Προς το περιεχόμενο

Αναβάθμιση Windows 7 Ultimate σε Windows 10 Pro, αποτυγχάνει...

Black Flag

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αποφάσισα να δώσω μια ευκαιρία στα W10, με την προϋπόθεση ότι θα γίνει upgrade μέσα από τα 7 και θα διατηρηθούν τα αρχεία μου και οι εφαρμογές μου. Δεν θέλω καθαρή εγκατάσταση.

Πήρα νέο σκληρό, τον έκανα κλώνο για να είμαι σίγουρος.

Δυστυχώς η διαδικασία αποτυγχάνει, τόσο με το tool της Microsoft, όσο και με usb stick, είτε με Internet, είτε χωρίς.

Και τα 7 και τα 10 είναι γνήσια.

Κάνω boot στα 7 με ελάχιστα services και drivers, μόνο της Microsoft και χωρίς antivirus.  Αλλά και πάλι... Δεν ολοκληρώθηκε. Κολλάει στο 75% και κάνει revert στα 7. Μέχρι και repair στα 7 έκανα.

Το έχει αντιμετωπίσει κανείς;

Την 1909 βάζω. Ξέρει κανείς που θα βρω .iso στα Ελληνικά για παλαιότερες εκδόσεις;

1507, 1511;;;

Επεξ/σία από Black Flag
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πρώτα σιγουρέψου ότι δεν έχει πρόβλημα ο δίσκος. Κατέβασε το hdsentinel και δες την υγεία του δίσκου σου. Θα πρέπει να είναι 100%. Μετά απεγκατέστησε όποιο τυχών antivirus έχεις και ξαναδοκίμασε.

Αφού όμως πήρες δεύτερο δίσκο γιατί δεν βάζεις καθαρά τα 10άρια εκεί να δεις αν σου αρέσουν και άσε τα 7άρια στον 2ο δίσκο για dual boot μέχρι να αποφασίσεις.

Δεν έχει πρόβλημα ο δίσκος. Το θέμα είναι ότι είναι τρία τα PC που θέλουν αναβάθμιση.

Πήρα 5 άδειες για Professional και 5 για Enterprise σε εξαιρετικές τιμές.

Η εγκατάσταση που προσπαθώ να κάνω upgrade είναι από το 2010 και έχω κάνει τρεις φορές repair στο παρελθόν για να διατηρηθεί τόσα χρόνια και να δουλεύει απρόσκοπτα.

Απλά κάπου διάβασα ότι οι εκδόσεις των 10 μετά το 2017 έχουν προβλήματα στο upgrade από τα 7. Γι' αυτό ψάχνω παλαιότερη έκδοση.

Το σκέφτηκα για dual boot, γιατί δοκίμασα και το ESU patch και λειτουργεί μια χαρά.

Μέχρι το καλοκαίρι ο 8350 και ο 1090t θα αναβαθμιστούν σε Ryzen, γι' αυτό και ήθελα το upgrade path.

Θα δοκιμάσω και στα άλλα δύο PC και βλέπουμε.

Ίσως να δοκιμάσω να απεγκαταστήσω όλους τους drivers. Θα κάνω μια τελευταία προσπάθεια...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγώ έκανα upgrade από 7 σε 1903 (δεν είχε βγει ακόμα η 1909) χωρίς πρόβλημα. Δεν απεγκατέστησα τίποτα, ο υπολογιστής ήταν σε υπηρεσία με αρκετά προγράμματα για δουλειά και όλα πήγαν άριστα.

Επεξ/σία από micos000

Το έκανα τελικά.

Κατέβασα από το MSDN όλες τις ελληνικές εκδόσεις μέχρι σήμερα για 32 και 64 bit και τυχαία επέλεξα την 1803.

Όλα καλά. Θα κάνω όλες τις ενημερώσεις μέχρι και σήμερα και μετά θα τα αναβαθμίσω στην Enterprise.

Μάλλον η 1909 έφταιγε.

Πέρα από την 1803 δεν αναβαθμίζεται σε καμία άλλη.

Έκανα τα πάντα, επιδιορθώσεις sfc, το Windows Update ότι βρήκα στο διαδίκτυο. Συνεχώς αποτυγχάνει. Οποιαδήποτε έκδοση.

Τα εγκαταλείπω τα 10 από upgrade. Με κούρασαν. Απορώ πως έγινε και στην 1803.

Πίσω στην σιγουριά των 7 και με ESU hack.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 3/2/2020 στις 3:53 ΜΜ, Black Flag είπε

Πήρα 5 άδειες για Professional και 5 για Enterprise σε εξαιρετικές τιμές.

Σόρρι πήρες 10 άδειες, και επειδή βαριέσαι να κάνεις φορμάτ θα μείνεις στα 7? Χρησιμοποιώντας και h4x?

Εαν αναφέρεσαι σε επιχείρηση, να ξέρεις είναι ρίσκο.

Επεξ/σία από donblunts

Δεν είναι θέμα βαρεμάρας, είναι 1.5 ΤΒ αρχείων και εγκατεστημένων προγραμμάτων στο δικό μου το PC από το 2010 και δεν έχω καμία διάθεση να τα εγκαταστήσω πάλι από την αρχή. Πολλά παιχνίδια δεν έχουν cloud storage για τα saves κτλ.

Το ίδιο ισχύει και για το άλλο PC στο σπίτι που είναι με 7 από το 2012.

Για το PC της επιχείρησης θα το κάνω το upgrade και αν αποτύχει βλέπουμε.

Πήρα 5 άδειες για PRO και 5 για Enterprise, αλλά για PRO δεν χρειάζονται γιατί τα 7 είναι γνήσια.

Θα κρατήσω εννοείται και στα καινούργια τα PC τα 7 σε άλλον σκληρό.

Μια χαρά θα βγάλουν τα 7 μια πενταετία ακόμη.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγώ στη θέση σου, αν είχα στη διάθεση μου 2ο σκληρό, θα έκανα καθαρή εγκατάσταση και μετά θα συνέδεα τον παλιό δίσκο και θα εγκαταστούσα τα προγράμματα και τα παιχνίδια από την αρχή. Μετά, με λίγο γκουγκλάρισμα θα έβρισκα για το κάθε παιχνίδι που είναι αποθηκευμένα τα saves του και θα τα μετέφερα στο νέο λειτουργικό. Συνήθως είναι ή στα Έγγραφα ή στον appdata φάκελο ενώ κάποια steam είναι στον programdata\steam

Επίσης, αρκετά παιχνίδια δουλεύουν απλά αντιγράφοντας τον φάκελο τους στο νέο δίσκο και δεν χρειάζονται εγκατάστσαση από την αρχή.

Επεξ/σία από micos000

Ευχαριστώ...

Ξέρω πως γίνεται...
Αλλά βαριέμαι!!!

Άσε που το Tiberian Dawn αρνιόταν πεισματικά να τρέξει στα 10.

Παίζω ακόμα στο CNCnet.

Clean install στον Ryzen και τα 7 σε dual boot με τα 10.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...