Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Χαιρετώ το φορουμ .

δεν ξέρω αν το θέτω στο σωστό μέρος αλλά ψάχνομαι για αγορά σομπας πελλετ μέχρι 1500 ευρώ (όχι παραπάνω) για να ζεστάνω 100 τετραγωνικά ενιαίο χώρο με 3 μέτρα ύψος το ταβάνι.Σπίτι 12 ετών με αλουμινοπαράθυρα και αλουμινομπαλκονόπορτες και γενικά καλή μόνωση. Με όποιον έχω μιλήσει μου λένε να ψαχτώ για πάνω απο 10 kw .Υπάρχει κάποια καλή;καποια σόμπα που να την έχει κανενας δοκιμασμενη κάποιος να προτείνει κάτι; Στα leroy merlin έχουν μια fusion 10 kw αλλα......αλλά....

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Kornofolias είπε

Χαιρετώ το φορουμ .

δεν ξέρω αν το θέτω στο σωστό μέρος αλλά ψάχνομαι για αγορά σομπας πελλετ μέχρι 1500 ευρώ (όχι παραπάνω) για να ζεστάνω 100 τετραγωνικά ενιαίο χώρο με 3 μέτρα ύψος το ταβάνι.Σπίτι 12 ετών με αλουμινοπαράθυρα και αλουμινομπαλκονόπορτες και γενικά καλή μόνωση. Με όποιον έχω μιλήσει μου λένε να ψαχτώ για πάνω απο 10 kw .Υπάρχει κάποια καλή;καποια σόμπα που να την έχει κανενας δοκιμασμενη κάποιος να προτείνει κάτι; Στα leroy merlin έχουν μια fusion 10 kw αλλα......αλλά....

1. Ποιο είναι το κλίμα της περιοχής σου;

2. Προσωπικά έχω 6kw για 70m2

Μάλλον καλά σου είπαν 

Δημοσ.

Στην άρτα μένω, μια χαρά ειμαστε εδώ δε μας πιανουν χιονια και πολύ κρυο.Μόνο που εχουμε παρα πολυ υγρασία συγκριτικά με άλλες πολεις της ελλάδας.6 κιλοβατόρες φίλε μου για 70 τετραγωνικά ;;;και κάνει δουλεια;μικρή είναι. αλλά οπως ειπα την θέλω για εννιαίο χώρο γιατιί φαντασου τώρα ζεσταίνο αυτον τον χώρο με ενεργειακό τζακι αέρα το οποίο του άλλαξα και μοτέρ φέτος με περισσότερες rpm στα 80 watt και πάλι ο αέρας που βγάζει δεν επαρκή, συνέχεια πρέπει να χώνω ξύλα, απιστευτη ταλαιπωρία.καίω 8 με 9 τόνους την χρονιά τα οποια μόνος μου τα κόβω, μονος μου τα τεμαχίζω μονος μου τα μεταφέρω σπιτι, μόνος μου τα ανεβαζω πάνω στον 2ο όροφο απο τις σκαλες. φετος ειπα ως εδω, δεν αντεχω αλλο.Βέβαια για ξύλα δεν εχω πληρωσει ουτε ευρω να αγορασω ποτε παντα τα εκοβα μονος μου, το μονο που πληρωνω ειναι λαδια βενζινης, λαδι αλυσιδας και βενζινες. μονος μου τροχιζω την αλυσιδα και μαστορα παω μονο για να αλλαξω φιλτρο λαδιου και βενζινης η να μου τροχισει την αλυσιδα αν χτυπησω καμια πετρα ή μου πιασει κανενα συρμα. και μετα απο αυτην την λεπτομερη αναλυση που εκανα επανερχομαι στο οτι πρεπει να αλαξω την καυση του σπιτου. τριοροφη κατοικια με 17 σωματα καλοροφερ στο συνολο και λεβητα πετρελαιου στις 70 κιλοβατορες και 60 χιλιαδες θερμιδες, οποτε για να παω σε λεβητα πελετ σε αυτα τα χαρακτηριστικα ξεφευγω πολυ στο μπατζετ γιατι δεν γινεται να ζεστανω μονο εναν οροφο τον οποιο αυτος με νδιαφερει εκει που καθονται ολη τη μερα τα παιδια και η γυναικα, αυτο με νοιαζει. γιατι θα μπορουσα να επαιρνα μια σομπα με συνδεση καλοριφερ αλλα δεν γινεται κι οποτε κατεληξα σε αυτη της αεροθερμης.

Δημοσ.

έχεις δωρεάν ξύλα και θέλεις 8-9 τόνους την σεζόν με πέλλετ  ανάλογα με την απόδοση της σόμπας σου θα χρειαστείς 5-6 τόνους με κόστος από 1100 εως 1500 ευρώ,ελπίζω να το έχεις υπολογίσει αυτό.Κουβάλημα πάλι θα έχεις και θα χρειαστείς και χώρο αποθήκευσης για να βάλεις τα πέλλετ που μάλλον τον έχεις.Για σόμπα μην κοιτάς κάτω από 12kw και το ποιο σημαντικό να την αγοράσεις από κάποιον εκεί κοντά σου που να είναι γνώστης γιατί σίγουρα θα τον χρειαστείς παραπάνω από μία φορά.Περισσότερες πληροφορίες για σόμπες,προβλήματα κλπ μπορείς να δεις στο http://www.energ.gr όρεξη να έχεις και θα βρεις πολλές πληροφορίες στο site

Δημοσ.

Καλημέρα. 

Και γιατί δεν βάζεις στη θέση του λέβητα πετρελαίου ξυλολεβητα, να ξεμπερδεύεις; 

Αν έχεις χώρο κρατάς και τον λέβητα πετρελαίου για εναλλακτική. 

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, Symbad είπε

Καλημέρα. 

Και γιατί δεν βάζεις στη θέση του λέβητα πετρελαίου ξυλολεβητα, να ξεμπερδεύεις; 

Αν έχεις χώρο κρατάς και τον λέβητα πετρελαίου για εναλλακτική. 

Ή λέβητα ξυλου- πελλετ. 

Στο σπίτι έχω ferroli 10 χρόνια 

Δημοσ.
Στις 7/2/2020 στις 5:15 ΜΜ, Kornofolias είπε

Στην άρτα μένω, μια χαρά ειμαστε εδώ δε μας πιανουν χιονια και πολύ κρυο.Μόνο που εχουμε παρα πολυ υγρασία συγκριτικά με άλλες πολεις της ελλάδας.6 κιλοβατόρες φίλε μου για 70 τετραγωνικά ;;;και κάνει δουλεια;μικρή είναι. αλλά οπως ειπα την θέλω για εννιαίο χώρο γιατιί φαντασου τώρα ζεσταίνο αυτον τον χώρο με ενεργειακό τζακι αέρα το οποίο του άλλαξα και μοτέρ φέτος με περισσότερες rpm στα 80 watt και πάλι ο αέρας που βγάζει δεν επαρκή, συνέχεια πρέπει να χώνω ξύλα, απιστευτη ταλαιπωρία.καίω 8 με 9 τόνους την χρονιά τα οποια μόνος μου τα κόβω, μονος μου τα τεμαχίζω μονος μου τα μεταφέρω σπιτι, μόνος μου τα ανεβαζω πάνω στον 2ο όροφο απο τις σκαλες. φετος ειπα ως εδω, δεν αντεχω αλλο.Βέβαια για ξύλα δεν εχω πληρωσει ουτε ευρω να αγορασω ποτε παντα τα εκοβα μονος μου, το μονο που πληρωνω ειναι λαδια βενζινης, λαδι αλυσιδας και βενζινες. μονος μου τροχιζω την αλυσιδα και μαστορα παω μονο για να αλλαξω φιλτρο λαδιου και βενζινης η να μου τροχισει την αλυσιδα αν χτυπησω καμια πετρα ή μου πιασει κανενα συρμα. και μετα απο αυτην την λεπτομερη αναλυση που εκανα επανερχομαι στο οτι πρεπει να αλαξω την καυση του σπιτου. τριοροφη κατοικια με 17 σωματα καλοροφερ στο συνολο και λεβητα πετρελαιου στις 70 κιλοβατορες και 60 χιλιαδες θερμιδες, οποτε για να παω σε λεβητα πελετ σε αυτα τα χαρακτηριστικα ξεφευγω πολυ στο μπατζετ γιατι δεν γινεται να ζεστανω μονο εναν οροφο τον οποιο αυτος με νδιαφερει εκει που καθονται ολη τη μερα τα παιδια και η γυναικα, αυτο με νοιαζει. γιατι θα μπορουσα να επαιρνα μια σομπα με συνδεση καλοριφερ αλλα δεν γινεται κι οποτε κατεληξα σε αυτη της αεροθερμης.

Εγώ είμαι Τρίπολη οπότε είμαστε στην ίδια μοίρα περίπου από κρύο και υγρασία. 

Στο γραφείο έχω τη σόμπα περίπου 7 χρόνια καίγοντας 5χλγ/μέρα (8πμ-10μμ).

Νομίζω πως σε αυτό που, λες η μόνη λύση είναι καυστήρας ξυλου- πελλετ. 

Ο Φερόλι (12) είναι μικτός αν και προσωπικά τον δουλεύω αποκλειστικά με πελλετ. 

Το σπίτι είναι μονοκατοικία παρόμοια με αυτό που περιγράφεις. Καίω περίπου 6 τόνους/χειμώνα (φέτος πήρα Βουλγαρικο με 210+50 που κάνει εξαιρετική καύση ). 

Καυστήρας με ξύλο για τόσο μεγάλους χώρους νομίζω ότι θα είναι μπελάς και μάλλον δεν θα δουλέψει. 

Το πελλετ με τις σωστές ρυθμίσεις δουλεύει σαν το πετρελαιο (καλοριφερ+boiler) . Γεμίζω κάθε 3-4 μέρες το δοχείο τροφοδοσίας και είμαι στην αναζήτηση κάποιας ιδιοκατασκευης ώστε να κάνω αρχαιότερα γεμίσματα. 

Δημοσ.

παιδιά γράφω παραπάνω όχι άλλο ξύλο, κουραστηκα αυτο πραγμα. το μόνο που με νοιάζει να ζεστάνω εναν ενιαίο χώρο 100 τετραγωνικών με αερόθερμη σόμπα πέλετ και αν έχει κανένας να προτείνει καποια μέχρι 1500 ευρώ είμαι όλο αυτιά (μάτια). πάντως βλέπω άλλη κατασκευαστες λένε την 10kw τους σόμπα κατάλληλη μέχρι 80 τεραγωνικά ΄'αλλοι μέχρι 95 άλλοι μεχρι 100.

Δημοσ.

Έχεις σκεφτεί την επιλογή να βάλεις σόμπα πελλετ καλοριφέρ; , αν έχεις σώματα στο σπίτι είναι αμαρτία να μην το εκμεταλλευτής, από γνωστό που έχει τέτοια είναι απίστευτα ικανοποιημένος.

https://www.skroutz.gr/c/1384/pellet_stoves/f/342918/kalorifer.html

• 8 μήνες μετά...
Δημοσ.

Κι αφού μας ταλαιπώρησε  και μας πήγε τις δουλειές πίσω ο κορονοιος  πλέον ήρθε η ώρα για την αγορά της σομπας .έχω σταμπαρει  την εικονιζόμενη από Leroy merlin και αναμένω τις προσφορές που θα βγάλουν στο νέο φυλλάδιο. Δεν μπορω να παω σε υδραυλική  διότι οι κεντρικές βανες  από τα σώματα  είναι στο υπόγειο  δίπλα από τον καυστήρα πετρελαίου και δεν γίνεται να καταργήσω τον καυστήρα πετρελαίου  Γιατί στέλνει και στους τρεις ορόφους,  εμένα με ενδιαφέρει να ζεστάνω το ισόγειο .την έχει κάποιος αυτήν; θα κάνει δουλειά άραγε; 

d80215ea-0433-4025-bf35-ca931019e0e9.jpeg

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...