Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας,

έχω πάρει έναν SSD 4TB SAMSUNG 860EVO και δεν τον βλέπει στο ''ο υπολογιστής μου'' ενώ στο BIOS και στην διαχείριση υπολογιστών το βλέπει τη πρέπει να κάνω;

dk1.jpg

pc2.jpg

Δημοσ.

Καλησπέρα, όπως είσαι στο Disk Manager, κάνε πάνω εκεί που λέει νέος τόμος (4ΤΒ) δεξί κλικ και διάλεξε το

Change Drive Letter and Paths

Βάλε ένα νέο Drive Letter, πχ Ε:

Και θα το δεις μετά

• Like 2
Δημοσ.

Πρόσεξε θα δώσω συμβουλή , μπορεί να είναι λάθος. Ο δίσκος mbr αναγνωρίζετε ως μέχρι 2 tb. Ως gpt απεριόριστα. 

Εσύ μπουταρεις με mbr η uefi? Με uefi θα ορίσεις τον δίσκο ως gpt ...

Μπορεί να κάνω και λάθος αλλά για δεστο. Εγώ πχ πήγα να κάνω clone 1 terra σε 3 terra , και χανόταν τον ένα από τα τρία γιατί το mbr αναγνωρίζει μέχρι δύο.

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, vporf είπε

Καλησπέρα, όπως είσαι στο Disk Manager, κάνε πάνω εκεί που λέει νέος τόμος (4ΤΒ) δεξί κλικ και διάλεξε το

Change Drive Letter and Paths

Βάλε ένα νέο Drive Letter, πχ Ε:

Και θα το δεις μετά

Φίλε μου σε ευχαριστώ πολύ!!!!

5 λεπτά πριν, tz_aristotelis είπε

Πρόσεξε θα δώσω συμβουλή , μπορεί να είναι λάθος. Ο δίσκος mbr αναγνωρίζετε ως μέχρι 2 tb. Ως gpt απεριόριστα. 

Εσύ μπουταρεις με mbr η uefi? Με uefi θα ορίσεις τον δίσκο ως gpt ...

Μπορεί να κάνω και λάθος αλλά για δεστο. Εγώ πχ πήγα να κάνω clone 1 terra σε 3 terra , και χανόταν τον ένα από τα τρία γιατί το mbr αναγνωρίζει μέχρι δύο.

εγώ τον πήρα για αποθηκευτικό χώρο για boot έχω έναν m.2 άλλα ευχαριστώ για την συμβουλή!! :)

Δημοσ.

Αυτο που σου λεει για το mbr=2TB ειναι σωστο. Εκει που θα κανεις δεξι κλικ για να του δωσεις ονομα, καντου επισης και change to gpt.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Λοιπόν, φίλε...
το τι θα κάνεις στον δίσκο, εξαρτάται από το αν τον θέλεις ενιαίο τέσσερα "Τέρατα", ή αν θα τον χωρίσεις σε περισσότερα του ενός κομμάτια. Το MBR βλέπει μέχρι 2Tb, και μέχρι 4 partitions. Το GPT δεν έχει τέτοιο περιορισμό, ούτε σε μέγεθος, ούτε σε partitions. Εφόσον δεν είναι boot αλλά storage, δεν θα έχεις πρόβλημα με λειτουργικά παλαιότερα των Vista.

Για ενιαίο, ΑΝ ΔΕΝ έχεις κάτι μέσα:
1. delete partition
2. convert to GPT
3. create partition (όσα θέλεις)
4. format partition (όσα φτιάξεις)
5. assign drive letter (για όσα partitions έκανες)

Επεξ/σία από snbblp
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...