Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ένας πελάτης μου, ζήτησε να του φτιάξω μια εφαρμογή για την επιχείρησή του. Γενικά όταν φτιάχνω κάτι δεν το πολυψάχνω μετά διότι πάνω κάτω ήδη υπάρχουν όλα, οπότε απλά φτιάχνω ότι ζητάνε, πληρώνομαι και αυτό ήταν. Αυτή την φορά όμως ο πελάτης δεν ήξερε σχεδόν καθόλου τι είναι αυτό που θέλει και όταν μου είπε πολύ στο περίπου τι θέλει να κάνει εμένα το μυαλό μου γέννησε πολλές ιδέες και για να μην τα πολυλογώ πλέον μετά από μήνες δουλειάς έχω ολοκληρώσει μια πολυσύνθετη και με πολλές δυνατότητες εφαρμογή. Επειδή είναι κάτι που δεν υπάρχει ακόμα πουθενά αλλού και αφορά πολύ συγκεκριμένο είδος επιχειρήσεων που θα τους πήγαινε σε άλλο level η χρήση αυτής της εφαρμογής, σκέφτηκα πως θα μπορώ να το εκμεταλλευτώ εμπορικά καλύτερα στο μέλλον, αλλά και να μην το κάνω και πάλι θα ήθελα να το κατοχυρώσω γιατί δεν θα ήθελα να το δει κάποιος έτοιμο και απλά να το φτιάξει και να εκμεταλλευτεί μετά τις δικές μου ιδέες. Αρχικά θέλω να ρωτήσω, είναι ηθικά σωστό εφόσον ο πελάτης μου ζήτησε να του φτιάξω κάτι, εγώ να κρατήσω τα δικαιώματα της εφαρμογής; Αλλά από την άλλη σκέφτομαι πως άλλο η χρήση μιας εφαρμογής και άλλο τα δικαιώματα εκμετάλλευσης, σωστά; Επίσης το ότι ο πελάτης δεν ήξερε καν τι ακριβώς θέλει και στην ουσία εγώ ξεκίνησα να του λέω τις ιδέες που είχα, αυτομάτως δεν σημαίνει πως δεν του ανήκει και η ιδέα; 
Με ποιόν τρόπο μπορεί κανείς να κατοχυρώσει στην Ελλάδα μια εφαρμογή; Γνωρίζει κανείς πληροφορίες;

  • Απαντ. 65
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Όπως έχει δείξει η ιστορία της τεχνολογίας, φτιάχνει κάποιος κάτι και αμέσως μετά φτιάχνει κάποιος το ίδιο. Αν δεν κάνω λάθος μόνο ο κώδικας μπορεί να γίνει πατέντα και να κατοχυρωθεί αλλα δεν ξερω αν αξίζει οικονομικά. Πρόσφατο παράδειγμα η google φτιάχνει ενα τύπου slack.

Κάνε την εφαρμογή δημόσια και πες μας και εμάς τι κάνει μήπως και χρειαστεί να την αγοράσουμε.

Δημοσ.

Οι εφαρμογές δεν γίνονται πατέντα.

αν εγω δω την εφαρμογή σου μπορώ να κάνω την ίδια χωρίς εσύ να μπορείς να μου κανείς τπτ.

 

 

  • Thanks 1
Δημοσ.

Δεν μπορεί να μην υπάρχει κάποιο είδος κατοχύρωσης. Τόσες εταιρίες λογισμικού πως προστατεύουν τα δικαιώματά τους; Προφανώς κάποιος μπορεί να φτιάξει μετά κάτι παρόμοιο αλλά δεν θα μπορεί το ίδιο. Το openoffice ας πούμε μπορεί να είναι παρόμοιο με το Microsoft office, αλλά δεν είναι το ίδιο. Αυτό εννοώ. Κάπου είχα διαβάσει ότι ένας κλασσικός τρόπος κατοχύρωσης εφαρμογών είναι η αποστολή με μορφή συστημένου σε συμβολαιογράφο. Αλλά δεν ξέρω κατά πόσο ισχύει. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
34 λεπτά πριν, JohnnyDragon είπε

Δεν μπορεί να μην υπάρχει κάποιο είδος κατοχύρωσης. Τόσες εταιρίες λογισμικού πως προστατεύουν τα δικαιώματά τους; Προφανώς κάποιος μπορεί να φτιάξει μετά κάτι παρόμοιο αλλά δεν θα μπορεί το ίδιο. Το openoffice ας πούμε μπορεί να είναι παρόμοιο με το Microsoft office, αλλά δεν είναι το ίδιο. Αυτό εννοώ. Κάπου είχα διαβάσει ότι ένας κλασσικός τρόπος κατοχύρωσης εφαρμογών είναι η αποστολή με μορφή συστημένου σε συμβολαιογράφο. Αλλά δεν ξέρω κατά πόσο ισχύει. 

Το OpenOffice δεν είναι το ίδιο γιατί είναι κλειστός ο κώδικας του MS office και ο μόνος τρόπος να δούνε ακριβώς τι κάνει, είναι reverse engineering ή να το γράψουν από την αρχή όπως νομίζουν. Δεν υπάρχει κατοχύρωση ιδέας εφαρμογής, αν υπήρχε, πολλές εφαρμογές που ξέρουμε δεν θα είχαν δημιουργηθεί καν.

Απλά κάντο, βγάλτο έξω και βλέπεις. Αν κάποιος βάλει κόπο και χρήμα στο να σε αντιγράψει, τότε δεν μπορείς να κάνεις τίποτα αλλά συνήθως αν ζητάς λογική τιμή, αυτός που θέλει να το αγοράσει, θα το αγοράσει γιατί θα του λύσει τα χέρια και γιατί δεν συμφέρει να το φτιάξει από την αρχή.

Επεξ/σία από Dinos_12345
  • Like 1
  • Confused 1
Δημοσ.

Το θεμα δεν ειναι η κατοχύρωση αλλα πως θα προστατέψεις την ιδια την εφαρμογή να μην την πουλήσει αυτός στον οποιο την πούλησες εσυ.

Δημοσ.

Παιδιά μάλλον δεν διατύπωσα σωστά το τι θέλω. Δεν θέλω να κατοχυρώσω την ιδέα. Οι ιδέες δεν κατοχυρώνονται. Θέλω να κατοχυρώσω την δουλειά μου. Αφενός να μην μπορεί να την πουλάει ο πελάτης μου μετά (μιας και εξαρχής την ζήτησε για δική του χρήση μόνο) αφετέρου την ίδια εφαρμογή να μην την πάρει τρίτος της αλλάξει π.χ. logo και την πουλάει μετά. Δεν με νοιάζει το να την δει κάποιος και να φτιάξει από το μηδέν κάτι δικό του. Το θέμα είναι να μην χρησιμοποιήσει τον δικό μου κώδικα για να φτιάξει έναν κλώνο. Η Ελληνική νομοθεσία προβλέπει κατά κάποιο τρόπο την κατοχύρωση αρ. 10 παρ. 2 ν. 2121/1993 «τεκμαίρεται ως δικαιούχος της πνευματικής ιδιοκτησίας σε σε προγράμματα ηλεκτρονικών υπολογιστών ή σε οπτικοακουστικά έργα το φυσικό ή νομικό πρόσωπο, του οποίου το όνομα ή η επωνυμία εμφανίζεται πάνω στον υλικό φορέα του έργου κατά τον τρόπο, που συνήθως χρησιμοποιείται για την ένδειξη του δικαιούχου».
Υποτίθεται λοιπόν πως σύμφωνα με τον νόμο ο δημιουργός του προγράμματος κατοχυρώνει το δικαίωμα πνευματικής ιδιοκτησίας σ’ αυτό με την δημοσίευση του. 
Εσείς έχει τύχει ποτέ να ασχοληθείτε με το θέμα για δικές σας εφαρμογές που έχετε φτιάξει;

Δημοσ.
37 λεπτά πριν, christos4 είπε

Με τον πελάτη σου τι εχετε συμφωνήσει; θα του δώσεις τον κώδικα ή απλά την εφαρμογή; 

Απλά θα κάνει χρήση της εφαρμογής. Γενικά επειδή ούτε ο ίδιος ήξερε ακριβώς τι και πως το θέλει η συμφωνία έγινε καθαρά ως προς την χρήση του προγράμματος με ετήσια χρέωση.

33 λεπτά πριν, Sabeas είπε

Οτι δηλαδη ειχες την wow υλοποιηση που δεν υπαρχει μεχρι τωρα σε iOS και android και αντι να ρωτησεις εναν δικηγορο η να συμβουλευτεις ξενα σαιτ/φορουμ, σκεφτηκες "χμ στο ινσομνια θα ξερουν να μου πουν τι να κανω" 

Σε iOS και android δεν υπάρχει και δεν θα είχε και λόγο να υπάρχει. Όπως είπα και πιο πάνω αφορά ένα πολύ συγκεκριμένο είδος επιχειρήσεων οπότε εκτός του ότι δεν υπάρχει ήδη παρόμοια εφαρμογή, δεν θα ήταν και τόσο συχνό το να ασχοληθεί κάποιος έως ότου δεν το φανταστεί και ζητήσει μια τέτοια επιχείρηση. Τα ξένα σαιτ/φόρουμ που λες δεν με αφορούν διότι μένω και εργάζομαι στην Ελλάδα, οπότε με ενδιαφέρει το τι ισχύει νομικά στην Ελλάδα. Και τέλος προφανώς και σκέφτηκα να ρωτήσω στο insomnia διότι υποτίθεται ότι το insomnia είναι το forum στο οποίο μπαίνουν ως επί το πλείστον άτομα που εργάζονται στον κλάδο της πληροφορικής, πολλοί από τους οποίους και ως προγραμματιστές. Συνεπώς το ερώτημα μου απευθύνετε σε αυτούς και όχι στον κάθε έναν που μπαίνει απλά για να σχολιάσει το πόσο "ψεύτης" είναι ο Έλον Μασκ και το πόσο "ουάου" είναι τα mac. Δεν καταλαβαίνω λοιπόν προς τι αυτό το υφάκι.

  • Like 1
  • Thanks 2
Δημοσ.

Το είχα ψαξει παρα πολυ όταν ηθελα να κατοχυρωσω μια ιδεα για μια παραλλαγη ενος γνωστου παιχνιδιου που ηθελα να λανσαρω μεσω νεας ιστοσελιδας. Δηλαδη ηθελα να κατοχυρωσω την ιδεα και να μπορουν οι χρηστες να παιζουν μεσω μιας ιστοσελιδας που θα εφτιαχνα. Ηταν πολυ ευκολο να κλαπει και να αντιγραφει απο ειδοξους ανταγωνιστες, που ενδεχομενως να εφτιαχναν και καλυτερη ιστοσελιδα απο τη δικη μου.

Λοιπον το καλυτερο που εχεις να κανεις ειναι να γραψεις ολη την ιδεα σου (αναλυτικη περιγραφη, κωδικα, screenshot εφαρμογης και γενικα οσο πιο πολλα μπορεις). Το να τα καταθεσεις σε συμβολαιογραφο, θα σημαινει οτι την ταδε ημερομηνια εσυ ειχες ηδη συλλαβει και υλοποιησει την ιδεα. Αυτο θα σου χρειαστει σε περιπτωση που πας στα δικαστηρια με καποιον που θα υπερασπιζεται οτι το σκεφτηκε πριν απο εσενα. Μεχρι εκει ομως. Αλλη χρησιμοτητα δεν θα εχει. Επισης μπορεις να στειλιες email στον εαυτο σου με ολα αυτα, ως αποδειξη ημερομηνιας, η/και να τα αποθηκευσεις σε καποιο cloud.

Το σημαντικοτερο ομως ειναι η κατοχυρωση πατεντας. Για την Ελλαδα αρμοδιος ειναι ο Ο.Β.Ι. 

Γενικα να ξερεις οτι οι ιδεες για μια εφαρμογη δεν πατενταρονται, αλλα πατενταρεται η υλοποιηση της εφαρμογης, δηλαδη η ιδια η εφαρμογη. 

Ωστοσο εχε υποψη οτι με τις πατεντες ειναι μεγαλο το χαος και δε θα βγαλεις ακρη. Ακομη και αν βγαλεις πατεντα στην Ελλαδα, μπορει να ανοιξει καποιος εταιρια στην Κυπρο η τη Βουλγαρια η την Αιτη και να πουλαει την εφαρμογη απο εκει. Θα πρεπει να βγαλεις ξεχωριστες πατεντες για καθε κρατος και να τους κυνηγησεις νομικα στην εδρα τους, που καταλαβαινεις ποσο δυσκολο ειναι. Επιπλεον το κοστος εινια μεγαλο, οσο και οι χρονοι αναμονης. 

Ενα αλλο ζητημα ειναι το εμπορικο σημα, τα trademarks. Αν η εφαρμογη ειναι κατι συγκεκριμενο με χτυπητο ονομα, πχ "εκτυπωτης πυριτιου" (λεμε τωρα) πιθανο να μπορεις να το κατοχυρωσεις ωστε να μη μπορει αλλος να χρησιμοποιησει τις ιδιες λεξεις. Αυτη η κατοχυρωση ειναι γρηγορη και φθηνη.

Τελος, υπαρχει το συμφωνητικο εμπιστευτικοτητας, δηαδη να παρουσιαζεις το προιον σου σε 3-4 μεγαλες εταιριες διαδοχικα, αλλα να τους βαζεις να υπογραψουν οτι δε θα διαρευσουν καμια πληροφορια για την εφαρμογη. Και αυτο φυσικα πρακτικα ειναι αδυναμο να σε διασφαλισει. Θα μπορουσε να δουλεψει μονο αν ηταν μια η εταιρια και 1-2 τα προσωπα που μιλουσες. 

Επισης, καλο ειναι να κρατησεις αντιγραφο απο τωρινες αναζητησεις στο google που βγαζουν μηδενικα αποτελεσματα για την εφαρμογη σου, που σημαινει οτι αν στο μελλον πλημμυρισει η αγορα απο τετοιες, μπορεις να αποδειξεις οτι το προιον ηταν ανυπαρκτο στις 1.2.2020 και οτι χαρις στις δικες σου κινησεις προωθηθηκε.

Γενικα ολα αυτα, θα δουλεψουν υπερ σου αν ποτε πας δικαστικα. 

Πολλοι φτιαχνουν πατεντες με κυριο στοχο οχι να βγαλουν λεφτα μεσα απο το προιον, αλλα να βγαλουν λεφτα απο δικαστικη αποζημιωση που θα καταλογιστει σε μια μεγαλη εταιρια που θα χρησιμοποιησει το προιον χωρις την αδεια τους.

Φυσικα το καλυτερο απο ολα ειναι να πουλησεις εσυ το προιον σε μια μεγαλη εταιρια και να παρεις ενα εφαπαξ ποσο, αλλα και royalties (πχ ετησιο ποσοστο επι των κερδων για τα επομενα 10-15 χρονια, η κατι παρομοιο)

Κλεινοντας να πω οτι ειναι μεγαλο το ψαξιμο, τεραστια η αβεβαιοτητα, και ελαχιστοι οι γνωστες. Μην περιμενεις να βρεις δικηγορους, προγραμματιστες η υπαλληλους υπηρεσιων που να σου λυσουν τα προβληματα σου. Μονος σου πρεπει να διαβεις αυτο το δυσκολο το δρομο, και δυστυχως χωρις να μπορεις να μιλησεις με κανεναν.

Σε καθε περπτωση καλη τυχη γιατι θα τη χρειαστεις!

Εδω το σαιτ του ΟΒΙ

http://www.obi.gr/el/

Εδω το βρετανικο patent office

https://www.gov.uk/apply-for-a-patent

Εδω το Ευρωπαικο:

https://www.epo.org/index.html

Το καλο με τις πατεντες ειναι πως αν κατοχυρωσεις σε ενα μερος του πλανητη, τοτε παιρνεις δικαιωμα και προτεραιοτητα για κατοχυρωση και στα υπολοιπα. Πχ αν κατοχυρωσεις εσυ στην Ευρωπη σημερα, και εγω κατοχυρωσω στην Αμερικη το καλοκαιρι, θα μπορεις εσυ να ακυρωσεις τη δικη μου πατεντα, βγαζοντας εσυ δικη σου. Επισης ενα αλλο καλο ειναι οτι με το που καταθετεις αιτηση (παιρνει χρονο η εγκριση) κατοχυρωνεις ημερομηνια, δηλαδη αν αργοτερα εγκριθει η πατεντα, θα μετραει η ημερομηνια της αιτησης και οχι της εγκρισης. Δηλαδη αν καταθεσω εγω τον Μαρτιο και εσυ σημερα και η δικη μου εγκριθει τον Ιουνιο αλλα η δικη σου τον Σεπτεμβριο, θα μετραει η δικη σου.

Αν ειναι καλο προιον με παγκοσμια χρηση, θα ξεκινουσα με το UK patent office που ειναι πολυ βολικο και ευκολο (αιτηση μεσα σε μιση ωρα μεσω της πλατφορμας τους) και σχετικα φθηνη (με κανα 300 ευρω καθαριζεις με την αιτηση) 

Αυτο, για να μπορεις μετα να εισαι πιο σιγουρος πως κυνηγας τα δικαιωματα πατεντας και αν καποιος σε κλεψει θα μπορεις να τους κυνηγησεις.

 

Κανε και ενα τηλεφωνο στον ΟΒΙ τη Δευτερα να σου πουν αν μπορεις να κατοχυρωσεις μεσω αυτων η οχι. Γενικα ειναι κοστοβορα και χρονοβορα η διαδικασια, τουλαχιστον ηταν πριν μερικα χρονια, δεν ξερω αν αλλαξε. Ειναι πιο πολυ για προιοντα τεραστιων βιομηχανιων και οχι τοσο για απλους μικροεφευρετες

Τελος αν κοιταξεις για Αγγλια η Ευρωπη, ψαξε στο Linkedin η στο google για patent attorneys, ειναι ειδικοι στις πατεντες που μπορουν αν σε καθοδηγησουν

  • Like 9
  • Thanks 4
Δημοσ.
19 λεπτά πριν, Sabeas είπε

κουλ, οποτε αν ειναι ετσι οπως τα φανταζεσαι τα πραγματα θα εμφανιστει οπου να ναι καποιος με γνωσεις πανω στο τεχνολογικο δίκαιο να σε διαφωτισει, δωρεαν και μη γνωριζοντας τιποτα συγκεκριμενο. good luck with that. 

Μεγάλε, προφανώς το ζήτημα μου δεν είναι το αν θα είναι δωρεάν ή όχι. Ρώτησα για να πάρω κάποιες πληροφορίες από άτομα που ήδη το έχουν περάσει όλο αυτό. Είσαι μήπως ειδικός και θες αμοιβή; πολύ ευχαρίστως να σε πληρώσω. Αν όχι τότε καλό θα ήταν να μειώσεις το υφάκι και την ειρωνεία διότι κανείς δεν σε ανάγκασε να μπεις και να απαντήσεις σε ένα θέμα που δεν γνωρίζεις.

12 λεπτά πριν, archer100 είπε

Το είχα ψαξει παρα πολυ όταν ηθελα να κατοχυρωσω μια ιδεα για μια παραλλαγη ενος γνωστου παιχνιδιου που ηθελα να λανσαρω μεσω νεας ιστοσελιδας. Δηλαδη ηθελα να κατοχυρωσω την ιδεα και να μπορουν οι χρηστες να παιζουν μεσω μιας ιστοσελιδας που θα εφτιαχνα. Ηταν πολυ ευκολο να κλαπει και να αντιγραφει απο ειδοξους ανταγωνιστες, που ενδεχομενως να εφτιαχναν και καλυτερη ιστοσελιδα απο τη δικη μου.

Λοιπον το καλυτερο που εχεις να κανεις ειναι να γραψεις ολη την ιδεα σου (αναλυτικη περιγραφη, κωδικα, screenshot εφαρμογης και γενικα οσο πιο πολλα μπορεις). Το να τα καταθεσεις σε συμβολαιογραφο, θα σημαινει οτι την ταδε ημερομηνια εσυ ειχες ηδη συλλαβει και υλοποιησει την ιδεα. Αυτο θα σου χρειαστει σε περιπτωση που πας στα δικαστηρια με καποιον που θα υπερασπιζεται οτι το σκεφτηκε πριν απο εσενα. Μεχρι εκει ομως. Αλλη χρησιμοτητα δεν θα εχει. Επισης μπορεις να στειλιες email στον εαυτο σου με ολα αυτα, ως αποδειξη ημερομηνιας, η/και να τα αποθηκευσεις σε καποιο cloud.

Σε ευχαριστώ για τις πληροφορίες! Και εγώ κάτι τέτοιο είχα διαβάσει σχετικά με την αποστολή σε συμβολαιογράφο αλλά δεν ήξερα κατά πόσο ισχύει. Ίσως αυτό σε συνδυασμό με την Ελληνική νομοθεσία περί  πνευματικής ιδιοκτησίας σε προγράμματα ηλεκτρονικών υπολογιστών να αρκεί τελικά. Αφού δηλαδή καλύπτει ο νόμος στο κομμάτι της πνευματικής ιδιοκτησίας, να υπάρχει και σε συμβολαιογράφο το υλικό με ημερομηνία, συν όλα αυτά που περιέγραψες. Νομίζω πως με κάλυψες, επόμενος σταθμός ένας συμβολαιογράφος λοιπόν.

  • Like 3
Δημοσ.
Μόλις τώρα, JohnnyDragon είπε

Σε ευχαριστώ για τις πληροφορίες! Και εγώ κάτι τέτοιο είχα διαβάσει σχετικά με την αποστολή σε συμβολαιογράφο αλλά δεν ήξερα κατά πόσο ισχύει. Ίσως αυτό σε συνδυασμό με την Ελληνική νομοθεσία περί  πνευματικής ιδιοκτησίας σε προγράμματα ηλεκτρονικών υπολογιστών να αρκεί τελικά. Αφού δηλαδή καλύπτει ο νόμος στο κομμάτι της πνευματικής ιδιοκτησίας, να υπάρχει και σε συμβολαιογράφο το υλικό με ημερομηνία, συν όλα αυτά που περιέγραψες. Νομίζω πως με κάλυψες, επόμενος σταθμός ένας συμβολαιογράφος λοιπόν.

Το ειχα κανει με χαμηλο σχετικα κοστος (περιπου στο 100ρικο) 

Αν σου ζητησει καποιος κανα τρελο ποσο, ψαξε αλλου

Επισης ψαξε στο ιντερνετ για υλικο σχετικα με 

how to patent your idea

how to present your idea to companies

κλπ

Εχει απειρο υλικο και βιντεακια. Δες και αποφασισε τι σου ταιριαζει γιατι καθε περιπτωση ειναι διαφορετικη

Και οτι κανεις, να το κανεις νυχοπατωντας γιατι καθε φορα που θα μοιραζεσαι πληροφοριες θα ειναι μη αναστρεψιμο μετα

υ.γ. Για τις πληροφοριες που εδωσα, ως ανταλλαγμα θα πρεπει να μπεις στο φορουμ μου, το https://grbusinessforum.com/  και να ανοιξεις θεμα με τις επομενες κινησεις σου :) (αστειευομαι βεβαια)

Καλη επιτυχια και παλι, αν εχεις καμια απορια μη διστασεις να ρωτησεις

 

  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
24 λεπτά πριν, archer100 είπε

υ.γ. Για τις πληροφοριες που εδωσα, ως ανταλλαγμα θα πρεπει να μπεις στο φορουμ μου, το https://grbusinessforum.com/  και να ανοιξεις θεμα με τις επομενες κινησεις σου :) (αστειευομαι βεβαια)

Καλη επιτυχια και παλι, αν εχεις καμια απορια μη διστασεις να ρωτησεις

χαχαχα φυσικά θα το κάνω! Σε αυτό το λαβύρινθο γραφειοκρατίας καλό είναι να μοιραζόμαστε ότι πληροφορίες μπορεί να μας γλυτώσουν από κόπο.

  • Like 1
Δημοσ.

Βασικά ίσως καλύτερα να απευθυνθείς όχι σε συμβολαιογράφο γενικά αλλά σε δικηγορικό γραφείο που ασχολείται με πνευματικά δικαιώματα και ευρεσιτεχνίες. Η κατοχύρωση γίνεται σε τρία επίπεδα (εθνικό, ευρωπαϊκό, διεθνές) με διαφορετικό κόστος σε κάθε περίπτωση. Υπάρχουν αρκετά ελληνικά γραφεία που μπορείς να απευθυνθείς και να αναλάβουν όλη τη διαδικασία σε όποιο επίπεδο και να επιλέξεις καθώς και να σε κατευθύνουν με λεπτομέρεια στο θέμα. 

Δημοσ.

Πιστεύω είναι δύσκολο το θέμα των πνευματικών δικαιωμάτων και πρέπει να απευθυνθείς σε ειδικό. Παλιά είχαμε ανεβάσει μια απλή εφαρμογούλα στο windows store που έκανε πχ την λειτουργία Α. Μεταγενέστερα κάποια αμερικάνικη εταιρεία που έφτιαχνε μια εφαρμογή που έκανε μια τελείως άσχετη λειτουργία Β κατοχύρωσε ως trademark ένα όνομα που περιείχε μια ας πούμε σύνθετη λέξη η οποία υπήρχε και στο όνομα της εφαρμογούλας. Έρχεται ένα  Content Infringement Complaint από την microsoft και πετάνε την εφαρμογή από το store. Σκασίλα μεγάλη βασικά γιατί ήταν freeware και απλό σε υλοποίηση αλλά φαντάσου να είμαστε εταιρεία που είχε χώσει χρήμα και προσπάθεια για να φτιάξει κάτι. Οπότε γνώμη μου είναι καταρχήν να κατοχυρώσεις το όνομα με το οποίο θα κάνεις γνωστή την εφαρμογή για να μην έχεις προβλήματα. Από εκεί και πέρα δεν νομίζω ότι μπορείς να κάνεις και πολλά πράγματα εκτός αν αντιγράψουν τελείως τον κώδικα που χρησιμοποιείς.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...