sam sam Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα, ανοίγω την συζήτηση μιας και είμαι αρκετά μπερδεμένος τους τελευταίους μήνες για το ποια από τις δύο πλατφόρμες να επιλέξω. Διαβάζω σε διάφορα φορουμ για το οτι το magento είναι πιο βαρύ, και πως πρέπει να πας αναγκαστικά σε vps (από shared) hostings, αλλά είναι αυτονόητο πως για ένα eshop πρέπει να πας σε vps (ή και κάτι παραπάνω). Έχω εγκαταστήσει και τα δύο σε ένα vps server που νοικιάζω. Διαπίστωσα και εγώ πως έχουν δίκιο στο ότι το magento είναι πιο δύσκολο (αλλά όχι τρομερά) στην εγκατάσταση του. Επίσης έχει τα θεματάκια του με τις μεταφράσεις (ελληνικά) (το prestashop τις διαχειρίζεται πολύ καλύτερα). Ο server χοντρικά έχει (αυτήν την στιγμή) [ 8GB DDR4 , ssd , 4 vCores, PHP version: 7.3.14, Nginx & Varnish & Apache ] και το Prestashop 1.7.x αλλά και το Magento 2.3.x για τα ίδια προϊόντα [αλλά με διαφορετικά θέματα (έχω αφήσει αυτό που έχει η κάθε πλατφόρμα)] τρέχουν απροβλημάτιστα. Δεν ξέρω πως μπορώ να δημιουργήσω κάποια "εικονική" κίνηση για να δω την πραγματική ταχύτητα ανταπόκρισης. Δεν έχω κάνει σε κανένα καμία έξτρα παραμετροποίηση για να τρέχει καλύτερα. Διαφορές που παρατήρησα, που έχω δει είναι στο πώς το magento διαχειρίζεται τα θέμα καλύτερα (π.χ. σε κάθε προιον ή κατηγορία προϊόντος μπορείς να δραματοποιήσεις διαφορετικά την γραφική απεικόνιση του. Στο prestashop μου αρέσει καλύτερα η "εξυπηρέτηση πελατών", αλλά και όλο το σουλούπι του. Κάθε βοήθεια / γνώμη ευπρόσδεκτη μήπως και καταλήξω κάπου! Επεξ/σία 31 Ιανουαρίου 2020 από sam sam
CyberCr33p Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) Φιλοξενούμε πολλά e-shops σε Μagento σε shared hosting και δεν υπάρχει κανένα θέμα με τη ταχύτητα. Mιας και είσαι στο στάδιο των δοκιμών θα έλεγα να ρίξεις και μια ματιά στο ΟpenCart. Επεξ/σία 31 Ιανουαρίου 2020 από CyberCr33p 1
Predatorkill Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) Μπορεις να βρεις απειρα συγκριτικα, κανε ενα prestashop vs magento στο google αν δεν το εχεις κανει ηδη. Απο οτι εχει παρει το ματι μου δεξια-αριστερα τα agencies πανε magento αλλα αυτο μπορει να μη λεει και τιποτα. Εχε στα υποψην σου και το κοστος/συντηρηση των plugins. Το αναφερω γιατι αν σου κανουν το ιδιο καλα τη δουλεια σου, ειναι το ακριβως επομενο πραγμα που πρεπει να ασχοληθεις (περαν του σερβερ). Επεξ/σία 31 Ιανουαρίου 2020 από Predatorkill
sam sam Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2020 Ευχαριστώ για τις απαντήσεις, έχω διαβάσει αρκετά συγκριτικά , αλλά άκρη δεν βγάζω. Μάλλον θα έλεγα πως τα βλέπω σχεδόν ίδια, γιαυτό και έκανα το θέμα. μήπως έχει κανείς μεγαλύτερη εμπειρία. Predatorkill έχεις δίκιο για τα plugins. Δεν ξέρω ακόμα για την φιλοσοφία του magento (ή opencart) αλλά στο prestashop σε αναγκάζει όλη την ώρα να τα ξανά πληρώνεις. [ενώ το wordpress, σε γενικές γραμμές είναι διαφορετικά] Όσο αφορά τα plugins και το κόστος ποια είναι η γνώμη σου;
randomcat Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) Αρχικά, μακριά από το OpenCart. Μακριά από το OpenCart, το τονίζω. Έχει να βγάλει αναβάθμιση από το καλοκαίρι του 2017: https://www.opencart.com/index.php?route=cms/download/history . Το 2018 τίποτα. Μην σε ξεγελάνε κάτι "αναβαθμισούλες" μέσα στο 2019. Ήταν της πλάκας - έτσι για να φαίνεται ότι γίνεται κάτι. Έπειτα, με όποια έκδοση OpenCart ξεκινήσεις, με εκείνη θα μείνεις. Καλή τύχη με τις αναβαθμίσεις. Είχε υποσχεθεί το καλοκαίρι του 2017 ο Daniel Kerr ότι στα άμεσα σχέδιά του είναι κάποιος μηχανισμός one-click update όπως εκείνος της WordPress. Φτάσαμε στο 2020 και καμία νέα σχετική ανακοίνωση. Εάν δεν βάλει τουλάχιστον αυτό το feature στο core του, τότε προσωπικά δεν πρόκειται να ασχοληθώ ποτέ ξανά με το OpenCart, επειδή δεν είναι εύκολα αναβαθμίσιμο. Τώρα όσον αφορά το Magento vs Prestashop θα δεις αρκετούς που έχουν κοπιάσει και έχουν υγιή επιχειρηματική δραστηριότητα φτιάχνοντας e-shops με Magento (π.χ. ο CyberCr33p). Θα δεις όμως και αρκετούς που σιχτιρίζουν και έχουν δεχτεί πλήγμα οι δραστηριότητές τους επειδή επένδυσαν στο Magento. Προτείνω για να έχεις και εσύ άποψη να τα δοκιμάσεις σε δικό σου server (έστω και σε localhost), να τους βάλεις κάποιο theme και γενικά να δεις πως είναι οι βασικές τους λειτουργίες και το development στην κάθε πλατφόρμα. Προσωπικά θεωρώ το Magento απαράδεκτο για βασικές λειτουργίες. Ειδικά το διαχειριστικό του. Προτείνω επίσης να διαβάσεις συγκρίσεις του Magento με το Prestashop - όπως αυτή: https://www.greekinternetmarketing.com/blog/web-promotion/magento-2-vs-prestashop-17 Συμφωνώ με τα όσα γράφονται εδώ: Τέλος, αν είσαι διατεθειμένος να πληρώνεις VPS αντί για shared-hosting, τότε σκέψου μήπως πας και σε κάτι άλλο εξίσου pricey που όμως δεν είναι self-hosted... όπως το Shopify (ανάλογα με το μέγεθος και το είδος της επιχείρησής σου φυσικά - για κάποιους έχουν περισσότερο νόημα οι self-hosted λύσεις). Επεξ/σία 6 Φεβρουαρίου 2020 από randomcat
sam sam Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2020 7 ώρες πριν, randomcat είπε Προτείνω επίσης να διαβάσεις συγκρίσεις του Magento με το Prestashop - όπως αυτή: https://www.greekinternetmarketing.com/blog/web-promotion/magento-2-vs-prestashop-17 Συμφωνώ απόλυτα με το άρθρο, μέχρι τώρα πάνω κάτω την ίδια εντύπωση έχω και εγώ. Opencart δεν πάω (αυτό με τα update) δεν το ήξερα. Αναφορά σε κείμενο Τέλος, αν είσαι διατεθειμένος να πληρώνεις VPS αντί για shared-hosting, τότε σκέψου μήπως πας και σε κάτι άλλο εξίσου pricey που όμως δεν είναι self-hosted... όπως το Shopify (ανάλογα με το μέγεθος και το είδος της επιχείρησής σου φυσικά - για κάποιους έχουν περισσότερο νόημα οι self-hosted λύσεις). Μιλάμε πάντα για vps hosting (Με τις τιμες των vps δεν βλέπω γιατί να πάει κάποιος σε shared hosting λύσεις) Το Shopify το είχα δει, αλλά δεν μου άρεσε η πολιτική του σχετικά με το ποσοστό επι των πωλήσεων (αν είχα καταλάβει καλά) Τελικά μάλλον θα πάω σε prestashop. Ώρα για αναζήτηση theme. Να κάνω μία τελευταία ερώτηση; με ποιον τρόπο μπορείς να αξιολογήσεις τον κώδικα ενός θέματος;
randomcat Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, sam sam είπε Τελικά μάλλον θα πάω σε prestashop. Ώρα για αναζήτηση theme. Να κάνω μία τελευταία ερώτηση; με ποιον τρόπο μπορείς να αξιολογήσεις τον κώδικα ενός θέματος; Δεν είναι και αυτό τέλειο να ξέρεις, αλλά σε σχέση με όλα τα άλλα... Τουλάχιστον έχει one-click upgrade. Και αν και υπάρχουν πολύ λίγα δωρεάν plugins, ευτυχώς είναι αρκετά πλήρες από μόνο του (σίγουρα θα χρειαστείς κάτι extra βέβαια και δυστυχώς θα το πληρώσεις). Αξίζει να αναφερθεί και το WooCommerce plugin για την WordPress. Μερικοί πολύ καλοί λόγοι για να το επιλέξεις είναι ότι οι αναβαθμίσεις γίνονται δωρεάν και απίστευτα εύκολα και γρήγορα, εσαεί και για όλες τις νέες major εκδόσεις της WordPress, και σπάνια υπάρχουν σοβαρά προβλήματα. Η επεξεργασία ενός theme είναι πανεύκολη. Και υπάρχουν και πολλά δωρεάν addons, γέφυρες τραπεζών κ.λπ. Βασικός λόγος που δεν το χρησιμοποιώ εγώ, είναι επειδή όταν πρόκειται για e-shop θέλω όλη η πλατφόρμα και το διαχειριστικό της να είναι ecommerce-oriented και όχι να υφίσταται ως ένα plugin και ως ένα κομμάτι του μενού στο διαχειριστικό. Για themes ρίξε μια ματιά στο themeforest. Κοιτάς να έχει αρκετές πωλήσεις και καλές κριτικές, να σου αρέσει οπτικά, και ενώ δοκιμάζεις το demo του μπορείς να το τεστάρεις με διάφορες ιστοσελίδες που αξιολογούν το SEO και performance ενός σάιτ (π.χ. pagespeed, pingdom κ.λπ.). Επεξ/σία 6 Φεβρουαρίου 2020 από randomcat
CyberCr33p Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) 11 ώρες πριν, randomcat είπε Τώρα όσον αφορά το Magento vs Prestashop θα δεις αρκετούς που έχουν κοπιάσει και έχουν υγιή επιχειρηματική δραστηριότητα φτιάχνοντας e-shops με Magento (π.χ. ο CyberCr33p). Θα δεις όμως και αρκετούς που σιχτιρίζουν και έχουν δεχτεί πλήγμα οι δραστηριότητές τους επειδή επένδυσαν στο Magento. Μόνο με webhosting και domains ασχολούμαι. Όχι με κατασκευή e-shops σε Magento. Η μόνη μου ενασχόληση με e-shops (Woocommerce, Magento, Prestashop, Opencart, Cscart) έχει να κάνει στο να βοηθάω πελάτες ως εξυπηρέτηση στο να λύσουν προβλήματα με τις συγκεκριμένες εφαρμογές (π.χ. αναβάθμισαν κάτι και χάλασε κάτι, μικρές διορθώσεις στον κώδικα προβληματικών plugins, κλπ.), κάτι σαν "πολυεργαλείο" δηλαδή, αλλά σε καμία περίπτωση δεν έχω ολοκληρωμένη άποψη για την κάθε πλατφόρμα μιας και για αυτό χρειάζεται όχι μόνο να στήσεις τη σελίδα από την αρχή, αλλά να την δουλέψεις και ένα διάστημα όπως ο έμπορος για να δεις εάν και το workflow εξυπηρετεί. Επεξ/σία 7 Φεβρουαρίου 2020 από CyberCr33p 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα