Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπερα

Δεν εχω πολλες γνωσεις απο δικτυα, Επίσης δεν ξερω αν υπάρχει καποια αλλο θεμα που να αναφερεται στο ερωτημά μου

Πολλες φορες θελω να μπω απομακρυσμενα στον υπολογιστη μου οταν ειμαι εκτος σπιτιου

Μπορω να το κανω να μπουταρει το pc όταν ειναι κλειστο απο το κινητο μου όταν ειμαι στο ιδιο μοδεμ, οταν βγω δεν εχω μπορεσει να το καταφερω

εχω δει βιντεακια για στατικ Ip (εβαλα), για το Teamviewer οτι γινεται, κατεβασα διαφορα Wake to lan apps απο google store, μπηκα στο μοδεμ στο port forwing, ανοιξα πορτες, δεν κατάφερα τιποτα. δεν ξερω τι κανω λάθος

Με κανενα τρόπο δεν μπορεσα να ανοιξω το PC οταν δεν ειμαι συνδεδεμένος στο ιδιο μοντεμ

Μπορει καποιος να με βοηθησει πως απο το κινητο να το κανω αυτο step by step?

Μοντεμ εχω το ZXHN H108N V2.3 και Win 10 pro

Επεξ/σία από PanosJ
Δημοσ.

Φυσικα, δουλευει οταν ειναι απο το ιδιο δικτυο, μοντεμ.

όταν ειμαι πχ με τα δεδομενα του κινητο συνδεμενος, δεν εχω βγαλει ακρυ πως γινεται. Λενε ότι και με το Teamviewer γινεται αλλα δεν το εχω καταφερει

45 λεπτά πριν, micos000 είπε

Το wake on lan στο bios το ενεργοποίησες;

Φυσικα, δουλευει οταν ειναι απο το ιδιο δικτυο, μοντεμ.

όταν ειμαι πχ με τα δεδομενα του κινητο συνδεμενος, δεν εχω βγαλει ακρυ πως γινεται. Λενε ότι και με το Teamviewer γινεται αλλα δεν το εχω καταφερει

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δοκίμασε να βάλεις την ip του pc στο dmz του ρούτερ σου και έλεγξε αν η πόρτα που ορίζεις είναι όντως ανοιχτή. -> https://www.canyouseeme.org/

Επίσης καλά είναι να κάνεις ένα ddns λογαριασμό π.χ. στο noip ή όπου αλλού θέλεις γιατί με την δυναμική ip δε θα μπορείς να ανοίγεις το pc (αν τα καταφέρεις φυσικά) από μακριά πάντα και θα πρέπει να ξέρεις συνέχεια την εξωτερική ip σοθ.

Επεξ/σία από micos000
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Θέλεις στατικό ARP entry στο router γιατί όταν μείνει κλειστός ο υπολογιστής για λίγη ώρα, θα χάνεται και δεν θα μπορεί το router να στείλει το πακέτο εκεί που πρέπει. Αυτό δεν το κάνουν όλα τα router και κατά πάσα πιθανότητα δεν το κάνει και το ZTE σου. Δοκίμασε επίσης στο port forward να μην βάλεις την IP του υπολογιστή σου, αλλά την broadcast address αν σε αφήνει. Π.χ. αντί για 192.168.1.2 βάλε 192.168.1.255.

Επεξ/σία από infin1tyGR
Δημοσ.
1 ώρα πριν, micos000 είπε

Δοκίμασε να βάλεις την ip του pc στο dmz του ρούτερ σου και έλεγξε αν η πόρτα που ορίζεις είναι όντως ανοιχτή. -> https://www.canyouseeme.org/

Επίσης καλά είναι να κάνεις ένα ddns λογαριασμό π.χ. στο noip ή όπου αλλού θέλεις γιατί με την δυναμική ip δε θα μπορείς να ανοίγεις το pc (αν τα καταφέρεις φυσικά) από μακριά πάντα και θα πρέπει να ξέρεις συνέχεια την εξωτερική ip σοθ.

Μπηκα στο ρουτερ, βρηκα αυτο το πεδιο DMZ HOST, εκανα restart, στο σαιt που εστειλες βγαζει time out

Σταθερη ip νομιζω εχω κανει (παλι με βοηθεια ενος βιντεο που ειδα)

Μπορω να το επιβεβεωσω κι αυτο οτι εγινε σωστα?

Capture.JPG

Capture33.jpg

37 λεπτά πριν, infin1tyGR είπε

Θέλεις στατικό ARP entry στο router γιατί όταν μείνει κλειστός ο υπολογιστής για λίγη ώρα, θα χάνεται και δεν θα μπορεί το router να στείλει το πακέτο εκεί που πρέπει. Αυτό δεν το κάνουν όλα τα router και κατά πάσα πιθανότητα δεν το κάνει και το ZTE σου. Δοκίμασε επίσης στο port forward να μην βάλεις την IP του υπολογιστή σου, αλλά την broadcast address αν σε αφήνει. Π.χ. αντί για 192.168.1.2 βάλε 192.168.1.255.

Δεν ξερω τι ακριβως εχω κανει και αν αυτο εννοεις εχει γινει σωστα. Νομιζω εφτιαξα στατικ Ip. 

Για το ρουτερ, οπως ειναι η εικονα τι πρεπει να συμπληρώσω ακριβως?

Capture2.JPG

Δημοσ.

Αν σου βγάζει time out στην πόρτα τότε δεν τη προωθείς σωστά ή στην κόβει του ρουτερ. Απενεργοποίησε το firewall στο ρουτερ προσωρινά να δεις μήπως στην ανοίξει.

Επίσης δε χρειάζεται να κρύβεις την εσωτερική ip 193.;69.1.ΧΧΧ στα screens hots. Δεν είναι κάτι που μπορεί να εκμεταλλευτεί κάποιος. Η εξωτερική ip ναι, νλκαλα είναι να μην εμφανίζεται.

Οταν χτυπάς να ανοίξει το pc από έξω ποια ip δίνεις; Δε νομίζω να προσπαθείς με την 192.168. Φαντάζομαι καταλαβαίνεις ότι χρειάζεσαι την ip που σου δίνει ο παροχος, αυτή δηλαδή που σου εμφανίζει το canyouseeme. Αυτήν η ip αλλάζει συχνά και γι αυτό χρειάζεσαι μία υπηρεσία ddns γιατί δεν μπορείς να ξέρεις ποια είναι η PUBLIC ip σου κάθε φορά και εάν άλλαξε.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...