Loquit Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2020 Καλημέρα σας.. Αποφάσισα να πάω σε ψυχολόγο αλλά λόγω των οικονομικών δεν μπορώ να πάω σε ιδιώτη.... Ξέρετε αν οι ψυχολόγοι δημοσίου αξίζουν? Και αν ναι έχετε κάτι να μου προτείνετε? (Θεσσαλονίκη) Δεν θέλω σε καμία περίπτωση να υποβάθμισω το δημόσιο.. Ξέρω ότι και εκεί υπάρχουν αξιόλογοι επαγγελματίες απλά έχοντας πάει άλλες δύο φορές στο παρελθόν δεν μπορώ να πω ότι ήταν καλά... Πολύ αδιαφορία..
afragorn Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2020 Δε ξέρω τι πρόβλημα μπορεί να αντιμετωπίζεις αλλά θα πρότεινα να πας κατευθείαν στη ψυχιατρική κλινική του νοσοκομείου της περιοχής σου, και όχι σε ψυχολόγο. Εκεί μπορεί να γίνει μία σωστή διάγνωση και να σου γράψει και κάποιο χάπι αν δουν πως το χρειάζεσαι. Επίσης η εμπειρία τους θα είναι η υψηλότερη δυνατή που γίνεται λόγω των περιστατικών που θα έχουν. Ο ψυχολόγος είναι ένας "επαγγελματίας φίλος" που μπορεί να πεις το πόνο σου και να σε ξελαφρώσει.
Βασίλης_29 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2020 Συμφωνώ με τον προηγούμενο και εγώ συνιστώ αν θεωρείς πως πάσχεις από κάτι θα ψάξεις να βρεις κατευθείαν ψυχίατρο σε δημόσιο νοσοκομείο. Είχα πάει και εγώ σε ψυχολόγο γιατι πίστευα ότι είχα κατάθλιψη από διάφορα θέματα και συμπτώματα που παρουσίαζα και για να μου πει αν χρειαζόμουν ψυχίατρο. Σε αυτά που με συμβούλεψε και μου είπε ήταν 99% προβλέψιμος, μου λεει ότι έχω βαριά κατάθλιψη μου σύστησε έναν δικό του ψυχίατρο και μου ειπε ότι χρειάζομαι οπωσδήποτε φαρμακευτική αγωγή και μετά να ενταχθω σε κάτι ομάδες συζήτησης εκεί. Εγώ μετά πήγα σε ψυχίατρο σε δημόσιο ο οποίος μου είπε ότι δεν έχω κάτι ανυσηχητικο πέραν από αρνητικές σκέψεις θέματα με το άγχος και με ρώτησε αν θέλω να μου γράψει φάρμακα του είπα μόνο αν είναι εντελώς αναγκαίο. Μου σύστησε να βελτιώσω τα ωράρια του ύπνου και μου είπε να πάρω κάτι βιταμίνες που βοηθανε κι αν δεν υπάρξει βελτίωση να ξαναέρθω, βελτίωση υπήρξε.
Loquit Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, afragorn είπε Δε ξέρω τι πρόβλημα μπορεί να αντιμετωπίζεις αλλά θα πρότεινα να πας κατευθείαν στη ψυχιατρική κλινική του νοσοκομείου της περιοχής σου, και όχι σε ψυχολόγο. Εκεί μπορεί να γίνει μία σωστή διάγνωση και να σου γράψει και κάποιο χάπι αν δουν πως το χρειάζεσαι. Επίσης η εμπειρία τους θα είναι η υψηλότερη δυνατή που γίνεται λόγω των περιστατικών που θα έχουν. Ο ψυχολόγος είναι ένας "επαγγελματίας φίλος" που μπορεί να πεις το πόνο σου και να σε ξελαφρώσει. 2 ώρες πριν, Βασίλης_29 είπε Συμφωνώ με τον προηγούμενο και εγώ συνιστώ αν θεωρείς πως πάσχεις από κάτι θα ψάξεις να βρεις κατευθείαν ψυχίατρο σε δημόσιο νοσοκομείο. Είχα πάει και εγώ σε ψυχολόγο γιατι πίστευα ότι είχα κατάθλιψη από διάφορα θέματα και συμπτώματα που παρουσίαζα και για να μου πει αν χρειαζόμουν ψυχίατρο. Σε αυτά που με συμβούλεψε και μου είπε ήταν 99% προβλέψιμος, μου λεει ότι έχω βαριά κατάθλιψη μου σύστησε έναν δικό του ψυχίατρο και μου ειπε ότι χρειάζομαι οπωσδήποτε φαρμακευτική αγωγή και μετά να ενταχθω σε κάτι ομάδες συζήτησης εκεί. Εγώ μετά πήγα σε ψυχίατρο σε δημόσιο ο οποίος μου είπε ότι δεν έχω κάτι ανυσηχητικο πέραν από αρνητικές σκέψεις θέματα με το άγχος και με ρώτησε αν θέλω να μου γράψει φάρμακα του είπα μόνο αν είναι εντελώς αναγκαίο. Μου σύστησε να βελτιώσω τα ωράρια του ύπνου και μου είπε να πάρω κάτι βιταμίνες που βοηθανε κι αν δεν υπάρξει βελτίωση να ξαναέρθω, Επεξ/σία 3 Φεβρουαρίου 2020 από Loquit
afragorn Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2020 Μη συνδυάζεις πάντως το ψυχίατρο με το τρελογιατρό που θα σε κλείσει στο ψυχιατρείο ή θα σε μπουκώσει στα φάρμακα. Ακόμα και για κάτι "ασόβαρο" όπως λες, μπορείς να τον επισκεφθείς χωρίς φόβο. Αυτός είναι εξάλλου ο γιατρός της ψυχής όπως λέει και η λέξη. Εφόσον είσαι παιδί κιόλας, θα σε προσέξουν ιδιαιτέρως όπου και αν επιλέξεις (ψυχολόγο ή ψυχίατρο) να πας τελικά. Άλλωστε στο δημόσιο βλέπουν τις σοβαρότερες περιπτώσεις.
Loquit Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2020 6 λεπτά πριν, afragorn είπε Μη συνδυάζεις πάντως το ψυχίατρο με το τρελογιατρό που θα σε κλείσει στο ψυχιατρείο ή θα σε μπουκώσει στα φάρμακα. Ακόμα και για κάτι "ασόβαρο" όπως λες, μπορείς να τον επισκεφθείς χωρίς φόβο. Αυτός είναι εξάλλου ο γιατρός της ψυχής όπως λέει και η λέξη. Εφόσον είσαι παιδί κιόλας, θα σε προσέξουν ιδιαιτέρως όπου και αν επιλέξεις (ψυχολόγο ή ψυχίατρο) να πας τελικά. Άλλωστε στο δημόσιο βλέπουν τις σοβαρότερες περιπτώσεις. Ωραία λοιπόν... Τότε θα πάω! Το κλίμα θα είναι ωραίο? Κάθε πότε μπορώ να πηγαίνω γιατί θεωρώ ότι με το να πηγαίνεις 1 στους δύο μήνες δεν γίνονται και πολλα... Συγγνώμη αν σας κούρασα με τις ερωτήσεις ♥
afragorn Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2020 Για αυτό θα πρέπει να μιλήσεις με τη κλινική της περιοχής σου. Ψάξε το τηλέφωνο και ρώτα τις απορίες σου εκεί.
Επισκέπτης Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2020 26 λεπτά πριν, Loquit είπε Παιδιά κοιτάξτε.. Είμαι 16 και Δεν έχω κάτι σοβαρό.. Κάποια θέματακια...ίσως και κάνα ocd... συζήτηση είναι αυτό που χρειάζομαι Το OCD (φαντάζομαι πως αυτοαξιολογηθηκες μέσω Internet) να ξέρεις ότι γενικά επιτείνεται όταν αυξάνεται το εσωτερικό στρες (=άγχος). Αν δεν είναι υπερβολικά ενοχλητικό για την καθημερινότητά σου, θα ανακουφιστουν αν αρχίσεις να μιλάς για αυτά που σε πιέζουν (σε κάποιον επαγγελματία αν δεν έχεις έμπιστο φίλο ή γονιό με κάποια βασική ψυχολογική σκέψη). Το πρόβλημα με τον ψυχίατρο είναι μην υποβαθμίσει αυτό που νιώθεις (επειδή ακριβώς μπορεί να μην είναι για φαρμακευτική αγωγή). Το πρόβλημα με τον ψυχολόγο μπορεί να είναι να μην είναι ιδιαίτερα (κλινικά) εκπαιδευμένος. Θα σου συνεστηνα να το ρωτήσεις ψύχραιμα και ευγενικά διότι αφορά την ψυχική σου υγεία που αποτελεί την βάση για το τρόπο που ξυπνάς κάθε μέρα. Φιλικά πάντα. (αν θέλεις περισσότερες πληροφορίες, πμ)
Loquit Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2020 13 λεπτά πριν, chessplayer-alexis είπε Το OCD (φαντάζομαι πως αυτοαξιολογηθηκες μέσω Internet) να ξέρεις ότι γενικά επιτείνεται όταν αυξάνεται το εσωτερικό στρες (=άγχος). Αν δεν είναι υπερβολικά ενοχλητικό για την καθημερινότητά σου, θα ανακουφιστουν αν αρχίσεις να μιλάς για αυτά που σε πιέζουν (σε κάποιον επαγγελματία αν δεν έχεις έμπιστο φίλο ή γονιό με κάποια βασική ψυχολογική σκέψη). Το πρόβλημα με τον ψυχίατρο είναι μην υποβαθμίσει αυτό που νιώθεις (επειδή ακριβώς μπορεί να μην είναι για φαρμακευτική αγωγή). Το πρόβλημα με τον ψυχολόγο μπορεί να είναι να μην είναι ιδιαίτερα (κλινικά) εκπαιδευμένος. Θα σου συνεστηνα να το ρωτήσεις ψύχραιμα και ευγενικά διότι αφορά την ψυχική σου υγεία που αποτελεί την βάση για το τρόπο που ξυπνάς κάθε μέρα. Φιλικά πάντα. (αν θέλεις περισσότερες πληροφορίες, πμ) Ναι μέσω διαδικτύου... Γενικά δεν μου αρέσει να βγάζω συμπεράσματα από μόνη μου αλλά από μικρή ηλικία έχω συμπτώματα σε σημαντικό βαθμό.. Και αν εννοείς αυτό ησχυει ότι όταν με πιάνει άγχος / πανικός για κάτι που μπορεί να ναι ασήμαντο ή τελως πάντων εμένα μου την σπάει με πιάνει ακόμα πιο πολύ σε σημείο κλαματος, πονοκεφαλου.. Ειδικα τώρα τελευταια που γενικως δεν είμαι και πολύ καλά όσον αφορά το στρεσαρισμα .. Τελως πάντως θα δείξει και σε ευχαριστώ για την απάντηση σου...
Επισκέπτης Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2020 2 λεπτά πριν, Loquit είπε Ναι μέσω διαδικτύου... Γενικά δεν μου αρέσει να βγάζω συμπεράσματα από μόνη μου αλλά από μικρή ηλικία έχω συμπτώματα σε σημαντικό βαθμό.. Και αν εννοείς αυτό ησχυει ότι όταν με πιάνει άγχος / πανικός για κάτι που μπορεί να ναι ασήμαντο ή τελως πάντων εμένα μου την σπάει με πιάνει ακόμα πιο πολύ σε σημείο κλαματος, πονοκεφαλου.. Ειδικα τώρα τελευταια που γενικως δεν είμαι και πολύ καλά όσον αφορά το στρεσαρισμα .. Τελως πάντως θα δείξει και σε ευχαριστώ για την απάντηση σου... Επειδή τα περισσότερα από αυτά είναι προσωπικά θα πρότεινα να μην τα βγάλεις εδώ σε ένα δημόσιο forum. Σήμερα πλέον υπάρχουν αρκετοί τρόποι και δρόμοι για να βοηθηθείς. Αν είσαι σε πόλη , κάνε μια επαφή με το πλησιεστερο φορέα υγείας και θα σε κατευθύνουν. Αν δεν σε βοηθήσει επανέρχεσαι.
NikosKallithea Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2020 Επάνω που ελεγα μόνο συμβουλές για ψυχίατρο δεν εχουν ζητήσει ακόμα από το insomnia, ...νατα 2
Επισκέπτης Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2020 26 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε Επάνω που ελεγα μόνο συμβουλές για ψυχίατρο δεν εχουν ζητήσει ακόμα από το insomnia, ...νατα Έλα, μια χαρά ρώτησε η κοπέλα χωρίς να εκθέτει τα προσωπικά της. Εδώ ρωτάνε για αυτ/τα, σπίτια, κλπ
afragorn Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2020 20 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε Επάνω που ελεγα μόνο συμβουλές για ψυχίατρο δεν εχουν ζητήσει ακόμα από το insomnia, ...νατα To κορίτσι δε έβγαλε τα εσώψυχα του και δε ζήτησε καμία συμβουλή από ψυχολόγο του ινσόμνια. Μία βοήθεια για επίσκεψη σε ψυχολόγο ζήτησε για όποιον ξέρει. Ας αφήσουμε λοιπόν τις εξυπνάδες για τα likes... 1
margaritagr Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2020 3 ώρες πριν, afragorn είπε Ο ψυχολόγος είναι ένας "επαγγελματίας φίλος" που μπορεί να πεις το πόνο σου και να σε ξελαφρώσει. Καμία σχέση όμως ε... καμία 1 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις