Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα σε ολους σας. Ευχομαι υγεια!

Θελω να κανω editing σε video 4K και φωτογραφιες. (Για budget, ερασιτεχνης ειμαι και κανω το χομπι μου.)

Το θεμα με τις φωτογραφιες δεν ειναι τοσο δυσκολο μιας και ενα lightroom ή photoshop το σηκωνει και ενα i5 6χρονων που εχω, αλλα στο βιντεο κολλαμε σαν spectrum στα 80s. 

Τι προτεινετε παρακαλω?

Ευχαριστω για το χρονο σας! 

Δημοσ.

Καλησπέρα.

Δεν έχεις δώσει πολλά στοιχεία για να πάρεις τεκμηριωμένη απάντηση αλλά θα κάνω μια προσπάθεια.

Για να φτιάξεις ένα αληθινό 4Κ editing PC (δηλαδή να δουλεύεις σε 4k timeline με απροβλημάτιστο live playback/scrubbing) θα πας αναγκαστικά, αρκετά ψηλά, με επεξεργαστές όπως Ryzen 7 3800x ή i7 9700k και GPU όπως η gtx1660. Ακόμα και με αυτά τα specs όμως βάζω ερωτηματικό αν θα το πετύχεις. Πχ για να έχεις μια εικόνα, σε i7 7700k/GTX1060 μηχάνημα είναι αδύνατο το live playback σε 4K αρχεία και 1080p timeline.

Υπάρχουν λύσεις όπως τα proxies όμως για πιο αδύναμα setups.

Στα λαπτοπ πληρώνεις premium φορητότητας, κι αν δε σε ενδιαφέρει κάτι τέτοιο δεν υπάρχει λόγος να το σκέφτεσαι κατ'εμέ.

Δημοσ.

Οπως αναφερθηκε επειδη ασχολουμαι και εγω με το αντικειμενο -4Κ video editing- για χομπι κυριως δουλευω απροβληματιστα με ryzen 7 3800X με msi rtx5700 xt & 32 gb ram.

Aυτα τα specs ειναι δυσκολο να τα πιασεις με λαπτοπ οποτε προτεινω σταθερο.

ΥΓ: Σε τετοιες εφαρμογες και multasking πλεον δεν αξιζει να πας σε intel καλυτερα προτιμησε ryzen & TR4 κοινως thread ripper

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...