LIGHT1NG Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2020 Για να δούμε πόσα άτομα έχουνε θέματα με την κάρτα όσοι απαντήσετε πατήστε απλά ένα ποστ από κάτω ελπίζω οι mod να μην έχουν θέμα με το poll https://www.strawpoll.me/19336018 1
jerry banana Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2020 1 ώρα πριν, LIGHT1NG είπε Για να δούμε πόσα άτομα έχουνε θέματα με την κάρτα όσοι απαντήσετε πατήστε απλά ένα ποστ από κάτω ελπίζω οι mod να μην έχουν θέμα με το poll https://www.strawpoll.me/19336018 Γιατί στα αγγλικά όμως αφού έχουμε ελληνικό forum ?Καθαρά από περιέργεια ρωτάω .
LIGHT1NG Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2020 1 λεπτό πριν, jerry banana είπε Γιατί στα αγγλικά όμως αφού έχουμε ελληνικό forum ?Καθαρά από περιέργεια ρωτάω . Γιατί μετά το ίδιο θα το βάλω και στο reddit για να δω και εκεί τι θα γίνει απλά να δούμε πως θα είναι στο Ελληνικό Community μέχρι τώρα 6 δεν έχουν θέματα και 1 έχει. Οπότε θα γίνει και μια προσπάθεια τελευταία από εμένα τουλάχιστον με προφίλ και settings όποιος θέλει τα βάζει οποίος θέλει όχι ήδη έχω δοκιμάσει κάποια διαφορετικά που θέλουν λίγο ψάξιμο ακόμα σαν τελικά τεστ
jerry banana Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2020 1 λεπτό πριν, LIGHT1NG είπε Γιατί μετά το ίδιο θα το βάλω και στο reddit για να δω και εκεί τι θα γίνει απλά να δούμε πως θα είναι στο Ελληνικό Community μέχρι τώρα 6 δεν έχουν θέματα και 1 έχει. Οπότε θα γίνει και μια προσπάθεια τελευταία από εμένα τουλάχιστον με προφίλ και settings όποιος θέλει τα βάζει οποίος θέλει όχι ήδη έχω δοκιμάσει κάποια διαφορετικά που θέλουν λίγο ψάξιμο ακόμα σαν τελικά τεστ Έγινε ευχαριστω TS. 1
noFEARgr Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) Θα το αλλαζα το poll σε περιπτωσεις που δεν υπαρχει κανενα προβλημα, σε περιπτωσεις που υπαρχουν προβληματα αλλα δεν ειναι σημαντικα (μικρα bugs κτλπ ) και δεν επηρεάζουν την ομαλη χρηση , και σε προβληματα οπως black screen και crashes. Γιατι ετσι οπως ειναι τωρα , προσωπικα το μονο προβλημα που εχω ειναι να μην ανοιγει το ui της amd σε καποια παιχνιδια, δεν μπορω να το φτιαξω μονος μου αλλα δεν με εμποδιζει πουθενα στην χρηση που κανω. Επεξ/σία 2 Φεβρουαρίου 2020 από noFEARgr
LIGHT1NG Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2020 Το βράδυ θα φτιάξω ένα αναλυτικό τρόπο που πιθανό να φτιάξει τα προβλήματα και μερικά προφίλ για το wattman με βάση pulse, ref διότι η νιτρο μπορεί να πιάσει τα 2150mhz με πχ 1110mv σε αντίθεση με την pulse που έχω εγώ
Πέτρος Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2020 Καλημέρες. Σκεφτόμουν τις τελευταίες μέρες να φτιάξω ένα αντίστοιχο θέμα, περισσότερο σαν οδηγό επίλυσης προβλημάτων, αλλά δίσταζα επειδή δεν έχω κάποια Navi κάρτα. Αφού έκανες το καλό, TS, αν έχεις όρεξη κάνε το ολοκληρωμένο (τουλάχιστον εδώ στο insomnia). Προτάσεις: 1) Αναφορά πλήρους και αναλυτικής σύνθεσης συστήματος (CPU, Motherboard+F/W revision, full RAM specs, OS ver, system drivers, οθόνη/σύνδεση αυτής, PSU) 2) Αναφορά συγκεκριμένων προβλημάτων, πχ: "Η οθόνη μαυρίζει ενώ το παιγνίδι τρέχει από πίσω/ακούγεται ήχος κανονικά και (δεν) επανέρχεται μετά από..." "Τρώω κρασάρισμα στα Win ενώ παίζω μετά από χ λεπτά, μετά ξαναμπαίνω κανονικά και..." "Παγώνει όλος ο υπολογιστής και επανεκκινεί αυτόματα/θέλει κουμπί" κλπ Είναι βασικό να δηλωθεί σωστά το εκάστοτε πρόβλημα, όσο πιο συγκεκριμένα και αναλυτικά γίνεται. Το "κολλάει", δεν βοηθά πουθενά. 3) Σαν συνέχεια, πλέον, του 1: Ρυθμίσεις, όσο πιο αναλυτικά γίνεται, του συστήματος (cpu oc, ram oc, m/b special functions-"Boost" κλπ). Ρυθμίσεις gpu. Ingame ρυθμίσεις στο παιγνίδι/εφαρμογή που έχει πρόβλημα. Από εκεί και πέρα, μεγάλη βοήθεια θα προσφέρουν όσοι είχαν προβλήματα και (φαίνεται πως) τα έλυσαν, αναφέροντας αντίστοιχα τα θέματα που είχαν και τα βήματα που ακολούθησαν. Από αυτά που διαβάζω, βλέπω πως μέρος (μεγάλο, μάλλον) των θεμάτων είναι ζήτημα γενικότερα των συστημάτων παρά των καρτών. Καταλαβαίνω απόλυτα πως θέλετε (όλοι θέλουμε) να κουμπώνουμε μια κάρτα πάνω και να παίζει άνετα-απροβλημάτιστα, αλλά δεν είναι πάντα εφικτό άμεσα. Νοοτροπίες του στυλ "μα, έχω το σύστημα 3 χρόνια έτσι με την παλιά και δεν είχα ποτέ θέμα" ή "ο φίλος με ψ κάρτα είναι μια χαρά", δεν προσφέρουν τίποτα. Αυτά. Αν η συγκεκριμένη παρέμβαση δημιουργεί θέμα, ας μη ληφθεί υπόψιν. 4
LIGHT1NG Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2020 @Πέτρος θα γράψω την προσωπική εμπειρία και πως τα έλυσα αλλά κάτι black screen τα έφαγα στα τελευταία 2 drivers επειδή το cru brickari το free sync στο amd software (δεν θα μπω σε διαδικασία να βάζω παλιά drivers κλπ) το βράδυ που θα είμαι και στον υπολογιστή θα τα βάλω αναλυτικά 1
LIGHT1NG Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) Έχουμε και λέμε. Αρχικά θέλουμε το σύστημα μας να είναι stock τελείως διότι όλα τα εξαρτήματα είναι φτιαγμένα να δουλέψουν έτσι ακόμα και το xmp στις ραμ τελικά με βάση κάποιων απαντήσεων μπορεί να αποτελέσει πρόβλημα για διάφορους λόγους. Σαν πρώτο βήμα κάνουμε ένα clear cmos για αυτό θα πρέπει να δείτε που έχει η μητρική σας τα 2 σιδεράκια (jumber) καλό είναι να έχουμε συνδεμένο το κουμπί από το reset για να μπορείτε και στο μέλλον να κάνετε εύκολα reset σε περίπτωση fail oc στις ραμ (μπορεί να το πάτησα γύρω στις 50 φορές για τις δικές μου) οπότε γλιτώνουμε χρόνο από το να ανοίγουμε το κουτί. Κατεβάζουμε το ddu από Εδώ (το λινκ θα σας μεταφέρει στο guru 3d και θα κατέβει αυτόματα) με το πρόγραμμα αυτό θα διαγράψουμε τα πάντα από drivers που θα έχει σε σχέση με gpu ακόμα και τα ενσωματωμένα από τους Intel θα πρέπει να το κάνουμε αποσυμπίεση ( καλύτερα στην επιφάνεια εργασίας για να το βρούμε γρήγορα) πατάμε στην αναζήτηση κάτω αριστερά και γράφουμε msconfig και μετά επιλέγουμε την ασφαλή εκκίνηση όπως την φωτογραφία Spoiler Αφού κάνει την επανεκκίνηση ο υπολογιστής θα μπει στην ασφαλή λειτουργία κάνουμε το ίδιο με το msconfig και βγάζουμε το τικ αλλά δεν κάνουμε επανεκκίνηση, τώρα θα τρέξουμε το ddu(Display driver uninstaller) με δεξί κλικ εκτέλεση ως διαχειριστής και τότε θα μας εμφανίσει το ui από το πρόγραμμα επιλέγουμε drivers που θέλουμε να σβήσουμε πχ αν έχουμε και τα ενσωματωμένα σβήνουμε με την σειρά οου θέλουμε αλλά το 1ο clean θα γίνει με καθαρισμό ΧΩΡΙΣ επανεκκίνηση και όταν επιλέξουμε και το 2ο μετά κάνουμε καθαρισμό και επανεκκίνηση σε περίπτωση που βλέπετε ότι αργή να κάνει επανεκκίνηση απλά κρατήστε το κουμπί να κλείσει τελείως δεν υπάρχει πρόβλημα. Spoiler Spoiler Μετά αφού γίνει η επανεκκίνηση μπαίνουμε στο site από την amd και κατεβάζουμε τα τελευταία drivers για την κάρτα γραφικών Amd site κάνουμε κανονική εγκατάσταση. Αυτός είναι ο οδηγός για την τελείως καθαρή εγκατάσταση τις κάρτας. Τώρα τα προβλήματα με black screen, black screen +audio κλπ κατά την διάρκεια που έκανα το προηγούμενο ποστ δοκίμαζα κάποια πράγματα στο wattman και το συμπέρασμα ήταν ότι αν βάλεις την κάρτα στην προκειμένη περίπτωση η Pulse που έχω 2100mhz με 1050,1060,1070,1080,1090,1100 και power limit από 5% έως 20% γιατί μόνο σε εκείνα τα mv δουλεύει το power limit τελικά είδα τα παραπάνω black screen μερικά με ήχο μερικά χωρίς αυτά τα mv/mhz τα πιάνουν κάρτες όπως nitro για reddevil δεν θα πω κάτι διότι η powercolor δεν μου γεμίζει το μάτι προσωπικά μέχρι τώρα έχω πετύχει 2 προφίλ που κρατάνε το boost σε superposition από 1965 εως 1990 με μαξ κατανάλωση 205watt θα τα ανεβάσω σε λίγο όμως το fan curve καλό θα είναι να το αφήσετε όπως το έχω κάνει στο Benchmark μέχρι 55 έφτασε σε εμένα Για μοντέλα reference προτείνω το memory clock να μείνει στοκ Όσο για το πρόγραμμα cru φτιάχνει το θέμα σε μερικές οθόνες με το max memory clock αλλά χαλάει το freesync εγώ προσωπικά προτίμησα να ρίξω το monitor στα 120hz μέχρι να βρεθεί official τρόπος για το δικό μου monitor RADEON SOFTWARE GAME SETTINGS Spoiler Spoiler Επεξ/σία 5 Φεβρουαρίου 2020 από LIGHT1NG 3
NIKOS25271 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2020 23 ώρες πριν, LIGHT1NG είπε Το βράδυ θα φτιάξω ένα αναλυτικό τρόπο που πιθανό να φτιάξει τα προβλήματα και μερικά προφίλ για το wattman με βάση pulse, ref διότι η νιτρο μπορεί να πιάσει τα 2150mhz με πχ 1110mv σε αντίθεση με την pulse που έχω εγώ Δεν είναι όλες οι Nitro τόσο overclockable, δυστυχώς για μένα η δικιά μου βγήκε κάπως μπανάνα . Στη δικιά μου δουλεύω 1980/1080/3%power limit ή 2009/1099/3%power limit ή 2029/1120/3%power limit ή 2069/1164/3%power limit χωρίς προβλήματα, αλλά δεν μπορώ να ρίξω παραπάνω τα ρεύματα γιατί τρώω Black screens. Μπορώ βέβαια να κάνω oc στα 2130 με στοκ ρεύμα αλλά οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν ανάλογα. Οι μνήμες δε, πηγαίνουν μέχρι 1820 χωρίς προβλήματα (ίσως και 1830 αλλά δεν έκανα αρκετές δοκιμές) αλλά με τίποτα 1840, 1850, 1860. Το power limit από 15% και πάνω δεν βλέπω να προσφέρει κάτι. Το μεγαλύτερο κέρδος στις Nitro είναι οι χαμηλές θερμοκρασίες. Με το πρώτο setting (1980/1080) έχω σε Witcher 3 (4k ultra) 63c gpu και 84c hot spot με κλειδωμένη την κάρτα στα 99%. Στα a plague tale innocence, Gears 5, Hellblade, Trine 3, έχω ακόμα μικρότερο hot spot, περίπου 81 ~ 83c. Με αυτό το setting η κάρτα είναι σχετικά αθόρυβη αφού οι ανεμιστήρες της γυρνάνε 2100rpm max. Επίσης να αναφέρω ότι γίνεται να την φλασάρεις με το bios από τη Nitro+ Special edition χωρίς πρόβλημα (έτσι την έχω τώρα). Οι διαφορές είναι οι μνήμες στα 1800, το base clock στα 1840 (από 1770) και το game clock στα 1965 (νομίζω από 1925 που έχει η απλή). Η μεγαλύτερη διαφορά όμως που βλέπω με αυτό το bios είναι τα ρολόγια που συντηρεί η κάρτα στα παιχνίδια. Με 1980/1080 και 3% power limit δουλεύει συνεχώς από 1915 ~ 1935. Ακόμα και με 0% power limit, πολύ σπάνια έχει κάποια στιγμιαία όμως spikes κάτω από 1900mhz (στα 1880 ~ 1890). Τα προβλήματα που αντιμετώπισα εγώ αφορούν μόνο τα custom fan curves που μου δημιουργούν stuttering (και με τα δύο bios δοκιμασμένα). Έχω βρει τελικά πολύ καλή λύση γι' αυτό και μάλιστα μέσα από το wattman και με αυτόματη λειτουργία των fan χωρίς ίχνος stuttering. Αν ορίσω τα fan speed/fan target σε: 10%/25c, 10%/30c, 11%/35c, 12%/40c και 15%/45c, τότε οι ανεμιστήρες σηκώνουν αλλά και ρίχνουν ότι ταχύτητα χρειαστεί αυτόματα από μόνοι τους με του που θα ξεπεραστεί το τελευταίο state (15%/45c).
noFEARgr Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2020 Και γω μπανανα nitro ετυχα, για να ξεπερασω τα 2050 θελω ενα τονο ρευμα και οι μνημες πανω απο 1820 βγαζουν artifacts. Bασικα τωρα που το σκεφτομαι πρεπει να ειναι η πιο μεγαλη μπανανα που μου εχει τυχει απο τις 9 καρτες που εχουν περασει απο τα χερια μου Mικρο το κακο βεβαια ευτυχως που δεν κερδιζουν αρκετα οι navi απο το oc. 3
enable_your_mind Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) Και εγω που εβαλα στην Νιτρο το bios για την limited και παιζει καλυτερα και κραταει υψηλοτερα ρολογια .. Της εκανα και auto overclocking ουτε να πειραξω τιποτα αλλο και ειναι πολυ καλα.. ( ειμαι απο αυτους που δεν ειχαω θεματα με την 5700 xt απο την αρχη ) .. Επεξ/σία 3 Φεβρουαρίου 2020 από enable_your_mind 1
leros2004 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2020 Στις 3/2/2020 στις 11:59 ΠΜ, noFEARgr είπε Και γω μπανανα nitro ετυχα, για να ξεπερασω τα 2050 θελω ενα τονο ρευμα και οι μνημες πανω απο 1820 βγαζουν artifacts. Bασικα τωρα που το σκεφτομαι πρεπει να ειναι η πιο μεγαλη μπανανα που μου εχει τυχει απο τις 9 καρτες που εχουν περασει απο τα χερια μου Mικρο το κακο βεβαια ευτυχως που δεν κερδιζουν αρκετα οι navi απο το oc. όλο αυτό το πανηγύρι για 5fps Και στη καλυτερη με πολύ καλό κομμάτι 8fps ..... Εταιρίες είναι, το κέρδος τους ενδιαφέρει, αν είχε τη δυνατότητα για τρελό Performance μεσω OC θα έβγαζαν εξτρα μοντέλο πχ 5700xt limited και θα τη πουλούσαν ακριβότερα... Οι εποχές τις αθωότητας με τσάμπα έξτρα επιδόσεις, έχουν περάσει ανεπιστρεπτί..... 4
kostiger Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2020 22 λεπτά πριν, leros2004 είπε όλο αυτό το πανηγύρι για 5fps Και στη καλυτερη με πολύ καλό κομμάτι 8fps ..... Εταιρίες είναι, το κέρδος τους ενδιαφέρει, αν είχε τη δυνατότητα για τρελό Performance μεσω OC θα έβγαζαν εξτρα μοντέλο πχ 5700xt limited και θα τη πουλούσαν ακριβότερα... Οι εποχές τις αθωότητας με τσάμπα έξτρα επιδόσεις, έχουν περάσει ανεπιστρεπτί..... Συμφωνω απολυτα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα