Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Για WiFi σε 2 σημεία του σπιτιού απομακρυσμένα από το router χρησιμοποιώ δύο άλλα ρουτερ που συνδέονται ενσύρματα με το κεντρικό και τους έχω απενεργοποιήσει το DHCP ώστε να λειτουργούν σαν Access Points. Σε αυτά συνδέω και ενσυρματα και ασύρματα διάφορες συσκευές (υπολογιστές, κινητά κλπ)

Πρόσφατα κάποιος ηλεκτρολόγος μου είπε να μην τα χρησιμποιώ γιατί έχουν αυξημένη ακτινοβολία (το ένα είναι σε υπνοδωμάτιο παιδιού) σε σχέση με τα repeaters. Νομίζωκάνει λάθος αλλά σε κάθε περίπτωση ποιά είναι η γνώμη σας? 

Υπάρχει κάποια συσκευή (ή app στο κινητό) που μετρά την ακτινοβολία WiFi στα 2,4 & 5 ΜΗz και λέει αν είναι επικίνδυνη?

Δημοσ.

Έστω οτι ο ηλεκτρολόγος έχει δίκιο. Αν ανοίξεις το wifi θα δεις οτι στο δωμάτιο που βρίσκεσαι <<πιάνουν>> ένα κάρο δίκτυα. Αυτά δεν είναι επικίνδυνα; Θα τα αφησεις έτσι;(Ρητορικές ερωτήσεις)

Γιατί θεωρώ οτι είναι λάθος. Όλες οι συσκευές που πωλούνται καλύπτουν κάποια όρια εκπομπής θεσμοθετημένα και είναι κάτω από συγκεκριμένες τιμές ισχύος. Στην συνέχεια η ακτινοβολία είναι μη ιοντίζουσα και σε συνδυασμό με την ισχύ της δεν θα πρέπει να ανησυχείς.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, VonLoutsos είπε

Αν ανοίξεις το wifi θα δεις οτι στο δωμάτιο που βρίσκεσαι <<πιάνουν>> ένα κάρο δίκτυα. Αυτά δεν είναι επικίνδυνα;

σύμφωνοι, αλλά νομίζω άλλο να έχεις το modem στο υπνοδωμάτιο και άλλο αν εκπέμπει κάποιο αλλο από το παραπάνω διαμέρισμα πχ.

Δημοσ.
Just now, onelonelystar said:

σύμφωνοι, αλλά νομίζω άλλο να έχεις το modem στο υπνοδωμάτιο και άλλο αν εκπέμπει κάποιο αλλο από το παραπάνω διαμέρισμα πχ.

Το ανάφερα για να δείξω οτι αν θέλουμε να είμαστε ακτινοφοβικοί θα πρέπει να λάβουμε υποψην όλες τις παραμέτρους. Δηλαδή και να πάρει αυτό που θα του πρότεινε/πούλαγε ο ηλεκτρολόγος το άλλο wifi που θα είναι συνέχεια ανοιχτό δεν το ελέγχει. Για να νιώσει καλύτερα ο οποιοσδήποτε, μπορεί να το έχει όσο πιο μακρυά από το κρεββατι του παιδιού ή/και να το κλείνει το βράδυ. Περισσότερο για placebo effect γιατί την απάντησή μου την δίνω στις επόμενες γραμμές από αυτές που παράθεσες. :)

• Like 1
Δημοσ.
On 03/02/2020 at 11:01, onelonelystar said:

νομιμο οριο στα 2,4 ghz 100mw. το που το εχεις ειναι σχετικο.αν εγω σου βαλω το δικο σου Modem  router πισω απο ενα τσιμεντενιο τοιχο στα 2 μετρα τα 100mw θα μειωθουν παρα πολυ λογω του τσιμεντου.αντιθετα αν ο γειτονας εχει το ρουτερ πισω απο το παραθυρο και εσυ εισαι στα 30 μετρα θα το πιανεις καλυτερα απο οτι το αλλο πισω απο το τσιμεντο στο 1 μετρο.

ανησύχησε για τα κινητα και οχι για το Wifi

Δημοσ.
18 hours ago, poulinos said:

νομιμο οριο στα 2,4 ghz 100mw. το που το εχεις ειναι σχετικο.αν εγω σου βαλω το δικο σου Modem  router πισω απο ενα τσιμεντενιο τοιχο στα 2 μετρα τα 100mw θα μειωθουν παρα πολυ λογω του τσιμεντου.αντιθετα αν ο γειτονας εχει το ρουτερ πισω απο το παραθυρο και εσυ εισαι στα 30 μετρα θα το πιανεις καλυτερα απο οτι το αλλο πισω απο το τσιμεντο στο 1 μετρο.

ανησύχησε για τα κινητα και οχι για το Wifi

Έτσι λέω κι εγώ...

Δημοσ.
8 ώρες πριν, poulinos είπε

αν εγω σου βαλω το δικο σου Modem  router πισω απο ενα τσιμεντενιο τοιχο στα 2 μετρα τα 100mw θα μειωθουν παρα πολυ λογω του τσιμεντου

Ναι αλλα για να καταφερει η συσκευη π.χ κινητο να εποικινωνησει με αυτο το ρουτερ αναγκαστικα θα εκπεμψει στο FULL και εκει τρωμε ολη η την ακτινοβολια στη μαπα. Το wifi χρειαζεται και πομπο ΚΑΙ δεκτη για να δουλεψει, δεν ειναι σαν το ραδιοφωνο.

Δημοσ.
18 hours ago, MessengerOfGood said:

Έτσι λέω κι εγώ...

το κινητο το κολλαμε και στην μαπα μας περα οτι πρεπει να πιασει μια κεραια που βρισκεται πολυ πιο μακρια.

12 hours ago, Mesqal said:

Ναι αλλα για να καταφερει η συσκευη π.χ κινητο να εποικινωνησει με αυτο το ρουτερ αναγκαστικα θα εκπεμψει στο FULL και εκει τρωμε ολη η την ακτινοβολια στη μαπα. Το wifi χρειαζεται και πομπο ΚΑΙ δεκτη για να δουλεψει, δεν ειναι σαν το ραδιοφωνο.

καμια διαφωνια.εξυπακουεται οτι και το κινητο και γενικοτερα ολες οι αλλες ασυρματες συσκευες θα προσπαθησουν να παιξουν στο Max οταν η αποσταση μεγαλωνει.βεβαια το τραγικο της υποθεσης ειναι οτι επειδη οι συσκευες δεν εκπεμπουν καποιο ssid οπως το router (κατι δηλαδη που να το βλεπει ο κοσμος) ,δεν φοβουνται. Οποτε θα γκρινιαξουν για τα 10 ασυρματα δικτυα αλλα οχι για τις συσκευες:P που ειναι πολυ περισσοτερες. απλα εγω αναφερω για τα 100 δικτυα που ειναι τριγυρω και που ο κοσμος λεει αυτο που αναφερθηκε πιο πανω:

On 03/02/2020 at 11:01, onelonelystar said:

και εξηγησα οτι για την πλευρα του Router μπορει να το εχεις στην αλλη ακρη και να μην το πιανεις και να λες οκ δεν εχω πολυ ηλέκτρομαγνητικη ακτινοβολια στο δωματιο  αλλα να πιανεις με τελειο σημα του γειτονα.οποτε να εχεις 10 δικτυα που τα πιανεις τελεια και εχουν την δικια τους ηλεκτρομαγνητικη ακτινοβολια ενω αντιθετα το δικο σου να ειναι το λιγοτερο που σε νοιαζει.(βαζω μεσα και την περιπτωση που εσυ δεν εχεις ουτε κινητο ουτε pc, ουτε τιποτα wireless στο δωματιο σου οποτε και δεν εκπεμπει κατι μεσα απο το χωρο σου)

Το αναφερω επισης συμφωνα με το οτι πολλοι λενε:δεν θελω wifi πχ στο δωματιο του παιδιου.οκ μπορει να βαλεις το router σε αλλο δωματιο και να το πιανεις λιγοτερο ή να μειωσεις την ενταση αλλα παλι θα εχεις ολα τα γειτονικα που μπορει να τα πιανεις στο 90 τις 100. 

επιπροσθετα δεν ειναι μονο τα wifi που βλεπουμε (ασυρματα δικτυα) αλλα ειναι και το ασυρματο που εκμπεμπουν ολες οι συσκευες που επειδη λειτουργουν ως clients δεν τα βλεπουμε. τα οποια ειναι και περισσοτερα απο τα ασυρματα δικτυα. Σπιτι πχ εχω ενα router που θα δει ενας γειτονας αλλα εχω και αλλες 5-6 συσκευες που εκμπεμπουν.αρα στην πραξη βλεπεις 10 δικτυα και οι συσκευες ειναι 50:P

Αυτο που ανεφερες ειναι η μεγαλη αληθεια που ο κοσμος δεν μπορει να καταλαβει και ολοι ειναι σε στυλ οκ κατεβαστε τις κεραιες.μετα εχεις το κινητο κολλημενο στο κεφαλι σου και να εκπεμπει στο Full για να πιασει την κεραια που ειναι στην αλλη ακρη του κοσμου.

Οποτε οτι και να κανουμε και συσκευες να μην εχουμε εμεις με wifi ή να κλεινουμε του ρουτερ το wifi παλι τριγυρω μας ειναι απειρες απλα συσκευες. Σπιτι σε ενα δωματιο αν παω πιανω πιο καλα του γειτονα το wifi παρα το δικο μου αρα καταρριπτουμε αυτο που ειπε ο φιλος πιο πανω στο quote.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...