greekbusters Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2020 Καλησπέρα. Στο μαγαζί μου δεν χρησιμοποιώ το ίντερνετ πολύ πέραν του σερφαρισματος και αυτό πολύ λίγο. Έχω πάροχο wind κανένα χρόνο και χτες παρατήρησα το εξής κουλό. Έχω 24αρα σύνδεση και κατέβαζα με 0,56 mbps. Αυτό σίγουρα συμβαίνει πολύ καιρό απλά δεν είχα δώσει βάση, μιας και έβλεπα μεν να αργούν να φορτώσουν οι σελίδες, δεν ασχολήθηκα δε. Μετά από παράπονα στην εταιρία η ταχύτητα ανέβηκε σταθερά στα 6 mbps και έχει μερικά drops κάποια στιγμη αλλά για λίγο. Οι μετρήσεις μ έγιναν μόνο με το ρουτερ επάνω χωρίς τηλέφωνα κλπ γιαυτό μ φάνηκε περίεργο. Τώρα από την άλλη μεριά στο σπίτι μ που είναι σε κοντινή απόσταση, ούτε 500 μ, έχω ΟΤΕ 24 άρα και η σύνδεση πιάνω 20 με 21 mbps και μ φαίνεται τρελή η διαφορά τους Τι μπορεί να συμβαίνει άραγε; φταίει η wind ως wind ή μπορώ κάπως να το διορθώσω;
jkoukos Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2020 Αν οι περιοχή σου έχει τις νέες αναβαθμισμένες καμπίνες του ΟΤΕ, τότε στο σπίτι παίρνεις από αυτή σύνδεση και επειδή είναι κοντά, πιάνεις μεγαλύτερο συγχρονισμό. Αυτό το κάνει μόνο ο ΟΤΕ, από δικές του καμπίνες και αποκλειστικά σε δικούς του πελάτες. Όλοι οι άλλοι παίρνουν σύνδεση ADSL από το μακρινό αστικό κέντρο, με ότι έχει να κάνει αυτό στην ταχύτητα του συγχρονισμού. Σε κάθε περίπτωση για να δούμε τι ισχύει, πρέπει να μας δείξεις τα στοιχεία του συγχρονισμού κάθε σύνδεσης, όπως φαίνονται στα μενού των 2 router. Επίσης σε ποια περιοχή είσαι; Εν τω μεταξύ, στην εικόνα φαίνεται ότι κάνεις έλεγχο συνδεόμενος ασύρματα και μάλιστα με πολύ κακό σήμα (μόλις 1 γραμμή). Είναι απόλυτα λογικό να πέφτει η ταχύτητα στα τάρταρα. 1
greekbusters Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2020 17 λεπτά πριν, jkoukos είπε Αν οι περιοχή σου έχει τις νέες αναβαθμισμένες καμπίνες του ΟΤΕ, τότε στο σπίτι παίρνεις από αυτή σύνδεση και επειδή είναι κοντά, πιάνεις μεγαλύτερο συγχρονισμό. Αυτό το κάνει μόνο ο ΟΤΕ, από δικές του καμπίνες και αποκλειστικά σε δικούς του πελάτες. Όλοι οι άλλοι παίρνουν σύνδεση ADSL από το μακρινό αστικό κέντρο, με ότι έχει να κάνει αυτό στην ταχύτητα του συγχρονισμού. Σε κάθε περίπτωση για να δούμε τι ισχύει, πρέπει να μας δείξεις τα στοιχεία του συγχρονισμού κάθε σύνδεσης, όπως φαίνονται στα μενού των 2 router. Επίσης σε ποια περιοχή είσαι; Εν τω μεταξύ, στην εικόνα φαίνεται ότι κάνεις έλεγχο συνδεόμενος ασύρματα και μάλιστα με πολύ κακό σήμα (μόλις 1 γραμμή). Είναι απόλυτα λογικό να πέφτει η ταχύτητα στα τάρταρα. Καταρχάς σε ευχαριστώ για το χρόνο σου. Ναι όντως στην φώτο δεν είχα καλό σήμα αλλά και πάνω από το ρουτερ όταν ήμουν μου έβγαζε το ίδιο αποτέλεσμα. Απλά είχα πολλά σκρινσοτ και ανεβασα ένα τυχαία, το αποτέλεσμα πάντα ίδιο ήταν με ελάχιστες διακυμάνσεις πάντα κάτω από 0,7. Δυστυχώς πισι δεν έχω για να δω ενσύρματα το αποτέλεσμα και οι μετρήσεις μ είναι αποκλειστικά ασύρματες. Ωραια θα βγάλω σκρινσοτ από τα δύο ρουτερ και θα τα ανεβάσω. Είμαι άσχετος και δεν ξέρω τι φταίει, αλλά και στην εξυπηρέτηση πελατών δεν μ φάνηκαν και πολύ ψαγμένοι. Είμαι Περιστέρι, άγιο αντωνη, αλλά δεν ξέρω γενικά από που παίρνω ίντερνετ ( είμαι εντελώς άσχετος, πρέπει να το ψάξω)
jkoukos Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2020 Στο Περιστέρι έχει αναβαθμίσει ο ΟΤΕ εδώ και 2-3 χρόνια τις παλιές καμπίνες με νέες και ενεργό εξοπλισμό. Κατά 99% είναι όπως τα έγραψα τα πράγματα. Το μόνο που μένει είναι να δούμε για ποιον λόγο έχεις (αν έχεις και δεν είναι αλλού το πρόβλημα) τόσο χαμηλό συγχρονισμό στην Wind.
greekbusters Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2020 1 ώρα πριν, jkoukos είπε Στο Περιστέρι έχει αναβαθμίσει ο ΟΤΕ εδώ και 2-3 χρόνια τις παλιές καμπίνες με νέες και ενεργό εξοπλισμό. Κατά 99% είναι όπως τα έγραψα τα πράγματα. Το μόνο που μένει είναι να δούμε για ποιον λόγο έχεις (αν έχεις και δεν είναι αλλού το πρόβλημα) τόσο χαμηλό συγχρονισμό στην Wind. Σε ξαναευχαριστω πολύ. Ωραία θα ανεβάσω 2 σκρινσοτ και από τα δύο μου ρουτερ αύριο που θα έχω χρόνο. Άρα μια είναι η λύση τότε, πάλι πίσω στον ΟΤΕ 😁
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα