NikosKallithea Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2020 Εδω κυκλοφορούν χωρίς δίπλωμα, χωρις ασφάλεια, ανήλικα, με κλεμμένα. Εσένα θα γράψουν για το Ν
afragorn Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2020 Εννοείται να βάλεις το Ν για να σε προσέχουν οι πίσω. Αν υπάρχει κανένας κανίβαλος που κολλάει, μην σε αγχώνει. Αυτός θα φταίει αν συμβεί ατύχημα. Αλλά βασικότερο και από το Ν είναι να δηλωθεί ο νέος οδηγός (ή κάτω των 23 αν θυμάμαι) στην ασφαλιστική εταιρεία. Θα έχει μεγαλύτερο ασφάλιστρο ,φυσικά, αλλά θα είσαι καλυμμένος σε περίπτωση ατυχήματος.
korakios Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2020 Εδώ σκέφτομαι να το κολλήσω εγώ που άλλαξα αυτοκίνητο και ενώ είναι το μισό δε μπορώ να το παρκάρω
MilaMouVromika Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2020 43 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε Εδω κυκλοφορούν χωρίς δίπλωμα, χωρις ασφάλεια, ανήλικα, με κλεμμένα. Εσένα θα γράψουν για το Ν Όλα είναι πιθανά σε αυτήν την χώρα... 26 λεπτά πριν, afragorn είπε Εννοείται να βάλεις το Ν για να σε προσέχουν οι πίσω. Αν υπάρχει κανένας κανίβαλος που κολλάει, μην σε αγχώνει. Αυτός θα φταίει αν συμβεί ατύχημα. Αλλά βασικότερο και από το Ν είναι να δηλωθεί ο νέος οδηγός (ή κάτω των 23 αν θυμάμαι) στην ασφαλιστική εταιρεία. Θα έχει μεγαλύτερο ασφάλιστρο ,φυσικά, αλλά θα είσαι καλυμμένος σε περίπτωση ατυχήματος. Καλά αυτό με την ασφάλεια εννοείτε ότι θα γίνει άμεσα. Όσο αφορά το Ν παίζει να ήμαστε η μόνη χώρα που σε υποχρεώνει να βάλεις Ν π.χ Λουξεμβούργο που μένω πήρα στην αστυνομία τηλ και μου είπαν οτι δν είναι υποχρεωτικό, αν θέλεις το βάζεις
maniacos93 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2020 16 λεπτά πριν, MilaMouVromika είπε Όσο αφορά το Ν παίζει να ήμαστε η μόνη χώρα που σε υποχρεώνει να βάλεις Ν π.χ Λουξεμβούργο που μένω πήρα στην αστυνομία τηλ και μου είπαν οτι δν είναι υποχρεωτικό, αν θέλεις το βάζεις Για εμένα έπρεπε και οι άλλες χώρες να το έχουν υποχρεωτικά. Δεν βρίσκω κάτι αρνητικό στο να βάλεις το ''Ν''. Όπως είπαν και άλλοι στα σχόλια, όταν έχεις το ''N'' οι άλλοι οδηγοί σου συμπεριφέρονται διαφορετικά και είναι πιο ελαστικοί στην όποια οδηγική γκάφα μπορεί να κάνεις εσύ. 1 ώρα πριν, NikosKallithea είπε Εδω κυκλοφορούν χωρίς δίπλωμα, χωρις ασφάλεια, ανήλικα, με κλεμμένα. Εσένα θα γράψουν για το Ν Το ότι υπάρχουν και άλλοι οδηγοί που παραβιάζουν τον ΚΟΚ με αυτούς τους τρόπους που έγραψες, δεν αναιρεί το γεγονός ότι και η οδήγηση χωρίς ''Ν'' δεν είναι παράπτωμα. Προφανώς και θα το γράψουν αν τον σταματήσουν, αλλά το πρόστιμο θα είναι πιο μικρό σε σχέση με κάποιον που π.χ. δεν έχει ασφάλεια όπως γράφεις.
santac Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2020 δεν έπρεπε να το συζητάς καν. Και να μην υπήρχε ο νόμος έπρεπε από μόνος σου να το βάλεις. Δε καταλαβαίνω γιατί το κάνεις θέμα. Εκτός αν ντρέπεσαι για το Ν. Δεν υπάρχει άλλη εξήγηση. οδηγάς 1 μήνα είπες..... τίποτα βάλτο να προσέχουν και οι άλλοι, να είναι πιο ανεκτικοί στα λάθη που κάνεις για να μη πέφτουν και μπινελίκια. δε νομίζω να σου κολλάει κανένας, που το είδες αυτό; έχουν γεμίσει οι δρόμοι με επικίνδυνους οδηγούς που δε ξέρεις από που θα σου έρθει. Δε ξέρεις τι να πρωτο-κοιτάξεις και από που να φυλαχτείς. Οδηγοί, πεζοί, ηλίθιοι με ποδήλατα και ηλεκτρικές σαχλαμάρες (κακό ψόφο να έχετε)..... οπότε ας υπάρχει τουλάχιστον ένα σήμα να προειδοποιεί ότι το συγκεκριμένο άτομο έχει αυξημένες πιθανότητες να κάνει στραβή. επίσης άλλοι σκοτώνουν οπότε σιγά το πράγμα να οδηγάς χωρίς δίπλωμα.
simplemaths Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2020 Πήρα δίπλωμα στα 18 και οδήγησα πρώτη φορά στα 26, στην αρχή δεν είχα αγοράσει Ν και άκουγα γύρω στις 5 κορνες ανα σεκοντ, έβαλα Ν και μειώθηκε στις 1-2 και σταμάτησαν να είναι κολλητά πίσω μου σε ανηφορικά φανάρια κλπ, βάλε Ν να προσέχουν οι άλλοι 2
stelios18120 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) Εγώ προσωπικά όταν βλέπω Ν, δίνω "χώρο" στον νέο οδηγό, κρατάω αποστάσεις, δεν πατάω κόρνα, και γενικά είμαι πιο υπομονετικός και ανεκτικός απ ότι στους "παλιούς" , επειδή ο άνθρωπος τώρα έμαθε να οδηγάει και θέλει τον χρόνο του να προσαρμοστεί. Σε τι είδους ζώα έχετε πέσει, που σας πάνε κολλητά, και πατάνε συνέχεια κόρνες; ☹️😑 Επεξ/σία 4 Φεβρουαρίου 2020 από stelios18120 2 1
nightwalker1990 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2020 4 ώρες πριν, Γιαούρτι είπε Σταματήστε να σκέφτεστε αν θα πρέπει να κάνετε κάτι με βάση αν θα φάτε πρόστιμο ή όχι. Ασχέτως αν είναι υποχρεωτικό η όχι βάλτο για δική σου ασφάλεια. Οι περισσότεροι που πιάνουν τιμόνι μόλις πάρουν δίπλωμα είναι φάση βγήκε ο χάρος παγανιά. Προσωπικά όταν βλέπω άτομο με το Ν, προσέχω διπλά. Θα κρατήσω μεγάλη απόσταση πχ σε κάποιο ανηφορικό φανάρι γιατί ενδέχεται να του φύγει πίσω και γενικά θα έχω το νου μου σκεφτόμενος ότι από στιγμή σε στιγμή θα κάνει τη μαλάκια. Αυτό σίγουρα θα προστατεύσει και τους 2 μας . Τώρα αυτό που αναφέρεις ότι αν δουν Ν κολλάνε, τι να σου πω. Δε ξέρω αν ισχύει. Με τόσους καραγκιοζηδες που κυκλοφορούν όμως δε το αποκλείω. Πάντως όσες φορές έχει τύχει να είμαι σε αυτοκίνητο συνοδηγός και να συναντήσουμε αυτοκίνητο με Ν, ο οδηγός ήταν πάντα πιο ανεκτικός. Εξαίρεση ένας φίλος μου (μέγιστος βλάκας) που αν περάσει λεπτό χωρίς να πατήσει κόρνα δε μπορεί. Οπότε βάλτο και μη σκέφτεσαι αν είναι παράνομο η όχι. Υπάρχουν και ΙΧ που έχουν Ν και δεν τα οδηγάει μόνο ο καινούργιος οδηγός, υπάρχει η μαμά ο μπαμπάς κλπ ... εγώ προσωπικά στο δικό μου έχω baby on board (άσχετο με το Ν) επειδή βάζω κανά ανηψάκι μέσα ώστε ο οποιοσδήποτε να με προσέξει λίγο παραπάνω... αλλά το είχα και πριν μπαίνουν τα παιδιά .. 5 ώρες πριν, MilaMouVromika είπε Την εχω αυτην την απορια καθώς κατεβαίνω αθήνα και αναρωτιέμαι αν θα μου κόψουν κλήση αν δν έχω το Ν πίσω; Προτείνω να το βάλεις για 1 χρόνο που είναι υποχρεωτικό... Το να σου κορνάρουν, να κολλάνε να βρίζουν κλπ είναι στον άνθρωπο... Όταν βλέπω όχημα σχολής οδηγών δεν κάνω προσπέραση, δεν κολλάω απο πίσω δεν δεν δεν... το είχα περάσει κι εγώ αυτό το στάδιο και ξέρω πως είναι.. Βάλτο και σκέψου ότι το κάνεις πρώτα για εσένα και μετά για τα πρόστιμα.... σαν να μας ρωτάς..... αν δεν φορέσω ζώνη, κατεβαίνω αθήνα, θα μου κόψουν κλήση? Απλή λογική είναι
gthe Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2020 2 ώρες πριν, MilaMouVromika είπε Καλά αυτό με την ασφάλεια εννοείτε ότι θα γίνει άμεσα. Όσο αφορά το Ν παίζει να ήμαστε η μόνη χώρα που σε υποχρεώνει να βάλεις Ν π.χ Λουξεμβούργο που μένω πήρα στην αστυνομία τηλ και μου είπαν οτι δν είναι υποχρεωτικό, αν θέλεις το βάζεις Προφανώς δεν είμαστε η μόνη χώρα ... στην Αγγλία ο νέος οδηγός βάζει υποχρεωτικά R (Restricted) για ένα χρόνο και είναι υποχρεωμένος να πηγαίνεις μέχρι 50μίλια την ώρα για ένα χρόνο. Όλοι πάνε 70 στον αυτοκινητόδρομο και εσύ σιγά σιγά με 50 στην αριστερή λουρίδα. Και όσο μαθαίνεις μπορείς να οδηγείς χωρίς δίπλωμα αν έχεις L ("learning") και πρέπει να οδηγείς μόνο με κάποιον με δίπλωμα δίπλα σου.
m3fisto Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2020 Το να μην εχεις Ν ενώ είσαι νέος οδηγός θα μπορούσε να είναι εξαιρετικό πάτημα από ασφαλιστική άλλου οχήματος για να μη σε αποζημιώσει.
teddy71 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2020 Πολύ συζήτηση για το τίποτα...αφού εισαι νέος οδηγός υποχρεουσε να εχεις το σήμα νέου οδηγού...Τελος....Πάνε στα jumbo και πάνε ένα 1 ευρώ...δεν μπορώ να καταλάβω το λόγο όλης αυτής της στιχομυθιας. 2 1
maniacos93 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2020 31 λεπτά πριν, teddy71 είπε Πολύ συζήτηση για το τίποτα...αφού εισαι νέος οδηγός υποχρεουσε να εχεις το σήμα νέου οδηγού...Τελος....Πάνε στα jumbo και πάνε ένα 1 ευρώ...δεν μπορώ να καταλάβω το λόγο όλης αυτής της στιχομυθιας. ''Μήπως με γράψουν, και αν με γράψουν, και αν αυτό, και αν εκείνο, και υπάρχουν χειρότερα αδικήματα, και σε άλλες χώρες δεν ισχύει, κ.τ.λ.'' Παρόμοιο σχόλιο άφησα και εγώ πιο πάνω.Τζάμπα συζήτηση για το τίποτα. Ας αγοράσει ο φίλος ένα σήμα με 1 ευρώ και θα είναι κομπλέ. 1
Krepalidis Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2020 Όταν βγαίνει με φίλους ή κυρίως κοπέλα ας το αφήνει στην εταζερα. Καλύτερα από το να μην έχει καθόλου και δεν θα ντρέπεται να κυκλοφορήσει Το φυσιολογικό προφανώς είναι να έχει Ν στο αυτοκίνητο και να φοράει πάντα κράνος στο δίκυκλο. Αλλά τι θα πει ο (μικρό)κοσμος; Ποιος φλώρος ασχολείται με την ασφάλεια και την βάζει πάνω από το image; 1 1
ifaist Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2020 Δεν διαβασα ολες τις απαντησεις , αλλα αρκετες του νηματοθετη.. Φιλε πας καλα ? Να βαλεις το - Ν - αμεσα. Εγω προσωπικα δεν βιωσα τετοιες καταστασεις σαν νεος οδηγος οταν ειχα το Ν και φυσικα οταν βλεπω καποιον με Ν μπαινω σε αλλο mood οδηγησης. Καταρχην δεν τον θελω μπροστα μου οποτε αν μπορω να τον προσπερασω το κανω. Αλλιως αφηνω διαφορετικη αποσταση ασφαλειας απο το συνηθισμενο. Γενικα υπαρχει επιθετικη οδηγηση στους δρομους το Ν προστατευει εσενα αλλα και τους αλλους. Μην το σκεφτεσαι! 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα