skoulas Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2020 Καλησπέρα, έχω 2 υπολογιστές (laptop και desktop) και θέλω να χρησιμοποιώ ένα ποντίκι/πληκτρολόγιο και για τους δυο... Θα μου πείτε: "Σιγά το πράγμα το 'ταδε' πρόγραμμα κάνει αυτό που θες" ΑΛΛΑ υπάρχει ΙΔΙΑΙΤΕΡΟΤΗΤΑ...οι 2 υπολογιστές συνδέονται σε ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ δίκτυα με αποτέλεσμα κανένα από τα προγράμματα που δοκίμασα δεν λειτουργεί... Προσπάθησα χρησιμοποιώντας το ίδιο VPN και για τους δύο υπολογιστές αλλά το αποτέλεσμα ήταν το ίδιο... Υπάρχει κάποια δοκιμασμένη λύση για την περίπτωσή μου; Ευχαριστώ προκαταβολικά...
htaccess Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2020 Καλησπέρα, κάνε αναζήτηση KVM Switch , είναι hardware, δεν είναι ακριβό, 2 pc (1 mouse 1 keyboard) σε 1 monitor.
micos000 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, skoulas είπε Καλησπέρα, έχω 2 υπολογιστές (laptop και desktop) και θέλω να χρησιμοποιώ ένα ποντίκι/πληκτρολόγιο και για τους δυο... Θα μου πείτε: "Σιγά το πράγμα το 'ταδε' πρόγραμμα κάνει αυτό που θες" ΑΛΛΑ υπάρχει ΙΔΙΑΙΤΕΡΟΤΗΤΑ...οι 2 υπολογιστές συνδέονται σε ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ δίκτυα με αποτέλεσμα κανένα από τα προγράμματα που δοκίμασα δεν λειτουργεί... Προσπάθησα χρησιμοποιώντας το ίδιο VPN και για τους δύο υπολογιστές αλλά το αποτέλεσμα ήταν το ίδιο... Υπάρχει κάποια δοκιμασμένη λύση για την περίπτωσή μου; Ευχαριστώ προκαταβολικά... Κλασσικό θέμα υπολογιστών σε υπηρεσίες και επιχειρήσεις, όπου το ένα είναι στο εσωτερικό δίκτυο και το άλλο στο ίντερνετ. Θα πάρεις ένα kvm switch όπως είπε ο ht και θα το συνδέσεις με τα δύο pc και θα βάλεις πάνω το πληκτρολόγιο και το ποντίκι. Η αλλαγή θα γίνεται ή από ένα button που θα βρίσκεται π.χ. κάτω από το μόνιτορ ή πατώντας δύο φορές το scroll lock. Κάποια δέχονται και μόνιτορ αλλά αφού το ένα είναι λάπτοπ δε θα συνδέσεις το vga πάνω στο switch γιατί έτσι θα σου σβήνει την οθόνη όταν αλλάζεις πληκτρολόγιο. Αν όμως βρεις μόνο για usb πάρε αυτό. Επεξ/σία 1 Φεβρουαρίου 2020 από micos000
skoulas Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2020 Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας...αν είναι να πάω σε switch καλύτερα να χρησιμοποιώ 2 ποντίκια (ή θα συνδέω και το laptop με καλώδιο στο ίδιο δίκτυο)...Η ελπίδα μου ήταν ότι υπάρχει λύση με κάποιος software...
micos000 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2020 24 λεπτά πριν, skoulas είπε ή θα συνδέω και το laptop με καλώδιο στο ίδιο δίκτυο Τι εννοείς με αυτό; Θα έχεις το λάπτοπ στο ίντερνετ μέσω wifi και στο εσωτερικό δίκτυο μέσω καλωδίου; 😮 Μήπως να έκανες και bridge τα δύο δίκτυα;;; Είναι δικιά σου η επιχείρηση; Γιατί αν δεν είναι μήπως σου ξύνετε καμιά επίπληξη ή ακόμα χειρότερα; Αν κάνεις κάτι τέτοιο ενδεχομένως να εκθέσεις το εσωτερικό δίκτυο και να το επιρρεπές σε εξωτερικές επιθέσεις και μολύνσεις.
skoulas Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2020 Σε ερευνητικό ινστιτούτο (εκτός Ελλάδος) εργάζομαι...απλά θα ζητήσω να μου κάνουν αυτοί τις ρυθμίσεις ώστε όταν θέλω να δουλεύω παράλληλα να το συνδέω με το καλώδιο...Μέχρι τώρα δεν μου έχει χρειαστεί ιδαίτερα, οπότε ίσως μείνω και στη λύση των 2 ποντικιών...
Mene Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2020 Αν ήθελες ποντίκι μόνο θα σε κάλυπτε το logitech M590, (laptop με bluetooth και pc με dongle). Για πληκτρολόγιο δεν ξέρω κάτι. 1
micos000 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2020 4 λεπτά πριν, skoulas είπε οπότε ίσως μείνω και στη λύση των 2 ποντικιών Κάνε αυτό και μην το ψάχνεις παραπάνω. Πάρε ένα βολικό και μικρό ασύρματο ποντίκι και σύνδεσε το με το λάπτοπ να τελειώνεις. Ούτε ρυθμίσεις ούτε τίποτα. 2 λεπτά πριν, Mene είπε Αν ήθελες ποντίκι μόνο θα σε κάλυπτε το logitech M590, (laptop με bluetooth και pc με dongle). Για πληκτρολόγιο δεν ξέρω κάτι. Καλό αυτό...
Moderators Spect~ Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2020 Moderators Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2020 Στις 1/2/2020 στις 6:08 ΜΜ, skoulas είπε Καλησπέρα, έχω 2 υπολογιστές (laptop και desktop) και θέλω να χρησιμοποιώ ένα ποντίκι/πληκτρολόγιο και για τους δυο... Θα μου πείτε: "Σιγά το πράγμα το 'ταδε' πρόγραμμα κάνει αυτό που θες" ΑΛΛΑ υπάρχει ΙΔΙΑΙΤΕΡΟΤΗΤΑ...οι 2 υπολογιστές συνδέονται σε ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ δίκτυα με αποτέλεσμα κανένα από τα προγράμματα που δοκίμασα δεν λειτουργεί... Προσπάθησα χρησιμοποιώντας το ίδιο VPN και για τους δύο υπολογιστές αλλά το αποτέλεσμα ήταν το ίδιο... Υπάρχει κάποια δοκιμασμένη λύση για την περίπτωσή μου; Ευχαριστώ προκαταβολικά... Προφανώς ειναι διπλα διπλα οποτε θα σου προτείνα το Logitech MK850. Το εχω (πληκτρολογιο/ποντικι) και μπορεις να το συνδεσεις μεχρι και σε 3 συσκευες. Με το πατημα ενος κουμπιου αλλαζεις τη συσκευη στην οποια ειναι συνδεδεμένο. Εγω πχ στη θεση 1 εχω το λαπτοπ, στη 2 ενα Intel Nuc και στην 3 την τηλεοραση 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα