύτερο imc memory controller το οποίο μεταφράζεται σε καλύτερο oc σε ram και διεργασίες, καλύτερο oc 7nm τα b450 θα έχουν pcie 4.0 σε κάποιο bios update κατά πάσα πιθανότητα το οποίο pcie 4 είναι διαθέσιμο στις navi και στις καινούργιες nvidia που θα βγούνε. 4k ultra θέλει 2x2080ti (για μια δεν ξέρω) εκτός αν συγκρίνεις το 4k από το ps4 που είναι low mid 30fps
beagnot Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) 9 λεπτά πριν, LIGHT1NG είπε 3600=καλύτερο imc memory controller το οποίο μεταφράζεται σε καλύτερο oc σε ram και διεργασίες, καλύτερο oc 7nm τα b450 θα έχουν pcie 4.0 σε κάποιο bios update κατά πάσα πιθανότητα το οποίο pcie 4 είναι διαθέσιμο στις navi και στις καινούργιες nvidia που θα βγούνε. 4k ultra θέλει 2x2080ti (για μια δεν ξέρω) εκτός αν συγκρίνεις το 4k από το ps4 που είναι low mid 30fps Όλα αυτά μεταφράζονται σε gaming σε ένα μέχρι 8% καλύτερη απόδοση σε πολύ πάνω από τα 60 fps. Δηλαδή 233fps vs 197fps στην καλύτερη. Αξίζει τα 65 ευρώ παραπάνω σε σύστημα με budget τα €800; Κι εγώ τον 3600 πήρα αλλά είμαι σε 4κ gaming και τα 2-3 fps παιζουν ρόλο όταν είσαι κάτι από 60. Δεν χρειάζεσαι 2 κάρτες 2080Ti για 60fps , μία φτάνει αλλά όχι για όλα τα παιγνίδια. Η 2080ti είναι κτήνος, για οποιαδήποτε άλλη κάρτα πέφτεις κάτω από την απόδοση της 1080ti. γι'αυτό λέω να περιμένει ο φίλος την επόμενη γενιά της NVIDIa αν θέλει οπωσδήποτε αναβάθμιση σε υψηλότερη ανάλυση Επεξ/σία 11 Φεβρουαρίου 2020 από beagnot
leros2004 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2020 1 λεπτό πριν, beagnot είπε Όλα αυτά μεταφράζονται σε gaming σε ένα μέχρι 8% καλύτερη απόδοση σε πολύ πάνω από τα 60 fps. Δηλαδή 233fps vs 197fps. Αξίζει τα 65 ευρώ παραπάνω σε σύστημα με budget τα €800; Φοβερό site....
elpaso1 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) 600 ευρω κοστισε η αναβαθμιση και αλλα 200 τα περιφερειακα, και αν βαλω και πληκτρολογιο,ακουστικα που πηρα πριν λιγες ημερες, παμε κοντα στο 1000ρικο. Καλα ειναι.. Αντε σε 5+ χρονια ξανα! Εξαλλου και τωρα ειχα να κανω αναβαθμιση 6,5 χρονια! Επεξ/σία 11 Φεβρουαρίου 2020 από elpaso1
beagnot Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) 20 ευρώ το frame, 3 frame θα είναι η διαφορά φίλε. Η κάρτα γραφικών κάνει όλη την δουλειά. 6 core, 12 threads και οι δύο. Δεν είναι future proof αφού και οι δύο επεξεργαστές στην ίδια μοίρα είναι, απλά ο ένας λίγο πιο γρήγορος. 28 λεπτά πριν, elpaso1 είπε 600 ευρω κοστισε η αναβαθμιση και αλλα 200 τα περιφερειακα, και αν βαλω και πληκτρολογιο,ακουστικα που πηρα πριν λιγες ημερες, παμε κοντα στο 1000ρικο. Καλα ειναι.. Αντε σε 5+ χρονια ξανα! Εξαλλου και τωρα ειχα να κανω αναβαθμιση 6,5 χρονια! Από τις τιμές που έδειξες είχα την εντύπωση ότι κόστισε παραπάνω. Εμένα κόστισε 350 χωρίς κάρτα γραφικών και με την B450 A pro max, όχι την Τomahawk. Μάλλον δεν ξέρω από που να ψωνίσω. Εμένα μου χάλασε η μητρική, παράγγειλα από Κίνα μια που δεν ήρθε ποτέ μετά από 3 μήνες και αναγκάστηκα να κάνω αναβάθμιση. Σε πέντε χρόνια κανονικά θα χρειαζόμουν αναβάθμιση με τον i5 2500k. Κανονικά οι αναβαθμίζεις για mid-gaming είναι για κάθε 10 χρόνια. Σε 7 χρόνια λοιπόν θα πρέπει να αναβαθμίσω και κάρτα. 😔 Αφού είσαι ευχαριστημένος όλα καλά. Γράψε μας αν θες τι απόδοση έχεις στα παιγνίδια, ακόμα δεν τέσταρα τα δικά μου. Επεξ/σία 11 Φεβρουαρίου 2020 από beagnot
LIGHT1NG Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2020 37 λεπτά πριν, leros2004 είπε Φοβερό site.... Κτηνοδες όχι απλά φοβερό 28 λεπτά πριν, beagnot είπε 20 ευρώ το frame, 3 frame θα είναι η διαφορά φίλε. Η κάρτα γραφικών κάνει όλη την δουλειά. 6 core, 12 threads και οι δύο. Δεν είναι future proof αφού και οι δύο επεξεργαστές στην ίδια μοίρα είναι, απλά ο ένας λίγο πιο γρήγορος. Από τις τιμές που έδειξες είχα την εντύπωση ότι κόστισε παραπάνω. Εμένα κόστισε 350 χωρίς κάρτα γραφικών και με την B450 A pro max, όχι την Τomahawk. Μάλλον δεν ξέρω από που να ψωνίσω. Εμένα μου χάλασε η μητρική, παράγγειλα από Κίνα μια που δεν ήρθε ποτέ μετά από 3 μήνες και αναγκάστηκα να κάνω αναβάθμιση. Σε πέντε χρόνια κανονικά θα χρειαζόμουν αναβάθμιση με τον i5 2500k. Κανονικά οι αναβαθμίζεις για mid-gaming είναι για κάθε 10 χρόνια. Σε 7 χρόνια λοιπόν θα πρέπει να αναβαθμίσω και κάρτα. 😔 Αφού είσαι ευχαριστημένος όλα καλά. Γράψε μας αν θες τι απόδοση έχεις στα παιγνίδια, ακόμα δεν τέσταρα τα δικά μου. Αφού ήταν 2-3 fps γιατί δεν πήγες σε 2600 εσύ? Spoiler Spoiler
ptaf Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2020 43 minutes ago, elpaso1 said: 600 ευρω κοστισε η αναβαθμιση και αλλα 200 τα περιφερειακα, και αν βαλω και πληκτρολογιο,ακουστικα που πηρα πριν λιγες ημερες, παμε κοντα στο 1000ρικο. Καλα ειναι.. Αντε σε 5+ χρονια ξανα! Εξαλλου και τωρα ειχα να κανω αναβαθμιση 6,5 χρονια! Άντε με το καλό να σου 'ρθούν! Σε 5-6 χρόνια βαζεις μια 3080 super Ti και θα 'σαι πένα για 4Κ
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα