Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Hello, δουλεύω στον eclipse προσπαθώντας να συγκρίνω ελληνικά strings. Ο editor τα αναγνωρίζει κανονικά αφού έχω βάλει την κωδικοποίηση σε utf-8. Στο runtime όμως δεν αναγνωρίζονται.

if(gender.equals("γυναικεια") || gender.equals("ανδρικα"))
   {
	   out.println("proper value");
   }
   else
   {
	   out.println("gender is not a proper value");
   }

και το αποτέλεσμα

áíäñéêá gender is not a proper value

Υποψιάζομαι ότι θα είναι κάτι απλό. Τα δεδομένα τα παίρνω από φόρμα και τα δουλεύω σε jsp. Στο νετ που έψαξα πρόχειρα δεν βρήκα κάποια κατανοητή λύση.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ο editor τα αναγνωρίζει, η κονσόλα όμως τα δέχεται?
Μάλλον όχι, είπες ότι τα παίρνεις από φόρμα. Είναι σίγουρο ότι στη φόρμα είναι UTF-8?

Επεξ/σία από GReaperEx
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα ! 

Δεν είμαι 100% βέβαιος αν η λύση που θα προτείνω είναι η σωστή, όμως παρόμοιο πρόβλημα το έχω λύσει ως εξής : 

Στα Windows επιλέγεις διαδοχικά Control Panel --> Regional & Language Settings και ύστερα κάπου μέσα στο Advanced θα σου γράφει "Set Language for non-Unicode Programs." Πας εκεί μέσα κι απλά διαλέγεις Greek. ΄Ύστερα θα χρειαστείς και μία επανεκκίνηση του υπολογιστή. Η κονσόλα δεν υποστηρίζει πάντοτε τέλεια το Unicode και ως εκ τούτου σποραδικά εμφανίζεται αυτό το πρόβλημα. 

Ελπίζω λίγο να βοήθησα, 

Ο Άσπρος Γάτος

Επεξ/σία από White_Cat
Δημοσ.

Έβαλα το encoding στην html σε utf-8 και πλέον δεν φαίνονται κινέζικα. Το θέμα είναι όμως ότι η σύγκριση δεν αναγνωρίζεται.

27 λεπτά πριν, White_Cat είπε

Καλησπέρα ! 

Δεν είμαι 100% βέβαιος αν η λύση που θα προτείνω είναι η σωστή, όμως παρόμοιο πρόβλημα το έχω λύσει ως εξής : 

Στα Windows επιλέγεις διαδοχικά Control Panel --> Regional & Language Settings και ύστερα κάπου μέσα στο Advanced θα σου γράφει "Set Language for non-Unicode Programs." Πας εκεί μέσα κι απλά διαλέγεις Greek. ΄Ύστερα θα χρειαστείς και μία επανεκκίνηση του υπολογιστή. Η κονσόλα δεν υποστηρίζει πάντοτε τέλεια το Unicode και ως εκ τούτου σποραδικά εμφανίζεται αυτό το πρόβλημα. 

Ελπίζω λίγο να βοήθησα, 

Ο Άσπρος Γάτος

Αυτό το έχω κάνει. Δεν είναι αυτό το πρόβλημα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...