azamar Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2020 Καλησπέρα σας , Μήπως μπορεί κάποιος φίλος να μου εξηγήσει τον τρόπο σύνδεσης των 2 συσκεύων αυτών πάνω σε 1 τηλεφωνική γραμμή ( με χρήση διακλαδωτή) ώστε παράλληλα με το ιντερνετ , να εχω και σταθερό τηλ/νο . Σας ευχαριστώ. Υγ Είμαι ένας μέσος χρήστης Η/υ
jkoukos Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2020 Δεν γίνεται 2 ή παραπάνω DSL Router να είναι συνδεδεμένα στην ίδια τηλεφωνική γραμμή. Απλά είναι αδύνατον και δεν θα δουλεύει τίποτα σωστά. Αυτό που γίνεται είναι το ένα να είναι στην γραμμή και το άλλο συνδεδεμένο πάνω του με καλώδιο δικτύου. Το ποιο από τα 2 θα είναι στην τηλεφωνική γραμμή, είναι δικιά σου απόφαση και υπάρχουν διαφορετικές ρυθμίσεις ανά περίπτωση.
azamar Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2020 Σ'ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σου . Μια διευκρίνηση το TP-Link ειναι VDSL/ADSL modem Router και επίσης δεν έχει λήψη για τηλ/νο . Αρα 8έλει παραλληλα συνεργασία και με ενα ρουτερ ή μοντεμ που να εχει τηλεφωνία ( Cosmote Speedport entry 2i ) Και πάλι σ'ευχαριστώ Γιάννης
jkoukos Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2020 Ποιο από τα 2 θεωρείς καλύτερο και για σένα πρέπει να έιναι στην γραμμή και να κάνει τον συγχρονισμό; Αν θεωρείς καλύτερο το TP-Link καλύτερο και θέλεις να δουλεύει αυτό ως κύριο router και πίσω του το Speedport μόνο για την τηλεφωνία, ακολουθείς τον σχετικό οδηγό. Διαφορετικά αφήνεις το Speedport στην γραμμή και βάζεις πίσω του το TP-Link ως απλό WiFi Router.
elpenor Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2020 @azamar Καλό θα ήταν να κάνεις δοκιμές να δεις πιο συγχρονίζει καλύτερα και να συγκρίνεις και το QOS, εγώ αν έπρεπε να μαντέψω θα έλεγα ότι το speedport είναι καλύτερο να μπει πρώτο. Υπάρχουν πολλοί τρόποι να κάνεις την σύνδεση, εγώ σου προτείνω να αφήσεις το καλώδιο που φέρνει την DSL στο router του OTE και να συνδέσεις το VR400 με ένα καλώδιο ethernet. Μετά να κλήσεις το wifi από το router του OTE και να επιλέξεις στο VR400 λειτουργία access point. Με αυτό τον τρόπο θα εκμεταλευτείς τα 5ghz που προσφέρει το VR400 που είναι και το μόνο πράγμα που μπορεί να κάνει αισθητή διαφορά σε συνηθισμένη χρήση.
azamar Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2020 και παλι σ'ευχαριστώ .... Αυτό το router του ΟΤΕ και μύγα , τρόπον τινά , να περάσει ανάμεσα σε μένα και σ΄αυτό ( 7~8 μέτρα απόσταση σε ευ8εία ) , 8α μου κάνει διακοπή το ιντερνετ ...παλιόπραμα με άλλα λόγια , οπότε αναγκάστηκά στο TP- Link ... Αναφορικά με τις οδηγίες σου ( σε υπερευχαριστώ ) ναι , το καταλαβαίνω ώστε η DSL γραμμή του OTE να παραμείνει στο Speedport αλλά ολα τα άλλα μου ειναι λιγο δύσκολα, οπότε δεν 8έλω ουτε να σε ταλαιπορώ ούτε να σε κα8ηλώνω μπροστά σε μια οθόνη . Θα φωνάξω ενα "μαστορα" να τελειώνει η ιστορία . Ειλικρινά δέξου για μια φορά ακόμα σε παρακαλώ, το ευχαριστώ μου , πάνω απ' ολα , για την προθυμία σου. Γιάννης
Realakias Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) 16 ώρες πριν, jkoukos είπε Ποιο από τα 2 θεωρείς καλύτερο και για σένα πρέπει να έιναι στην γραμμή και να κάνει τον συγχρονισμό; Αν θεωρείς καλύτερο το TP-Link καλύτερο και θέλεις να δουλεύει αυτό ως κύριο router και πίσω του το Speedport μόνο για την τηλεφωνία, ακολουθείς τον σχετικό οδηγό. Διαφορετικά αφήνεις το Speedport στην γραμμή και βάζεις πίσω του το TP-Link ως απλό WiFi Router. Προσωπικά εγώ ήθελα στα ίδια ακριβώς ρουτερ να βάλω το Tplink μπροστά και το Speedport από πίσω για τηλεφωνία σύμφωνα με τον οδηγό του jkoukos (παρατίθεται πάνω) και από τότε δεν είχα κανένα θέμα. Κάνε τεστ και φέρε τεχνικό (εξωτερικό, του ΟΤΕ δεν θα ασχοληθεί γιατί λέει πως δεν γνωρίζει) να ακολουθήσει τον οδηγό. Το Tplink προσωπικά πολύ πιο εύκολο για ίντερνετ αλλά δεν έχει υποστήριξη ο ΟΤΕ. Επεξ/σία 5 Φεβρουαρίου 2020 από Realakias
azamar Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2020 Καλησπέρα φίλε και σε ευχαριστώ πάρα πολύ. Ακριβώς μόνο για τηλεφωνία το θέλω το Spdport entry και για τίποτε άλλο Ναι, χίλιες φορές εναν τεχνικό απ ΄εξω, παρα του ΟΤΕ . Και πάλι σ'ευχαριστώ πολύ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα