CMOS_Z Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) 17 λεπτά πριν, TheDevilMayCare είπε Εκεινο που μεχρι 1,5 χρονο πισω, μου εκανε εντυπωση: δεν ηταν 'ολοιδια' η κατασταση πρακτικης & οι υποχρεωσεις της εταιρειας, που δεχοταν πρακτικαριους, απο Δημοσιο σε σχεση με Ιδιωτικο ΙΕΚ.. Εν προκειμενω για πρακτικη ασκηση ηχοληπτων σε ραδιοφωνο -και ναι αναφερομαι σε ασφαλισεις. ❗ Επιπλεον θεωρω πως, ειναι στυγνοτατη εκμεταλλευση => ετουτο που συμβαινει: με την ουσιαστικα, επι 6μηνο μαλιστα αμισθη (αναγκαστικη με το καλυμα πρακτικης) εργασια, των σπουδαστων απο IEK ❌ Ξέρω πως πληρώνονται 200€ για κάθε μήνα (ή 800€ στο σύνολο κάτι τέτοιο) απλά η πληρωμή γίνεται μετά από πολύ καιρό (χρόνο +) Έχει αλλάξει κάτι; Επεξ/σία 4 Φεβρουαρίου 2020 από CMOS_Z
TheDevilMayCare Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2020 1 λεπτό πριν, CMOS_Z είπε Ξέρω πως πληρώνονται 200€ για κάθε μήνα (ή 800€ στο σύνολο κάτι τέτοιο) απλά η πληρωμή γίνεται μετά από πολύ καιρό (χρόνο +) Έχει αλλάξει κάτι; 100 ευρω το μηνα <υποτιθεται> -> το υποτιθεται πηγαινει στο +4 χρονια μετα, δεν εχουν παρει μισο ευρω..! ❌ Και ναι τους πιστευω: εκτος της γνωριμιας μας, δεν ολοι τους τοσο "νεαροι", ωστε να μας λενε ψεματακια. Στο γιατι δεν τα διεκδικουν? Πρακτικα, δεν μπλεκεις: με αμεσα δικαστικα εξοδα, κλπ, για...600 ευρω, μονο. 🤐
logistoulis Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) 18 ώρες πριν, logo15 είπε Ας περιμένουμε μπας και ξέρει κάτι. ο,τι πρακτικές είχαμε στην παλιά δουλειά τις αναλάμβανε άλλο άτομο όχι εγώ , οπότε δεν έχω χειριστεί κάτι ανάλογο θα πρέπει να ρωτήσω το συγκεκριμένο άτομο αν θυμάται , αλλά νομίζω πώς ο,τι κάνεις το κάνει σε συνεννόηση με την κάθε σχολή γιατί από τει για παράδειγμα που είχα κληρονομήσει μία πρακτική από άλλο άτομο (και πηρα τηλέφωνο να βρω τον υπεύθυνο να είμαι καλυμμένος στις υποχρεώσεις μας) μου είχαν ξεκαθαρίσει ότι όλα τα έντυπα/εισφορές κτλ τα αναλαμβάνουν αυτοί και εμείς δεν κάνουμε τίποτα, η επιχείρηση είχε την υποχρέωση απλά να δίνει ένα συγκεκριμένο μικρό ποσό (κάτω των 200 ευρώ πρέπει να ήταν ) που ανέφερε η σύμβαση της πρακτικής του εργαζομένου και φυσικά να ανεβαίνουν οι ανάλογες βεβαιώσεις αποδοχών από ιεκ ήταν διαφορετικά και σίγουρα θυμάμαι πώς δεν έδινε αμοιβή η επιχείρηση, γενικά όμως δηλώνω άγνοια επί του θέματος θα μιλούσα με τη σχολή να με κατευθύνει και ενδεχομένως με κάποια υπηρεσία για να είμαι οκ αν έρθει έλεγχος ως προς το ποια έντυπα θα πρέπει να ανέβουν ή αν θα πρέπει να υποβάλλεται στην απδ η μικρή εισφορά που έχουν στις πρακτικές και αφορά νομίζω κάλυψη για ατυχήματα σε εργασία κτλ Επεξ/σία 5 Φεβρουαρίου 2020 από logistoulis
Επισκέπτης Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) 15 ώρες πριν, CMOS_Z είπε Ξέρω πως πληρώνονται 200€ για κάθε μήνα (ή 800€ στο σύνολο κάτι τέτοιο) απλά η πληρωμή γίνεται μετά από πολύ καιρό (χρόνο +) Έχει αλλάξει κάτι; Σε δημοσιο ιεκ η πρακτικη μου σε δημοσιο φορεα δεν πληρωνοταν. Δε ξερω τι γινεται με τα ιδιωτικα, αλλα πολύ αμφιβαλλω οτι δε παιζει εκμετάλλευση Νομιζω μονο η μαθητεια πληρωνεται, αλλα εχω ακουσει πως ειναι παραπανω μηνες και δεν παιρνεις και κανα τρελο ποσο Επεξ/σία 5 Φεβρουαρίου 2020 από Επισκέπτης
poulinos Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2020 On 04/02/2020 at 17:01, logo15 said: Ας περιμένουμε μπας και ξέρει κάτι. @logistoulis
Βασίλης_29 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2020 Η υποχρεωτική πρακτικη άσκηση φοιτητών είναι ένας από τους πλέον άθλιους θεσμούς που υπάρχει και ελπίζω να καταργηθεί κάποια στιγμή. Αυτά ειναι μονο για τα εξωτερικά και όχι για μπανανιες. Για πρακτική φοιτητών σε ιδρύματα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης η πληρωμή ενσημων είναι υποχρεωτική. Αν γίνει μέσα σε εργαστήριο της σχολής τότε τα ένσημα τα πληρώνει το ίδρυμα, διαφορετικά τα καταβάλλει ο εργοδότης. Η ακόμα μεγαλύτερη βλακεια είναι τα ένσημα δεν είναι συνταξιμα ούτε μετράνε. Για φοιτητές σε ΙΕΚ δεν γνωρίζω τι ισχυει. Αλλά έχω την εντύπωση ως προς τα ένσημα ότι ισχυει ακριβώς το ίδιο. Να ζητήσετε γνώμη και νομοθεσία από λογιστή και δικηγόρο μην πάρετε τον φοιτητή και μετά τρέχετε για πρόστιμα. Το "τα αναλαμβάνουμε όλα εμείς" αν δεν μπορείτε να το επαληθεύσετε νομικά να ζητήσετε να σας υπογράψουν χαρτί.
TheDevilMayCare Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2020 Στις 10/2/2020 στις 4:33 ΜΜ, Βασίλης_29 είπε Η υποχρεωτική πρακτικη άσκηση φοιτητών είναι ένας από τους πλέον άθλιους θεσμούς που υπάρχει και ελπίζω να καταργηθεί κάποια στιγμή. Φανταζομαι εννοεις οταν δεν πληρωνονται, γιατι μια χαρα (μπορουν να) πληρωνονται απο ΑΕΙ + ΑΤΕΙ! Το σκηνικο με τα ΙΕΚ ομως, ειναι απολυτως ληστρικο -> [οτ]αν δεν παιρνουν ουτε μισο ευρω-πουλο! 🤬
Βασίλης_29 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2020 8 ώρες πριν, TheDevilMayCare είπε Φανταζομαι εννοεις οταν δεν πληρωνονται, γιατι μια χαρα (μπορουν να) πληρωνονται απο ΑΕΙ + ΑΤΕΙ! Το σκηνικο με τα ΙΕΚ ομως, ειναι απολυτως ληστρικο -> [οτ]αν δεν παιρνουν ουτε μισο ευρω-πουλο! 🤬 Εννοω για τα πάντα από την αρχή που σου δίνουν έναν κατάλογο με εταιρείες και οι περισσότερες έχουν κλείσει, που σου λένε ότι μέχρι τότε πρέπει να έχεις βρει πρακτική και να μας φέρεις την σύμβαση αλλά η μία εταιρεία δεν κανει προσλήψεις στην άλλη λείπει ο υπεύθυνος και το βιογραφικό είναι ακόμα πάνω στο γραφείο του. Τελικά κάποιοι πηγαίνουν εικονικά σε επιχειρήσεις συγγενών και γνωστων ότι δήθεν τους απασχολούν στο αντικείμενο, οι υπόλοιποι πάνε σε εργαστήρια της σχολής που κανονικά είναι 8ωρο με 170ευρω το μήνα άσχετα αν κάθονται λιγότερο. Σε ιδιωτη μόνο αν σε πάρει τζάμπα και να τους λες και ευχαριστώ επειδή σου πληρώνει τα δήθεν ένσημα. Ακόμα βέβαια και σε δημόσια υπηρεσία να πας που έχει τυχει να ξέρω άτομο του εχουν πει δεν σε πληρώνουμε εδώ αυτά είναι τα ενσημα να τα πας στο ΙΚΑ και αμα σου αρέσει..... Τώρα αν θα μπορούσες να κυνηγήσεις κάτι ή να απειλήσεις με καταγγελίες...... Ναι αν έχεις κότσια και κουράγιο σε αυτή την ηλικία και την χρονική στιγμή. Όλοι θέλουν να τελειώνουν να παραδοσουν πτυχιακη και να περάσουν χρωστούμενα μαθήματα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα