Προς το περιεχόμενο

Laptop & Windows xp

1comment

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Έχω ένα λάπτοπ στη δουλειά που έχει xp και σύμφωνα με τον τεχνικό, δεν έχει προδιαγραφές για παραπάνω από vista. Μέχρι σήμερα δεν είχα και δεν έχω κάποιο πρόβλημα αφού στη δουλειά κάνω μικρή χρήση. Όμως, πλέον βλέπω σε διάφορες σελίδες το μήνυμα " Σύντομα, θα πάψουμε να υποστηρίζουμε αυτό το πρόγραμμα περιήγησης. Για την καλύτερη δυνατή εμπειρία, ενημερώστε το πρόγραμμα περιήγησης" . Σήμερα το είδα και στο yt. Τι κάνω; Υπάρχει περίπτωση μελλοντικά να μην ανοίγουν αυτές οι σελίδες ή να μην παίζουν τα βιντεο; Δεν έχω άλλη εναλλακτική από το να πάρω καινούργιο λαπτοπ;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 32
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ναι, υπάρχει η περίπτωση και θα γίνει αναγκαστικά γιατί οι browsers που δουλεύουν στα xp είναι ολίγον τι αρχαίοι (ο chrome έκδοση 25 49 και ο firefox έκδοση 52.9) και δεν μπορούν να υποστηρίξουν τις νέες τεχνολογίες.

Οι εναλλακτικές είναι τα 7άρια (αν είναι τουλάχιστον διπύρηνος με πάνω από 2 gb ram) ή lubuntu linux για internet

Επεξ/σία από micos000
  • Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, micos000 είπε

Ναι, υπάρχει η περίπτωση και θα γίνει αναγκαστικά γιατί οι browsers που δουλεύουν στα xp είναι ολίγον τι αρχαίοι (ο chrome έκδοση 25 49 και ο firefox έκδοση 52.9) και δεν μπορούν να υποστηρίξουν τις νέες τεχνολογίες.

Οι εναλλακτικές είναι τα 7άρια (αν είναι τουλάχιστον διπύρηνος με πάνω από 2 gb ram) ή lubuntu linux για internet

Το λαπτοπ είναι acer travelmate 5330 με 1,92gb memory, Intel 2.2 ghz, 800 mhz, gma 4500M.

Υπάρχει περίπτωση να μπαίνουν τα 7 και να κάνει λάθος ο τεχνικός;

Επεξ/σία από 1comment

27 λεπτά πριν, 1comment είπε

Τότε γιατί ο τεχνικός μου το απέκλεισε;

Βάλε 4 RAM και έναν φθηνό ssd. Με χρήση μόνο για ίντερνετ, Windows 10 άνετα. Με 30-35€, του έδωσες πνοή ζωής.

4 ώρες πριν, snbblp είπε

Βάλε 4 RAM και έναν φθηνό ssd. Με χρήση μόνο για ίντερνετ, Windows 10 άνετα. Με 30-35€, του έδωσες πνοή ζωής.

Στο λαπτοπ γίνεται αυτό;

• Like 1

5 ώρες πριν, 1comment είπε

Τότε γιατί ο τεχνικός μου το απέκλεισε;

Welcome to the show στη πραγματικοτητα των οτιναναιομως ελληναραδων τεχνικαραδων!! 😝

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 ώρες πριν, 1comment είπε

Στο λαπτοπ γίνεται αυτό;

Γίνεται... Ξεβίδωσε πρώτα τις βίδες αυτές.

spacer.png

Μετά αλλάζεις τις μνήμες (1) και ξεβιδώνεις τον δίσκο (2)

U3JCiI.jpg

Στο παρακάτω βίντεο από το σημείο που σου δείχνω και μετά θα δεις πως βγαίνει η μνήμη. Μιας και θα είσαι εδώ καθάρισε και το σύστημα ψύξης.

Επεξ/σία από micos000
  • Like 1

Πήρα τηλέφωνο στο acpc.gr που βρήκα καλές κριτικές μέσω google και μου είπε τα ίδια με τον τεχνικό.  Ότι δεν παίρνει άλλο επεξεργαστή και γενικά όσο κρατήσει. Ήταν απόλυτος κιόλας.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν είπε κανένας για αλλαγή επεξεργαστή. Για αλλαγή δίσκου με ssd και προσθήκη μνήμης είπαμε το οποίο και προφανώς γίνεται.

Πάντως το socket p του λάπτοπ δέχεται (κάτω από νορμάλ συνθήκες) μέχρι τον T9900 που είναι πολύ καλός επεξεργαστής και είναι επίσης στα 35w tdp. Θα πρέπει όμως, αφού ανοίξεις το καπάκι και βγάλεις τον ανεμηστήρα να ξεβιδώσεις και τις βίδες που έχουν οι ψύκτρες με το heat pipe (έχουν νούμερα με ποια σειρά θα τις βιδώσεις μετά) και θα δεις αν ο επεξεργαστής είναι όντως αφαιρούμενος (κατά 90% θα είναι) και αν είναι μπορείς να πάρεις έναν T9600, T9800, T9900 από ebay (αρκεί να σιγουρευτείς ότι θα είναι socket p) και μαζί με την μνήμη και τον ssd θα αναβιώσεις το λάπτοπ για μια 5εντία τουλάχιστον.
Παρακάτω επιπλέον διαθέσιμες επιλογές.

spacer.png

Υ.Γ. πάρε και μια θερμοαγώγιμη πάστα μιας και θα το ανοίξεις για να αλλάξεις την ξεραμένη που θα έχει.

Επεξ/σία από micos000

14 λεπτά πριν, micos000 είπε

Δεν είπε κανένας για αλλαγή επεξεργαστή. Για αλλαγή δίσκου με ssd και προσθήκη μνήμης είπαμε το οποίο και προφανώς γίνεται.

Πάντως το socket p του λάπτοπ δέχεται (κάτω από νορμάλ συνθήκες) μέχρι τον T9900 που είναι πολύ καλός επεξεργαστής και είναι επίσης στα 35w tdp. Θα πρέπει όμως, αφού ανοίξεις το καπάκι και βγάλεις τον ανεμηστήρα να ξεβιδώσεις και τις βίδες που έχουν οι ψύκτρες με το heat pipe (έχουν νούμερα με ποια σειρά θα τις βιδώσεις μετά) και θα δεις αν ο επεξεργαστής είναι όντως αφαιρούμενος (κατά 90% θα είναι) και αν είναι μπορείς να πάρεις έναν T9600, T9800, T9900 από ebay (αρκεί να σιγουρευτείς ότι θα είναι socket p) και μαζί με την μνήμη και τον ssd θα αναβιώσεις το λάπτοπ για μια 5εντία τουλάχιστον.
Παρακάτω επιπλέον διαθέσιμες επιλογές.

spacer.png

Υ.Γ. πάρε και μια θερμοαγώγιμη πάστα μιας και θα το ανοίξεις για να αλλάξεις την ξεραμένη που θα έχει.

Εγώ δεν ξέρω τίποτα από αυτά να κάνω, κι ούτε θα επιχειρούσα. Γι αυτό και μίλησα με τεχνικούς. Αν εσύ ξέρεις, στείλε μου μήνυμα να κανονίσουμε να μου το φτιάξεις και να σε πληρώσω για την εργασία εφόσον φτιάχνεται σίγουρα όπως λες. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...