Προς το περιεχόμενο

Wind 200 FTTC - Ξαφνική πτώση ταχύτητας, ύστερα από "εργασίες αναβάθμισης".

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα σε όλους,

Χρήστης FTTC (VDSL) στη Wind με 200ρι πακέτο σε προφίλ 35B με ρούτερ Technicolor DGA4130.

Εδώ και λίγες ημέρες μου έστειλε μήνυμα η Wind στο κινητό ότι πραγματοποιούνται εργασίες αναβάθμισης στην περιοχή κι αυτό ενδέχεται να επηρεάσει τις υπηρεσίες τηλεφωνίας και ίντερνετ. Προχθές μου ήρθε κι άλλο μήνυμα πως οι εργασίες αναβάθμισης ολοκληρώθηκαν, ωστόσο όλες αυτές τις ημέρες μέχρι και σήμερα, παρατηρείται μείωση τις ταχύτητας συγχρονισμού αλλά και retrain.

Είναι περίεργο το ότι η ταχύτητα συγχρονισμού έχει κλειδώσει στα 186.46mbps και δε μεταβάλλεται ακόμη και αν κάνω reboot ή reset, σα να έχουν βάλει κόφτη και δεν αφήνουν το Router να συγχρονίσει πάνω από 186.46mbps. Επίσης, το Router ξεκινάει να συγχρονίζει από πιο χαμηλά, δηλαδή π.χ. 181mbps και μετά από κάποια δευτερόλεπτα ξαναπηγαίνει στα 186.46mbps όπου και κλειδώνει, ενώ παλιότερα κρατούσε το συγχρονισμό του πρώτου κλειδώματος χωρίς retrain για βδομάδες.

Υ.Γ. Δεν έχω πειράξει τίποτα στις καλωδιώσεις είναι όλα στην εντέλεια.

Μίλησα και με τη Wind στο 13700 και περιμένω απάντηση/επίλυση από το δευτεροβάθμιο τμήμα.

Έχει κανείς άποψη επί του θέματος ? 

@poulinos

Υ.Γ. Το κλείδωμα μου πριν τις "εργασίες" κυμαινόταν πάντοτε μεταξύ 202-208mbps.

Παραθέτω και φωτογραφίες.

Πριν:

IMG_20200131_193349.jpg

Μετά :

IMG_20200131_193258.jpg

Επεξ/σία από Bimmermeister
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Η Wind και η κάθε Wind δεν κάθεται να βάζει κόφτη όπως αναφέρεις.Κάτι άλλο συμβαίνει. Θα μπορούσε να υπάρχει crosstalk και για αυτό να μειώθηκε ο συγχρονισμός. Το ότι δεν έχεις αλλάξει κάτι στην καλωδίωση σου δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει πιθανότητα να έχει θέμα. Θα πρέπει να κάνει μέτρηση τεχνικός στο δίκτυο έξω, αλλά και μέσα στον χώρο.

• Like 1

Ειχες καθολου διακοπη υπηρεσιας? Αν ειχες μπορει να σε αλλαξανε θεση για να βαλουν και αλλους στο κουτι και ετσι ετυχες σε χειροτερο ζευγος με πιο πολυ crosstalk.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...