Joshua21 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2020 3 ώρες πριν, QQmore είπε 7.5-8.5 σε πολύ κινηση περίμενα και εγώ και άντε να δεις 9 αμα σφινωσεις σε κάποια εθνική Η' κεντρο και τα σχετικα. Τέτοια νούμερα δεν τα βλέπεις ούτε για αστείο... Όπως ειπώθηκε και παραπάνω η πραγματική κατανάλωση είναι πολύ μεγαλύτερη από αυτή που ανακοινώνει το εργοστάσιο, το 7,5 που λέει ο κατασκευαστής στην πράξη πάει για πλάκα 9,75 (30% πάνω), και σε πολύ κίνηση ξεπερνάει κατά πολύ τα 10. Για αυτόν ακριβώς το λόγο η ΕΕ πλέον υποχρεώνει τους κατασκευαστές να ανακοινώνουν καταναλώσεις βάση του νέου κύκλου μέτρησης WLTP, και όχι βάση του παλιού NEDC (τα 7,5 για το δικό σου είναι βάση NEDC). Δες ένα σχετικό άρθρο: https://www.autoblog.gr/2016/03/02/duh-42-h-apoklish-anamesa-sthn-ergostasiakh-kai-sthn-pragmatikh-katanalwsh/
NickTG Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2020 49 minutes ago, Joshua21 said: το 7,5 που λέει ο κατασκευαστής στην πράξη πάει για πλάκα 9,75 (30% πάνω), και σε πολύ κίνηση ξεπερνάει κατά πολύ τα 10. Για πλάκα 9.75 δεν το έχω δει ποτέ να πηγαίνει ενώ για πολύ πάνω από 10 μιλάμε μόνο για περιπτώσεις που κάνεις 2 χιλιόμετρα σε 45 λεπτά.
Joshua21 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2020 2 λεπτά πριν, NickTG είπε Για πλάκα 9.75 δεν το έχω δει ποτέ να πηγαίνει ενώ για πολύ πάνω από 10 μιλάμε μόνο για περιπτώσεις που κάνεις 2 χιλιόμετρα σε 45 λεπτά. Τότε να σκεφτείς σοβαρά τη συμμετοχή σε διαγωνισμό οικονομίας, θα σαρώσεις.
NickTG Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2020 6 minutes ago, Joshua21 said: Τότε να σκεφτείς σοβαρά τη συμμετοχή σε διαγωνισμό οικονομίας, θα σαρώσεις. Θα προσπεράσω το ατυχές, από πολλές απόψεις, σχόλιο λοιπόν. Σε συνθήκες αντίστοιχες με αυτές που περιέγραψε σε παραπάνω post ο ts τι καταναλώσεις έχεις με το Sirion? Βλέπεις για πλάκα 9.75 και συχνά πολύ πάνω από 10?
Joshua21 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) 24 λεπτά πριν, NickTG είπε Θα προσπεράσω το ατυχές, από πολλές απόψεις, σχόλιο λοιπόν. Σε συνθήκες αντίστοιχες με αυτές που περιέγραψε σε παραπάνω post ο ts τι καταναλώσεις έχεις με το Sirion? Βλέπεις για πλάκα 9.75 και συχνά πολύ πάνω από 10? Μην προσπερνάς, ανεβαίνει η κατανάλωση. Καταρχήν δεν έχω sirion, το 9,75 προέκυψε προσθέτοντας 30% στην κατανάλωση (7,5) που ανακοινώνει το εργοστάσιο. Με λίγο ψάξιμο θα βρεις στο internet δεκάδες άρθρα από δημοσιογράφους που μιλάνε για τέτοιες διαφορές, έχω ήδη ποστάρει ένα από αυτά που μιλάει για 42% διαφορά. Πάντως μια και ρώτησες τι βλέπω εγώ, στο δικό μου που το εργοστάσιο ανακοινώνει κατανάλωση σε κύκλο πόλης 9 λίτρα η πραγματική κατανάλωση είναι πάνω από 12,5 (σχεδόν 40% πάνω), υπόψιν με νορμάλ κίνηση και όχι 2 χιλιόμετρα ανά 45 λεπτά. Στο δεύτερο αυτοκίνητο της οικογένειας η διαφορά είναι ακόμα μεγαλύτερη, η εργοστασιακή είναι 3,1 και η πραγματική δεν έχει πέσει ποτέ κάτω από 4,5. Επεξ/σία 3 Φεβρουαρίου 2020 από Joshua21
NickTG Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2020 46 minutes ago, Joshua21 said: Μην προσπερνάς, ανεβαίνει η κατανάλωση. Καταρχήν δεν έχω sirion, το 9,75 προέκυψε προσθέτοντας 30% στην κατανάλωση (7,5) που ανακοινώνει το εργοστάσιο. Με λίγο ψάξιμο θα βρεις στο internet δεκάδες άρθρα από δημοσιογράφους που μιλάνε για τέτοιες διαφορές, έχω ήδη ποστάρει ένα από αυτά που μιλάει για 42% διαφορά. Πάντως μια και ρώτησες τι βλέπω εγώ, στο δικό μου που το εργοστάσιο ανακοινώνει κατανάλωση σε κύκλο πόλης 9 λίτρα η πραγματική κατανάλωση είναι πάνω από 12,5 (σχεδόν 40% πάνω), υπόψιν με νορμάλ κίνηση και όχι 2 χιλιόμετρα ανά 45 λεπτά. Στο δεύτερο αυτοκίνητο της οικογένειας η διαφορά είναι ακόμα μεγαλύτερη, η εργοστασιακή είναι 3,1 και η πραγματική δεν έχει πέσει ποτέ κάτω από 4,5. Μιας και έχω περιθώριο στην κατανάλωση θα προσπεράσω και πάλι μπας και καταφέρεις να βρεις κάτι που να πλησιάζει έστω λίγο σε έξυπνο σχόλιο μετά τη δεύτερη αποτυχημένη προσπάθεια. Κατά τα άλλα θα προτιμήσω αντί να διαβάσω τα άρθρα που λένε γενικά πόση διαφορά μπορεί να έχει η πραγματική κατανάλωση με την εργοστασιακή να δω συγκεκριμένα τη κατανάλωση έχω με το Sirion 1.3 Sporty που έχω εδώ και χρόνια με πάνω από 200000 χιλιόμετρα μέχρι τώρα. Όταν στο άρθρο βάλουν και πηγή με την έρευνα να δούμε τι μετράνε και πως ίσως αποκτήσει και κάποια αξία. Όχι ότι περιμένω τέτοιες πολυτέλειες από τέτοια άρθρα.
thanasisxask Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2020 @QQmoreτο λαμπάκι του engine ανάβει πριν βάλεις μπροστά το αυτοκίνητο; δηλαδή στην τελευταία σκάλα του κλειδιού, πριν την μίζα, που κάνει τεστ τα λαμπάκια, ανάβει εκεί;
Joshua21 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2020 3 λεπτά πριν, NickTG είπε Μιας και έχω περιθώριο στην κατανάλωση θα προσπεράσω και πάλι μπας και καταφέρεις να βρεις κάτι που να πλησιάζει έστω λίγο σε έξυπνο σχόλιο μετά τη δεύτερη αποτυχημένη προσπάθεια. Κατά τα άλλα θα προτιμήσω αντί να διαβάσω τα άρθρα που λένε γενικά πόση διαφορά μπορεί να έχει η πραγματική κατανάλωση με την εργοστασιακή να δω συγκεκριμένα τη κατανάλωση έχω με το Sirion 1.3 Sporty που έχω εδώ και χρόνια με πάνω από 200000 χιλιόμετρα μέχρι τώρα. Όταν στο άρθρο βάλουν και πηγή με την έρευνα να δούμε τι μετράνε και πως ίσως αποκτήσει και κάποια αξία. Όχι ότι περιμένω τέτοιες πολυτέλειες από τέτοια άρθρα. Δεν πειράζει, δεν είσαι ο μόνος που δεν μπορεί να εκτιμήσει ένα έξυπνο σχόλιο. Κατά τα άλλα - όπως έγραψα και παραπάνω - αυτή τη διαφορά του 30% και βάλε δεν την έχω διαβάσει μόνο σε άρθρα, την έχω διαπιστώσει ο ίδιος από πρώτο χέρι.
Dark_Nightfall Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2020 Στις 2/2/2020 στις 5:28 ΜΜ, ProponitisTouKanape είπε Υπάρχει κανένας να έχει πετύχει εργοστασιακά νούμερα; Εγω έχω περίπου 1λ απόκλιση π.χ. 6,35 L /100km περίπου με την εργοστασιακή 6L/100km.
NickTG Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2020 6 minutes ago, Joshua21 said: Δεν πειράζει, δεν είσαι ο μόνος που δεν μπορεί να εκτιμήσει ένα έξυπνο σχόλιο. Κατά τα άλλα - όπως έγραψα και παραπάνω - αυτή τη διαφορά του 30% και βάλε δεν την έχω διαβάσει μόνο σε άρθρα, την έχω διαπιστώσει ο ίδιος από πρώτο χέρι. Δεν θέλω να στενοχωρω κόσμο. Αν το θεωρείς έξυπνο σχόλιο για σένα έτσι είναι. Κατά τα άλλα όπως ήδη έγραψα έχω ακριβώς το ίδιο αμάξι με αυτό του topic starter. Ακόμα, τον ίδιο κινητήρα τον είχα και σε προηγούμενο αμάξι πάλι με πάνω από 150000 χιλιόμετρα. Ίσως βέβαια ξέρεις καλύτερα πόσο καίει. Όπως είπα δεν θέλω να στενοχωρω κόσμο.
Joshua21 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2020 1 λεπτό πριν, NickTG είπε Δεν θέλω να στενοχωρω κόσμο. Αν το θεωρείς έξυπνο σχόλιο για σένα έτσι είναι. Κατά τα άλλα όπως ήδη έγραψα έχω ακριβώς το ίδιο αμάξι με αυτό του topic starter. Ακόμα, τον ίδιο κινητήρα τον είχα και σε προηγούμενο αμάξι πάλι με πάνω από 150000 χιλιόμετρα. Ίσως βέβαια ξέρεις καλύτερα πόσο καίει. Όπως είπα δεν θέλω να στενοχωρω κόσμο. Να λες ελεύθερα την άποψη σου, μη φοβάσαι, δεν με στεναχωρείς Κατά τα άλλα για την κατανάλωση δεν παίζει ρόλο μόνο το ακριβές μοντέλο του αυτοκινήτου, εκτός αν νομίζεις ότι όλοι κινούνται στους ίδιους δρόμους, τις ίδιες ώρες, και οδηγούν με τον ίδιο ακριβώς τρόπο όπως εσύ ώστε να έχουν την ίδια ακριβώς κατανάλωση με σένα. Τίποτα άλλο από εμένα.
NickTG Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2020 42 minutes ago, Joshua21 said: Να λες ελεύθερα την άποψη σου, μη φοβάσαι, δεν με στεναχωρείς Κατά τα άλλα για την κατανάλωση δεν παίζει ρόλο μόνο το ακριβές μοντέλο του αυτοκινήτου, εκτός αν νομίζεις ότι όλοι κινούνται στους ίδιους δρόμους, τις ίδιες ώρες, και οδηγούν με τον ίδιο ακριβώς τρόπο όπως εσύ ώστε να έχουν την ίδια ακριβώς κατανάλωση με σένα. Τίποτα άλλο από εμένα. Για αυτό ακριβώς στο πρώτο μου μήνυμα στο θέμα ρώτησα για τις συνθήκες. Αντίθετα εσύ ήρθες και έβαλες έτσι απλά ένα +30% το οποίο μάλιστα το πιάνει και πολύ εύκολα έτσι γενικά ανεξάρτητα των συνθηκών. Κατά πάσα πιθανότητα μια παραπάνω ιδέα για το πόσο μπορεί να κάψει το συγκεκριμένο αυτοκίνητο την έχω ως κάτοχος και μετά από 200000+ χιλιόμετρα έχει περάσει από πολλούς δρόμους, σε πολλές ώρες, με πολλούς τρόπους οδήγησης. Εύκολα το 9.75 δεν το έχει είτε αρέσει είτε όχι.
gia_nnis Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2020 10 ώρες πριν, QQmore είπε Μέχρι να σβήσει το σήμα κρύας μηχανής έννοιες? Μπορείς να μου το εξηγήσεις σε παρακαλώ? #### Σας ευχαριστώ όλους για το χρονο σας!!! ### Ναι! Θα κανεις ενα πειραμα και αμα ειναι απο αυτο.. τοτε θελω να ποσταρεις και να με αποκαλεσεις ΜΑΓΚΑ!!!😋 Αφου ολοκληρωσει θερμοκρασια πας σε ενα σωστο βενζιναδικο και το φουλαρεις μεχρι το στομιο.. στα καπακια κανε ενα δρομολογιο με την ιδια οδηγηση που κανεις και πανω-κατω στις ιδιες συνθηκες που το κινεις... κανε αν μπορεις απο 30χλμ και πανω και στα καπακια ξαναπας στο ιδιο βενζιναδικο και το γεμιζεις παλι μεχρι το στομιο! Και γραψε μας την καταναλωση! Σιγουρα θα δεις πιο χαμηλη καταναλωση.. αλλα αν ειναι με διαφορα πχ 7λ τοτε πηγαινε να αλλαξεις τον θερμοστατη! Στις κρυες εκκινησεις αν ο θερμοστατης ανοιγει πιο νωρις ή δεν εχει καλη στεγανοτητα σε συνδιασμο με μικρες αποστασεις και χειμωνα σε παει κωλο..!!! Ειχα ακριβως το ιδιο προβλημα και κανενας μαστορας δεν μπορουσε να βρει κατι.. Τοτε σκεφτηκα απο μονος μου να κανω αυτο και απο 7.7-8λ επεσε στα 6.3λ!!! Τωρα με κοντινες αποστασεις ειμαι κοντα στα 7λ! Με τον προηγουμενο εφτανα και τα 4χλμ και δεν πηγαινε ακριβως στη μεση.. τωρα με αυτον σε λιγοτερο απο 2χλμ ειναι νταν!!! Αλλο ενα σεναριο ειναι η λαθος τοποθετηση του θερμοστατη απο τον μαστορα.. Ξερω περιπτωση που καθυστερουσε να ολοκληρωσει και αναλογα τις συνθηκες επαιζε προς τα κατω.. και τελικα ηταν απο αυτο!!! 8 ώρες πριν, korakios είπε Τσέκαρε και θερμοστάτη μήπως γυρνά τα νερά όλη την ώρα και δε φτάνει ο κινητήρας στη σωστή θερμοκρασία...
QQmore Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2020 Στις 3/2/2020 στις 10:56 ΜΜ, thanasisxask είπε @QQmoreτο λαμπάκι του engine ανάβει πριν βάλεις μπροστά το αυτοκίνητο; δηλαδή στην τελευταία σκάλα του κλειδιού, πριν την μίζα, που κάνει τεστ τα λαμπάκια, ανάβει εκεί; Το λαμπακι σαν λαμπακι φερνει σημα κανονικα ναι, αναβει μαζι με οτι αλλο θα αναψει οταν γυρισω το κλειδι. Στις 4/2/2020 στις 2:49 ΠΜ, gia_nnis είπε Ναι! Θα κανεις ενα πειραμα και αμα ειναι απο αυτο.. τοτε θελω να ποσταρεις και να με αποκαλεσεις ΜΑΓΚΑ!!!😋 Αφου ολοκληρωσει θερμοκρασια πας σε ενα σωστο βενζιναδικο και το φουλαρεις μεχρι το στομιο.. στα καπακια κανε ενα δρομολογιο με την ιδια οδηγηση που κανεις και πανω-κατω στις ιδιες συνθηκες που το κινεις... κανε αν μπορεις απο 30χλμ και πανω και στα καπακια ξαναπας στο ιδιο βενζιναδικο και το γεμιζεις παλι μεχρι το στομιο! Και γραψε μας την καταναλωση! Σιγουρα θα δεις πιο χαμηλη καταναλωση.. αλλα αν ειναι με διαφορα πχ 7λ τοτε πηγαινε να αλλαξεις τον θερμοστατη! Στις κρυες εκκινησεις αν ο θερμοστατης ανοιγει πιο νωρις ή δεν εχει καλη στεγανοτητα σε συνδιασμο με μικρες αποστασεις και χειμωνα σε παει κωλο..!!! Ειχα ακριβως το ιδιο προβλημα και κανενας μαστορας δεν μπορουσε να βρει κατι.. Τοτε σκεφτηκα απο μονος μου να κανω αυτο και απο 7.7-8λ επεσε στα 6.3λ!!! Τωρα με κοντινες αποστασεις ειμαι κοντα στα 7λ! Με τον προηγουμενο εφτανα και τα 4χλμ και δεν πηγαινε ακριβως στη μεση.. τωρα με αυτον σε λιγοτερο απο 2χλμ ειναι νταν!!! Αλλο ενα σεναριο ειναι η λαθος τοποθετηση του θερμοστατη απο τον μαστορα.. Ξερω περιπτωση που καθυστερουσε να ολοκληρωσει και αναλογα τις συνθηκες επαιζε προς τα κατω.. και τελικα ηταν απο αυτο!!! Θα το δοκιμασω εαν και δεν νομιζω να δω διαφορα εκει. Ο μηχανικος μου ειπε οτι ο θερμοστατης ειναι οκ και παντα μα παντα περιμενω ~1λεπτο πριν φυγω αφου βαλω μπρος, ειδικα το πρωι που φευγω 6,5 το πρωι. Στις 4/2/2020 στις 12:38 ΠΜ, NickTG είπε Για αυτό ακριβώς στο πρώτο μου μήνυμα στο θέμα ρώτησα για τις συνθήκες. Αντίθετα εσύ ήρθες και έβαλες έτσι απλά ένα +30% το οποίο μάλιστα το πιάνει και πολύ εύκολα έτσι γενικά ανεξάρτητα των συνθηκών. Κατά πάσα πιθανότητα μια παραπάνω ιδέα για το πόσο μπορεί να κάψει το συγκεκριμένο αυτοκίνητο την έχω ως κάτοχος και μετά από 200000+ χιλιόμετρα έχει περάσει από πολλούς δρόμους, σε πολλές ώρες, με πολλούς τρόπους οδήγησης. Εύκολα το 9.75 δεν το έχει είτε αρέσει είτε όχι. Στην δικια σου περιπτωση που το εχεις και 200κ χμ τι εχεις δει απο καταναλωση βρο? Γιατι απαντησε και ενας αλλος user που το εχει φιλος του και καει εντος 7,5-8,5(με πολυ κινηση το 8.5) -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Απο βδομαδα θα παω το αμαξι για καθαρισμο μπεκ παλικαρια να φυγει και αυτο. 1
NickTG Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2020 On 19/02/2020 at 00:50, QQmore said: Στην δικια σου περιπτωση που το εχεις και 200κ χμ τι εχεις δει απο καταναλωση βρο? Γιατι απαντησε και ενας αλλος user που το εχει φιλος του και καει εντος 7,5-8,5(με πολυ κινηση το 8.5) Η μέση κατανάλωση εδώ και πάρα πολλά χιλιόμετρα είναι στα 7 λ/100χλμ μετρημένη με τα γεμίσματα αλλά τόσο δείχνει και το trip computer ούτως ή άλλως. Η χρήση είναι αποκλειστικά δυτική Αττική. Πχ Ασπρόπυργος, Ασπρόπυργος-Ρέντη και πίσω, Περιστέρι και πίσω κλπ. Σε ταξίδια πάει παρακάτω όσο μένω από 130 και κάτω. Σε κίνηση τύπου 1η το πολύ 2α προφανώς ανεβαίνει αλλά από ότι κατάλαβα δεν μιλάμε για τέτοιες συνθήκες.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα