Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έχω ένα network switch που άρχισε να ανάβει όποτε θέλει ή να μένει σβηστό. Έχει τροφοδοσία εσωτερικά και παραθέτω φωτογραφία. Αυτό το καφέ που φαίνεται να έχει τρέξει απο τον πυκνωτή είναι το πρόβλημα; Να το πάω κάπου για αντικατάσταση του πυκνωτή;

https://photos.app.goo.gl/N78eGGsRRwjg3xfL8

Επεξ/σία από pantelikas
  • Απαντ. 36
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Έχω δει σε πολλά καμμένα τροφοδοτικά (υπολογιστή και αποκωδικοποιητών) αυτό το υγρό γύρω από τον πυκνωτή, οπότε δεν νομίζω να έχει ελπίδες ακόμα και μετά την επισκευή. Αν μπορείτε ξεβιδώστε τη πλακέτα να δείτε από κάτω μήπως έχει μαυρίσει.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

πιθανοτατα ειναι θεμα του μικρού πυκνωτη (c204  T1) που φαίνεται να έχει σκάσει. αν αξιζει το switch το τολμας εσύ ή καποιος ηλεκτρονικός και αλλάζεις τον πυκνωτή. οι άλλοι φάινονται οκ.

Επεξ/σία από madrivermadonus
  • Like 1
Δημοσ.

Έχει 70€ καινούριο. Αν δεν μου ζητήσουν πολλά θα το αφήσω για αλλαγή του πυκνωτή και βλέπω μετά.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μετά από 12 βίδες... Στην 2η φωτογραφία διακρίνεται στα δεξιά το πράσινο κατασαβίδι που δείχνει τον χαλασμένο πυκνωτή

https://photos.app.goo.gl/j8DbNNUqfoE5W5RbA

https://photos.app.goo.gl/m85DLqLUyMvvMwkt6

Επεξ/σία από pantelikas
Δημοσ.

Αυτό που φαίνεται σαν υγρό που έχει τρέξει,, είναι κόλλα στερέωσης για τους κραδασμούς. Μην σε απασχολεί. Σε αυτόν τον πυκνωτή μετά την αλλαγή του, να ξαναβάλεις κάτι, έστω βερνίκι.

Λόγω θερμοκρασίας και εγγύτητας με θερμές ψύκτρες αλουμινίου, οι ηλεκτρολυτικοί πυκνωτές σε αυτού του είδους τα τροφοδοτικά, σε 3-4 χρόνια, στεγνώνουν. Αυτό είναι το πρόβλημα. Το καλό είναι ότι όλοι μαζί δεν  ξεπερνούν τα 7-8€ σε καλή ποιότητα και για 120 κελσίου. Αν έχεις ξανακάνει recap σε 220V κυκλώματα, με ένα κολλητήρι,  μια τρόμπα και ένα κοφτάκι καθάρισες. Αλλιώς δώσε το σε ένα εργαστήριο ηλεκτρονικών.

Δημοσ.

Δεν το έχω ξανακάνει οπότε θα ψάξω κάποιον στην Θεσσαλονίκη να το αναλάβει. Αν δεν βγει το κόστος πολύ υψηλό. Να ζητήσω να τους αντικαταστήσουν όλους; Είναι σίγουρα 5ετίας το switch.

Δημοσ.

Ολους, ναι. Αν δεν το κάνεις, θα ακολουθήσουν και οι άλλοι σε λίγο.  Το πρόβλημα ατό είναι πολύ συνηθισμένο σε δικτυακά και σε οθόνες.

Δημοσ.

Απλα αγορασε καινουριο  .

To ποσο που θα σε χρεωσει για το χρονο του, ενας τεχνικος (που δεν γνωριζεις αν κανει και σωστη δουλεια) , μπορει να ανελθει στο ποσο ενος καινουριου.

Δημοσ.

Αυτές τις δουλειές καλό είναι να τις κάνουμε μόνοι μας, ρώτα τιμή από περιέργεια. Πρόσφατα έκανα recap σε έναν ενισχυτή akai του 80, μου βγήκαν περίπου 20-25 οι πυκνωτές με πιο ακριβούς 2 μεγάλους που είχε στην εξομάλυνση μετά την γέφυρα, γενικά οι μικροί είναι σχεδόν τζάμπα.

σε αυτό το τροφοδοτικό πάνω από 10€ δεν νομίζω να έχουν οι πυκνωτες. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...