Επισκέπτης Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2020 Καλησπέρα σε όλους, Έχω την συγκεκριμένη κάρτα (Sapphire PULSE RX 5700 8G GDDR6) που δεν είναι η XT version, και σκέφτομαι να κάνω flash το BIOS σε αυτό της ΧΤ μήπως και κερδίσω κάτι σε απόδοση. Η ερώτησή μου είναι εάν το έχει επιχειρήσει κάποιος από εδώ, και τι αποτελέσματα είχε. Επίσης η άλλη μου απορία είναι εάν υπάρχει κάποιος κίνδυνος για την κάρτα γραφικών, δηλαδή να ανεβάσει μεγαλύτερη θερμοκρασία από την αναμενόμενη λόγο του νέου BIOS και να προκληθεί κάποιο πρόβλημα καθώς φαντάζομαι οι δυο υλοποιήσεις (XT & non-XT) είναι ελαφρώς διαφορετικές κατασκευές. Ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια και τον χρόνο σας.
Επισκέπτης Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2020 το εχω κανει. εγινε ευκολα και γρηγορα. κανενα προβλημα, αν και με τις στοκ ρυθμισεις που χει το νεο bios δεν ειναι σταθερη η καρτα και πρεπει να τη ρυθμισεις. προσωπικα τρεχω αυτες τις ρυθμισεις. Spoiler δυστυχως δεν επαιρναν καθολου oc τα ρολογια της μνημης οποτε τα εχω στοκ. λογικα μπορω να κατεβασω ρευμα διοτι ειχα θεμα με το oc του επεξεργαστη και νομιζα ηταν η καρτα, αλλα βαριεμαι να ασχοληθω τωρα. μπορεις να δοκιμασεις ρευμα 1080 και ανεβαζε ανα 10. οι θερμοκρασιες ειναι στα 80 και 100 (junction) αλλα οπως βλεπεις εχω ρυθμισει οσο γινεται να ναι πιο ησυχη η καρτα, συν οτι το κουτι εχει 5 χρονια σκονη μεσα.
Επισκέπτης Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2020 10 ώρες πριν, Lezantas26 είπε το εχω κανει. εγινε ευκολα και γρηγορα. κανενα προβλημα, αν και με τις στοκ ρυθμισεις που χει το νεο bios δεν ειναι σταθερη η καρτα και πρεπει να τη ρυθμισεις. προσωπικα τρεχω αυτες τις ρυθμισεις. Απόκρυψη περιεχομένων δυστυχως δεν επαιρναν καθολου oc τα ρολογια της μνημης οποτε τα εχω στοκ. λογικα μπορω να κατεβασω ρευμα διοτι ειχα θεμα με το oc του επεξεργαστη και νομιζα ηταν η καρτα, αλλα βαριεμαι να ασχοληθω τωρα. μπορεις να δοκιμασεις ρευμα 1080 και ανεβαζε ανα 10. οι θερμοκρασιες ειναι στα 80 και 100 (junction) αλλα οπως βλεπεις εχω ρυθμισει οσο γινεται να ναι πιο ησυχη η καρτα, συν οτι το κουτι εχει 5 χρονια σκονη μεσα. Ευχαριστώ πολύ για την απάντησή σου!
donblunts Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2020 10 ώρες πριν, Lezantas26 είπε το εχω κανει. εγινε ευκολα και γρηγορα. κανενα προβλημα, αν και με τις στοκ ρυθμισεις που χει το νεο bios δεν ειναι σταθερη η καρτα και πρεπει να τη ρυθμισεις. προσωπικα τρεχω αυτες τις ρυθμισεις. Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου δυστυχως δεν επαιρναν καθολου oc τα ρολογια της μνημης οποτε τα εχω στοκ. λογικα μπορω να κατεβασω ρευμα διοτι ειχα θεμα με το oc του επεξεργαστη και νομιζα ηταν η καρτα, αλλα βαριεμαι να ασχοληθω τωρα. μπορεις να δοκιμασεις ρευμα 1080 και ανεβαζε ανα 10. οι θερμοκρασιες ειναι στα 80 και 100 (junction) αλλα οπως βλεπεις εχω ρυθμισει οσο γινεται να ναι πιο ησυχη η καρτα, συν οτι το κουτι εχει 5 χρονια σκονη μεσα. Έχεις καλύτερες επιδόσεις με το flashαρισμα, απ'ότι με UV+OC ?
Επισκέπτης Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2020 7 ώρες πριν, donblunts είπε Έχεις καλύτερες επιδόσεις με το flashαρισμα, απ'ότι με UV+OC ? Αμα δεν φλασαρεις δεν μπορεις να κανεις oc της προκοπης γιατι εισαι κολλημενος στα 1800. Υπάρχει το morepowertools αλλα πρεπει να το χρησιμοποιησεις μετα απο καθε αναβαθμιση των οδηγων.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα