Προς το περιεχόμενο

Κλωνοποίηση m.2 ssd με χρήση usb flash γίνεται;

Doubt

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα.

Σε μηχάνημα με ένα μόνο m.2 slot και χωρίς sata ήρθε η ώρα να αντικαταστήσω το δίσκο. Το θέμα είναι πως;

Υπάρχει micro sd card reader και οι μπλέ usb 3.0 θύρες. Για να μην ξεφύγουμε σε χρήμα και χρόνο προτίμησα ένα στικάκι 128gb usb3 που θα μου μείνει για μελλοντική χρήση. Τα δεδομένα του δίσκου που θα κλωνοποιηθεί είναι περίπου 80 giga οπότε ο χώρος στο στικάκι αρκεί.

Έχει κάνει κανείς παρόμοιο εγχείρημα; Πετυχε; Και με ποιο software?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τσεκαρε αν ειναι sata3 η nvme

Υπαρχει αυτο εδω

To πιο εύκολο και γρήγορο ειναι να το πας σε σταθερό φιλου σου να το κλονοποησεις.

Αν ο καινούριος σκληρός ειναι samsung τοτε υπάρχει πρόγραμμα της που το κάνει αυτο.

Αλλιως υπαρχει το easeus AOMEI driveelmage macricun reflect κοκ...

Edit:

666 ποστ ετσι!

Επεξ/σία από mp44christos
  • Like 1

38 minutes ago, Doubt said:

NVME είναι.

ΤΟτε ασε το λινκ μου τα περισοτερα ειναι για sata3 m.2. σε πσισι φιλου σου θα γινει η δουλεια στο ντε τε! Προσοπικα εγω εχω το Macrium reflect η οπως λέγεται!

• Like 1

40 λεπτά πριν, mp44christos είπε

ΤΟτε ασε το λινκ μου τα περισοτερα ειναι για sata3 m.2. σε πσισι φιλου σου θα γινει η δουλεια στο ντε τε! Προσοπικα εγω εχω το Macrium reflect η οπως λέγεται!

Τη λύση "θήκη" την έχω απορρίψει για το λόγο που λες, άτομο με 2 m.2 slots στον υπολογιστή του δε γνωρίζω, οπότε θα δούμε.

Ίσως να δοκιμάσω αύριο με το φλασάκι.

Aomei, macrium, acronis disk director (το πρώτο είναι και δωρεάν). Φτιάχνεις disk image στο φλασάκι/εξωτερικό δίσκο, αλλάζεις m2 και κάνεις restore στο νέο, τροποποιώντας αν θες και τα μεγέθη των partitions.  Σήμερα το ξανάκανα (με aomei), μια χαρά

9 ώρες πριν, Orestis_G είπε

Aomei, macrium, acronis disk director (το πρώτο είναι και δωρεάν). Φτιάχνεις disk image στο φλασάκι/εξωτερικό δίσκο, αλλάζεις m2 και κάνεις restore στο νέο, τροποποιώντας αν θες και τα μεγέθη των partitions.  Σήμερα το ξανάκανα (με aomei), μια χαρά

Θα το δοκιμάσω γιατί η κλωνοποίηση σε στικάκι απέτυχε. 8 ώρες έγραφε κι έγραφε και τελικά δεν μπουτάρει. (EaseUS χρησιμοποίησα)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Φίλε, έκανες ένα λάθος: δεν κάνουμε αντίγραφο ΤΟ στικάκι, κάνουμε image ΣΤΟ στικάκι.
Επίσης, μόλις είδα ότι η Intel δίνει εργαλείο για την αντιγραφή.
Διάβασε αυτό:
https://downloadcenter.intel.com/download/29087/Intel-Data-Migration-Software

Επεξ/σία από snbblp
Μόλις το είδα, διορθώνω.
  • Thanks 1

Λοιπόν, σύμφωνα με νεότερη αυτοψία, ο δίσκος που θα αντικατασταθεί γράφει πάνω

PCIe Gen3 x2

PER.323133.jpg

κι έχει 2 εγκοπές. Οπότε είναι να υποθέσω συμβατός με κάποια φθηνή θήκη.

Π.χ.

https://www.skroutz.gr/s/12745912/RaidSonic-Icy-Box-IB-183M2.html

Ευχαριστώ για το intel εργαλείο @snbblp

• Like 1

7 λεπτά πριν, Doubt είπε

Λοιπόν, σύμφωνα με νεότερη αυτοψία, ο δίσκος που θα αντικατασταθεί γράφει πάνω

PCIe Gen3 x2

PER.323133.jpg

κι έχει 2 εγκοπές. Οπότε είναι να υποθέσω συμβατός με κάποια φθηνή θήκη.

Π.χ.

https://www.skroutz.gr/s/12745912/RaidSonic-Icy-Box-IB-183M2.html

Ευχαριστώ για το intel εργαλείο @snbblp

Η θήκη στην οποία παραπέμπεις είναι SATA, όχι pci ή nvme. Πρόσεχε μην σου μείνει διακοσμητικό ραφιού.

Μόλις τώρα, snbblp είπε

Η θήκη στην οποία παραπέμπεις είναι SATA, όχι pci ή nvme. Πρόσεχε μην σου μείνει διακοσμητικό ραφιού.

Ο παλιός θα μπει μέσα για γίνει κλώνος και θα μπουτάρει το σύστημα από USB. Δεν θα δουλέψει;;

Με στικάκι δοκίμασα να κάνω backup από εδώ

image.jpg

και σταμάτησε στο 71% γιατί δεν υπήρχε χώρος λέει.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Οι ακροσυνδέσεις, τα πρωτόκολλα επικοινωνίας και οι οδηγοί είναι ασύμβατα μεταξύ τους. Δεν θα παίξει έτσι.

Πάντως αν ήταν συμβατά, στο clone έπρεπε να πας. Καλύτερα όμωςνα μεταχειριστείς το εργαλείο της Intel, αφού βρεις συμβατό τρόπο συνδεσης.

Επεξ/σία από snbblp

4 hours ago, snbblp said:

m.2 ειναι ο τυπος του βύσματος που μπορεί να συνδέετε στην sata η στο pci. Το αν ειναι sata h nvme ειναι θεμα ποσα lanes χρησιμοποιεί. H θηκη μια χαρα θα του κανει. Αν ειναι nvme (που εχουν μια εγκοπή) τοτε δεν θα έμπαινε. Οι m.2 δεν είναι απλή υπόθεση. Να φανταστώ οτι δεν εχει ιδέα τι ειναι x2 η χ4 pci express 3 η 4?

Για τον φιλο μας στο macrium reflect σου εχει επιλογή "Image this disk" μετα πας στο "Restore" και βρίσκεις την "εικονα" του παλιο σου δίσκου και την κανεις "restore" στον νεο.

35 λεπτά πριν, mp44christos είπε

m.2 ειναι ο τυπος του βύσματος που μπορεί να συνδέετε στην sata η στο pci. Το αν ειναι sata h nvme ειναι θεμα ποσα lanes χρησιμοποιεί. H θηκη μια χαρα θα του κανει. Αν ειναι nvme (που εχουν μια εγκοπή) τοτε δεν θα έμπαινε. Οι m.2 δεν είναι απλή υπόθεση. Να φανταστώ οτι δεν εχει ιδέα τι ειναι x2 η χ4 pci express 3 η 4?

Για τον φιλο μας στο macrium reflect σου εχει επιλογή "Image this disk" μετα πας στο "Restore" και βρίσκεις την "εικονα" του παλιο σου δίσκου και την κανεις "restore" στον νεο.

Μ2 = PCIx3, X2. Η θήκη είναι SATA, δεν παίζει. Δεν θα τον δει καν, αφού usb3 -> pcix3/x2 δεν υπάρχει ακόμα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...