Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα, 

Έχουμε μια μη κερδοσκοπική που βοηθάει ευπαθείς ομάδες. Μας προσέγγισε ένα ΙΕΚ, για να συνεργαστούμε και να δεχθούμε πρακτικαριους. Μας είπε ότι τα καλύπτει όλα. Όμως από ότι ξέρω η εταιρίες οφείλουν να κολλάνε τα ένσημα του πρακτικαριου. Ισχύει ή έχει αλλάξει η κατάσταση; 

Το ΙΕΚ μου είπε ότι απλά με τον λογιστή μας (που δεν είναι ευκαιρος αυτόν τον καιρό) πρέπει αν συμπληρώσουμε το έντυπο 3.5. Αυτό λέει όμως για ΟΑΕΔ κτλπ. Οπότε όποιος μπορεί ας μου εξηγήσει/βοηθήσει θα το εκτιμούσα! 

Δημοσ.
28 minutes ago, logo15 said:

Καλησπέρα, 

Έχουμε μια μη κερδοσκοπική που βοηθάει ευπαθείς ομάδες. Μας προσέγγισε ένα ΙΕΚ, για να συνεργαστούμε και να δεχθούμε πρακτικαριους. Μας είπε ότι τα καλύπτει όλα. Όμως από ότι ξέρω η εταιρίες οφείλουν να κολλάνε τα ένσημα του πρακτικαριου. Ισχύει ή έχει αλλάξει η κατάσταση; 

Το ΙΕΚ μου είπε ότι απλά με τον λογιστή μας (που δεν είναι ευκαιρος αυτόν τον καιρό) πρέπει αν συμπληρώσουμε το έντυπο 3.5. Αυτό λέει όμως για ΟΑΕΔ κτλπ. Οπότε όποιος μπορεί ας μου εξηγήσει/βοηθήσει θα το εκτιμούσα! 

οσο ξερω χωρις να ξερω παρα πολλα τα ατομα που ειναι απο ιεκ δεν πληρωνονται στην πρακτικη.

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.

Μόνο απο ένα άτομο αποτελείται αυτή η ΜΚΟ;

Οκ λογιστής μη διαθέσιμος,δικηγόρος να σας εκπροσωπεί δεν υπάρχει;

Ένας άνθρωπος να πάει στον ΟΑΕΔ ούτε;

Όταν ψάχνεις να προσφέρεις μαύρη αδήλωτη εργασία ώστε να γίνει η δουλίτσα σου τζάμπα μάντεψε τι δημιουργείς αγαπητέ/αγαπητή...Περισσότερες ευπαθείς ομάδες.

• Thanks 1
  • Confused 4
Δημοσ.
26 λεπτά πριν, poulinos είπε

οσο ξερω χωρις να ξερω παρα πολλα τα ατομα που ειναι απο ιεκ δεν πληρωνονται στην πρακτικη.

Ευχαριστώ φίλε! Το θέμα είναι αν έχω ένσημα κτλπ να τους βάλω. Γιατί γιατι ούτε εμείς δεν πληρωνόμαστε και είμαστε εθελοντές. 

Δημοσ.
1 minute ago, logo15 said:

Ευχαριστώ φίλε! Το θέμα είναι αν έχω ένσημα κτλπ να τους βάλω. Γιατί γιατι ούτε εμείς δεν πληρωνόμαστε και είμαστε εθελοντές. 

αυτο δυστυχως δεν το ξερω αν τους κολλαει ενσημα ο οαεδ κτλ.ειχε ερθει πρακτικταριος σε εμας και απλα ειχε ενα βιβλιο πρακτικης που επρεπε να συμπληρωθει.δεν ξερω κατι παραπανω αν τους κολλανε ενσημα απο οαεδ ή απο εταιρεια που εργαζονται.οπως και δεν ξερω αν αλλαζει κατι που εισατε μκο.

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, blackraven είπε

Μόνο απο ένα άτομο αποτελείται αυτή η ΜΚΟ;

Οκ λογιστής μη διαθέσιμος,δικηγόρος να σας εκπροσωπεί δεν υπάρχει;

Ένας άνθρωπος να πάει στον ΟΑΕΔ ούτε;

Όταν ψάχνεις να προσφέρεις μαύρη αδήλωτη εργασία ώστε να γίνει η δουλίτσα σου τζάμπα μάντεψε τι δημιουργείς αγαπητέ/αγαπητή...Περισσότερες ευπαθείς ομάδες.

Όπως γράφω παραπάνω από παραπάνω που όλοι είμαστε εθελοντές. Ίσως οι πρακτικαριοι να μην είναι σωστή κατεύθυνση για αυτό που ψάχνουμε. Για αυτό ήρθα εδώ καλοπροεραιτα να το διερεύνησω μέσα από διάλογο. 

2 λεπτά πριν, poulinos είπε

αυτο δυστυχως δεν το ξερω αν τους κολλαει ενσημα ο οαεδ κτλ.ειχε ερθει πρακτικταριος σε εμας και απλα ειχε ενα βιβλιο πρακτικης που επρεπε να συμπληρωθει.δεν ξερω κατι παραπανω αν τους κολλανε ενσημα απο οαεδ ή απο εταιρεια που εργαζονται.οπως και δεν ξερω αν αλλαζει κατι που εισατε μκο.

Ευχαριστώ πάντως. 

Επεξ/σία από logo15
Δημοσ.
2 minutes ago, logo15 said:

Άλλο μκο άλλο μκε. Ευχαριστώ πάντως. 

Δυστυχως δεν ξερω κατι παραπανω.το μονο που θα μπορουσα να πω περα απο το να ρωτησει καποιος στον οαεδ ειναι σε καποιο αλλο forum που ασχολουνται με εργατικα και τετοια .

• Thanks 1
Δημοσ.

Θα προσπαθήσουμε να πάει αύριο κάποιος προς οαεδ μπας και βγάλουμε άκρη. Αν έχεις κανένα φόρουμ με εργατικά και μπορείς να το μοιραστείς θα το εκτιμούσα. 

1 λεπτό πριν, Sabeas είπε

κατι κανετε λαθος

Όχι. Κάτι κάνουμε σωστά. Δεν είναι όλη η χώρα μια απάτη. Κάποιοι όντως νοιαζόμαστε για τους ανθρώπους γύρω μας. 

Σας παρακαλώ, όσοι δεν έχετε να προσφέρετε κάτι που θα βοηθήσει, να αποφύγετε trolling. Ευχαριστώ 

• Like 2
  • Thanks 3
Δημοσ.
1 minute ago, logo15 said:

Θα προσπαθήσουμε να πάει αύριο κάποιος προς οαεδ μπας και βγάλουμε άκρη. Αν έχεις κανένα φόρουμ με εργατικά και μπορείς να το μοιραστείς θα το εκτιμούσα. 

http://www.ergasiaka.com/forum

• Like 1
Δημοσ.

Εταιρεια που δεν εχει λογιστη διαθεσιμο, που δεν μπορει να κανει ουτε ενα τηλεφωνο σε ενα λογιστη η να πληρωσει μια επισκεψη για επιλυση αποριων δεν ειναι εταιρεια, ειναι παρεα

Δηλαδη περιμενετε απο ενα φορουμ , να ξεδιαλυνει την εργασιακη σχεση και νομικες και ασφαλιστικες υποχρεωσεις  που διεπει την απασχοληση πρακτικαριων απο μη κερδοσκοπικη εταιρεια

Δηλαδη αν κατα την απασχοληση υπαρξει τραυματισμος εργαζομενου ? Το φορουμ θα το λυσει ? 

• Thanks 1
  • Confused 1
Δημοσ.

logo15 Κανε μια χαρη  στον ευατο σου και ρωτα σε αλλο Forum γιατι εδω θα ακουσεις ........... Αν θες κιολας το κλειδωνουμε το θεμα ή εναλλακτικα μηπως ξερει κατι παραπανω ο @logistoulis

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, poulinos είπε

logo15 Κανε μια χαρη  στον ευατο σου και ρωτα σε αλλο Forum γιατι εδω θα ακουσεις ........... Αν θες κιολας το κλειδωνουμε το θεμα ή εναλλακτικα μηπως ξερει κατι παραπανω ο @logistoulis

Ας περιμένουμε μπας και ξέρει κάτι.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το Ε3.5 αφορά τη δήλωση στο Εργάνη.

Ώστε αν ερθει η επιθεώρηση εργασίας να δικαιολογείται η παρουσία του εκεί.

Το ποιος αποζημιώνει και κυρίως ποιος ασφαλίζει το φοιτητή είναι άλλο θέμα.

Ζητα τους ένα πρότυπο του συμφωνητικού. Από εκεί θα δεις τα παραπάνω και όχι από το Ε3.5

Ο λογιστης το μόνο που θα σου πει, είναι πως να συμπληρώσεις το Ε3.5 ανάλογα το συμφωνητικό.

Επεξ/σία από guido
  • Thanks 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, logo15 είπε

Καλησπέρα, 

Παρακαλώ κοιτάξτε τα προσωπικά σας μηνύματα. Ελπίζω να κατατοπιστείτε.

Δημοσ.

Εκεινο που μεχρι 1,5 χρονο πισω, μου εκανε εντυπωση: δεν ηταν 'ολοιδια' η κατασταση πρακτικης &
οι υποχρεωσεις της εταιρειας, που δεχοταν πρακτικαριους, απο Δημοσιο σε σχεση με Ιδιωτικο ΙΕΚ..
Εν προκειμενω για πρακτικη ασκηση ηχοληπτων σε ραδιοφωνο -και ναι αναφερομαι σε ασφαλισεις.

Επιπλεον θεωρω πως, ειναι στυγνοτατη εκμεταλλευση => ετουτο που συμβαινει: με την ουσιαστικα,
επι 6μηνο μαλιστα αμισθη (αναγκαστικη με το καλυμα πρακτικης) εργασια, των σπουδαστων απο IEK

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...