pantelikas Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2020 Δεν υπάρχει περίπτωση να το κάνω σωστά εγώ. Δεν έχω ξανασχοληθεί. Το switch είναι cisco rackmaountable αξίας 87€ τιμή Skroutz. Αν δώσω 25€ συνολικά για την επισκευή μου φαίνεται οκ. Αλλιώς θα πρέπει να δώσω περίπου 55-60€ για ένα νέο tp-link
snbblp Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2020 Δεν έχω πια το γραφείο, αλλά αν ήμουν εγώ θα ντρεπόμουν να χρεώσω... Τι να πω, "δέκα ευρώ"? Μάλλον θα το έκανα δώρο, και θα σου έλεγα αν χαλάσει κάτι άλλο που αξίζει τον κόπο, εδώ είμαστε. Κάνε μια ερώτηση. Ισως ντραπεί να το χαρίσει, αλλά 25€ με τα ανταλλακτικά αξίζει τον κόπο. 1
Mi_ka Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) (δε μουφαίνεται για κόλα - ο πυκνωτής είναι τύπου LXF κατάλληλος για switching εφαρμογές, δεν κάνουν απλοί ηλεκτρολυτικοί, δοκίμασε μόνος σου, δεν είναι δύσκολο αλλά θα ταλαιπωρηθείς στο ξεκόλλημα οπότε πρόσεχε μην παραζεστάνεις και χαλάσεις τραβώντας τις λωρίδες χαλκού της πλακέτας, σπρώχνεις τον πυκνωτή προς τη μια μεριά ενώ ζεσταίνεις από κάτω να πάρει λίγα μπόσικα ο ένας ακροδέκτης, μετά το ίδιο από την αντίθετη κατεύθυνση να πάρει μπόσικα ο άλλος ακροδέκτης και πάλι επανάληψη και τσούκου τσούκου μια από ‘δω, μια από ‘κει θα βγει) Επεξ/σία 2 Φεβρουαρίου 2020 από Mi_ka
snbblp Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) 15 λεπτά πριν, Mi_ka είπε δε μουφαίνεται για κόλα - ο πυκνωτής είναι τύπου LXF κατάλληλος για switching εφαρμογές, δεν κάνουν απλοί ηλεκτρολυτικοί Οι LXF έχουν πλέον καταργηθεί, και αντικατασταθεί από τους LXY. Ωστόσο, επειδή στο σημείο του κυκλώματος που βρίσκονται δεν υπάρχει μεγάλο ρεύμα υψηλής συχνότητας παρά μόνο αποθήκευση για ripple, ένας καλής ποιότητας 105 κελσίου είναι υπέρ-αρκετός. Συνολικά, ΟΛΟΙ οι πυκνωτές, 5-6€ σύνολο. Και ΝΑΙ, είναι κόλλα (βερνίκι κόλλα). Επεξ/σία 2 Φεβρουαρίου 2020 από snbblp 1
snbblp Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) 9 λεπτά πριν, Mi_ka είπε @snbblp (γηράσκω αεί διδασκόμενος) ...όπως όλοι μας. Θεμελιώδης αρχή κάθε επιστήμης. Εξάλλου σε αυτό βασίστηκε ολόκληρο το διαδίκτυο. Υπάρχει όμως και η εξαίρεση στον κανόνα, και το λένε οι δάσκαλοι: "διδάσκω αεί γηρασκόμενος". Ενας μακαρίτης το έλεγε "θα με γεράσετε πριν την ώρα μου" Επεξ/σία 2 Φεβρουαρίου 2020 από snbblp 1
pantelikas Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2020 Ελπίζω να βρω κάποιον να αναλάβει που να ξέρει τα παραπάνω
snbblp Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) 3 λεπτά πριν, pantelikas είπε Ελπίζω να βρω κάποιον να αναλάβει που να ξέρει τα παραπάνω Μην ανησυχείς, δεν είναι απαραίτητο. Αυτά που λέμε εδώ είναι περισσότερο θεωρητικά κι αφορούν στον σχεδιασμό τέτοιων κυκλωμάτων. Ενας τεχνίτης που πιάνουν τα χέρια του και έχει λίγο μεράκι κι εμπειρία, είναι υπέρ-αρκετός. Επεξ/σία 2 Φεβρουαρίου 2020 από snbblp
Τέρης Α. Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, pantelikas είπε Ελπίζω να βρω κάποιον να αναλάβει που να ξέρει τα παραπάνω Εγώ αλλάζω πυκνωτές σε μητρικές υπολογιστή με κολλητήρι από το Jumbo των 3€. Έχετε κάποια για πέταμα να κάνετε πειραματισμό; Επεξ/σία 2 Φεβρουαρίου 2020 από Τέρης Α.
snbblp Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2020 1 λεπτό πριν, Τέρης Α. είπε Εγώ αλλάζω πυκνωτές σε μητρικές υπολογιστή με κολλητήρι από το Jumbo των 3€. Έχετε κάποια για πέταμα να κάνετε πειραματισμό; Δεν καταδεχόμαστε, κύριε! Δεν δώσαμε ένα χιλιάρικο για σταθμό συγκόλλησης, για να κολλάμε με λαμπάδα των τζάμπο.
Geocheats2 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2020 Αν έχεις ένα πολυμετρο μέτρα την τάση στην έξοδο του "καμένου" τροφοδοτικού και πάρε ενα ίδιας τάσης με τα Αμπερ που λέει απο κάτω στο ταμπελακι και σύνδεσε το, είναι 5 βιδες όλο και όλο και ξεμπέρδεψες εμείς σε 2 hp 16πορτα αυτό κάναμε και δουλεύουν άψογα(βασική προϋπόθεση να βγάζει μόνο μια τάση στην έξοδο εμάς αν δεν κάνω λάθος έβγαζε 12V)
snbblp Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2020 13 λεπτά πριν, Geocheats2 είπε Αν έχεις ένα πολυμετρο μέτρα την τάση στην έξοδο του "καμένου" τροφοδοτικού και πάρε ενα ίδιας τάσης με τα Αμπερ που λέει απο κάτω στο ταμπελακι και σύνδεσε το, είναι 5 βιδες όλο και όλο και ξεμπέρδεψες εμείς σε 2 hp 16πορτα αυτό κάναμε και δουλεύουν άψογα(βασική προϋπόθεση να βγάζει μόνο μια τάση στην έξοδο εμάς αν δεν κάνω λάθος έβγαζε 12V) Ο πυκνωτής στο ref είναι, ο C204. Με την ευκαιρία κάνει και recap για άλλα 5 χρόνια. Για βλάβη 0,25€ θα ψάχνει ν' αλλάξει τροφοδοτικό, με κίνδυνο αντιστροφής πολικότητας; Τεσπα... περί ορέξεως... κολοκυθόπις.
physvlog Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2020 Παντως εμενα μου φαινεται ταλαιπωρημενο και το μικρο ολοκληρωμενο, κατα πασα πιθανοτητα "πυλη", διπλα στο μικρο πυκνωτη.
snbblp Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2020 47 λεπτά πριν, physvlog είπε Παντως εμενα μου φαινεται ταλαιπωρημενο και το μικρο ολοκληρωμενο, κατα πασα πιθανοτητα "πυλη", διπλα στο μικρο πυκνωτη. optocoupler είναι
physvlog Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2020 Δυσκολο να ειναι opto μιας και συνηθως μπαινει στο τελος μιας διαταξης. Το θεμα μας ομως ειναι οτι φαινεται μαυρο στους ακροδεκτες.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα