lefi Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2020 Share Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2020 Τώρα τελευταία ακούω το πρωί κλασική μουσική στο τρίτο πρόγραμμα αλλά δεν με καλύπτει πάντα, ούτε είναι ότι ώρα με βολεύει. Θέλω λοιπόν συμβουλές ως αρχάριος για κλασική μουσική κατάλληλη μόλις ξυπνήσεις. Κάτι χαρούμενο και ισορροπημένο σε ζωντάνια, ίσως κάτι που να άκουγαν τον 19ο αιώνα αυτές της ώρες. Οποιαδήποτε συμβουλή είτε σε συγκεκριμένα κομμάτια είτε που να ψάξω για πληροφορίες θα το εκτιμούσα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Vangelis_D9 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2020 Share Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2020 Βάλε δοκιμαστικό Spotify που τρέχει προσφορά για τρεις μήνες δωρεάν. Μην κολλάς μόνο στο 19ο αιώνα, η μπαρόκ μουσική είναι εξαιρετικά απλόχερη. Βιβάλντι, Μπαχ, Χέντελ είναι τα must. Μετά έχεις μπόλικο Χάυντν και Μότσαρτ αλλά αν θες οπωσδήποτε 19ο αιώνα ο Σούμπερτ ταιριάζει όσο πχ οι εισαγωγές Ροσσίνι, Βέρντι, Μπετόβεν για να ξεκινήσεις από την αρχή. Αν μπορείς να γίνεις πιο συγκεκριμένος τι σου άρεσε από το Τρίτο Πρόγραμμα που ακούς να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι σε προτάσεις. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
lefi Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2020 Μέλος Share Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) Ο 19ος αιώνας δεν είναι δεσμευτικός. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι το συναίσθημα που προκαλεί ο συνθέτης. Για παράδειγμα αυτό: https://youtu.be/AenDxL5lpio (που δεν γνωρίζω συνθέτη ή ρεύμα) χωρίς παρεξήγηση μου φαίνεται κοιμήσικο, αυτό: https://youtu.be/5z9BSvxIIko μου αρέσει πολύ για πρωινό με μία μικρή ένσταση στην εισαγωγή, δεν μου αρέσει να ξεκινάει απότομα η γενικά οι απότομες αλλαγές έντασης που παρατηρώ στον Μπετόβεν. Ένα πολύ κατάλληλο που βρήκα στο youtube είναι αυτό: https://www.youtube.com/watch?v=JgbVlfWRkHk όλα αυτά τα έψαξα πρόχειρα στο youtube. Επίσης κάτι που άκουσα στο τρίτο πρόγραμμα που μου τράβηξε την προσοχή ήταν αυτό: https://www.youtube.com/watch?v=sXFcL-0g2zU&feature=youtu.be&autoplay=1. Ελπίζω να ήμουνα αρκετά κατατοπιστικός. Υπάρχει στους συνθέτες που γράφεις συγκεκριμένα κομμάτια που προτείνεις για αυτή την χρήση; Επεξ/σία 3 Φεβρουαρίου 2020 από lefi Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
onelonelystar Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2020 Share Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2020 δεν ξέρω αν σε ενδιαφέρουν και τα soundtrack.... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ukforthemoment Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2020 Share Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2020 Στις 3/2/2020 στις 12:57 ΜΜ, lefi είπε Τώρα τελευταία ακούω το πρωί κλασική μουσική στο τρίτο πρόγραμμα αλλά δεν με καλύπτει πάντα, ούτε είναι ότι ώρα με βολεύει. Θέλω λοιπόν συμβουλές ως αρχάριος για κλασική μουσική κατάλληλη μόλις ξυπνήσεις. Κάτι χαρούμενο και ισορροπημένο σε ζωντάνια, ίσως κάτι που να άκουγαν τον 19ο αιώνα αυτές της ώρες. Οποιαδήποτε συμβουλή είτε σε συγκεκριμένα κομμάτια είτε που να ψάξω για πληροφορίες θα το εκτιμούσα. Τον 19 αιώνα δεν ξύπναγαν με μουσική . Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pontez2 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2020 Share Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2020 Τοτε αυτό που σε ενδιαφέρει ειναι το "Morning Mood" του Edvard Grieg. Aπό τα κλασσικότερα κομμάτια πρωινού ξυπνήματος, το έχεις ακούσει δεκάδες φορές σε παλιές ταινίες, σε κινούμενα σχέδια με πουλάκια να κελαηδούν κτλ κτλ, ακόμα και σε κωμωδίες. Spoiler Υπάρχουν πολλά ακόμα. Εμένα πχ μου αρέσει το "air" του Bach, το οποίο όμως χαρακτηρίζεται ως λυπητερό κομμάτι. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
lefi Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2020 Μέλος Share Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) 11 ώρες πριν, onelonelystar είπε δεν ξέρω αν σε ενδιαφέρουν και τα soundtrack.... Δεν είχα στο μυαλό μου soundtrack, δεν με ενοχλεί ιδιαίτερα, απλά σκέφτηκα κάτι πιο κλασικό, για αυτό δεν θέλω κάτι του τελευταίου αιώνα. Άλλωστε αυτά τα τραγούδια τα έχουμε συνδέσει με κάτι συγκεκριμένο οπότε όταν θα βάζω για παράδειγμα το THE GAEL από τον τελευταίο των Μοϊκανών τότε οπωσδήποτε θα μου έρχεται στο μυαλό η ταινία παρά μία πιο ουδέτερη σκέψη. 10 ώρες πριν, pontez2 είπε Τοτε αυτό που σε ενδιαφέρει ειναι το "Morning Mood" του Edvard Grieg. Aπό τα κλασσικότερα κομμάτια πρωινού ξυπνήματος, το έχεις ακούσει δεκάδες φορές σε παλιές ταινίες, σε κινούμενα σχέδια με πουλάκια να κελαηδούν κτλ κτλ, ακόμα και σε κωμωδίες. Ναι πράγματι πολύ καλό κομμάτι. Σε ευχαριστώ. 10 ώρες πριν, pontez2 είπε Υπάρχουν πολλά ακόμα. Εμένα πχ μου αρέσει το "air" του Bach, το οποίο όμως χαρακτηρίζεται ως λυπητερό κομμάτι. Ναι είναι λίγο λυπητερό οπότε είναι στο όριο να το βάλω η όχι στη συγκεκριμένη λίστα. Έχεις και κάτι άλλο παρόμοιο να προτείνεις από Bach; Προσωπικά έχω φτιάξει την παρακάτω λίστα αλλά η αναζήτηση συνεχίζεται μέχρι να συμπληρώσω 1 με 2 ώρες μουσικής. K. 303 Mozart Violin Sonata No. 20 in C major, II Tempo di menuetto Mozart - Piano Trio K.442 Allegro in D - Beaux Arts Trio Mozart - Violin Sonata No. 17 in C, K. 296 [complete] Mozart - Violin Sonata No. 24 in F, K. 376 [complete] Επεξ/σία 11 Φεβρουαρίου 2020 από lefi Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pontez2 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2020 Share Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2020 13 ώρες πριν, lefi είπε Ναι είναι λίγο λυπητερό οπότε είναι στο όριο να το βάλω η όχι στη συγκεκριμένη λίστα. Έχεις και κάτι άλλο παρόμοιο να προτείνεις από Bach; Tι να σου πρωτογράψω. Λοιπόν έκανα μια μικρή ψακτική χθες και βρηκα τη παρακάτω λίστα που είναι αυτό που ζητάς. Spoiler https://www.youtube.com/watch?v=O6xiswGaQOU&t=20s Κατά τα άλλα σε προτρέπω να κάνεις μεγαλύτερη έρευνα. Ο κόσμος της κλασικής μουσικής ειναι γεμάτος εκπλήξεις. Εμένα απλώς μου αρέσει, δε θα με χαρακτήριζα ειδικό Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
lefi Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2020 Μέλος Share Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2020 Θα κοιτάξω μέσα στη μέρα αυτό που έβαλες. Εάν μου έλεγες πριν 10 χρόνια ότι θα ακούς κλασική μουσική δεν θα σε πίστευα, πρόσφατα ξεκίνησα να ψάχνομαι. Θα συνεχίσω να ψάχνω και όταν φτάσω σε καλό σημείο θα βάλω μια ολοκληρωμένη λίστα εδώ για να έχει όποιος πετύχει το νήμα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
*nenya* Δημοσ. 4 Μαρτίου 2020 Share Δημοσ. 4 Μαρτίου 2020 Ραχμανινοφ και τα μυαλα στα καγκελα! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα