Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα

Εχω δώσει 2 φορές πανελλήνιες. Το 2013 και το 2015. Το 2015 έβγαλα 15.500 μόρια και πέρασα στη σχολή Κοινωνικής Εργασίας. Φέτος τελειώνω τη σχολή, δίνω τώρα τα 5 τελευταία μαθήματα για πτυχίο. Ενδιαφέρομαι για τη σχολή της Ψυχολογίας και σκέφτομαι ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος. Να δώσω κατατακτήριες ή να κάτσω να διαβάσω και να δώσω φέτος πανελλήνιες..? Ζυγίζω τα υπέρ και τα κατά. Οι κατατακτήριες έχουν τεράστια ύλη και οι θέσεις είναι περιορισμένες σχετικά. Παίρνουν γύρω στα 13 άτομα Ψυχολογία ΕΚΠΑ και 20 στη Πάντειο. Βέβαια αν πέρασεις στη σχολή μέσω κατατακτηρίων θα μπεις στο 2ο έτος και επίσης μπορεί να σου αναγνωρίσουν κάποια κοινά μαθήματα (εφόσον είναι συναφές το αντικείμενο και κάναμε ψυχολογίες).Αντίθετα για πανελλήνιες έχω μόνο 4 μήνες μέχρι τον Ιούνιο..όμως λόγω του ότι έδωσα ήδη 2 φορές η ύλη μου είναι γνωστή. Τα μαθήματα είναι λιγότερα τώρα απότι όταν έδωσα που είχαμε παραπάνω τη Λογοτεχνία, Λατινικά και Βιολογία που έχουν καταργηθεί. Μόνο η Κοινωνιολογία είναι νέο μάθημα που θα χρειαστεί να τη διαβάσω από το μηδέν. Όπως είπα τη 2η φορά που έδωσα έβγαλα 15.500 μόρια και δεν έδωσα και το 100% αυτού που μπορούσα σε προσπάθεια ....( αρχαία άγνωστο δεν διάβασα σχεδόν καθόλου)καθώς δεν είχα συγκεκριμένο στόχο απλά ήθελα να γράψω καλύτερα από τη πρώτη φορά για να έχω περισσότερες επιλογές. Τώρα όμως ξέρω οτι στοχεύω για ψυχολογία ΕΚΠΑ ή Πάντειο δεν ξέρω. Η ψυχολογία είχε βάση 17.800 το 2018 και 17.200 το 2019....

Ποια είναι η αποψή σας....? Η ύλη των κατατακτηρίων με τρομάζειλίγο είνααι η αλήθεια, αντιθέτως οι πανελλήνιες είναι γνωστό έδαφος. Στην έκθεση είχα γράψει 15 και στην Ιστορία 18. Ευχαριστώ για τις απόψεις σας.

Δημοσ.

Ξεκινα με κατατακτηριες που ειναι πιο νωρις (λογικα δε προλαβαινεις φετος για πανελληνιες) και αν δεν, δινεις πανελληνιες το 21.

• Like 1
Δημοσ.

Στο ΕΚΠΑ φέτος θα πάρουνε 20 άτομα, δεν ξέρω τι θα γίνει του χρόνου.

Η ύλη αφορά ουσιαστικά σε 3 συγγράμματα και το πόσο καλά μπορεί να προετοιμαστείς έχει να κάνει

καθαρά με τη σχέση που έχεις με το διάβασμα. Για κάποιους που τρελαίνονται να διαβάζουν για ψυχολογία

είναι προτιμότερο να δώσουν κατατακτήριες, εφόσον η προετοιμασία θα είναι πολύ πιο ευχάριστη. 

Από την άλλη η βάση για το ΕΚΠΑ είναι γύρω στα 17450, μέσο όρο. Με λίγη παραπάνω προσπάθεια μπορείς

να περάσεις. Οπότε, συνδυαστικά θα μπορούσες να διαβάσεις για πανελλήνιες και παράλληλα να διαβάζεις

στον ελεύθερο χρόνο σου τα 3 συγγράμματα, χωρίς προσπάθεια αποστήθισης.

• Like 1
Δημοσ.

Θα σου πρότεινα πανελλήνιες όπως είσαι. Η ύλη σου είναι σχετικά γνωστή, οπότε με ένα ρετουσάρισμα παίζει να χτυπήσεις τα μόρια που απαιτούνται. Αν αποτύχεις, στρώσου για κατατακτήριες. Κι αν πάλι αποτύχεις, στρώσου για πανελλήνιες το 21. Γενικά, σε σχολές που έχουν μεγάλο σουξέ, είναι πιθανότερο να μπεις με λιγότερο κόπο μέσω πανελληνίων. Το ότι ίσως σου αναγνωρίσουν μαθήματα και θα μπεις στο δεύτερο έτος, δε λένε και πολλά, είναι πολύ δύσκολο να τελειώσεις σε 3 χρόνια. Επίσης, επειδή αρκετά μαθήματα θα σου είναι γνωστά, θα τα περάσεις αέρα και θα σε βλέπουν με άλλο μάτι καθηγητές και συμφοιτητές. Εννοείται πως δε χρειάζεται να πεις σε κανέναν πως έχεις ήδη πτυχίο, εκτός αν χρειαστεί... 

• Like 2
Δημοσ.

Για πανελλήνιες όχι. Οι κατατακτήριες συνήθως γίνονται Δεκέμβρη και οι δηλώσεις συμμετοχής συνήθως γίνονται Νοέμβρη (η γραμματεία θα σου πει ακριβώς). Για πανελλήνιες τσέκαρε https://www.foititikanea.gr/πανελληνιες-εξετάσεις/πανελλήνιες-2020/17983-πανελλαδικές-αιτήσεις-2020-πότε-ξεκινούν 

• Like 1
Δημοσ.

Στο αντικείμενο σου βρίσκεις για πλάκα δουλειά στο προσφυγικό με καλά λεφτά...δουλεύεις και πληρώνεις δίδακτρα αν θες και σπουδάζεις εξ αποστάσεως Ψυχολογία στην Κύπρο και σε 4 χρόνια νταν έχεις ξεμπερδέψει με το πτυχίο στο χέρι.  

• Like 1
Δημοσ.

Παιδιά το σκέφτομαι....

Νομίζω ότι αν ρισκάρω τώρα για πανελλήνιες μπορεί να αποτύχω λόγω περιορισμένου χρόνου ( δεν ξέρω αν θα προλάβω σε 4 μήνες διάβασμα);;;;;;

Και μέχρι να δω αν έχω περάσει από πανελ. Θα φύγει όλος ο χρόνος για διάβασμα για κατατακτήριες οπότε τα καψαμε και τα δύο 

Ίσως θα ήταν πιο ασφαλές να επικεντρωθώ σε κατατακτήριες που έχω χρόνο για διάβασμα όσο και αν με τρομάζει η ύλη!

Πήρα τηλ σε ένα φροντιστήριο και είπαν ότι ξεκινάνε από τώρα μαθήματα.... παρόλο που δεν έχει βγει η ύλη.....

Μου είπαν ότι ένα μάθημα είναι στάνταρ ακόμα κ αν γίνει η αλλαγή της ύλης 

Ξέρει κανείς για εκπα ποιο είναι στάνταρ μάθημα μπας και το διαβάσω από τώρα σιγά σιγά....;;Να μην περιμένω μέχρι τον Απρίλη που θα βγει η ύλη για κατατακτήριες 

Επίσης προτείνετε φροντιστήριο για κατατακτ. Ή Όχι;;;;;;

Δημοσ.
43 λεπτά πριν, BellaU είπε

Παιδιά το σκέφτομαι....

Νομίζω ότι αν ρισκάρω τώρα για πανελλήνιες μπορεί να αποτύχω λόγω περιορισμένου χρόνου ( δεν ξέρω αν θα προλάβω σε 4 μήνες διάβασμα);;;;;;

Και μέχρι να δω αν έχω περάσει από πανελ. Θα φύγει όλος ο χρόνος για διάβασμα για κατατακτήριες οπότε τα καψαμε και τα δύο 

Ίσως θα ήταν πιο ασφαλές να επικεντρωθώ σε κατατακτήριες που έχω χρόνο για διάβασμα όσο και αν με τρομάζει η ύλη!

Πήρα τηλ σε ένα φροντιστήριο και είπαν ότι ξεκινάνε από τώρα μαθήματα.... παρόλο που δεν έχει βγει η ύλη.....

Μου είπαν ότι ένα μάθημα είναι στάνταρ ακόμα κ αν γίνει η αλλαγή της ύλης 

Ξέρει κανείς για εκπα ποιο είναι στάνταρ μάθημα μπας και το διαβάσω από τώρα σιγά σιγά....;;Να μην περιμένω μέχρι τον Απρίλη που θα βγει η ύλη για κατατακτήριες 

Επίσης προτείνετε φροντιστήριο για κατατακτ. Ή Όχι;;;;;;

Για την ύλη βγαίνει επίσημο φιρμάνι καναν μήνα πριν τη διεξαγωγή των εξετάσεων. Πάρε αύριο τηλ στη γραμματεία της σχολής και πες τους ότι ενδιαφέρεσαι για κατατακτήριες. Μην κλείσεις το τηλέφωνο αν δεν ικανοποιηθείς γιατί θα προσπαθήσουν να σε ξεπετάξουν για να παίξουν ikariam (αυτό έπαιζαν παλιά) ή να καυλαντίσουν στο fb. Πες τους ότι γνωρίζεις πως η ύλη και οι ημερομηνίες επισημοποιούνται το φθινόπωρο αλλά θες να προετοιμαστείς με βάση τις ύλες προηγούμενων ετών. Θα σου πουν ότι η ύλη δύναται να αλλάξει και δεν μπορεί κανείς να είναι σίγουρος για το τι θα γίνει στο μέλλον, οπότε θα τους πεις ότι το γνωρίζεις και το κατανοείς αλλά εξακολουθείς να θες να τριφτείς με το αντικείμενο με βάση την ύλη προηγούμενων ετών. Ζήτα είτε ένα link για να τους αφήσεις στην ησυχία τους είτε να σου στείλουν με mail τις πληροφορίες που αναζητάς. Αν μένεις κοντά, είναι προτιμότερο να πας από κει. Αν δε σε καθοδηγήσουν, κάνε έναν κόπο να αναρτήσεις το τηλ που πήρες. Και το βασικότερο όλων, αν δεν ικανοποιηθείς, ζήτα το όνομα του υπαλλήλου στη γραμματεία "για να ξέρεις με ποιον μίλησες". Όνομα κι επώνυμο. 

Τα φροντιστήρια θα σου ξυρίσουν τα δόντια, οι τιμές είναι ψηλές. Προετοιμάσου για κατατακτήριες αλλά κάνε τον κόπο να πάρεις μέρος και στις πανελλήνιες... 

• Like 1
Δημοσ.

Αν εχεις δυνατοτητα Πανελληνιων OXI κατατακτηριες μη κανεις τετοιο λαθος!
(εκτος ξερωγω και εχεις βυσμα Πανεπιστημιακο, αλλα τοτε δεν θα μας ρωτουσες-δεν θα το συζητουσες εδω...!)

Διαβαζεις*:
http://www.pde.gr/index.php?topic=32767.0
2015: Συμμετέχοντες 94, Επιτυχόντες 1
2014: Συμμετεχοντες περ. 100, Επιτυχόντες 5.
2013: Συμμετεχοντες περ. 110, Επιτυχόντες 3.

*εχω επιβεβαιωση τους απο φιλο μελος ΔΕΠ

• Like 2
Δημοσ.

Παιδιά προβλήματιζομαι δε ξέρω τι να κάνω....

Απριλη είπαν ότι βγαίνει η ύλη δλδ αν βγαίνει επίσημα το Νοέμβρη παίζει να αλλάξει κάτι και να πάει στράφι το διάβασμα;;

Προλαβαίνω τώρα για πανελλήνιες άραγε;;; 

Ουφ πρέπει να πάρω μια απόφαση σύντομα 

Δημοσ.

Πανελληνιες, ειπαμε! Αν θελεις -με τετοια εν δυναμει δεδομενα!- να μπλεξεις
με κατατακτηριες? Οk γιατι οχι, αλλοι παιζουνε και στο Καζινο, η και Τζοκερ..!
😛

Εχοντας δωσει 2 φορες κατατακτηριες (κι εχω περασει τη μια) εμαθα να μην
<νομιμοποιω> με τη δικη μου παρουσια & συμμετοχη [το λιγοτερο ειναι αυτο,
πιο πολυ + απ' το γαμωτο, ειναι πρακτικα χασιμο χρονου => χρηματων, με την
εννοια του διαφυγοντος κερδους], σκ@τ*στημενες καταστασεις υπερ τριτων
🤬
Δεν λεω πως ειναι παντου ετσι -εαν ηταν δεν θα περναγα κι εγω-
αλλα εκει οπου γνωριζω οτι ειναι, ε ουτε για καφε, δεν πηγαινω..!

Δημοσ.

Το θέμα είναι αν προλαβαίνω να προετοιμαστεί να δώσω φέτος πάνελ. Αλλιώς πάει του χρόνου και αν περάσω...........

Αν ήταν τώρα Οκτώβρης πχ δεν θα το σκεφτόμουν θα πήγαινα για πάνελληνιες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...