Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Όπως αναφέρω και στον τίτλο, ψάχνω ακουστικά μέχρι 120,  overear, για ακρόαση μουσικής σε  pc  με  onboard  κάρτα ήχου και καμιά φορά και σε  smartphone.    Δε με απασχολλεί αν είναι ανοιχτού ή κλείστού τύπου, ενώ το  wireless  κομμάτι δε μου είναι χρήσιμο, οπότε και δεν θυσιάζω σε ποιότητα ήχου για να  το έχω. Κάποτε, προ πενταετίας,  που κοιτούσα για ακουστικά, προτείνονταν καθολικά  τα  m50x  της  audio technica, τα οποία κι έχω τσεκάρει με θετικές εντυπώσεις. Αξίζουν ακόμη, υπάρχει κάτι καλύτερο σε αυτά τα χρήματα, που θα με ικανοποιήσει για ακρόαση μουσικής με άνεση, χωρίς τη χρήση ενισχυτή ακουστικών; Ευχαριστώ.  

• Απαντ. 30
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Τα m50x τα έχω εδώ και κάτι χρόνια και μέχρι 300-350€ είναι το καλύτερο ακουστικό που έχω βάλει στο κεφάλι μου ακόμα και σήμερα. Τα δουλεύω παρέα με μια focusrite scarlett solo 2ρης γενιάς.

Σε smartphones (OP5,6,6T,7T, S8+,5s, SE,6s plus,7plus)  ποτέ δε μου άρεσε ο ήχος τους. Η κατάσταση ήταν ελαφρώς καλύτερη κυρίως στην ένταση στα δυο τελευταία μου λάπτοπ (alienware 17r1 και hp omen17 με προβάδισμα το omen) αν και δε ξέρω τι κάρτες φουμάρουν. 

Γενικώς τα βρήκα δύσκολα να οδηγηθούν σωστά χωρίς εξωτερική κάρτα. Εαν σε ενδιαφέρει να τα πηγενοφέρνεις (εμένα δεν έχουν βγει απο το σπίτι) μπορείς αργότερα να τσιμπήσεις ένα dragonfly dac και να κάνεις τη δουλειά σου σωστά.

Πάντως τα ακουστικά διαφέρουν απο αυτί σε αυτί και αν δεν τα δοκιμάσεις πρώτα μη τα αγοράσεις.

• Like 3
Δημοσ.

Χωρίς ξεχωριστή κάρτα ή ενισχυτή τίποτα απολύτως πέρα από τα κλασικά all-in-one gaming headsets. Εκτός αν έχεις high end mobo με ρητή αναφορά σε ειδικό-ξεχωριστό-amp. Το λιγότερο θες έναν Fiio A3(85€) για χαμηλό impedance(όπως τα Μ50Χ). Ή ιδανικά μια soundblaster G5/G6/ΑΕ-5 που κάνουν για σχεδόν όλα τα impedances(μέχρι και 300 Ohm).

Αν τα θες για ροκ/μέταλ τότε τα Μ50Χ, 770pro, 990pro και ειδικά τα νέα AKG K371 είναι καλές επιλογές. Αν θες αυτό που λέμε ανοικτό, 3d ήχο με έμφαση στην απόδοση χροιάς φωνητικών, εγχόρδων, samples ηλεκτρονικής μουσικής κτλ. μπορείς να πας στα ανοικτού τύπου sennheiser HD599 που θα παίξουν καλά και από κινητό και θα βγάλουν αρκετά καλό μπάσο για ανοικτού τύπου. Σε onboard θα "φας" είτε παραμόρφωση είτε συμπίεση μπάσου και δυναμικών.

• Like 1
Δημοσ.

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας. Η αλήθεια είναι οτι θα προτιμούσα την καλύτερη επιλογή σ αυτό το εύρος χρημάτος, που να μην απαιτεί ενισχυτή και να οδηγείται όσο το δυνατόν καλύτερα απ την  onboard  του σταθερού μου κι απ το  iphone.  

f

Δημοσ.
7 ώρες πριν, trelaras22 είπε

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας. Η αλήθεια είναι οτι θα προτιμούσα την καλύτερη επιλογή σ αυτό το εύρος χρημάτος, που να μην απαιτεί ενισχυτή και να οδηγείται όσο το δυνατόν καλύτερα απ την  onboard  του σταθερού μου κι απ το  iphone.  

f

Καλύτερα να πάρεις ένα υποδεέστερο ακουστικό μαζί με amp/dac παρά σκέτα καλά ακουστικά.  Η πηγή σου είναι πάνω απο το 50% του ήχου (αρχεία, ενίσχυση, μετατροπή ψηφιακού σε αναλογικού)

Πολύ απλά αν σκέφτεσαι να πάρεις τα m50x ή παρόμοια ακουστικά για την ποιότητα τους, χωρίς ενίσχυση δε πρόκειται ποτέ να τη πάρεις 

Για να καταλάβεις τη διαφορά, βρες ένα ηχείο που παίζει και ενώ παίζει κράτα τον κώνο με τα χέρια (σαν να θες να τον σταματήσεις να πηγαίνει μέσα-έξω) και δες τον ήχο που βγαίνει.

Δημοσ.

Θα σου πρότεινα να κοιτάξεις και τα M40x .

Τα δουλεύω ασταμάτητα 3 χρόνια τώρα (ήτοι 6-10 ώρες τη μέρα video editing). Τα πήρα για studio monitors λόγω του ότι είναι flat και δε χρωματίζουν καμμία συχνότητα. Βγάζουν πολύ φυσικά τις φωνές, καθαρά μπάσα χωρίς υπερβολές και γενικά ωραία αίσθηση. Τα M50x, που είχα δοκιμάσει είχαν ελαφρώς πιο ενισχυμένο μπάσο, αλλά σε γενικές γραμμές ήταν παρόμοια ακουστική εμπειρία.

Εγώ τα συνδέω onboard και είμαι πολύ πολύ ικανοποιημένος. Να σημειώσω ότι δεν ειμαι audiophile και δεν κάνω βαρύ mastering/mixing αλλά με ενδιαφέρει η πιστότητα. Σε κινητό δε τα έχω χρησιμοποιήσει εκτενώς αλλά γενικά έχω ακούσει καλά πράγματα.

Θεωρώ ότι στα 90€ που είναι τώρα είναι εξαιρετικά για αυτό που προσφέρουν out of the box.

Δημοσ.
Στις 3/2/2020 στις 8:10 ΜΜ, pirmen56 είπε

Χωρίς ξεχωριστή κάρτα ή ενισχυτή τίποτα απολύτως πέρα από τα κλασικά all-in-one gaming headsets. Εκτός αν έχεις high end mobo με ρητή αναφορά σε ειδικό-ξεχωριστό-amp. Το λιγότερο θες έναν Fiio A3(85€) για χαμηλό impedance(όπως τα Μ50Χ). Ή ιδανικά μια soundblaster G5/G6/ΑΕ-5 που κάνουν για σχεδόν όλα τα impedances(μέχρι και 300 Ohm).

Αν τα θες για ροκ/μέταλ τότε τα Μ50Χ, 770pro, 990pro και ειδικά τα νέα AKG K371 είναι καλές επιλογές. Αν θες αυτό που λέμε ανοικτό, 3d ήχο με έμφαση στην απόδοση χροιάς φωνητικών, εγχόρδων, samples ηλεκτρονικής μουσικής κτλ. μπορείς να πας στα ανοικτού τύπου sennheiser HD599 που θα παίξουν καλά και από κινητό και θα βγάλουν αρκετά καλό μπάσο για ανοικτού τύπου. Σε onboard θα "φας" είτε παραμόρφωση είτε συμπίεση μπάσου και δυναμικών.

Διαβάζοντας εκός απ την απάντηση σου εδώ, αλλα κι άλλες συμβουλές σου σε αντίστοιχα  threads, νομίζω οτι άλλαξα γνώμη κι αποφασίζω να κινηθώ με υπομονή. Ν αγοράσω πρώτα ένα σωστό  amp dac, ή κάρτα ήχου τέλος πάντων, κι ύστερα ένα ζευγάρι ακουστικών. Οπότε, μπορώ να φτάσω μέχρι τα 100 ευρώ για ενισχυτή κι άλλα τόσα, ή και λίγο παραπάνω γι ακουστικά. Σύνολο τα 220, για ένα σύστημα να το χω για χρόνια. Θα μπορούσες να μου προτείνεις κάτι; Ακούω κυρίως ηλεκτρονική μουσική, χιπ χοπ, οπότε μια μικρή έμφαση στο μπάσο, που να μην υπερκαλύπτει τις υπόλοιπες συχνότητες θα ήταν καλή επιλογή. Ευχαριστώ πολύ.

Δημοσ.
3 ώρες πριν, trelaras22 είπε

Διαβάζοντας εκός απ την απάντηση σου εδώ, αλλα κι άλλες συμβουλές σου σε αντίστοιχα  threads, νομίζω οτι άλλαξα γνώμη κι αποφασίζω να κινηθώ με υπομονή. Ν αγοράσω πρώτα ένα σωστό  amp dac, ή κάρτα ήχου τέλος πάντων, κι ύστερα ένα ζευγάρι ακουστικών. Οπότε, μπορώ να φτάσω μέχρι τα 100 ευρώ για ενισχυτή κι άλλα τόσα, ή και λίγο παραπάνω γι ακουστικά. Σύνολο τα 220, για ένα σύστημα να το χω για χρόνια. Θα μπορούσες να μου προτείνεις κάτι; Ακούω κυρίως ηλεκτρονική μουσική, χιπ χοπ, οπότε μια μικρή έμφαση στο μπάσο, που να μην υπερκαλύπτει τις υπόλοιπες συχνότητες θα ήταν καλή επιλογή. Ευχαριστώ πολύ.

Οι soundblaster που προανέφερα και ειδικά οι AE-5 και G6(για φορητότητα) σε καλύπτουν για όλα σχεδόν τα σετ της αγοράς σε ένταση και ποιότητα.

Από κει και πέρα είναι θέμα αν θες ανοικτού ή κλειστού-ημικλειστού τύπου και αν είσαι πρόθυμος να τρέχεις παράλληλα κάποιο EQ φίλτρο από το pc(υπάρχει λίστα φίλτρων ισοστάθμισης με βάση το μοντέλο).

Στα κλειστού τύπου παίζουν τα Κ371 χωρίς ανάγκη για EQ. Επίσης τα 770pro, 990pro με ανάγκη για EQ. Τα κλειστά-ημικλειστά έχουν όγκο(γεμάτος ήχος) και καλή έκταση μπάσου. Αλλά ο ήχος τους μπορεί να έχει περισσότερη "κουτίλα". Λίγο πιο αλλοιωμένος από το κέλυφος των ακουστικών και πιο μικρό soundstage.

Τα ανοικτού τύπου υπερτερούν σε μεσαίες συχνότητες και πρίμα. Ακούς πιο ζωντανό, πιο ομαλό και πιο ανοικτό ήχο. Λιγότεροι χρωματισμοί συνήθως. Σημαντικό για τα πλήκτρα και κάθε μελωδικό-ατμοσφαιρικό ήχο της ηλεκτρονικής μουσικής. Από μπάσο και όγκο δεν τα πάνε τόσο καλά, πλην των K612pro με bass boost. Αυτά χρησιμοποιώ κατά κόρον. Τα HD599 στρεσσάρονται περισσότερο με το ενισχυμένο μπάσο. Υπάρχουν όμως και τα-λίγο ακριβότερα-ανοικτά massdrop μοντέλα όπως τα HD6XX/5ΧΧ που είναι σε άλλη κατηγορία ηχητικά.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αγορασα προσφατα τα CoolerMaster MH752 και δεν το εχω μετανιωσει. Το εψαχνα καιρο και ειχα καταληξει στα m50x, αλλα εβλεπα αρκετα αρνητικα σχολια πως μετα απο αρκετη ωρα, σου πονουσαν τα αυτια, οποτε δεν θα με βολευαν, καθως τα ηθελα για gaming και ταινιες. Το ιδιο και με τα m40x, στα οποια επιπλεον θελει να αλλαξεις και τα μαξιλαρακια, οποτε παλι η τιμη αυξανει. Κατεληξα στα MH752 και ειναι κορυφη! Η διαφορα με τα MH751, ειναι οτι υπαρχει επιπλεον δυνατοτητα με usb και εχεις επιλογη για ηχο 7.1, πληκτρα για αυξομειωση της εντασης και mic mute καθως λειτουργει και σαν ενα mini amp. Το μοναδικο που δεν με βολευει μεχρι στιγμης ειναι το 7.1, αλλα ισως φταινε και τα παιχνιδια που παιζω. Επισης η συσκευασια πολυ Premium μου φανηκε. Γενικα μια πολυ καλη αγορα! Και υπαρχουν και κολπακια για να βελτιωσεις ακομα περισσοτερο τον ηχο, με διαφορα Presets, αλλα δεν εχω ασχοληθει ακομη! Τα μαξιλαρακια ειναι δερματίνη, δεν ξερω ποσο θα αντεξουν, αλλα δεν ηθελα δερμα, δεν χρησιμοποιω. Και τα m50x δερματίνη εχουν.  

Επεξ/σία από elpaso1
Δημοσ.

Mε βάση τα ακούσματά σου θα κοίταγα και αυτό:

https://www.skroutz.gr/s/6635826/BeyerDynamic-Custom-One-Pro-Plus-Black.html

με χαμηλή αντίσταση θα οδηγείται άνετα και από κινητό χωρίς ανάγκη amp/dac. Σε κάθε περίπτωση καλό θα είναι να δοκιμάσεις όσα περισσότερα ακουστικά μπορείς με τη μουσική που ακούς. Σε μουσική παρόμοια με τη δική σου τα αth Μ50χ προσωπικά μου  φάνηκαν σαν … monitor ακουστικά : σωστά αλλά βαρετά, με ελλιπές μπάσο. Διεκπεραιωτικά εργαλεία χωρίς ζωντάνια... Ta 770 καλύτερα, αλλά  τα ψηλά τους μπορεί να κουράσουν...

Δημοσ.
10 ώρες πριν, elpaso1 είπε

Αγορασα προσφατα τα CoolerMaster MH752 και δεν το εχω μετανιωσει. Το εψαχνα καιρο και ειχα καταληξει στα m50x, αλλα εβλεπα αρκετα αρνητικα σχολια πως μετα απο αρκετη ωρα, σου πονουσαν τα αυτια, οποτε δεν θα με βολευαν, καθως τα ηθελα για gaming και ταινιες. Το ιδιο και με τα m40x, στα οποια επιπλεον θελει να αλλαξεις και τα μαξιλαρακια, οποτε παλι η τιμη αυξανει. Κατεληξα στα MH752 και ειναι κορυφη! Η διαφορα με τα MH751, ειναι οτι υπαρχει επιπλεον δυνατοτητα με usb και εχεις επιλογη για ηχο 7.1, πληκτρα για αυξομειωση της εντασης και mic mute καθως λειτουργει και σαν ενα mini amp. Το μοναδικο που δεν με βολευει μεχρι στιγμης ειναι το 7.1, αλλα ισως φταινε και τα παιχνιδια που παιζω. Επισης η συσκευασια πολυ Premium μου φανηκε. Γενικα μια πολυ καλη αγορα! Και υπαρχουν και κολπακια για να βελτιωσεις ακομα περισσοτερο τον ηχο, με διαφορα Presets, αλλα δεν εχω ασχοληθει ακομη! Τα μαξιλαρακια ειναι δερματίνη, δεν ξερω ποσο θα αντεξουν, αλλα δεν ηθελα δερμα, δεν χρησιμοποιω. Και τα m50x δερματίνη εχουν.  

Παρακαλώ πολύ όταν μιλάμε για σοβαρά ακουστικά μουσικής και μόνιτορ να μη βάζουμε σκουπίδια μέσα όπως coolermaster.

Εαν θες κατι πιο φθηνο απο τα m50x κοιταξε τα sony mdr 7506 ή τα dt770 pro που βγαινουν σε διαφορετικές ευαισθησίες.

Υπάρχει λόγος όμως που τα m50x ειναι το go-to ακουστικό για πολλους επαγγελματίες μετά απο τόσα χρόνια.

• Confused 1
Δημοσ.

Εγώ πρόσφατα, πρίν τις γιορτές, αγόρασα τα Sennheiser HD599, τα οποία τα πήρα στα 130 ευρώ. Νομίζω γενικά είναι καλά ακουστικά, για τη τιμή τους τουλάχιστον. Δεν ξέρω και πώς θα συγκρίνονταν σε σχέση με τα M50X .. δεν έχει τύχει να τα ακούσω ποτέ αυτά, απλά παραθέτω τη εμπειρία μου απο ότι έχω

Δημοσ.

Το rtings.com αναβάθμισε τις μετρήσεις του ώστε να είναι συμβατές με το ηχητικό πρότυπο της Harman Kardon. Για όσους δεν το γνωρίζουν αυτό το ηχητικό πρότυπο προέκυψε από blind tests και αποτυπώνει τις προτιμήσεις εκατοντάδων ανθρώπων(με εκπαιδευμένη ή μη ακοή) σχετικά με το τι θεωρούν ισορροπημένο/σωστό/καλό ήχο. Όσες μετρήσεις Frequency Response προσαρμόστηκαν με το Test bench 1.4 αποτυπώνουν καλύτερα την αντιληπτή από τους ανθρώπους ποιότητα.

https://www.rtings.com/headphones/tests/changelogs/1-4

5 λεπτά πριν, Spartan_X είπε

Εγώ πρόσφατα, πρίν τις γιορτές, αγόρασα τα Sennheiser HD599, τα οποία τα πήρα στα 130 ευρώ. Νομίζω γενικά είναι καλά ακουστικά, για τη τιμή τους τουλάχιστον. Δεν ξέρω και πώς θα συγκρίνονταν σε σχέση με τα M50X .. δεν έχει τύχει να τα ακούσω ποτέ αυτά, απλά παραθέτω τη εμπειρία μου απο ότι έχω

Καλό ακουστικό ΑΝ έχεις αξιοπρεπή πηγή/ενισχυτή(όχι onboard). Αλλά όπως και οι προκάτοχοί του(HD598,HD595) δεν σηκώνουν πολύ sub-bass boost προτού αρχίσουν τα άσχημα κλιπαρίσματα. Ο ήχος τους όμως είναι πολύ αιθέριος. Ανάλαφρος και "απλωμένος" ειδικά με ένα καλό virtual surround. Αυτά τα ακουστικά είναι ταμάμ για immersive RPG gaming ή και competitive FPS.

Τα M50X λογικά θα ροκάρουν καλύτερα λόγω του μπάσου τους. Παίζουν πιο γεμάτα. Τα 990pro με μικρό bass boost συνδυάζουν τα καλά και των ανοικτών και των κλειστών. Δεν υπάρχει άλλη εταιρεία που να βγάζει ημικλειστές κατασκευές στο στυλ των beyer.

Δημοσ.
18 λεπτά πριν, pirmen56 είπε

Το rtings.com αναβάθμισε τις μετρήσεις του ώστε να είναι συμβατές με το ηχητικό πρότυπο της Harman Kardon. Για όσους δεν το γνωρίζουν αυτό το ηχητικό πρότυπο προέκυψε από blind tests και αποτυπώνει τις προτιμήσεις εκατοντάδων ανθρώπων(με εκπαιδευμένη ή μη ακοή) σχετικά με το τι θεωρούν ισορροπημένο/σωστό/καλό ήχο. Όσες μετρήσεις Frequency Response προσαρμόστηκαν με το Test bench 1.4 αποτυπώνουν καλύτερα την αντιληπτή από τους ανθρώπους ποιότητα.

https://www.rtings.com/headphones/tests/changelogs/1-4

Καλό ακουστικό ΑΝ έχεις αξιοπρεπή πηγή/ενισχυτή(όχι onboard). Αλλά όπως και οι προκάτοχοί του(HD598,HD595) δεν σηκώνουν πολύ sub-bass boost προτού αρχίσουν τα άσχημα κλιπαρίσματα. Ο ήχος τους όμως είναι πολύ αιθέριος. Ανάλαφρος και "απλωμένος" ειδικά με ένα καλό virtual surround. Αυτά τα ακουστικά είναι ταμάμ για immersive RPG gaming ή και competitive FPS.

Τα M50X λογικά θα ροκάρουν καλύτερα λόγω του μπάσου τους. Παίζουν πιο γεμάτα. Τα 990pro με μικρό bass boost συνδυάζουν τα καλά και των ανοικτών και των κλειστών. Δεν υπάρχει άλλη εταιρεία που να βγάζει ημικλειστές κατασκευές στο στυλ των beyer.

Επειδή έχω τη Soundblaster G6 ως εξωτερική πηγή για ήχο στο PC τα πήρα. Μικρό μηχανηματάκι ( στο μάτι ) αλλά θαυματουργό στο ήχο, θα έλεγα. Και όχι μόνο στα παιχνίδια, αλλά γενικά. Νομίζω είναι καλός συνδιασμός.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 hours ago, jackess said:

Παρακαλώ πολύ όταν μιλάμε για σοβαρά ακουστικά μουσικής και μόνιτορ να μη βάζουμε σκουπίδια μέσα όπως coolermaster.

Εαν θες κατι πιο φθηνο απο τα m50x κοιταξε τα sony mdr 7506 ή τα dt770 pro που βγαινουν σε διαφορετικές ευαισθησίες.

Υπάρχει λόγος όμως που τα m50x ειναι το go-to ακουστικό για πολλους επαγγελματίες μετά απο τόσα χρόνια.

Το οτι ειναι σκουπιδια απο που προκυπτουν; Γιατι εγω μονο θετικα reviews διαβαζω στο ιντερνετ. Επισης αν ο φιλος θελει μετα απο 1 ωρα μουσικης να βγαζει τα ακουστικα, επειδη του πονανε τα αυτια, κανενα προβλημα.

Βεβαια αν οντως τα θελει μονο για μουσικη, τοτε οντως να κοιταξει κατι αλλο. Και τα m40x ειναι καλα, αν αλλαξει μαξιλαρακια, γινονται καλυτερα απο τα m50x.

Επεξ/σία από elpaso1
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...