μπιπ μπιπ Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2020 Πάντως είναι καλή δικαιολογία αν σιχαίνεσαι τις μυρωδιές μέσα στο μετρό . "Φοβάμαι μην κολλήσω "
opera Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2020 Πιο αποτελεσματικες θα ηταν μασκες του τζοκερ και του χανιμπαλ λεκτερ,το θεμα ειναι να μη σε πλησιαζουν ανθρωποι. 2
chill Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2020 Καλά όσοι έχουμε παιδιά γίνεται της ποπης.... Και γιαυτό δεν φταίνε τα παιδάκια αλλά οι ανεύθυνοι γονείς. Η κόρη μου αρρώστησε πριν από 2 εβδομάδες.. άδεια η σύζυγος μου... μπήκαμε νοσοκομείο 2 μέρες, βγήκαμε, άδεια ξανά η γυναίκα μου, ήρθε και η πεθερά μου από το χωριό να την κρατήσει. Συνολικά 10 μέρες μακριά από τα άλλα παιδάκια. Επέστρεψε την Δευτέρα υγιεστατη... Την Πέμπτη ξανά άρρωστη... Τώρα είναι καλά - ιωση αρνητικά τα τεστ για γρίπη - την Δευτέρα να την πάω νηπιαγωγείο; Θα ήταν λάθος και για το παιδί και για τα άλλα νήπια. Οπότε θα την κατεβάσω χωριό με παπουδογιαγιαδες.... 300km μακριά όχι δίπλα. Αν το κάνανε όλοι έτσι δεν θα υπήρχε καμία "επιδημία" αλλά είπαμε το παιδί να παρκάρω στο νηπιαγωγείο / παιδικό και να συνεχίσω την καθημερινότητα μου και να πα να γαμηθειτε ολοι οι υπόλοιποι. 3 1 1
FilipposMD Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2020 Είναι απίθανο να επιβιώσει ιός σε αντικείμενο που στέλνεται από άλλη ήπειρο. Δεν επιβιώνουν σε επιφάνειες για τόσο πολύ. Οπότε μην αγχώνεστε. Επίσης, το πιο αποτελεσματικό μέτρο πρόληψης είναι να πλένετε τα χέρια σας συχνά. Αν κάποιος έχει ίωση, ακουμπήσει τη μύτη του, πιάσει το χερούλι στο μετρό και μετά από 1 λεπτό το πιάσεις κι εσύ και μετά ακουμπήσεις τη μύτη σου μπορεί να κολλήσεις. Οι μάσκες στον γενικό πληθυσμό δεν έχει αποδειχθεί ότι βοηθάνε σε κάτι. Ίσως μόνο να σε αποτρέψουν να ακουμπήσεις το στόμα σου ή την μύτη σου. Εδώ μερικές απόψεις ειδικών που εξηγούν και το γιατί: https://www.bbc.co.uk/news/health-51205344 3 1
manolis115 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2020 3 hours ago, FilipposMD said: Αν κάποιος έχει ίωση, ακουμπήσει τη μύτη του, πιάσει το χερούλι στο μετρό και μετά από 1 λεπτό το πιάσεις κι εσύ και μετά ακουμπήσεις τη μύτη σου μπορεί να κολλήσεις. Ακριβώς αυτό. Για αυτό στα Μέσα μαζικής μεταφοράς πριν πιάσω χερούλι βρέχω το χέρι μου με αλκοολ 95 βαθμών με αποτέλεσμα να απολυμαίνεται το σημείο που κρατιέμαι. Ως γνωστόν το οινόπνευμα σκοτώνει κάθε ιό. Από εκεί και πέρα άμα στην Ελλάδα εξελιχθεί όπως και στην επαρχία Wuhan της Κίνας ο μόνος τρόπος να μην κολλήσεις είναι να απομονωθείς στο σπίτι σου. Πιο λογικό μου φαίνεται να ζω φυσιολογικά τρεφόμενος σωστά έτσι ώστε όταν κολλήσω, που είναι αναπόφευκτο αν κυκλοφορείς κανονικά, σαν υγιής οργανισμός να το ξεπεράσω παρά να περάσω όλη μου την ζωή σε καραντίνα για κάτι που δεν σκοτώνει ανθρώπους με φυσιολογικό ανοσοποιητικό σύστημα (εκτός και αν προκαλεί και κάτι άλλο και δεν μας το λένε). Όποιος έχει αδύναμο οργανισμό μη ικανό να αντιμετωπίσει τον κορονοιό καλύτερα να απομονωθεί από τους άλλους ανθρώπους ως που να παραχθεί εμβόλιο και να πάρει τα αντισώματα έτοιμα. Δεν υπάρχει άλλη λύση. 1
afragorn Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) Εγώ έχω πάντως αντισηπτικά μαντηλάκια μετά που θα μπω σε καμιά τράπεζα, λεωφορείο κ.λπ. Βλέπεις τον άλλο τον Νεάτερνταλ να φταρνίζεται στη χούφτα του και μετά να ανοίγει τη πόρτα ή να πάει να σε χαιρετήσει. Ή ο άλλος είναι άρρωστος και δε κάθεται στο σπίτι του αλλά έρχεται στη δουλειά για να τους κολλήσει όλους. Μη τυχόν και χάσει το βραβείο του "υπαλλήλου της χρονιάς"! Ανεγκέφαλοι εγωιστές! Προχθές είδα ένα θείο μου, με φίλησε, με χαιρέτησε και το ρωτάω "πως περνάς θείε;" Μου απαντάει " Άσε!Χθες βγήκα από το σπίτι. Είχα μία ίωση δέκα μέρες, κόντεψα να μη ξημερωθώ!" 🤷♂️ 😳 Επεξ/σία 3 Φεβρουαρίου 2020 από afragorn 1
mic2mic Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2020 Στις 1/2/2020 στις 11:57 ΠΜ, chill είπε Οπότε θα την κατεβάσω χωριό με παπουδογιαγιαδες.... 300km μακριά όχι δίπλα. Αν το κάνανε όλοι έτσι δεν θα υπήρχε καμία "επιδημία" Να το κάνουμε όλοι έτσι, καμμία αντίρρηση... αλλά μπορούν οι παπούδες σου να αναλάβουν τόσα παιδάκια;
chill Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2020 10 λεπτά πριν, mic2mic είπε Να το κάνουμε όλοι έτσι, καμμία αντίρρηση... αλλά μπορούν οι παπούδες σου να αναλάβουν τόσα παιδάκια; Τρομερό σχόλιο.... Εύγε!!! Όχι να το πηγαίνεις στον παιδικό να κολλάς τα άλλα γιατί δεν θέλεις να βρεις λύση! Πάρε άδεια από την δουλειά σου ή βρες τρίτο με πληρωμή να στο κρατάει αν δεν μπορείς. Μην το πας όμως νηπιαγωγείο ή παιδικό να κολλήσεις τους άλλους. Στοιχειώδης λογική απλά την οποία μάλλον στερείσαι. 1
mic2mic Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2020 8 λεπτά πριν, chill είπε Τρομερό σχόλιο.... Εύγε!!! Όχι να το πηγαίνεις στον παιδικό να κολλάς τα άλλα γιατί δεν θέλεις να βρεις λύση! Πάρε άδεια από την δουλειά σου ή βρες τρίτο με πληρωμή να στο κρατάει αν δεν μπορείς. Μην το πας όμως νηπιαγωγείο ή παιδικό να κολλήσεις τους άλλους. Στοιχειώδης λογική απλά την οποία μάλλον στερείσαι. Δεν είπα ότι έχεις άδικο, απλά έκανα ένα σχόλιο με λίγο χιούμορ... το οποίο ΣΙΓΟΥΡΑ στερείσαι. 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις