elpaso1 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) Εφτιαξα πολλα θεματα τωρα τελευταια, αλλα μαλλον παω για μερικη αναβαθμιση. Ποσό που διαθέτουμε : Κοντα στα 800 ευρω. Χρήση υπολογιστή : Gaming και ταινιες. Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιήσουμε: ΟΧΙ Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε οθόνη? Αν όχι ποια οθόνη έχουμε και αν σκεφτόμαστε να αγοράσουμε μελλοντικά μια άλλη. Εχω την Dell UltraSharp U2312HM.Οταν θα χρειαστει να αλλαξω οθονη για να παω και σε μεγαλυτερη αναλυση, θα γινει παραλληλα με καινουρια καρτα γραφικων. Θα αργησει σιγουρα 2 χρονια κατι τετοιο. Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι? Μονο ποντικι θα ηθελα καποια στιγμη αναβαθμιση, αλλα ειναι περα απο το budget που διαθετω τωρα. Τοποθεσία στην οποία βρισκόμαστε ( για την επιλογή κατάλληλου καταστήματος). Αθηνα. Αν τα κομμάτια που θέλουμε να αγοράσουμε θέλουμε να είναι απο ένα κατάστημα ή επιθυμούμε την αγορά απο διαφορετικά καταστήματα? Δεν εχω θεμα. Αν βρω απο το ιδιο καταστημα τα περισσοτερα, τοτε ακομα καλυτερα. Ειδικα αν δεχεται και ατοκες δοσεις με πιστωτικη! Αν επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα(στην περίπτωση που δεν γνωρίζουμε πως να το συναρμολογήσουμε) ή το σύστημα θα στηθεί απο τον ενδιαφερόμενο? Θα κανω την συναρμολογηση μονος μου. Αν επιθυμούμε λειτουργικό σύστημα και πιο . Αμα υπαρχει καποια καλη προσφορα για τα Windows 10 δεν θα ελεγα οχι! Για αναβάθμιση υπολογιστή Αναφέρουμε: Εκτός απο τα παραπάνω στοιχεία , ποια κομμάτια έχουμε στο υπολογιστή που θα να αναβαθμίσουμε. Θελω να αναβαθμισω CPU, Mobo, GPU και RAM. Ποια κομματια θα αφησω εως εχουν : Κουτι : NZXT PHANTOM 410 SSD : Samsung 840 pro ( 256GB ) + Crucial MX500 (1TB) PSU : XFX Pro Black 750W CPU Coller : Hyper 412 Slim (Χρειαζεται αλλαγη;) Αυτο που θα ηθελα ειναι οι αγορες που θα κανω να ειναι future proof και vfm. Δλδ να μπορω σε λιγα χρονια να κανω αναβαθμιση καρτας γραφικων, χωρις να εχω τον φοβο για bottleneck οπως συμβαινει τωρα στην περιπτωση μου, με τον i5 4670k. Ενταξει θα μου πεις, 7 χρονια κλεινω σε λιγο, μια χαρα κρατησε! Οποτε θελω να δωσω αυξημενο βαρος σε cpu + mobo και μια καρτα γραφικων για 1080p gaming. Και οποτε ερθει η ωρα για 2k ή 4k, κανω την αναλογη αναβαθμιση στην καρτα γραφικων. Οποτε πιστευω η ιδανικη λυση ειναι μια 5600xt; Για την μητρικη, λογικα παω σε x570 chipset για να ειναι future proof. Επισης θα ηθελα να εχει σχετικα καλη καρτα ηχου, καθως προσφατα αγορασα καλα ηχεια+ακουστικα και δεν θελω να εχω κακη ποιοτητα ηχου. Η μητρικη που εχω ( Asus Maximus VI Hero ) κοστιζε κοντα στα 200 ευρω τοτε, οποτε αναλογο ποσο θα δωσω και τωρα. Θα ηθελα σχετικα με μητρικη και καρτα γραφικων, να υπαρχουν οσο το δυνατον λιγοτερα προβληματα. Πχ διαβαζω οτι πολλοι εχουν προβληματα με την 5700xt, για την 5600xt δεν διαβαζω κατι σημαντικο, παρα οτι με ενα bios update αυξανει αρκετα η αποδοση της. Πανω κατω υπολογιζω 300 ευρω για καρτα γραφικων, 80 για ραμ και τα υπολοιπα για μητρικη+επεξεργαστη. Ευχαριστω εκ'των προτερων για την βοηθεια και συγνωμη για τις πολλες ερωτησεις και τα διαφορα θεματα αυτες τις ημερες. Απλα οικονομικα δεν ειμαι και στην καλυτερη φαση, για αυτο θελω οι αγορες που θα κανω να ειναι σωστες! Επεξ/σία 4 Φεβρουαρίου 2020 από elpaso1
LIGHT1NG Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2020 Καλύτερα μάζεψε και λεφτά για άλλη οθόνη γιατί θα βρεθείς να ψάχνεις να πουλήσεις την κάρτα γραφικών πήγαινε με την μια για 2κ.
elpaso1 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) 1 hour ago, LIGHT1NG said: Καλύτερα μάζεψε και λεφτά για άλλη οθόνη γιατί θα βρεθείς να ψάχνεις να πουλήσεις την κάρτα γραφικών πήγαινε με την μια για 2κ. Ηδη ζοριζομαι και σκεφτομαι τα κομματια να τα αγοραζω μηνα-μηνα το καθενα, και οταν τα βρισκω σε καλες προσφορες. Γιατι να παω για 2k; Ρωταω απο την αποψη οτι μεχρι στιγμης ολα αυτα τα χρονια δεν εχω ασχοληθει καθολου με το gaming, περα απο lol και κανα fifa,cs:go. Θελω να πω, το να παιζω τελευταιους τιτλους σε 1080p με Ultra Settings, δε θα μου φανει ασχημο. Ασε που για 2k λογικα θα χρειαστω και μεγαλυτερη σε διαστασεις οθονη; Δεν ξερω κατα ποσο θα με βολεψει μια τετοια αλλαγη, θα χρειαστει να αλλαξω και το γραφειο, καθως τωρα η οθονη μου ειναι οριακα στο τραπεζι που εχω μαζι με τα ηχεια και τον εκτυπωση. Πιστευω οτι οταν κανω την αλλαγη οθονης μελλοντικα, θα παω μια και καλη σε 4k και μια καρτα γραφικων τουμπανο, εφοσον διαθετω το χρηματικο ποσο τοτε, για αυτο και ζηταω καλο επεξεργαστη και μητρικη, ωστε να αντεξουν την αναβαθμιση. Αυτα που σκεφτομαι προς το παρον : AMD Ryzen 5 3600 Box Asus TUF Gaming X570-Plus (Αν και με την Asus σαν εταιρια, δεν εχω και τις καλυτερες αναμνησεις. ) Sapphire Radeon Pulse RX 5600 XT 6GB G.Skill RipjawsV 16GB DDR4-3200MHz (Με πεισατε για τα 16gb ram. Εχετε δικιο!) Ολα μαζι με μεταφορικα πανω-κατω βγαινουν στα 770 ευρω. Αμα βαλω και 12 δοσεις σε καποια απο αυτα, θα μου βγει κοντα στα 800-810. Επεξ/σία 4 Φεβρουαρίου 2020 από elpaso1
LIGHT1NG Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2020 Δεν υπάρχει λόγος να πας σε Χ570, b450 tomahawk max ή κάποια msi x470 στα ίδια λεφτά με την tomahawk και για gpu κοίτα 5700ΧΤ, 2060super για να μην χρειάζεται να ρίχνεις γραφικά κλπ η να αλλάζεις κάρτες αλλά η οθόνη και πάλι είναι must να αλλαχτεί έστω σε κάποια 1080p με 144hz για να χαρείς το gaming αν θες για 4κ gaming περίμενε το ps5 γιατί για υπολογιστή θα χρειαστεί καμιά 2080ti +
elpaso1 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2020 Τα 144hz ειναι κυριως για FPS παιχνιδια; Απλα πιστευω οτι το x570 chipset θα κρατησει περισσοτερα χρονια. Και επισης ειπα οτι θελω να εχει ψιλοκαλη ενσωματωμενη καρτα ηχου. Τωρα μητρικη στα 100 ευρω δεν ξερω αν βγαζει καλο ηχο. Μαλλον δυσκολα.
Skrez1982 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2020 Αν αυτό είναι το πρόβλημα σου με τον ήχο τα εκατό παραπανησια ευρώ δωστά σε μια εξωτερική κάρτα ήχου. Στα άλλα δεν θα έχεις καμία απολύτως διαφορά
elpaso1 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2020 Ναι αλλα αυτες οι μητρικες θα δεχονται επεξεργαστες 2,3 γενιες μετα; Απ'οτι διαβαζω, οχι. Γενικα δεν ειμαι ο τυπος που κανω αναβαθμισεις καθε τρεις και λιγο. Δεν μου περισσευουν τα λεφτα. Εσυ εισαι ευχαριστημενος απο το συστημα σου; Η 5700xt λογικα θηριο;
LIGHT1NG Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2020 Δεν είναι μόνο για fps παιχνίδια θα βλέπεις και ποιο smooth κινήσεις στα παιχνίδια κλπ πήγαινε σε ένα νετ inspot, battlebet και παίξε στα high end pc που θα έχουν και θα καταλάβεις την διαφορά
elpenor Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) @elpaso1 Η Asus TUF Gaming X570-Plus που έχει 192 ευρώ και η Asus TUF B450-PRO Gaming που έχει 98 έχουν την ίδια κάρτα ήχου (1220Α) η οποία είναι όντως μεγάλη αναβάθμιση από την 887 και αυτός είναι ο λόγος που εγώ προτείνω συχνά την B450-PRO. Το Χ570 δεν υπάρχει κάποια ένδειξη ότι θα δέχεται διαφορετικούς επεξεργαστές από το Β450. Αυτό που θα δέχεται είναι πιο γρήγορους και πιο πολλούς πανάκριβους NVME σε raid. Επίσης οι περισσότερες από τις X570 έχουν καλύτερα VRM ώστε να μπορούν να υποστηρίξουν 16core επεξεργαστές κλπ. Με λίγα λόγια όπως γράφουν παντού σε αυτό το forum η Β450 είναι αυτό που χρειάζεσαι. Για RAM δοκιμασμένα οι Crucial έχουν τα ίδια χρήματα και είναι καλύτερες. Τις έχουμε δοκιμάσει 40+ members και έχουμε εντυπωσιαστεί, έχουν τα καλύτερα σχόλια στο reddit και σε όλα τα site. Αν παίζεις fps θέλεις καλύτερη κάρτα γραφικών και οθόνη, αν δεν παίζεις μια χαρά είναι αυτή που βάζεις, εναλλακτικά μία 1660 super με 50 ευρώ λιγότερα που είναι επίσης αρκετή για 1080p/60hz. Επεξ/σία 5 Φεβρουαρίου 2020 από elpenor 2
Duck Dodgers Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) Και εμένα η γνώμη μου είναι να πας σε 3600, tomahawk max, τις crucial μνήμες και την 5700 xt! Επεξ/σία 5 Φεβρουαρίου 2020 από Duck Dodgers
elpenor Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2020 10 λεπτά πριν, LIGHT1NG είπε Δεν είναι μόνο για fps παιχνίδια θα βλέπεις και ποιο smooth κινήσεις στα παιχνίδια κλπ πήγαινε σε ένα νετ inspot, battlebet και παίξε στα high end pc που θα έχουν και θα καταλάβεις την διαφορά Δηλαδή εκτιμάς ότι η 5600XT/1660 Super δεν θα έχουν 60fps καρφωμένα σε 1080p στα περισσότερα παιχνίδια; Αν δεν παίζει fps τότε γιατί να έχει τόση σημασία η κίνηση; Στην τελική δεν μπορεί να κατεβάσει λίγο τα settings αφού ζορίζεται με το κόστος. Ρωτάω γιατί εγώ έχω μικρή εμπειρία από gaming και θα ήθελα να ακούσω μία άποψη. 2
ptaf Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) 3 hours ago, elpaso1 said: Ηδη ζοριζομαι και σκεφτομαι τα κομματια να τα αγοραζω μηνα-μηνα το καθενα, και οταν τα βρισκω σε καλες προσφορες. Γιατι να παω για 2k; Ρωταω απο την αποψη οτι μεχρι στιγμης ολα αυτα τα χρονια δεν εχω ασχοληθει καθολου με το gaming, περα απο lol και κανα fifa,cs:go. Θελω να πω, το να παιζω τελευταιους τιτλους σε 1080p με Ultra Settings, δε θα μου φανει ασχημο. Ασε που για 2k λογικα θα χρειαστω και μεγαλυτερη σε διαστασεις οθονη; Δεν ξερω κατα ποσο θα με βολεψει μια τετοια αλλαγη, θα χρειαστει να αλλαξω και το γραφειο, καθως τωρα η οθονη μου ειναι οριακα στο τραπεζι που εχω μαζι με τα ηχεια και τον εκτυπωση. Πιστευω οτι οταν κανω την αλλαγη οθονης μελλοντικα, θα παω μια και καλη σε 4k και μια καρτα γραφικων τουμπανο, εφοσον διαθετω το χρηματικο ποσο τοτε, για αυτο και ζηταω καλο επεξεργαστη και μητρικη, ωστε να αντεξουν την αναβαθμιση. Αυτα που σκεφτομαι προς το παρον : AMD Ryzen 5 3600 Box Asus TUF Gaming X570-Plus (Αν και με την Asus σαν εταιρια, δεν εχω και τις καλυτερες αναμνησεις. ) Sapphire Radeon Pulse RX 5600 XT 6GB G.Skill RipjawsV 16GB DDR4-3200MHz (Με πεισατε για τα 16gb ram. Εχετε δικιο!) Ολα μαζι με μεταφορικα πανω-κατω βγαινουν στα 770 ευρω. Αμα βαλω και 12 δοσεις σε καποια απο αυτα, θα μου βγει κοντα στα 800-810. Για να μπει καλυτερη GPU για το δικό μου σύστημα θα προτιμούσα κάτι γύρω σε Asus-TUF-B450-PRO-Gaming Αντί να βάζεις δόσεις και να πληρώνεις τόκους, ξεκίνα με μητρική επεξεργαστή και ραμ, βάλτα στο μηχανημά σου και μάζεψε να παρεις και GPU. Εφόσον θελεις value for money, απέφυγε τις μητρικές των 200+ ευρω, ως 100-120 υπάρχουν πολύ καλές μητρικές. Επεξ/σία 5 Φεβρουαρίου 2020 από ptaf 1
LIGHT1NG Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2020 56 λεπτά πριν, elpenor είπε Δηλαδή εκτιμάς ότι η 5600XT/1660 Super δεν θα έχουν 60fps καρφωμένα σε 1080p στα περισσότερα παιχνίδια; Αν δεν παίζει fps τότε γιατί να έχει τόση σημασία η κίνηση; Στην τελική δεν μπορεί να κατεβάσει λίγο τα settings αφού ζορίζεται με το κόστος. Ρωτάω γιατί εγώ έχω μικρή εμπειρία από gaming και θα ήθελα να ακούσω μία άποψη. Δεν μπορώ να στο εξηγήσω αν δεν το ζήσεις με τα μάτια σου η διαφορά 60 με 144hz είναι η μέρα με την νύχτα, αν είναι να παίζει με τα settings ας πάει σε ένα ps4 pro καλύτερα... Αλλά όπως είπα ας πάει σε ένα καλό νετ να δει εμπειρία gaming σε 144αρι θα του κάνει μπαμ η διαφορά αλλά νομίζω με 800-850 βγαίνει υπολογιστής με 3600,β450,2χ8 ραμ και 5700χτ... https://www.skroutz.gr/account/favorite_lists/1180373 Στα 386 είναι η nvidia 2060 super gigabyte oc αυτά χονδρικά πάνω από 750 δεν πάνε απλά θα έχεις αναμονή για την gpu.
elpaso1 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) 7 hours ago, ptaf said: Για να μπει καλυτερη GPU για το δικό μου σύστημα θα προτιμούσα κάτι γύρω σε Asus-TUF-B450-PRO-Gaming Αντί να βάζεις δόσεις και να πληρώνεις τόκους, ξεκίνα με μητρική επεξεργαστή και ραμ, βάλτα στο μηχανημά σου και μάζεψε να παρεις και GPU. Εφόσον θελεις value for money, απέφυγε τις μητρικές των 200+ ευρω, ως 100-120 υπάρχουν πολύ καλές μητρικές. Θα ηθελα να ειναι και future proof, οσο αυτο ειναι δυνατον. Αν μπορω να κανω και ενα καλο OC στο μελλον και κερδισω αλλο ενα 10%, δε θα ελεγα οχι. Η 5700xt δεν εχει προβληματα πλεον, ετσι; Εχουν φτιαξει ολα με τους drivers; Να διαλεξω την Sapphire υλοποιηση, που εχει και καλες κριτικες, και καλη τιμη; Επισης δεν καταλαβαινω γιατι υπαρχουν τοσες πολλες αγγελιες για την 5700xt. Γνωριζω οτι καποιες παρτιδες εχουν βγει ελλατωματικες. Τί αλλα προβληματα υπαρχουν; Να προτιμησω καποια μεταχειρισμενη; Αξιζει; Λογικα θα χωρανε ολα αυτα στο κουτι που εχω, ετσι; Δεν ειναι full tower, midi θεωρειται. Επεξ/σία 5 Φεβρουαρίου 2020 από elpaso1
LIGHT1NG Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2020 Ναι χωράνε κανονικά τώρα αν θες την καλύτερη υλοποίηση πας για την νιτρο από την sapphire στο χέρι σου είναι όπως βλέπεις στην φωτογραφία τα αποτελέσματα είναι από τα μέλη εδώ. Spoiler
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα