Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Χαιρετώ. 

Από γνωστή μεσιτική εταιρεία (τύπου Remax, Golden Home κλπ) μου τηλεφωνησαν αν θα ήθελα να εργαστώ ως μεσίτης, αν και ουδεμια σχέση έχω με το χώρο των ακινήτων, αφού παρακολουθήσω φυσικα κάποιο ολιγόωρο σεμινάριο. Έχει κάποιος εργαστεί σε μεσητικό γραφείο χωρίς να έχει σχέση με το αντικείμενο; ποιές είναι οι συνθήκες εργασίας; Είναι αξιόπιστα αυτά τα γραφεία; Θα ήθελα τη γνώμη σας. Ευχαριστώ 

Επεξ/σία από marsalo
  • Απαντ. 47
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Αποτι ξερω αυτες οι εταιριες δουλευουν μονο με ποσοστα τουλάχιστον η Remax. Κατα τη γνωμη μου δεν αξιζει κατι τετοιο.

Δημοσ.

Γνωστός μου με σπουδές Πολυτεχνείου ξεκίνησε χωρίς καμία εμπειρία ως μεσίτης και στη συνέχεια με αρκετή δουλειά και πείσμα άρχισε να τα πηγαίνει πολύ καλά. Βέβαια δεν έχει σταθερό μισθό, μόνο ποσοστά. 

• Thanks 1
Δημοσ.
Στις 3/2/2020 στις 4:46 ΜΜ, marsalo είπε

Χαιρετώ. 

Από γνωστή μεσιτική εταιρεία (τύπου Remax, Golden Home κλπ) μου τηλεφωνησαν αν θα ήθελα να εργαστώ ως μεσίτης, αν και ουδεμια σχέση έχω με το χώρο των ακινήτων, αφού παρακολουθήσω φυσικα κάποιο ολιγόωρο σεμινάριο. Έχει κάποιος εργαστεί σε μεσητικό γραφείο χωρίς να έχει σχέση με το αντικείμενο; ποιές είναι οι συνθήκες εργασίας; Είναι αξιόπιστα αυτά τα γραφεία; Θα ήθελα τη γνώμη σας. Ευχαριστώ 

Ευχαριστω περιβαλλον.. δειχνεις σπιτια.. Απο αποδοχες οσο πουλας θα βλεπεις χρηματα αλλιως θα μπαινεις και μεσα..! 

ΥΓ Τα μεταφορικα δικα σου!!!

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
9 ώρες πριν, christos4 είπε

Γνωστός μου με σπουδές Πολυτεχνείου ξεκίνησε χωρίς καμία εμπειρία ως μεσίτης και στη συνέχεια με αρκετή δουλειά και πείσμα άρχισε να τα πηγαίνει πολύ καλά. Βέβαια δεν έχει σταθερό μισθό, μόνο ποσοστά. 

Και έχει ασφαλιστεί μόνος του σαν ΕΕ; Ή μαύρα και απλά παίρνει ποσοστα;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Mακριά! Σου τα παρουσιάζουν τόσο ρόδινα, και όταν βλέπεις το λογαριασμό σου άδειο, καταλαβαίνεις πως έχανες το χρόνο σου.

Επεξ/σία από afragorn
Δημοσ.
38 λεπτά πριν, abc είπε

Και έχει ασφαλιστεί μόνος του σαν ΕΕ; Ή μαύρα και απλά παίρνει ποσοστα;

Δεν γνωρίζω για να σου πω την αλήθεια.. Λογικά σαν ΕΕ θα είναι.. Μισθό σταθερό δεν έχει σίγουρα, παίρνει ποσοστά από τις πωλήσεις και υπάρχει και ένα μικρό είδος πυραμίδας, καθώς δικαιούται και μικρά ποσοστά από τις πωλήσεις των από κάτω του (ή της ομάδας του ή κάτι τέτοιο). Λέω μικρό είδος πυραμίδας καθώς δεν λειτουργούν στη βάση του "φέρε κόσμο να πληρώνει συνδρομές" κλπ .

Όπως είναι η δουλειά αυτή,  μπορεί έναν μήνα ή και περισσότερους μήνες να μην δει έσοδο, αλλά  έναν άλλον να κάτσει καλή προμήθεια από μια ή περισσότερες πωλήσεις και στο τέλος του έτους, αν υπολογίσεις τα έσοδα σου να είναι σαν να έχεις έναν μηνιαίο μισθό. Δεν ξέρω επίσης αν είναι μαύρα ή δηλωμένα αυτά που παίρνει, αλλά αυτά είναι θέματα που τα ξεκαθαρίζεις εξαρχής με κάθε εργοδότη σου. 

Από τις λίγες συζητήσεις μου μαζί του, έχω καταλάβει ότι θέλει πολύ τρέξιμο, και θέλει να έχεις και κάποιο support από πίσω, καθώς προφανώς δεν θα κάνεις πώληση από την πρώτη μέρα. Αν δεν έχεις κάποια λεφτά στην άκρη και τρέχουν υποχρεώσεις (νοίκι, ρεύμα κλπ) ίσως να μην είναι καλή ιδέα, καθώς δεν θα έχεις σταθερό εισόδημα και ίσως να μην σε παίρνει να υπάρχουν μήνες με μηδενικό. Στην ουσία, αν δεν σου πληρώνουν τις βενζίνες, κάποιους μήνες θα μπαινεις και μεσα. Θέλει τρέξιμο και να αναπτύξεις καλά social και communication skills. Επισης θελει υπομονή και επιμονή, και να μην το βάλεις κάτω όταν θα έρθουν τα δύσκολα. Η αγορά είναι δύσκολη αυτή τη στιγμή (ή ήταν έναν χρόνο πριν) καθώς υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός. Επειδή έρχονται Κινέζοι κλπ για golden visa υπάρχει ζήτηση στην πώληση ακινήτων (ή υπήρχε έναν χρόνο πριν), αλλά όπως προείπα υπάρχει και ανταγωνισμός από μεσίτες. 

Τα μαθήματα - σεμινάρια που τους είχαν κάνει ήταν καλά και κατατοπιστικα. Βέβαια, αν δεν βγεις στο δρόμο δεν κάνεις τίποτα. Θα πρέπει να έρθεις σε επαφή με πολύ διαφορετικούς ανθρώπους κάθε μέρα και να προσαρμοζεσαι ανάλογα. 

Εφόσον δεν έχεις κάποια εναλλακτική, μπορείς να το δοκιμάσεις, να δεις πως είναι και που μπορείς να φτάσεις. Αν έχεις πιο safe εναλλακτική, ανάλογα και τα οικονομικά σου και το τι θες να κάνεις στη ζωή, ίσως να μην αξίζει το ρίσκο να ασχοληθείς με τα μεσιτικά. 

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
50 λεπτά πριν, paylidis είπε

και προφανως πληρωνεις εσυ τα σεμινάρια......

μακρυα, δεν ειναι όλα τοσο ροδινα...

Μα γιατί το λες αυτό;;; Δεν έχεις ακούσει τις θεωρίες τους, στις σχετικές παρουσιάσεις, ότι..."sky is the limit"??? :P

Δημοσ.
Στις 3/2/2020 στις 4:46 ΜΜ, marsalo είπε

Χαιρετώ. 

Στη θέση σου θα πήγαινα. Ακόμη και αν καθήσεις 1-2 μήνες, ακόμη και αν δε βγάλεις χρήματα, ίσως μπεις και μέσα κάποιες βενζίνες, πιστεύω θα αξίζει τον κόπο. Θα μάθεις πολλά πράγματα σε μία από τις βασικότερες αγορές της οικονομίας, το real estate και θα μάθεις μία δουλειά που θα μπορείς να την κάνεις οποτεδήποτε στη ζωή σου, ακόμη και στα 50 ή στα 60 σου

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

Φιλε αν έχεις υπομονή και δεν έχεις κάτι άλλο να κάνεις  καντο. Θα είναι σχολείο εαν θέλεις να ακολουθήσεις  τον δρόμο των πωλήσεων και αν είσαι τυχαιρος(γιατί παίζει παρα πολύ και το καλο timming) θα βγάλεις και καλά λεφτα  !

• Thanks 1
Δημοσ.

Στους brokers η δυσκολία δεν είναι στο να πουλάς (αργά ή γρήγορα κάποια στιγμή θα γίνει το deal) αλλά να βρίσκεις το ακίνητο γι αυτό και υπάρχουν για το ίδιο ακίνητο 10 αγγελίες από διαφορετικούς μεσιτες. Δεν πιστεύω κανένας να σου δώσει προμήθεια για ακίνητο που έχει ανακαλύψει άλλος επειδή το έδειξες εσύ και έκλεισες το deal ή ήρθε ο ιδιοκτήτης στο γραφείο αλλά ξεκινάς απ το μηδέν. Θέλει πολύ ψάξιμο, ποδαρόδρομο και επικοινωνιακές ικανοτητες για να ξεκινησεις να φτιάξεις έναν κύκλο γνωριμιών ο οποίος θα πάρει κάποιο χρόνο να αποδώσει.  Αν δεν έχεις κάτι καλύτερο να κανεις και διαθετεις το χρόνο να ασχοληθείς ίσως αξίζει και σαν part time 

• Like 1
Δημοσ.

Είμαι γενικά αρνητικός για διάφορους λόγους, που έχουν ειπωθεί στο παρελθόν και δεν χρειάζεται να ξαναλέμε.

Σαφώς όμως και ισχύουν αυτά που είπε παραπάνω ο archer100, ότι δηλαδή είναι μία από τις δυναμικές αγορές της οικονομίας μας και όντως είναι κάτι που μπορείς να κάνεις ακόμα και σε μεγαλύτερη ηλικία.

Για να πετύχει όμως κάποιος σε αυτό τον τομέα σίγουρα δεν πρέπει να το αντιμετωπίσει σαν part time, όπως ειπώθηκε. Πρέπει να τα δώσει όλα. Χρόνο, ενέργεια και δυστυχώς...χρήμα, τουλάχιστον στην αρχή. Αν θέλει σε κάποια φάση (όχι από την αρχή) να ζει απ' αυτό. Και ίσως κάποια στιγμή όντως να βγάλει και φράγκα.

Δημοσ.

Εχουν ηδη ειπωθει ολα τα αρνητικα (δεν θα εχει μισθο κτλ),οποτε εγω θα πω τα θετικα

Θα δειτε πολλα σπιτια,θα μιλησετε με πολυ κοσμο,θα μαθετε ορους της αγορας

Ακομα και αν στο τελος της διαδρομης δεν ξανακανετε αυτο το επαγγελμα και δεν εχετε βγαλει ουτε ενα ευρω,θα ειστε κερδισμενος απο τις εμπειριες

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, vagos789 είπε

Ακομα και αν στο τελος της διαδρομης δεν ξανακανετε αυτο το επαγγελμα και δεν εχετε βγαλει ουτε ενα ευρω,θα ειστε κερδισμενος απο τις εμπειριες

καλές οι εμπειρίες ρε συ,  αλλά δεν τρώγονται και στο λέω έχοντας φάει για χρόνια το παραμύθι της εμπειρίας 

μόνο αυτοί που κυνηγάνε το χρήμα πάνε μπροστά και ας μην έχουν καμιά εμπειρία 

Επεξ/σία από logistoulis
  • Like 6

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...