Loinen Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2020 Μόλις τώρα, afragorn είπε Και θεωρείς πως ο μέσος χρήστης βλέπει τέτοιες ταινίες; 😝 Ουτε καν μεσος...
Moderators Malthador Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2020 Moderators Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) 3 hours ago, elpenor said: Ίσως να μην είναι έτσι ακριβώς τα πράγματα. Εγώ και ο κύκλος μου (είμαστε 40+) αναρωτιόμαστε γιατί η νέα γενιά έχει τόσο επιφανειακές γνώσεις όσο αφορά την τεχνολογία, οι περισσότεροι νέοι δεν ξέρουν να κάνουν κάτι παραπάνω από το να βάλουν το app του netflix στην τηλεόραση ή να βρουν κανένα site με stream από το google search, ακριβώς όπως η μητέρα μου που είναι 74. Αυτή η ανικανότητα των νέων ήταν και πολύ active θέμα πρόσφατα στο avforums, πως γίνεται να ζούμε στην εποχή των 100mbit γραμμών, των 120Μbit bitrate 4Κ HDR, του dts-x και των 65 inch τηλεοράσεων και οι νέοι να βλέπουν 4mbit AHDTV streams με buffering στην οθόνη και τα ηχειάκια του laptop. Άντε να βάλουν και κανένα Netflix στην τηλεόραση και να δουν τις γελοίες σειρές που έχει με το αλλοιωμένης φωτεινότητας HDR και το χαμηλό bitrate. Εμείς οι 40+ όταν είμασταν φοιτητές είχαμε οι περισσότεροι ηχοσύστημα με custom made ενισχυτές/ηχεία και προσπαθούσαμε να βρούμε 256kbit mp3 με dial up ενώ τώρα που υπάρχουν φτηνά ηχοσυστήματα, DXD αρχεία και γραμμές για να τα κατεβάσεις οι νέοι ακούνε spotify mp3 από τα earbuds. Για να μην συζητήσω για το τι ακούνε.. που γράφεις μαμά στο google gr και βγαίνουν οι Degens. Σωστά, γιατί για να ακούσεις Eilish και μουρμουρομαστούρικο trap θες γερά μπάσα. Επεξ/σία 5 Φεβρουαρίου 2020 από Malthador
bluesattack Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) 46 λεπτά πριν, sphinxgr είπε To ότι υπάρχουν πάντα εξαιρέσεις πελατών, δεν σημαίνει πως επιχειρήσεις μπορούν να ζήσουν από αυτές τις εξαιρέσεις. Tα Seven όντως έκλεισαν όπου υπήρχαν στο κέντρο της Αθήνας, και αναρωτιέμαι πως άντεξαν έως το 2019. Γιατί να πάει ο μέσος χρήστης στα Seven? Να νοικιάσει τι, όταν έχει netflix ή όταν μπορεί να κατεβάσει ταινία ή να παίζει 100αδες video games μέσω συνδρομής στο X Box - το netflix των παιχνιδιών ? Και ας υποθέσουμε ότι θέλω να πληρώσω και να νοικιάσω, ε το να πρέπει να πάω και να πρέπει να επιστρέψω την ταινία, όντως είναι κουραστικό και αρχαίο όταν μπορώ να κερδίσω αυτό το χρόνο με άπειρους τρόπους. Δεν είναι μόνο το κόστος, είναι και η ευκολία που μας προσφέρουν οι νέες τεχνολογίες. Στην εποχή μας έχει εισαχθεί ένας νέος όρος. Το disruption. Το disruption είναι οι αστραπιαίες αλλαγές στην αγορά που κάνουν ολόκληρους κλάδους να εξαφανίζονται από προσώπου γης αν δεν το προλάβουν. Το Uber, το Airbnb, το Netflix, η Amazon είναι τέτοια παραδείγματα. Οι εταιρείες που δεν πρόλαβαν τις εξελίξεις, δεν κατάφεραν να επιβιώσουν. Υπάρχουν πολλά παραδείγματα: Motorola, Kodak, Nokia, Thomas Cook και τόσες άλλες που αντιστάθηκαν στην αλλαγή. Κάπως έτσι η Seven ήταν αυτονόητο πως θα κλείσει γιατί δεν μπορούσε να ζει από τους ανθρώπους που αποτελούν εξαίρεση στον τομέα της κατανάλωσης σε σχέση με το γενικό καταναλωτή . Nαι σοβαρο disruption.Να μην νοικιαζει ο αλλος blu ray και να κατεβαζει 1g ταινια (να πεις οτι κατεβαζε και bd iso ) με ηχο dolby...2.0 . Φοβερη ευκολια.Σαν να εχεις μπριζολα γαλακτος και να ''μην εχεις χρονο'' και να περνεις club σαντουιτς .Καταναλωτης...της πλακας 😂 Επεξ/σία 5 Φεβρουαρίου 2020 από bluesattack 3
sphinxgr Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) 12 λεπτά πριν, bluesattack είπε Nαι σοβαρο disruption.Να μην νοικιαζει ο αλλος blu ray και να κατεβαζει 1g ταινια (να πεις οτι κατεβαζε και bd iso ) με ηχο dolby...2.0 . Φοβερη ευκολια.Σαν να εχεις μπριζολα γαλακτος και να ''μην εχεις χρονο'' και να περνεις club σαντουιτς .Καταναλωτης...της πλακας 😂 Αυτός είναι ο μέσος καταναλωτής. Αυτός καθορίζει την αγορά. Ο κόσμος προτιμά HD τζάμπα, παρά 4Κ με 2,5€/ταινία. Εκτός βέβαια, αν θεωρείς ότι τα Seven είναι ακόμα ανοιχτά και νοικιάζουν ταινίες γιατί ο κόσμος εκτιμά την ποιότητα. Επεξ/σία 5 Φεβρουαρίου 2020 από sphinxgr 3 1
Moderators Malthador Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2020 Moderators Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2020 13 minutes ago, bluesattack said: Nαι σοβαρο disruption.Να μην νοικιαζει ο αλλος blu ray και να κατεβαζει 1g ταινια (να πεις οτι κατεβαζε και bd iso ) με ηχο dolby...2.0 . Φοβερη ευκολια.Σαν να εχεις μπριζολα γαλακτος και να ''μην εχεις χρονο'' και να περνεις club σαντουιτς .Καταναλωτης...της πλακας 😂 Να στήσεις κατάσταση με 3-4 χιλιάρικα για να νοικιάζεις ταινίες. Σαν να παίρνεις iPhone και να μην έχεις να βάλεις κάρτα μετά.
Επισκέπτης Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2020 53 λεπτά πριν, sphinxgr είπε Τι ωραίες εποχές πριν το 2000. Έψαχνες και διάβαζες μήνες περιοδικά ήχου για να καταλήξεις να πάρεις έναν 2κάναλο ενισχυτή και 2 ηχεία και παράλληλα κοίταγες και τις ισοτιμίες για το πότε αξίζει να τα πάρεις και μόλις τα έπαιρνες ένιωθες μοναδικά για την επιλογή σου που είχε τόσες τεχνικές βάσεις. Τώρα σχεδόν δεν βγαίνουν ποιοτικά μηχανήματα όπως του παρελθόντος και κανείς δεν ενδιαφέρεται για τις ποιοτικές διαφορές τους. Το ίδιο ίσχυε και στους δίσκους. Η αγορά ενός δίσκου ήταν μια τεράστια ευχαρίστηση. Το κάθε κομμάτι το άκουγες 300.000 φορές και το αγάπαγες. Τώρα απλά το ακούς στο youtube απο ένα Laptop και τις περισσότερες φορες δεν προλαβαίνει να τελειωσει καν Συγνωμη για το οφφ τοπικ, αλλα βλεπω συχνα να λενε πως δεν υπαρχουν ποιοτικες συσκευες, εχει πεσει η ποιοτητα κλπ. Γνωμη μου δεν ισχύει κατι τετοιο και απλα υπαρχει μεγαλυτερη ποικιλια και τροποι να παραχθουν πιο φθηνες συσκευες. Καποτε πληρωναμε πολλα μηνιατικα για μια συσκευη που σημερα την αγοραζεις πιο φτηνα και απο ενα κινητο. Το θεμα ειναι πως κανουμε το λαθος και συγκρινουμε τη "φτηνη" συσκευη του σημερα με την ακριβη συσκευη του χθες.
bluesattack Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) 9 λεπτά πριν, sphinxgr είπε Αυτός είναι ο μέσος καταναλωτής. Αυτός καθορίζει την αγορά. Ο κόσμος προτιμά HD τζάμπα, παρά 4Κ με 2,5€/ταινία. Και το 4κ αμα θελει το βρισκει τζαμπα , αρα δεν ειναι θεμα χρηματων. Εδω εχουμε ενα παραδοξο.Το videoclub ειναι σαν το spotify (δηλαδη εχει μεγαλη ποικιλια ) και ο αλλος λεει , οχι προτιμω να ψαχνω αναμεσα απο 10 γνωστους τραγουδιστες.😂 Και θα μου πει καποιος.Εχεις τρελαθει ρε bluesattack , το torrent μαγαζακι με 10 ταινιες ? Ε τοσες θα βρει ο ''μεσος '' κατναλωτης, ειδικα με ελληνικους υποτιτλους.Πρωτα θα ψαξει τους υποτιτλους και μετα την ταινια.Αν δεν εχουν βγει υποτιτλοι, δεν θα ξερει καν την υπαρξη της ταινιας .Μιλαμε για...απεριοριστη προσβαση, οχι αστεια 😂 6 λεπτά πριν, Malthador είπε Να στήσεις κατάσταση με 3-4 χιλιάρικα για να νοικιάζεις ταινίες. Σαν να παίρνεις iPhone και να μην έχεις να βάλεις κάρτα μετά. Αμα κλεισουν ολοι, θα το κανω, και θα τις βλεπω μονος μου 😂 Επεξ/σία 5 Φεβρουαρίου 2020 από bluesattack
Επισκέπτης Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2020 η ιστοσελίδα τους πάντως δεν δουλεύει δείχνει το διαχειριστικό τώρα μακάρι να μην κλείσουν αλλά να εκσυγχρονιστούν με τον καιρό είναι κρίμα να χάνουν εργαζόμενοι την δουλειά τους.
sstratos Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2020 Σε παιδικό πάρτυ που πήγα πρίν απο λίγους μήνες , εγινε προβολή παιδικής ταινίας... Η αίθουσα χάλια , σκισμένες καρέκλες , βρώμικη μοκέτα , η οθόνη ολο δακτυλιές... και τα ποπκορν 3 ευρώ το σακουλάκι (απο 1.5 στο περιπτερο), Δεν θα το πρότεινα σε άλλους... μπορει να ειναι φτηνο (θυμαμαι με 40 ευρώ "καθαρισαν" οι γονεις) αλλα η ποιότητα ήταν μαύρο χάλι για τις υπηρεσίες. Οσο για το άλλο θέμα που εχει ανοίξει , ποιότητα μπορείς να βρείς σε μηχανήματα αλλα πλέον είναι πάααρα πολύ ακριβά για τον μέσο Ελληνά. Παλιά έδινες 1-2 μηνιάτικα και έπαιρνες καλό ενισχυτή. Τώρα πρέπει να δώσεις 10 μηνιάτικα. Οι εποχές ειναι παρόμοιες , η αγοραστική δύναμη του Ελληνα έχει πέσει κατακόρυφα... Ταινία εχω να νοικιάσω πάνω απο 8-9 χρόνια για τους λόγους που έχουν πεί παραπάνω.. 1
qwertyuiop2 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2020 17 ώρες πριν, sstratos είπε Σε παιδικό πάρτυ που πήγα πρίν απο λίγους μήνες , εγινε προβολή παιδικής ταινίας... Η αίθουσα χάλια , σκισμένες καρέκλες , βρώμικη μοκέτα , η οθόνη ολο δακτυλιές... και τα ποπκορν 3 ευρώ το σακουλάκι (απο 1.5 στο περιπτερο), Δεν θα το πρότεινα σε άλλους... μπορει να ειναι φτηνο (θυμαμαι με 40 ευρώ "καθαρισαν" οι γονεις) αλλα η ποιότητα ήταν μαύρο χάλι για τις υπηρεσίες. Οσο για το άλλο θέμα που εχει ανοίξει , ποιότητα μπορείς να βρείς σε μηχανήματα αλλα πλέον είναι πάααρα πολύ ακριβά για τον μέσο Ελληνά. Παλιά έδινες 1-2 μηνιάτικα και έπαιρνες καλό ενισχυτή. Τώρα πρέπει να δώσεις 10 μηνιάτικα. Οι εποχές ειναι παρόμοιες , η αγοραστική δύναμη του Ελληνα έχει πέσει κατακόρυφα... Ταινία εχω να νοικιάσω πάνω απο 8-9 χρόνια για τους λόγους που έχουν πεί παραπάνω.. Kι εγώ Θεσσαλονίκη μπήκα μια φορά και είδα 10 αφγανάκια και 5 συράκια να παίζουν φορτναητ και να βρίζονται, δαγκώνονται, χτυπιούνται. Η δε ποικιλία περιεχομένου, αστεία έως ανύπαρκτη. Επιτέλους κλείνουν όλα αυτά τα κατάλοιπα του παρελθόντος που και κατάπιναν μισθούς για αντιπαραγωγικότατες απασχολήσεις και κατανάλωναν φυσικούς πόρους, οπότε οδηγούμαστε σε όλο και μεγαλύτερο effectiveness και content density&variety. 1
mic2mic Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2020 Πάντως είχα κι εγώ την εντύπωση ότι οι περισσότεροι αγοραστές επιζητούν την ποιότητα στην εικόνα αλλά μάλλον κάνω λάθος. Η άνοδος στις πωλήσεις των τηλεοράσεων 4K δεν είναι λόγω της καλύτερης ανάλυσης. Είναι επειδή πολύ απλά οι εταιρείες φτιάχνουν όλο και περισσότερο αποκλειστικά τηλεοράσεις με υψηλές αναλύσεις. Αλλά ο μέσος αγοραστής είτε δεν ενδιαφέρεται είτε δεν μπορεί να ξεχωρίσει την καλύτερη ποιότητα εικόνας. Το μόνο που θέλει είναι ΜΕΓΑΛΗ τηλεόραση για να βλέπει ποδόσφαιρο και ελληνικά κανάλια, και πολύ σπανιότερα netflix/nova/otetv. Επειδή εμείς γράφουμε σε fora όπου οι περισσότεροι δίνουν την εντύπωση ότι είναι ψαγμένοι, δεν σημαίνει ότι έτσι είναι και η πλειοψηφία του κόσμου. Πιστεύω ότι για την πλειοψηφία, ακόμα και ανάλυση PAL να τους έδινες σε τηλεόραση 50", θα την προτιμούσαν από την 4K αν ήταν φτηνότερη κατά 50 ευρώ. 3 1
afragorn Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2020 2 λεπτά πριν, mic2mic είπε Πάντως είχα κι εγώ την εντύπωση ότι οι περισσότεροι αγοραστές επιζητούν την ποιότητα στην εικόνα αλλά μάλλον κάνω λάθος. Η άνοδος στις πωλήσεις των τηλεοράσεων 4K δεν είναι λόγω της καλύτερης ανάλυσης. Είναι επειδή πολύ απλά οι εταιρείες φτιάχνουν όλο και περισσότερο αποκλειστικά τηλεοράσεις με υψηλές αναλύσεις. Αλλά ο μέσος αγοραστής είτε δεν ενδιαφέρεται είτε δεν μπορεί να ξεχωρίσει την καλύτερη ποιότητα εικόνας. Το μόνο που θέλει είναι ΜΕΓΑΛΗ τηλεόραση για να βλέπει ποδόσφαιρο και ελληνικά κανάλια, και πολύ σπανιότερα netflix/nova/otetv. Επειδή εμείς γράφουμε σε fora όπου οι περισσότεροι δίνουν την εντύπωση ότι είναι ψαγμένοι, δεν σημαίνει ότι έτσι είναι και η πλειοψηφία του κόσμου. Πιστεύω ότι για την πλειοψηφία, ακόμα και ανάλυση PAL να τους έδινες σε τηλεόραση 50", θα την προτιμούσαν από την 4K αν ήταν φτηνότερη κατά 50 ευρώ. Έτσι και αλλιώς τα κανάλια στην Ελλάδα είναι για τα μπάζα, οπότε λογικό κανείς να μη δίνει σημασία σε ανάλυση άνω των 1080. Στην επαρχία δεν υπάρχει κανένα κανάλι σε HD συχνότητα πέρα από την ΕΡΤ. Σκέφτομαι να βλέπω το Euro στον ΑΝΤ1 με 360 ανάλυση και κλαίω... Το ίδιο ισχύει και για τις ταχύτητες ίντερνετ. Το Netflix στη καλύτερη να μου τρέξει 1080, αφού δε πιάνω πάνω από 16mb/ps. H τεχνολογία "τρέχει", αλλά μαζί του πρέπει να συμβαδίζουν και άλλες τεχνολογίες... 2
Zus Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2020 'Ομορφα... Να δω όποιος έχει παραγγείλει κολλέκτορα Cyberpunk από εκεί τι θα παραλάβει... 1
snoopycrete Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2020 17 ώρες πριν, qwertyuiop2 είπε Kι εγώ Θεσσαλονίκη μπήκα μια φορά και είδα 10 αφγανάκια και 5 συράκια να παίζουν φορτναητ και να βρίζονται, δαγκώνονται, χτυπιούνται. Η δε ποικιλία περιεχομένου, αστεία έως ανύπαρκτη. Επιτέλους κλείνουν όλα αυτά τα κατάλοιπα του παρελθόντος που και κατάπιναν μισθούς για αντιπαραγωγικότατες απασχολήσεις και κατανάλωναν φυσικούς πόρους, οπότε οδηγούμαστε σε όλο και μεγαλύτερο effectiveness και content density&variety. Πολύ θα ήθελα να μου αιτιολογήσεις αυτά που έχω μαρκάρει με κόκκινο, γιατί γράφεις σαν τον CEO (Τσέο ντε) της γειτονιάς που αραδιάζει λέξεις χωρίς καν να ξέρει τι σημαίνουν. P.S Καθόλου δε στεναχωριέμαι που κλείνουν. 3 1
polaki Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2020 2 ώρες πριν, sphinxgr είπε Και ας υποθέσουμε ότι θέλω να πληρώσω και να νοικιάσω, ε το να πρέπει να πάω και να πρέπει να επιστρέψω την ταινία, όντως είναι κουραστικό και αρχαίο όταν μπορώ να κερδίσω αυτό το χρόνο με άπειρους τρόπους. Δεν είναι μόνο το κόστος, είναι και η ευκολία που μας προσφέρουν οι νέες τεχνολογίες. Οι εταιρείες που δεν πρόλαβαν τις εξελίξεις, δεν κατάφεραν να επιβιώσουν. Υπάρχουν πολλά παραδείγματα: Motorola, Kodak, Nokia, Thomas Cook και τόσες άλλες που αντιστάθηκαν στην αλλαγή. Κάπως έτσι η Seven ήταν αυτονόητο πως θα κλείσει γιατί δεν μπορούσε να ζει από τους ανθρώπους που αποτελούν εξαίρεση στον τομέα της κατανάλωσης σε σχέση με το γενικό καταναλωτή . Σωστός σε όλα. Θυμάμαι ακόμα σίγουρα 5-6 φορές που πήγαινα "να δούμε DVD σε καμιά κοπέλα" πριν 15 χρόνια, και ξέχναγα μετά το δισκάκι είτε στο ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ, είτε στο αμάξι μου για εβδομάδες ολόκληρες. Τελικά με έβαζαν να το αγοράσω, λογικό. Στο σπίτι των γονιών μου έχω σίγουρα 5 θήκες εκ των οποιων 2 που θυμάμαι 100% δεν έχουν το δισκάκι μέσα, αφού το ξέχασα σε άλλα σπίτια και δεν ασχολήθηκα ποτέ να το πάρω. Γενικότερα πλέον για μένα δεν είναι διασκέδαση να σηκωθώ να πάω να νοικιάσω κάτι και να πρέπει να το επιστρέψω. Υπηρχε ένα ωραίο τυπάκι στην περιοχή μου που έλεγε στέλνω μηχανάκι να το πάρει (ή και να το φέρει) με κόστος +1 ευρώ τη διαδρομή. Το είχα επιλέξει αρκετές φορές. Πλέον όμως όπως είπες όποια εταιρεία ανεξαρτήτως μεγέθους αντιστέκεται στην αλλαγή, είναι θέμα χρόνου να φύγει από την αγορά. Η Kodak με το ζόρι να επιμένει στις εκτυπώσεις. Τη στιγμή που η νέα γενιά δεν ξέρει ΚΑΝ τί σημαίνει φωτογραφικό χαρτί εκτύπωσης. Για το μόνο που στεναχωριέμαι, αλλά χωρίς να μπορώ να πω ότι θα μου λείψει ρεαλιστικά κιόλας, είναι ότι έτσι χάνονται οι παλιές ταινίες που δεν είναι mainstream. Θυμάμαι πριν χρόνια είχα ψάξει να βρω και να δω μία ταινία για τον εμφύλιο της Γιουγκοσλαβίας. "Τα όμορφα χωριά όμορφα καίγονται". Την βρήκα σε dvdάδικο, τότε ακόμα δεν υπηρχε σε torrent, εκτός αν υπηρχε σε κανένα Σερβοφωνο που δεν ξέρω καν να βρω. Αλλά ίσως είναι και η μοναδική που με ενδιέφερε αν τελικά θα τη δω ή όχι... Τέλος εποχής. Και οι ηλικιωμένοι πλέον σιγά σιγά θα πρέπει να μπουν στη λογική της Cosmote ON DEMAND, να βλέπουν ότι θέλουν και όποτε το θέλουν. 3
Προτεινόμενες αναρτήσεις