the4horsemen Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2020 Καλησπέρα φίλοι. Η ερώτηση είναι απλή: Έχω εναν Amd A8-760k 5 ετιας με 2*4 =8 gb 2888 ΜΗΖ Ram. Μotherboard asrock, fm2+, με ssd drive. Παιχνίδια πολύ casual , μ ενα call of duty στα low/ medium να ειναι απο 40-50 fps, κυριως θελω να εχω ανοιχτα καμια 15αρια tabs με u tube και ταυτοχρονα word/excel, να τρέχει μονιμα antivirus/ firewall. Εχω μια lg ips 5ετίας 23 ιντσών, δεν ξερω refresh rates, αλλα εμενα μου κανει, δεν την αλλάζω. Αξίζει να παω σε 3400g ή να περιμένω το διάδοχο apu? Και εαν ξέρετε ποτε ερχεται ο διαδοχος και αν θα ειναι σε νεο socket ( δηλαδη εαν θα ειναι σε AM4 ή σε νεοτερο επομενο). Ευχαριστω εκ των προτερων
Sheogorath Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2020 29 λεπτά πριν, the4horsemen είπε Καλησπέρα φίλοι. Η ερώτηση είναι απλή: Έχω εναν Amd A8-760k 5 ετιας με 2*4 =8 gb 2888 ΜΗΖ Ram. Μotherboard asrock, fm2+, με ssd drive. Παιχνίδια πολύ casual , μ ενα call of duty στα low/ medium να ειναι απο 40-50 fps, κυριως θελω να εχω ανοιχτα καμια 15αρια tabs με u tube και ταυτοχρονα word/excel, να τρέχει μονιμα antivirus/ firewall. Εχω μια lg ips 5ετίας 23 ιντσών, δεν ξερω refresh rates, αλλα εμενα μου κανει, δεν την αλλάζω. Αξίζει να παω σε 3400g ή να περιμένω το διάδοχο apu? Και εαν ξέρετε ποτε ερχεται ο διαδοχος και αν θα ειναι σε νεο socket ( δηλαδη εαν θα ειναι σε AM4 ή σε νεοτερο επομενο). Ευχαριστω εκ των προτερων Καλησπέρα, στην θέση σου θα περίμενα για τους Zen2 based APU. Αλλά αν θες μπορείς να χτίσεις απο τώρα ένα σύστημα ΑΜ4 με έναν φθηνό 2200G και να τον αλλάξεις με τους επόμενους όταν έρθουν. Μην πάρεις τον ακριβό 3400G. 3 2
Ntinaras Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2020 36 λεπτά πριν, Sheogorath είπε Καλησπέρα, στην θέση σου θα περίμενα για τους Zen2 based APU. Αλλά αν θες μπορείς να χτίσεις απο τώρα ένα σύστημα ΑΜ4 με έναν φθηνό 2200G και να τον αλλάξεις με τους επόμενους όταν έρθουν. Μην πάρεις τον ακριβό 3400G. ισχυει, δεν αξιζει ο 3400, ο 4400 λογικα θα εχει μεγαλη διαφορα σε ipc 1
the4horsemen Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2020 Sheogorath, Ntinaras Ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις. Εξ οσων εχω ψαξει δεν εχω βρει νεα για τον 4400. Αρα δεν ξερουμε ποτε θα ανακοινωθει περιπου ουτε εαν θα ειναι σε AM4 socket?
Sheogorath Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2020 1 ώρα πριν, the4horsemen είπε Sheogorath, Ntinaras Ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις. Εξ οσων εχω ψαξει δεν εχω βρει νεα για τον 4400. Αρα δεν ξερουμε ποτε θα ανακοινωθει περιπου ουτε εαν θα ειναι σε AM4 socket? Οι Ζεν2 APU θα είναι σχεδόν σίγουρα σε ΑΜ4. Αλλά γιατί οπωσδήποε APU? 1 1
TheDevilMayCare Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2020 Αυτο που αξιζει προς το παρον ειναι: μια παμφθηνη καρτα στυλ GTX750Ti, (η και GTX1050 αν βρεις) απο αγγελιες = θα εισαι αρκετα πανω, απο 7650! 😁 2 1
the4horsemen Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, TheDevilMayCare είπε Αυτο που αξιζει προς το παρον ειναι: μια παμφθηνη καρτα στυλ GTX750Ti, (η και GTX1050 αν βρεις) απο αγγελιες = θα εισαι αρκετα πανω, απο 7650! 😁 Θέλω να κρατήσω ζέστη και θόρυβο στο minimum σε ενα οσο το δυνατον μικροτερο mini itx μιας και οι καθημερινες μου απαιτησεις δεν ειναι για gaming. Σαρανταρησα, οικογενεια με παιδι και δεν υπαρχει χρονος για πολλες απαιτησεις σε gaming. Modern warfare και total war εκει κολλημενος! Παντως συμφωνω με την αισθηση σας οτι ο 4400 θα ειναι κατι ( φανταζομαι 6c/8t) που θα με καλυπτει. Να δουμε μεχρι πασχα τι νεα θα υπαρξουν. Σ ευχαριστω! Επεξ/σία 4 Φεβρουαρίου 2020 από the4horsemen 1
TheDevilMayCare Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2020 Δηλαδη το κουτι σου ειναι δεδομενο / δεν αλλαζει, και δεν εχει θεση ουτε καν για μια low profile vga? Ειμαι σε αντιστοιχη φαση με 7870Κ & 7850Κ, υπαρχει δυνατοτητα low profile και ξερω οτι εχει νοημα! 1
Sheogorath Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) Στις 4/2/2020 στις 10:36 ΜΜ, the4horsemen είπε Θέλω να κρατήσω ζέστη και θόρυβο στο minimum σε ενα οσο το δυνατον μικροτερο mini itx μιας και οι καθημερινες μου απαιτησεις δεν ειναι για gaming. Σαρανταρησα, οικογενεια με παιδι και δεν υπαρχει χρονος για πολλες απαιτησεις σε gaming. Modern warfare και total war εκει κολλημενος! Παντως συμφωνω με την αισθηση σας οτι ο 4400 θα ειναι κατι ( φανταζομαι 6c/8t) που θα με καλυπτει. Να δουμε μεχρι πασχα τι νεα θα υπαρξουν. Σ ευχαριστω! Αφού το βλέπεις ετσι, πας για την ώρα σε 2200G, με AM4 mini itx, και Crucial ballistix 3200/16, και όταν ερθουν οι ΖΕΝ2 με ενσωματωμένα, πουλάς τον 2200G και βάζεις όποιον θες πάνω. Σου προτεινω αυτές τις μνήμες γιατί θα φτάνουν 3600-3800 (ή αν έχει τόσο διαφορά στα γραφικά παιζεις και 4200-4400) με τους ΖΕΝ2, που σε APU έχει σημασία. Επεξ/σία 9 Φεβρουαρίου 2020 από Sheogorath 4 2
TheDevilMayCare Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2020 Αν εχεις την δυνατοτητα τοποθετησης Low Profile καρτας στο κουτι σου: https://www.skroutz.gr/s/19386055/Zotac-GeForce-GTX-1650-4GB-Gaming-ZT-T16500H-10L.html https://www.skroutz.gr/s/10554817/MSI-GeForce-GTX1050-Ti-4GB-LP.html Αφενος θα ειναι τρελη αναβαθμιση απο τον 7650K ως APU με 1866 μνημες (δυσκολο να εχεις 2888), και αφετερου σε οποια αναβαθμιση τη κρατας: και θα εισαι καλυτερα, ακομη και απο επομενες APU. Eιδικα με τη 1650! Διχως μαλιστα να εχεις μετα, ετσι και "περιορισμο": να παρεις ξανα cpu με apu!😉 1
johnmt2 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2020 υπαρχει και 1050ti Passive με 0 θόρυβο αν τον απασχολει το fan noise 1
Aten-Ra Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2020 Στις 4/2/2020 στις 2:29 ΜΜ, the4horsemen είπε Καλησπέρα φίλοι. Η ερώτηση είναι απλή: Έχω εναν Amd A8-760k 5 ετιας με 2*4 =8 gb 2888 ΜΗΖ Ram. Μotherboard asrock, fm2+, με ssd drive. Παιχνίδια πολύ casual , μ ενα call of duty στα low/ medium να ειναι απο 40-50 fps, κυριως θελω να εχω ανοιχτα καμια 15αρια tabs με u tube και ταυτοχρονα word/excel, να τρέχει μονιμα antivirus/ firewall. Εχω μια lg ips 5ετίας 23 ιντσών, δεν ξερω refresh rates, αλλα εμενα μου κανει, δεν την αλλάζω. Αξίζει να παω σε 3400g ή να περιμένω το διάδοχο apu? Και εαν ξέρετε ποτε ερχεται ο διαδοχος και αν θα ειναι σε νεο socket ( δηλαδη εαν θα ειναι σε AM4 ή σε νεοτερο επομενο). Ευχαριστω εκ των προτερων Στην θέση σου θα περίμενα τα καινούργια APU μαζί ίσως και με καινούργιες μητρικές (Β550 ??) 1
the4horsemen Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2020 Σας ευχαριατω ολους και συγγνωμη που αργησα ν απαντησω. Ειμαι της αποψης λιγοτερα εξαρτηματα- λιγοτερος θορυβος- μικροτερες θερμοκρασιες οσο γινεται. Κι αυτα μου το δινει μια apu καλυπτοντας με παραλληλα γι αυτα που κανω στο pc. Επομενως θα περιμενω τη νεα γενια. Απ οτι καταλαβαινω μετα το καλοκαιρι. Και παλι ευχαριστω ολους για τις απαντησεις!
EddieObscurant Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2020 6 ώρες πριν, the4horsemen είπε Σας ευχαριατω ολους και συγγνωμη που αργησα ν απαντησω. Ειμαι της αποψης λιγοτερα εξαρτηματα- λιγοτερος θορυβος- μικροτερες θερμοκρασιες οσο γινεται. Κι αυτα μου το δινει μια apu καλυπτοντας με παραλληλα γι αυτα που κανω στο pc. Επομενως θα περιμενω τη νεα γενια. Απ οτι καταλαβαινω μετα το καλοκαιρι. Και παλι ευχαριστω ολους για τις απαντησεις! Εχουν ήδη ανακοινωθει για τα λαπτοπ που θα κυκλοφορήσουν Μαρτη-Απριλη αλλα η amd ειπε για desktop πολύ αργοτερα, οποτε το νωριτερο τον Ιουνιο με πιθανοτερο τον Σεπτεμβρη-Οκτωβρη. H ενσωματωμένη gpu θα ειναι λιγο πιο γρήγορη αλλα οχι κατι το ιδιαιτερο (20-30% max) στο κορυφαιο μοντελο παρολο που θα χουνε λιγοτερα CUs. Οι πυρήνες θα αυξηθούνε και θα πανε απο τους 4 στους 8 συν το ipc, ωστοσο λογο οτι ειναι μονολιθικο στα 7 nm ίσως η μεγιστη τιμή αυξηθει απο 150->200 ευρώ. Ωστοσο ολο και καποια μοντελα θα υπαρχουν με 4core στα 100 ευρώ , απλώς ισως ειναι οι ιδιοι που ειναι και τωρα με χαμηλοτερη τιμή (πχ 3400g) και ο 6core να ειναι στα 150 ευρώ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα