Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δεν είμαι υποχόνδριος ούτε περίεργος. Πέρυσι έχασα συνάδελφο απο λευχαιμία που μολύνθηκε απο απλό μικρόβιο και φέτος η γυναίκα μου είναι έγγυος. Φοράω μάσκα όχι για να μην κολλήσω. Φοράω μάσκα για να μην κολλήσω το παιδί σας, την έγγυο γυναίκα σας, τον άρρωστο φίλο σας ή κάποιον που έχει πρόβλημα με το ανοσοποιητικό του. Στα ##$@#$^ μου αν με βλέπετε σαν εξωγήινο.

• Like 11
  • Thanks 4
  • Απαντ. 53
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
32 λεπτά πριν, guido είπε

Άντε και ο ιός αντέχει 24-48 ώρες εκτός οργανισμού, μιλάμε για παραγγελίες από την Κίνα..... χαχαχα. Μέσος χρόνος παράδοσης λιιιιιγο μεγαλύτερος.

Όσον αφορά τις μάσκες δεν είναι κακό, θα το ελεγα και πολύ υπεύθυνο σε ένα βαθμό, όσον αφορά την εποχική γρίπη ων κυρίως βέβαια

Επεξ/σία από kronos73
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, zx1234r είπε

Δεν είμαι υποχόνδριος ούτε περίεργος. Πέρυσι έχασα συνάδελφο απο λευχαιμία που μολύνθηκε απο απλό μικρόβιο και φέτος η γυναίκα μου είναι έγγυος. Φοράω μάσκα όχι για να μην κολλήσω. Φοράω μάσκα για να μην κολλήσω το παιδί σας, την έγγυο γυναίκα σας, τον άρρωστο φίλο σας ή κάποιον που έχει πρόβλημα με το ανοσοποιητικό του. Στα ##$@#$^ μου αν με βλέπετε σαν εξωγήινο.

Έτσι ακριβως. 

Σε τέτοιες φάσεις, το θέμα είναι να προστατευτουμε και όχι να μας νοιάζει τι σκέφτεται, τι θα πει ο άλλος και λοιπές βλακιες.

Δεν ειναι αισθητικό το θέμα, αλλά θέμα υγείας, να μην κολλήσουμε όλοι και μετά τρέχουμε. 

1 λεπτό πριν, kronos73 είπε

Άντε και ο ιός αντέχει 24-48 ώρες εκτός οργανισμού. 

Αυτο το ξέρουμε σιγουρα; έγινε κανένας ελενχος η έρευνα που να είναι 100% στάνταρ; 

Από απλή περιέργεια ρωτάω. 

• Thanks 1
Δημοσ.
18 λεπτά πριν, stelios18120 είπε

Αυτο το ξέρουμε σιγουρα; έγινε κανένας ελενχος η έρευνα που να είναι 100% στάνταρ; 

Από απλή περιέργεια ρωτάω. 

Ε πως θα επιβιώσει ο ιός στις κινεζιες του αλιμπαμπά και του γουις; Εκτός αν παραγγείλετε τίποτα με κύτταρα ξέρω γω.... Άμα παραγγείλετε καμία νυχτερίδα ή καμιά νι χαο τσαινα γουαιφ πιθανόν να πάρετε και έναν τσαινα βαιρους δώρο. 

Δημοσ.
21 λεπτά πριν, stelios18120 είπε

Αυτο το ξέρουμε σιγουρα

ΌΧΙ. Βασιζομαι σε ότι έχω διαβάσει για ιούς αυτής της οικογένειας και σε σχετική ερώτηση που είχα κάνει σε γνωστό μου γιατρό με θητεία στο ΚΕΕΛΠΝΟ.

• Thanks 1
Δημοσ.

Στο Λονδινο γινεται ο κακος χαμος με τις μασκες. Οι Κινεζοι (που πραγματικα ειναι παντου παρα πολλοι, ολο τον χρονο σε καθε μερος της γης) στο underground κυκλοφορουσαν, οχι ολοι, αλλα παρα πολλοι με αυτες τις χαρτινες μασκες που εχουν στα χειρουργεια.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μια χαρά δικαιολογούνται,υπάρχουν όπως αναφέρθηκε πολλά άτομα με ευαισθησία η που ανήκουν σε ομάδες υψηλότερου κινδύνου,και για την κοινή γρίπη μια χαρά βοηθάνε,καλύτερα να προσέχουν για να έχουν,τουλάχιστον αυτές τις εποχές,μέχρι να περάσει ο χειμώνας και οι κίνδυνοι που βλέπουμε πως εκδηλώνονται αυτήν την εποχή.

Επεξ/σία από ELMastas
  • Thanks 1
Δημοσ.

Ανουσια συζητηση... 

Ζουμε σε ελευθερη χωρα και αν ο αλλος θελει να βγει και με hazmat suit ειναι δικαιωμα του εφοσον ετσι νιωθει προστατευμενος και δεν ενοχλει και κανεναν. 

Το μονο που δεν χρειαζεται σε αυτες τις περιπτωσεις ειναι να χανουμε την ψυχραιμια μας,  να γινομαστε καχυποπτοι με τους παντες και τα παντα και να πιστευουμε οτι μας πλασαρουν τα ΜΜΕ και ο καθε τρελος συνωμοσιολογος. 

Ειναι ενας ιος που μεχρι στιγμης δεν ειναι επικίνδυνος για το μεγαλυτερο πληθυσμο του πλανητη και δυσκολο να γινει θανατηφορος για ολους μας (οι πολλες ταινιες βλαπτουν τελικα.😛). 

Οι ομαδες υψηλου κινδυνου σιγουρα πρεπει να παιρνουν μετρα οπως ετσι και αλλιως κανουν και καθε μερα για οποιοδηποτε ιο. 

• Thanks 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, PareKosme είπε

Θέλω γνώμη για όλους όσους φοράνε μάσκες προστασίας προσώπου στα δημόσια μέσα μεταφοράς.

Φαίνονται υποχόνδριοι και μυγιάγγιχτοι ή μιας και ελοχεύει ο κίνδυνος του κοροναϊού δικαιολογείται η αντίδραση τους;

Μάλλον θα είσαι κάτω από 25, μη πω κάτω από 20 για να σε παραξενεύει αυτό και να ρωτάς τέτοια θέματα.

Τις μάσκες προστασίας τις φοράνε εδώ και χρόνια στα ΜΜΜ άτομα τα οποία:

1. Έχουν κολλήσει γρίπη και δεν θέλουν να μεταδώσουν το μικρόβιο σε άλλους συνανθρώπους τους.

2. Έχουν κάποια χρόνια πάθηση που επηρεάζει/εξασθενεί το ανοσοποιητικό τους και λαμβάνουν ανοσοκατασταλτικά για λόγους υγείας και αν κολλήσουν γρίπη ή άλλη ασθένεια από μικρόβιο κινδυνεύει ο οργανισμός τους και η ζωή τους.

3. Όποιος φοβάται και για τον οποιονδήποτε τρόπο δεν θέλει να κολλήσει ο ίδιος και να μεταφέρει το πρόβλημα στην οικογένειά του. Π.χ. γονέας με μικρά παιδιά. Ο θείος μου από τότε που απέκτησε παιδιά κολλούσαν όλοι γρίπη ομαδικώς και ο ένας τον άλλον.

Δεν έχει να κάνει σε τίποτα με τον κοροναϊό αυτό. Η χρήση μάσκας υπάρχει εδώ και χρόνια στα ΜΜΜ και είναι διαρκώς αυξανόμενη, καλώς για μένα. Οι γρίπες που κολλάμε πλέον ή το όποιο κρύωμα παθαίνουμε δεν έχουν σχέση με εκείνα τα ωραία κρυωματάκια που είχαμε στο σχολείο και όταν δεν ήμασταν καλά το πρωί πέφταμε πάλι στο κρεβατάκι μας χωρίς άγχος για το τι θα γίνει στο σχολείο. Πλέον τα συμπτώματα της όποιας ασθένειας είναι πολύ πιο επώδυνα τουλάχιστον για εμένα προσωπικά και θεωρώ και για τους περισσότερους από εμάς. Έχει τύχει πριν 3-4 έτη να πάω σε ΩΡΛ με τα κλασσικά εντονότατα συμπτώματα συνάχι βήχας δάκρυ κτλ. Ο γιατρός με είδε με το γνωστό ξυλάκι και τα εργαλεία και μου είπε οτι είχα πάθει δύο λοιμώξεις, η μια στον λαιμό η άλλη σε κάποιο άλλο σημείο κοντά στον ουρανίσκο με την μύτη από σταφυλόκοκκο.

Για τον γνωστό ιό της Κίνας, ελπίζω να μην φτάσει ποτέ στην χώρα μας. Και αν φτάσει να αντιμετωπιστεί άμεσα χωρίς να μεταδοθεί σε άλλα άτομα.

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, guido είπε

στην Ελλάδα;

εδω η αλλοι/αλλες ερχονται με ιωση στη δουλεια και τους εχεις διπλα σου ολη μερα.

Γμσ τα... Στο γραφειο ειμαστε 4 ατομα. Ο ενας συναδελφος με 2 μικρα ειναι ολο το χειμωνα αρρωστος!  (Στους παιδικους και τα νηπιαγωγεια γινεται χαμος!!!) με κολλησε και Δευτερα+Τριτη δεν πηγα δουλεια. Τον καταλαβαινω αλλα ; Ευτυχως ο γιος του εργοδοτη ειναι ευαισθητοποιημενος, σημερα ειδε εναν εργαζομενο να σερνεται απο την αρρωστεια και τον εδιωξε κακην κακος ? Ηρθε ο παπαρας και εκατσε στο γραφειο μας για δικη του υποθεση - "βρωμουσε" γριπη , χλωμος, με κατακοκκινα ματια!!! Τεσπα το συζητησα μαζι του και στο τελος καταληξε να βγαλει οδηγια.

Απο Δευτερα ολοι με μασκες! χεχεχε. Νταξ, για οποιον θελει και απαραιτητο αν ειναι αδιαθετος/αρρωστος. Ακομη ειπε θα βαλει και αντισηπτικά χεριων σε καθορισμενους χωρους και θα μας δωσει 2-3 μπουκαλακια για προσωπικη χρηση. Συνεργαζομαστε και με εταιρεια που παρεχει τετοια προϊόντα. 

Κατι αλλο δεν σκεφτηκαμε !!! Αν εχει να προτεινει καποιος κατι, θα ηθελα να το ακουσω. 

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, ifaist είπε

Γμσ τα... Στο γραφειο ειμαστε 4 ατομα. Ο ενας συναδελφος με 2 μικρα ειναι ολο το χειμωνα αρρωστος!  (Στους παιδικους και τα νηπιαγωγεια γινεται χαμος!!!) με κολλησε και Δευτερα+Τριτη δεν πηγα δουλεια. Τον καταλαβαινω αλλα ; Ευτυχως ο γιος του εργοδοτη ειναι ευαισθητοποιημενος, σημερα ειδε εναν εργαζομενο να σερνεται απο την αρρωστεια και τον εδιωξε κακην κακος ? Ηρθε ο παπαρας και εκατσε στο γραφειο μας για δικη του υποθεση - "βρωμουσε" γριπη , χλωμος, με κατακοκκινα ματια!!! Τεσπα το συζητησα μαζι του και στο τελος καταληξε να βγαλει οδηγια.

Απο Δευτερα ολοι με μασκες! χεχεχε. Νταξ, για οποιον θελει και απαραιτητο αν ειναι αδιαθετος/αρρωστος. Ακομη ειπε θα βαλει και αντισηπτικά χεριων σε καθορισμενους χωρους και θα μας δωσει 2-3 μπουκαλακια για προσωπικη χρηση. Συνεργαζομαστε και με εταιρεια που παρεχει τετοια προϊόντα. 

Κατι αλλο δεν σκεφτηκαμε !!! Αν εχει να προτεινει καποιος κατι, θα ηθελα να το ακουσω. 

Head shot!!!The only way!!!

Δημοσ.
4 ώρες πριν, -Dimitris- είπε

Εαν εισαι εσυ ο αρρωστος, μειωνουν την ακτινα διασπορας σταγονιδιων απο βηχα και πτερνισμα.

Εαν εισαι ο υγιής μειωνεται κατα ενα σεβατο ποσοστο η προσληψη σταγονιδιων απο αλλους.

Παθογονα εισερχονται μεσα μας απο ασυνεχεια του δερματος και απο τους βλεννογονους (ματια, μυτη, στομα κ.ο.κ.)

Η μασκα προστατευει στομα και μυτη. Σε ιδανικο σεναριο φορας και ειδικα γυαλια για προστασια ματιων.

Εδω να συμπληρωσω οτι αν ο ιδιος εχεις θεμα, φορας την μασκα με το "βαμβακι" απο μεσα ωστε να απορροφησει οποιαδηποτε μικροβια αποβαλεις. Αν θες να προστατευτεις απο αλλους, το φορας αναποδα 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, guido είπε

εγω παντως περιμένω να μου ερθει η παρακατω απο την Κινα

https://el.geekbuying.com/item/Xiaomi-Mijia-Purely-Breathing-Mask-Black-386584.html

xiaomi-mijia-purely-breathing-mask-black

μια φορα το χρόνο λίγο πριν το καλοκαίρι να περνάς να σου καθαρίσω τον ανεμιστήρα και να σου αλλάξω παστα

Επεξ/σία από TELE
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...