Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
16 ώρες πριν, snoopycrete είπε

Πολύ θα ήθελα να μου αιτιολογήσεις αυτά που έχω μαρκάρει με κόκκινο, γιατί γράφεις σαν τον CEO (Τσέο ντε) της γειτονιάς που αραδιάζει λέξεις χωρίς καν να ξέρει τι σημαίνουν.

P.S Καθόλου δε στεναχωριέμαι που κλείνουν.

Μισθοί υπαλλήλων για κάτι που ηλεκτρονικοποιείται πανεύκολα, χρήση ρεύματος, νερού και πολύ πλαστικού για τη λειτουργία. Η συγκεντρωτικοποίηση του περιεχομένου επιτρέπει τη μέγιστη αποδοτικότητα κόστους / οφέλους ανά μονάδα παραγωγής, κάτι που ΙΣΩΣ διευρύνει τη διαθέσιμη ποικιλία (όπως έχει δείξει το παράδειγμα του νέτφλιξ). Για να μη χρειάζεται να γράφω όλα αυτά, τα έγραψα συντετμημένα. 

• Like 1
  • Confused 3
  • Sad 2
  • Απαντ. 60
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, elpenor είπε

Ίσως να μην είναι έτσι ακριβώς τα πράγματα. Εγώ και ο κύκλος μου (είμαστε 40+) αναρωτιόμαστε γιατί η νέα γενιά έχει τόσο επιφανειακές γνώσεις όσο αφορά την τεχνολογία, οι περισσότεροι νέοι δεν ξέρουν να κάνουν κάτι παραπάνω από το να βάλουν το app του netflix στην τηλεόραση ή να βρουν κανένα site με stream από το google search, ακριβώς όπως η μητέρα μου που είναι 74.

Αυτή η ανικανότητα των νέων ήταν και πολύ active θέμα πρόσφατα στο avforums, πως γίνεται να ζούμε στην εποχή των 100mbit γραμμών, των 120Μbit bitrate 4Κ HDR, του dts-x και των 65 inch τηλεοράσεων και οι νέοι να βλέπουν 4mbit AHDTV streams με buffering στην οθόνη και τα ηχειάκια του laptop. Άντε να βάλουν και κανένα Netflix στην τηλεόραση και να δουν τις γελοίες σειρές που έχει με το αλλοιωμένης φωτεινότητας HDR και το χαμηλό bitrate.

Εμείς οι 40+ όταν είμασταν φοιτητές είχαμε οι περισσότεροι ηχοσύστημα με custom made ενισχυτές/ηχεία και προσπαθούσαμε να βρούμε 256kbit mp3 με dial up ενώ τώρα που υπάρχουν φτηνά ηχοσυστήματα, DXD αρχεία και γραμμές για να τα κατεβάσεις οι νέοι ακούνε spotify mp3 από τα earbuds. Για να μην συζητήσω για το τι ακούνε.. που γράφεις μαμά στο google gr και βγαίνουν οι Degens.

Ειναι ξεκαθαρο οτι δεν αποτελουσες τον μεσο ορο ομως, καποιος αναλογος νεος σημερα θα μπει σε ψαγμενο site και θα κατεβασει ταινια στα 40GB+ x265 7.1,5.1 και δε συμμαζευεται(με το blue ray για μια 90 λεπτη ταινια να ειναι στα ±8) 

Ο περισσοτερος κοσμος τι δει αυτο τι δει απο αθλιο streaming site δεν τον νοιαζει και ουτε ξερει παραπανω πραγματα

Τωρα τα seven λογικο να κλεισουν, δεν ειχαν κατι καλυτερο να προσφερουν στην αγορα απο τον ανταγωνισμο

Επεξ/σία από Nero55
  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, sstratos είπε

Οσο για το άλλο θέμα που εχει ανοίξει , ποιότητα μπορείς να βρείς σε μηχανήματα αλλα πλέον είναι πάααρα πολύ ακριβά για τον μέσο Ελληνά. Παλιά έδινες 1-2 μηνιάτικα και έπαιρνες καλό ενισχυτή. Τώρα πρέπει να δώσεις 10 μηνιάτικα. Οι εποχές ειναι παρόμοιες , η αγοραστική δύναμη του Ελληνα έχει πέσει κατακόρυφα...

Tωρα ειναι παμθηνα.Στα 150-200 βρισκεις ενισχυτη .Με 100 ε βρισκεις αξιοπρεπεστατο dac. Mε ενα κινητο  , με ενα android box του 50αρικου , με ενα rasberry εχεις γαματη πηγη.

Παλια ηθελες 10 μηνιατικα και καπακι εγγυητη 😄 

Επεξ/σία από bluesattack
  • Like 3
Δημοσ.

Κρίμα.. Θα έχω να θυμάμαι το 2004 που ήμουν στρατό, είχα νοικιάσει μια ταινία κατάλληλη για άνω των 18 και είχα κερδίσει μια κούπα καφέ με τον Taz επάνω. 😅😅

• Like 1
Δημοσ.

4 σελίδες θεωρίες και ελάχιστοι πήραν χαμπάρι ότι δεν κλείνουν αλλά αλλάζουν concept για να επιβιώσουν . 

Είμαι από αυτόυς που τα έχουν ταίσει με πολύ χρήμα τις εποχές που έφερνε ας πουμε το 24 ή που έβρισκες άνετα όλες τις σεζον από το Friends , μέχρι και πρόσφατα που όταν ηθελα να δω καποια ταινια που είχα hypeριστει νοικιαζα blu ray γιατί οχι τα torrent δεν ειναι bly ray οπως λεω και στη γυναικα μου. 

Στη Λαμια εδω και κανενα 6μηνο εχουν γεμισει ολο το χωρο με πολυθρονες , ps4 , τραπεζακια και εχουν γινει ενα μοντερνο ας πουμε Internet cafe . Πιτσιρικαδα γεματο να πληρωνει να παιζει fortnite βεβαια αλλα οκ αυτο πουλαει. 

Ενα μικρο κομματι εχει pop culture αντικειμενα σε υψηλοτερες τιμες του σκρουτζ μεν αλλα για επαρχια μονοδρομος δε. 

Φυσικα παραμενει η μεγαλη "πλατη" με ps4 games που ειναι παντα νοικιασμενα ειδικα οι νεοι τιτλοι. 

Τωρα αν αρκουν αυτα για να επιβιωσει η αλυσιδα δεν ξερω. Παντως ειναι βημα προς τη σωστη κατευθυνση αν και δεν ανηκω πια στο target group τους. 

• Like 3
  • Thanks 1
  • Confused 1
Δημοσ.

Βασικά ας μην δαιμονοποιούμε την τεχνολογία! Ο κόσμος εξελίσσεται, το φυσικό μέσο έπαψε να είναι πλέον το δημοφιλέστερο μέσο διάδοσης. Κι εγώ μεγάλωσα με τις κασέττες, τα CD (τα βινύλια δεν τα πολυ-πρόλαβα και δεν ανήκα ποτέ στους φανατικά μουσικόφιλους ώστε να ψαχτώ προς τα εκεί), αλλά ένιωσα σαν ένας μικρός θεός όταν κατέβασα το πρώτο μου mp3 από το Napster, το hit που είχαμε ακούσει χθες το βράδυ στο κλαμπ :)
Λατρεύω την δυνατότητα που μου δίνει το Spotify, να ακούσω άμεσα όποιο κομμάτι μου έρθει ή κουβεντιάσω με κάποιους φίλους για μια μπάντα ή έναν καλλιτέχνη, και επί τόπου να έχω διαθέσιμη όλη την δισκογραφία του...και η λειτουργία "ράδιο" που σου βγάζει σχετικά κομμάτια, είναι φανταστική... Δεν σε βάζει στην διαδικασία να τα ψάξεις από μόνος σου, μπορείς να μπεις όμως, αν θέλεις.
Καλά το netflix ούτε καν δεν πλησιάζει, την πληρότητα που έχει το spotify στην μουσική. Αλλά εστιάζει σε δικό του κοινό και αυτό θέλει να φτιάξει, δεν το νοιάζει ας πούμε να δείχνει... Θόδωρο Αγγελόπουλο! Αλλά και για αυτό το κοινό, αργά η γρήγορα, θα βρεθούν οι πλατφόρμες από τα στούντιο, είμαι βέβαιος!

Πάντως όταν κλείνει μια επιχείρηση, είναι κρίμα, όπως και να έχει!

• Like 1
Δημοσ.
16 ώρες πριν, qwertyuiop2 είπε

Μισθοί υπαλλήλων για κάτι που ηλεκτρονικοποιείται πανεύκολα, χρήση ρεύματος, νερού και πολύ πλαστικού για τη λειτουργία. Η συγκεντρωτικοποίηση του περιεχομένου επιτρέπει τη μέγιστη αποδοτικότητα κόστους / οφέλους ανά μονάδα παραγωγής, κάτι που ΙΣΩΣ διευρύνει τη διαθέσιμη ποικιλία (όπως έχει δείξει το παράδειγμα του νέτφλιξ). Για να μη χρειάζεται να γράφω όλα αυτά, τα έγραψα συντετμημένα. 

“Μισθοί υπαλλήλων για κάτι που ηλεκτρονικοποιείται πανεύκολα”
Τότε δεν θα μείνει κανείς να εργάζεται. Για παράδειγμα, ας καταργηθούν οι πωλητές απο Πλαίσιο Public κ.α αφού υπάρχουν τα eshop.

«χρήση ρεύματος, νερού και πολύ πλαστικού για τη λειτουργία»
Νερό; Δε νομίζω. Ρεύμα; Σίγουρα λιγότερο από τα datacenters που χρησιμοποιεί το Netflix. Μόνο για το πλαστικό μπορώ να συμφωνήσω που και αυτό δεν το έχουν για μια χρήση.

«Η συγκεντρωτικοποίηση του περιεχομένου επιτρέπει τη μέγιστη αποδοτικότητα κόστους / οφέλους ανά μονάδα παραγωγής, κάτι που ΙΣΩΣ διευρύνει τη διαθέσιμη ποικιλία (όπως έχει δείξει το παράδειγμα του νέτφλιξ).»
Για έλεγξε τις τιμές ενοικίασης ταινιών απο τις (εγχώριες) streaming πλατφόρμες. Έχεις μπερδέψει το κόστος παραγωγής ταινιών με την παραγωγή επίπλων ΙΚΕΑ. Ακόμη και σε τέλειες συνθήκες για να ισχύει αυτό, το κανάλι διάθεσης θα πρέπει να είναι και ο αποκλειστικός παραγωγός.

• Like 9
  • Thanks 2
Δημοσ.

Πλέον δεν νοικιάζουν ούτε παιχνίδια. Ο κόσμος έχει βολευτεί πάρα πολύ με τα free παιχνίδια τύπου lol και fortnite και online υπηρεσίες σαν το xbox game pass. 

• Like 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, areti gamer είπε

Εδώ Θεσσαλονίκη άνοιξε καινούργιο στη Μποτσαρη κοντά. 

Πήγα και το είδα. Καλά τι μαγαζαρα φτιάξανε? Δεν έχω δει κάτι παρόμοιο πουθενά αλλού! Πρέπει να επένδυσε πάνω από 200 χιλιάρικα μιλάμε είναι παράδεισος του gaming

• Like 1
Δημοσ.

Από το 2003 που έχει μπει το internet στη ζωή μας έχουν κοπεί τα video club ας μην ξεχνάμε ότι οι εταιρείες σταθερής τηλεφωνίας μας διαφημίζουν τις μεγάλες τους ταχύτητες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
18 ώρες πριν, elpenor είπε

Ίσως να μην είναι έτσι ακριβώς τα πράγματα. Εγώ και ο κύκλος μου (είμαστε 40+) αναρωτιόμαστε γιατί η νέα γενιά έχει τόσο επιφανειακές γνώσεις όσο αφορά την τεχνολογία, οι περισσότεροι νέοι δεν ξέρουν να κάνουν κάτι παραπάνω από το να βάλουν το app του netflix στην τηλεόραση ή να βρουν κανένα site με stream από το google search, ακριβώς όπως η μητέρα μου που είναι 74.

Αυτή η ανικανότητα των νέων ήταν και πολύ active θέμα πρόσφατα στο avforums, πως γίνεται να ζούμε στην εποχή των 100mbit γραμμών, των 120Μbit bitrate 4Κ HDR, του dts-x και των 65 inch τηλεοράσεων και οι νέοι να βλέπουν 4mbit AHDTV streams με buffering στην οθόνη και τα ηχειάκια του laptop. Άντε να βάλουν και κανένα Netflix στην τηλεόραση και να δουν τις γελοίες σειρές που έχει με το αλλοιωμένης φωτεινότητας HDR και το χαμηλό bitrate.

Εμείς οι 40+ όταν είμασταν φοιτητές είχαμε οι περισσότεροι ηχοσύστημα με custom made ενισχυτές/ηχεία και προσπαθούσαμε να βρούμε 256kbit mp3 με dial up ενώ τώρα που υπάρχουν φτηνά ηχοσυστήματα, DXD αρχεία και γραμμές για να τα κατεβάσεις οι νέοι ακούνε spotify mp3 από τα earbuds. Για να μην συζητήσω για το τι ακούνε.. που γράφεις μαμά στο google gr και βγαίνουν οι Degens.

Α ωραια, ξερει ο κυκλος σου απο ηχοσυστηματα. Και? Αρχικα, μιας και τα seven αφορουν Ελλαδα, περιμενεις να κατεβαζουμε torrents 30+gb με την εως 24αρα που εχουν πολλοι? Επισης οταν μιλησα για τεχνολογια, το κατευθυνα μονος μου προς νετφλιξ, ενω εσυ μονος σου προς τα ηχοσυστηματα (το οποιο ειναι και ασχετο με το θεμα). Sorry, αλλα δεν γνωριζω κανεναν >40 (και ναι εχω παρα πολυ μεγαλο κυκλο λογω δουλειας και που εχω ζησει σε 3 διαφορετικα μερη, both πολη και χωριο) που να ξερει να μπει στο netflix, να κατεβασει μονος του ενα torrent (ή εστω το προγραμμα για τα torrents) και να ψαξει υποτιτλους και να τους συγχρονισει. Αντιθετως, οι περισσοτεροι απο αυτους εχουν καποιο προγραμμα απο παροχο για tv.

15 ώρες πριν, Loinen είπε

Θελω να δω σκηνοθετικα αριστουργηματα του  Ίνγκμαρ Μπέργκμαν, Τζιμ, Τζαρμους. Αμφιβαλω αν το Νετφλιξ  θα τους εχει

Ολα αυτα τα εβρισκες seven? Δηλαδη αν πας τωρα σε καταστημα, θα τα βρεις? Γιατι εγω τελευταια φορα που πηγα, δεν ειχε διαφορα απο το να κανω browsing σε καποιο τορρενταδικο με τις δημοφιλεις ταινεις. Οκ αυτα σε βιτρινα, αλλα και στα χαμηλα τα σταντς ποτε δεν ειδα κατι που να μην ηταν γνωστο πριν χ χρονια.

Επεξ/σία από overpower
  • Like 2
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...