Προς το περιεχόμενο

Laptop & Windows xp

1comment

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 32
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Είμαι επαρχία φίλε αλλά η αλλαγή δίσκου και μνήμης (μέχρι 4gb δέχεταιόπότε δύο ντιμάκια των 2gb) δεν είναι τίποτα. Αν δεις το βίντεο είναι 6 βίδες στο καπάκι και μία ή δύο στον δίσκο. Αν θέλεις σου στέλνουμε και λινκ για τις μνήμες από ebay και τιμές για ssd ή το πας σε κάποιο μαγαζί με υπολογιστές που κάνει σέρβις και στα βάζουν. Για επεξεργαστή είπα ότι γίνεται κάτω από νορμάλ συνθήκες αλλά είναι λίγο παραπάνω διαδικασία και αν δε θέλεις να ασχοληθείς μένεις με αυτόν που έχεις.

Αν όμως δεν το έχεις καθαρίσει ποτέ εσωτερικά καλά είναι να στο κάνουν και αυτό για να σου βγάλει το λάπτοπ μερικά χρόνια ακόμα.

Επεξ/σία από micos000
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επειδή το λαπτοπ το χρησιμοποιείς στην δουλειά πρέπει καταρχήν να διευκρινήσεις αν απαιτείται τα προγράμματα που τρέχουν σε αυτό να είναι αυθεντικά. Αν ναι τότε σχεδόν σίγουρα δεν σε συμφέρει να αναβαθμίσεις από xp σε άλλη έκδοση windows γιατί το κόστος να αγοράσεις νόμιμη άδεια είναι μεγάλο. Σε αυτή την περίπτωση βρίσκεις κάποιον που ξέρει να εγκαταστήσει λινουξ, σου βάζει μια έκδοση κατάλληλη για αυτό το λαπτοπ και έχεις τον chrome για να σερφάρεις χωρίς προβλήματα. Αν δεν έχεις θέμα να γίνει ποτέ έλεγχος νόμιμου λογισμικού στην δουλειά, βάζεις windows "φθηνά" (αυτά με τα κλειδάκια του ebay των 3 ευρώ) και άλλα 2 gb ραμ (βρίσκεις κάποιον φίλο σου που ξέρει πως να κουμπώσει μια ραμ στο λαπτοπ αν δεν έχεις εμπιστοσύνη να το κάνεις μόνος σου) και είσαι οκ. Για καλύτερη συμπεριφορά δίνεις και ένα 20ευρω ακόμα και σου βάζει ο γνωστός-φίλος έναν ssd δίσκο. 

• Like 1

3 ώρες πριν, patclo είπε

Επειδή το λαπτοπ το χρησιμοποιείς στην δουλειά πρέπει καταρχήν να διευκρινήσεις αν απαιτείται τα προγράμματα που τρέχουν σε αυτό να είναι αυθεντικά. Αν ναι τότε σχεδόν σίγουρα δεν σε συμφέρει να αναβαθμίσεις από xp σε άλλη έκδοση windows γιατί το κόστος να αγοράσεις νόμιμη άδεια είναι μεγάλο. Σε αυτή την περίπτωση βρίσκεις κάποιον που ξέρει να εγκαταστήσει λινουξ, σου βάζει μια έκδοση κατάλληλη για αυτό το λαπτοπ και έχεις τον chrome για να σερφάρεις χωρίς προβλήματα. Αν δεν έχεις θέμα να γίνει ποτέ έλεγχος νόμιμου λογισμικού στην δουλειά, βάζεις windows "φθηνά" (αυτά με τα κλειδάκια του ebay των 3 ευρώ) και άλλα 2 gb ραμ (βρίσκεις κάποιον φίλο σου που ξέρει πως να κουμπώσει μια ραμ στο λαπτοπ αν δεν έχεις εμπιστοσύνη να το κάνεις μόνος σου) και είσαι οκ. Για καλύτερη συμπεριφορά δίνεις και ένα 20ευρω ακόμα και σου βάζει ο γνωστός-φίλος έναν ssd δίσκο. 

Πήρα κι άλλη γνώμη από τεχνικό. Μου είπε ότι ακόμα κι αν αλλάξουμε ραμ κλπ, πάλι μπορεί να μην σηκώνει τα win 7 ή τα 10 και θα είναι ρίσκο. Μου είπε, εφόσον τώρα δουλεύει μια χαρά, να το αφήσω ως έχει και μετά να δω για αγορά μεταχειρισμένου.

Όχι, δεν απαιτείται να έχω τα αυθεντικά. Για να μου περνάει η δικιά μου ώρα το έχω στη δουλειά. Γι αυτό και δεν με ένοιαζε που είχε τα xp. Θα το αφήσω ως έχει αφού είναι οκ μέχρι τώρα και μετά θα δω για μεταχειρισμένο.

Στις 4/2/2020 στις 11:57 ΠΜ, 1comment είπε

και σύμφωνα με τον τεχνικό, δεν έχει προδιαγραφές για παραπάνω από vista.

Ημαρτον: ποσες...π@π@ριες, αντεχουμε (??) αραγιες, να ακουσουμε εδω, ω γιες..!
🤮
Τα σ(Vista) εκτος του οτι ειναι 96/100 βαρυτερα απο τα 7αρια, οτι παιζει σε αυτα:
θα μπορει να σου παιξει και σε 7αρια στη χειροτερη, με τους drivers, των σ(Vista)
!
🤣😹🤣

1 λεπτό πριν, TheDevilMayCare είπε

Ημαρτον: ποσες...π@π@ριες, αντεχουμε (??) αραγιες, να ακουσουμε εδω, ω γιες..!
🤮
Τα σ(Vista) εκτος του οτι ειναι 96/100 βαρυτερα απο τα 7αρια, οτι παιζει σε αυτα:
θα μπορει να σου παιξει και σε 7αρια στη χειροτερη, με τους drivers, των σ(Vista)
!
🤣😹🤣

Μην ασχολείσαι.
Εχει πάρει γνώμες από 4-5 τεχνικούς, ενώ αντικρούει τις δικές μας. Οσο τεκμηριωμένες κι αν είναι. Νομίζει πως εμείς είμαστε τίποτα ερασιτέχνες, επειδή βοηθάμε χωρίς να χρεώνουμε. Και τελικά δεν θα ακούσει κανέναν, θα κάνει αυτό που εξαρχής έκανε.
Σόρρυ κιόλας, αλλά αυτό που κάνει είναι προσβλητικό για όλους μας, που ασχοληθήκαμε μέχρι τώρα.

• Thanks 1

5 ώρες πριν, 1comment είπε

Πήρα τηλέφωνο στο acpc.gr που βρήκα καλές κριτικές μέσω google και μου είπε τα ίδια με τον τεχνικό.  Ότι δεν παίρνει άλλο επεξεργαστή και γενικά όσο κρατήσει. Ήταν απόλυτος κιόλας.

Χαχαχα!! Απολυτοτητα στην Π@π@ρια, οχι αστεια...!! 🤮🤮
και για να προλαβω εαν καποιος ισχυριστει οτι αυτα γινονται στο
...5230 και μονο, ε να και του 5330, ετοιμα configuration πωλησης:
https://www.cnet.com/products/acer-travelmate-5330-312g16mn-15-4-c-t3100-windows-7-pro-xp-pro-dual-load-2-gb-ram-160-gb-hdd/
https://www.pcbitz.com/products/212-refurbished-laptops/acer-travelmate-5330-core-2-t4400-220ghz-4gb-250gb-windows-7-154-laptop/

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, 1comment είπε

Πήρα κι άλλη γνώμη από τεχνικό. Μου είπε ότι ακόμα κι αν αλλάξουμε ραμ κλπ, πάλι μπορεί να μην σηκώνει τα win 7 ή τα 10 και θα είναι ρίσκο. Μου είπε, εφόσον τώρα δουλεύει μια χαρά, να το αφήσω ως έχει και μετά να δω για αγορά μεταχειρισμένου.

Όχι, δεν απαιτείται να έχω τα αυθεντικά. Για να μου περνάει η δικιά μου ώρα το έχω στη δουλειά. Γι αυτό και δεν με ένοιαζε που είχε τα xp. Θα το αφήσω ως έχει αφού είναι οκ μέχρι τώρα και μετά θα δω για μεταχειρισμένο.

Συγνώμη κι όλας αλλά ποιο θα είναι το ρίσκο; Αν δε θέλεις να ξοδευτείς 25-30€ κάνε όπως είναι ένα φορμάτ σε 7άρια να δεις πως πάει και αν θα έχεις θέμα. Αν δεν υπάρχει πρόβλημα (που δεν πιστεύω να υπάρξει) να υπολογίσεις με την αναβάθμιση μνήμης και δίσκου από 50 έως 80% βελτίωση της λειτουργίας (για να μην πω 100%) του λάπτοπ συν ότι θα μπορείς να το χρησιμοποιείς για αρκετό καιρό ακόμα χωρίς πρόβλημα.
Έχω το λάπτοπ της γυναίκας (hp compaq του 2008) το οποίο ήταν με T4200, 3gb ram και μηχανικό δίσκο με vista στο οποίο το πήγα στα 4gb ram (dual channel γιατί πριν ήταν single channel με 2+1 ram) από ebay με 5€ και έναν ssd με 19.90 και έβαλα τα 7άρια χωρίς antivirus και έγινε σαν καινούργιο.

Άλλη λύση που προτάθηκε ήδη είναι το linux (lubuntu από μένα) αν το θέλεις μόνο για internet και για λίγο office (chrome, firefox, libre office).

Επεξ/σία από micos000

Βάλε μια διανομή λινουξ (Mint xfce, LXLE, Peppermint, Lubuntu κλπ) όπως είναι τώρα ...  ούτε μνήμες ούτε τίποτα. Για να βλέπεις Youtube και να σερφάρεις θα είσαι μια χαρά , ούτε antivirus και λοιπά κοκοκοψια και  παραφερνάλια, drivers κλπ.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, snbblp είπε

Μην ασχολείσαι.
Εχει πάρει γνώμες από 4-5 τεχνικούς, ενώ αντικρούει τις δικές μας. Οσο τεκμηριωμένες κι αν είναι. Νομίζει πως εμείς είμαστε τίποτα ερασιτέχνες, επειδή βοηθάμε χωρίς να χρεώνουμε. Και τελικά δεν θα ακούσει κανέναν, θα κάνει αυτό που εξαρχής έκανε.
Σόρρυ κιόλας, αλλά αυτό που κάνει είναι προσβλητικό για όλους μας, που ασχοληθήκαμε μέχρι τώρα.

Όπως είπα όμως, δεν ξέρω και δεν θα επιχειρήσω εγώ να το φτιάξω σε καμία περίπτωση. Γι αυτό και απευθύνθηκα σε τεχνικούς. Μια βοήθεια θα ήταν να μου προτείνει κάποιος δικό του τεχνικό που θα μπορούσε να το φτιάξει ή να έρθετε να μου το φτιάξετε εσείς αφού είστε και σίγουροι ότι φτιάχνεται! Μην ανησυχείτε, θα σας πληρώσω και τα υλικά και τα μεταφορικά και την εργασία σας. Νομίζω όμως ότι δεν θα βρεθεί κανείς πρόθυμος γιατί στη θεωρία και στο να λέμε ότι γίνεται, όλοι καλοί είμαστε. Στην πράξη;;

Μ@λ@κες είναι οι τεχνικοί δηλαδή που αρνήθηκαν να το φτιάξουν και στην ουσία αρνήθηκαν την αμοιβή που θα έπαιρναν νομίζετε;; Γιατί να αρνηθούν ένα 100αρικο εφόσον...σίγουρα φτιάχνεται;;

Επεξ/σία από 1comment

Τι "αν γίνεται" ρε φίλε. Να μπει μνήμη και να αλλάξει ο δίσκος; Έλεος δηλαδή, δεν είναι και πυρηνική φυσική. Επίσης 100€ για μνήμη, δίσκο και φορμάτ; Παίρνεις ανακατασκευασμένο και καλύτερο με κανά 20άρικο ακόμα. Και με έναν χρόνο εγγύηση.

Όσο το γιατί δεν το αναλαμβάνει κανένας εδώ... δε λειτουργούμε έτσι στο ινσόμνια και επιπλέον δεν ξέρουμε που βρίσκεσαι γιατί αν είναι να μπλέξει και courier στη μέση δε συμφέρει με τη καμία.

Όσο για τους τεχνικούς που ρώτησες, δεν ξέρω που πήγες αλλά δεν υπάρχει περίπτωση κάποιος που κάνει αυτήν τη δουλειά για να ζήσει να μη δέχεται να σου αλλάξει έναν δίσκο, να κάνει φορμάτ και να σου ανεβάσει λίγο τη μνήμη για 100€, αν και όλα αυτά ακόμα και με απόδειξη παροχή υπηρεσιών δεν βγαίνουν πάνω από 50-60€ ενώ στα μαύρα δε θα πρέπει να βγει πάνω από 50€. Το μόνο που καθυστερεί την φάση είναι η μνήμη που πρέπει να έρθει από έξω, αλλά αν κάποιος έχει καβάντζα μνήμες για λαπτοπ (π.χ. ένας τεχνικός) το μόνο που θα χρειαστεί είναι να παραγγείλει τον δίσκο.

Εξακολουθεις, να "προκαλεις" ομως..! Για ποιο πραγμα θα σου επαιρναν 100αρικο?
🤣
Να αλλαξουν επεξεργαστη σε 5 λεπτα: για κατι τετοιο, σοβαρα 100ρικο? ΟΚ φερε
το τοτε να στο...<φτιαξω> (sic) εγω! Μα αν μιλαμε για εγκατασταση λειτουργικου
θα χρειαστει ωρα αρκετη, και πιθανοτατα, αφου δεν εδωσαν καν καποια λεπτα να
το googlαρουν, θεωρουν θα εχουν μεγαλυτερο κερδος π.χ. να σου πασαρουν αλλο..

Δεν αποκλειεται, το cost benefit ratio χρονου τους, για αποδοση χρηματων απο το
συγκεκριμενο #σε σχεση με αλλες εργασιες τους, να μη δικαιολογει αναληψη του

Δεν μίλησα με τους τεχνικούς για ποσά, τυχαία τα αναφέρω εδώ μιας και θα μπορούσα να διαθέσω τόσα αν είναι να το φτιάξω. Το θέμα είναι ότι δεν μου συζήτησαν ούτε για ποσά, ούτε για τίποτα. Ήταν και οι 3 κάθετοι ότι δεν μπορεί να γίνει κάτι. Να το κρατήσω όσο πάει και μετά να πάρω άλλο. Ούτε προσπάθησαν να μου πασάρουν άλλο μηχάνημα (μόνο ο ένας μου είπε ότι έχει μεταχειρισμένα που τον ρώτησα). Από τη στιγμή λοιπόν που 1) δεν κατέχω πώς να αλλάξω ή πώς να βρω αυτά που μου λέτε και 2) οι άνθρωποι που απευθύνθηκα και είναι η δουλειά τους δεν ήθελαν να αναλάβουν να το φτιάξουν και μου είπαν όλοι τους το ίδιο "ποίημα", μου λέτε ότι σας προκαλώ κι ότι...μπορώ να κάνω κάτι και δεν το κάνω! Νομίζετε ότι όλοι είμαστε με τα κατσαβίδια στο χέρι και αλλάζουμε μητρικές....! Να σας ενημερώσω πως όχι!

12 ώρες πριν, 1comment είπε

Όπως είπα όμως, δεν ξέρω και δεν θα επιχειρήσω εγώ να το φτιάξω σε καμία περίπτωση. Γι αυτό και απευθύνθηκα σε τεχνικούς. Μια βοήθεια θα ήταν να μου προτείνει κάποιος δικό του τεχνικό που θα μπορούσε να το φτιάξει ή να έρθετε να μου το φτιάξετε εσείς αφού είστε και σίγουροι ότι φτιάχνεται! Μην ανησυχείτε, θα σας πληρώσω και τα υλικά και τα μεταφορικά και την εργασία σας. Νομίζω όμως ότι δεν θα βρεθεί κανείς πρόθυμος γιατί στη θεωρία και στο να λέμε ότι γίνεται, όλοι καλοί είμαστε. Στην πράξη;;

Μ@λ@κες είναι οι τεχνικοί δηλαδή που αρνήθηκαν να το φτιάξουν και στην ουσία αρνήθηκαν την αμοιβή που θα έπαιρναν νομίζετε;; Γιατί να αρνηθούν ένα 100αρικο εφόσον...σίγουρα φτιάχνεται;;

Σκέφτηκες καθόλου την πιθανότητα αυτοί που "βάζουν ένα χεράκι" εδώ μέσα να είναι τεχνικοί, ορισμένοι και με 25-30 χρόνια εμπειρίας, αλλά να μην θέλουν να βγάλουν λεφτά στο φόρουμ επειδή έχουν μια στάση ζωής που βασίζεται στις αρχές του διαδικτύου; Και σε αυτό επικαλούμαι τις αξιολογήσεις και τις κριτικές μου.

Σε ότι αφορά την σύσταση τεχνικού, είναι δύσκολη απόφαση αν θα το κάνουμε ή όχι. Μπορεί να θεωρηθεί διαφήμιση, ή ακόμα χειρότερα, προμήθεια για διαφήμιση. Προσωπικά, ΜΟΝΟ αντιπροσωπείες, και πηγές δυσεύρετων ανταλλακτικών συνιστώ.

Ρε φίλε, δεν θέλουμε να βγάλουμε χρήματα από εσένα. Να σε βοηθήσουμε θέλουμε. Αν θες ακούς. Τουλάχιστον όμως, μην αντικρούεις προσβλητικά.

10 ώρες πριν, micos000 είπε

Τι "αν γίνεται" ρε φίλε. Να μπει μνήμη και να αλλάξει ο δίσκος; Έλεος δηλαδή, δεν είναι και πυρηνική φυσική. Επίσης 100€ για μνήμη, δίσκο και φορμάτ; Παίρνεις ανακατασκευασμένο και καλύτερο με κανά 20άρικο ακόμα. Και με έναν χρόνο εγγύηση.

Όσο το γιατί δεν το αναλαμβάνει κανένας εδώ... δε λειτουργούμε έτσι στο ινσόμνια και επιπλέον δεν ξέρουμε που βρίσκεσαι γιατί αν είναι να μπλέξει και courier στη μέση δε συμφέρει με τη καμία.

Όσο για τους τεχνικούς που ρώτησες, δεν ξέρω που πήγες αλλά δεν υπάρχει περίπτωση κάποιος που κάνει αυτήν τη δουλειά για να ζήσει να μη δέχεται να σου αλλάξει έναν δίσκο, να κάνει φορμάτ και να σου ανεβάσει λίγο τη μνήμη για 100€, αν και όλα αυτά ακόμα και με απόδειξη παροχή υπηρεσιών δεν βγαίνουν πάνω από 50-60€ ενώ στα μαύρα δε θα πρέπει να βγει πάνω από 50€. Το μόνο που καθυστερεί την φάση είναι η μνήμη που πρέπει να έρθει από έξω, αλλά αν κάποιος έχει καβάντζα μνήμες για λαπτοπ (π.χ. ένας τεχνικός) το μόνο που θα χρειαστεί είναι να παραγγείλει τον δίσκο.

Η εμπειρία στον χώρο βοηθάει να μαντέψεις το τι έχει συμβεί... "10 η μνήμη, 25 το SSD. και θα θέλει και μπαταρία... Βάλε και 30 η εργασία, σιγά μη δώσει 100€ για την αρχαιολογία... Για να βγάλουμε τι, 50€ συνολικά; Πες του "δεν γίνεται, και στείλε τον".

Αν δεν θες να βάλεις καν κατσαβίδι πάνω στο μηχάνημα βρες κάποιον φίλο σου που μπορεί να γράψει μια διανομή λίνουξ σε ένα usb stick ή σε ένα dvd για να δει αν δουλεύει το μηχάνημα σωστά με αυτή την διανομή χωρίς να ρισκάρεις καν να κάνεις εγκατάσταση και να διαγραφούν τα windows xp. Αν δουλεύει σωστά την εγκαθιστά στο δίσκο και σου στοιχίζει όλο αυτό μηδέν. Έχω ένα εφεδρικό νετμπουκ 12ετιας με ατομ επεξεργαστή που μπροστά του ο σέλερον που έχει το δικό σου είναι φεράρι και τρέχει λίνουξ (αρχικά είχε xp). 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...