Επισκέπτης Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, Nerazzurri είπε Θέλω να πιστεύω πως είναι έτσι όπως τα λες απλά σαν γειτονιά υπάρχει γενικά κινητικότητα με περιστατικά διαρρήξεων. Επειδή είμαστε ίδιο οικόπεδο 'σχεδόν' διπλανό σπίτι με εμένα συγγενικού προσώπου, του έχουν μπει άπειρες φορές. Και σκέψου είμαστε σε απόσταση αναπνοής με κοινό περιβάλλοντα χώρο. Θα μπορούσαν να είχαν κάνει κωλυμπιθρόξυλο και το δικό μου αλλά δεν ήρθαν ποτέ όλα αυτά τα χρόνια γιατί υπάρχει σχεδόν πάντα κόσμος κτλ. Ετερον εκατερον με τα γεγονοτα που αναφερεις και υποψιαζεσαι σαν σταμπαρισματα. ΔΕΝ σταμπαρουν με μπουκαλια οι μπουκαδοροι, για το ονομα... Κι απορω με αυτα που γραφτηκαν εδω και 3 σελιδες που σου λενε οτι σε σταμπαρουν με αυτο το τροπο. Πραγματικα απορω που εχει παει η κοινη λογικη... ΑΠο εκει και περα η γειτονια σου ειναι μια γειτονια σαν ολες τις αλλες, ποσο δε μαλλον αν μιλαμε για μονοκατοικιες. Δεν υπαρχει γειτονια που δεν εχει ρημαχτει, αρα δεν ειναι ενα θεμα που τυγχανει εκει συγκεκριμενα για να εχεις λογο να ανησυχεις παραπανω απο οσο ανησυχουν ολοι για την περιουσια τους. Αν λοιπον θες να συζητησουμε για το θεμα αυτο (χωρις μπουκαλια νερων και τενεκεδακια που δεν εχουν καμια σχεση), ξεκινα λαμβανοντας αποτρεπτικα μετρα: 1. Ταμπελα για την υπαρξη σκυλου, οτι καλυτερο μπορεις να κανεις σε πρωτο χρονο χωρις κοστος, απο τα πλεον αποτρεπτικα πραγματα για μπουκαδορους. Ακομα κι αν δεν υπαρχει σκυλος στο χωρο. Εαν υπαρχει φροντισε να γινεται αισθητη η παρουσια του οσες περισσοτερες ωρες της ημερας γινεται (πχ βγαζε τον περισσοτερο στον κηπο φτανει να μην ειναι λαπάς και να γαυγιζει σε οποιον πλησιαζει το φραχτη αντι να του κανει χαρές. Αλλιως καλυτερα κρυψτον και μεινε στην ταμπελα...). 2. Εγκατασταση συναγερμου και τοποθετηση της σειρηνας σε εμφανες σημειο 3. Επαρκης φωτισμος σε ολα τα επικινδυνα σημεια για μπουκα. ΠΡΟΣΕΞΕ ΟΜΩΣ μην περασεις στο αλλο ακρο, αυτο των υπερβολων με τα αποτρεπτικα μετρα και τους δωσεις λογο να πιστευουν οτι πρεπει να μπουκαρουν. Μεινε διακριτικος και ουσιαστικος σε οσα μετρα λαβεις. Ητοι, καμερες γυρω γυρω, ταμπελες τυπου "ο χωρος προστατευεται απο συναγερμους, καμερες, σκυλους, γατες, στρατο και F-16", μαλλον προκαλουν περισσοτερο ενδιαφερον σε επαγγελματιες μπουκαδορους παρα αποτρεπουν, διοτι καθιστουν σαφες οτι εντος του σπιτιου υπαρχουν αντικειμενα μεγαλης αξιας. Oσο για τα τενεκεδακια, δεν χρειαζεται να παρεις κανενα μετρο, εκτος αν θες να βρεις ποιος γειτονας/περαστικος/πιτσιρικας παραταει μια στο τοσο κατι στο χωρο σου. Αλλα και να τον βρεις (που παιζει να μην ειναι ενας συγκεκριμενος, αλλα τυχαιοι περαστικοι) δεν νομιζω οτι θα γινεις σοφοτερος. Επεξ/σία 1 Φεβρουαρίου 2020 από BackFromHell
talibanakos Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2020 2 ώρες πριν, BackFromHell είπε ΠΡΟΣΕΞΕ ΟΜΩΣ μην περασεις στο αλλο ακρο, αυτο των υπερβολων με τα αποτρεπτικα μετρα και τους δωσεις λογο να πιστευουν οτι πρεπει να μπουκαρουν. Μεινε διακριτικος και ουσιαστικος σε οσα μετρα λαβεις. Ητοι, καμερες γυρω γυρω, ταμπελες τυπου "ο χωρος προστατευεται απο συναγερμους, καμερες, σκυλους, γατες, στρατο και F-16", μαλλον προκαλουν περισσοτερο ενδιαφερον σε επαγγελματιες μπουκαδορους παρα αποτρεπουν, διοτι καθιστουν σαφες οτι εντος του σπιτιου υπαρχουν αντικειμενα μεγαλης αξιας. Ετσι ακριβως.Οταν δει ο αλλος "φυλασσεται απο την aspis security", καμερα στην πορτα,προειδοποιηση για σκυλο κτλ κτλ θα υποθεσει οτι κατι υπαρχει που πρεπει να φυλαχθει. Δεν ειχε σκοπο να μπει,αλλα τωρα το ψηνει. Ετσι ειχα αγορασει και εγω μια dummy καμερα,πιο πολυ για τους ηλιθιους τους γειτονες,για να μην πειραξουν το μηχανακι,η πλησιασουν να δωσουν τιποτα σε καποιο απο τα σκυλια μου,αλλα μετα σκεφτηκα οτι η καμερα ( εστω και dummy ) μπορει να τραβηξει την προσοχη καποιου επιδοξου. Παντως μην το γ@μ@τε με τις θεωριες συνωμοσιας και τρομαζετε τον κοσμο,επειδη ειδε ο αλλος ενα μπουκαλακι. Δε μαρκαρουν ετσι οι διαρρηκτες,να ειστε σιγουροι για αυτο. Θυμαμαι παλιοτερα,οταν δουλευα κουριερ,ειχα σημειωσει με τελιτσες στα κουδουνια των πιο συχνων πελατων,επειδη ειχαμε προβλημα με τους οροφους τους. Ποτε δε μας ελεγαν σε ποιο οροφο ειναι το σπιτι,απλα τρεχαν πανικοβλητοι να βρουν χρηματα για να πληρωσουν,και επρεπε εγω να ξαναχτυπησω ( που παλι απλα ανοιγαν την πορτα ) ,η να μαντεψω.Ετσι στους πιο συχνους,εβαζα πχ 2 τελιτσες για να θυμαμαι οτι ειναι στο 2ο οροφο. Αργοτερα ειδα σε μια πολυκατοικια να αναφερει οτι εχουν βρεθει σημειωμενα κουδουνια,και να μην αφηνουν πορτες ανοιχτες,ή να ανοιγουν σε αγνωστους. Αυτοι δλδ τι επρεπε να κανουν,αν εσεις λετε τα οσα για ενα μπουκαλακι; Να βαλουν σεκιουριτι να ανοιγει την πορτα; 1
nogoso Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2020 Γειά σας παιδιά, Για χαζους μας έχετε εμάς τα κλεφτρονια και θα κάνουμε τέτοιες βλακειες; αυτά μπορεί να τα έκαναν το 1980. Τώρα απλά σπαμε το ασύρματο δίκτυο σας και βλέπουμε τις συσκευές που είναι συνδεδεμένες. Π.χ Αν βλέπω κινητό λέω Ε στο σπίτι είναι. Αν βλέπω streaming data και δεν έχει ματς, Ε στο γνωστό you... Site είναι, άρα είναι σπίτι. Σιγά μη τρώω κονσέρβες για να το αφήνω απέξω. 2
Βασίλης_29 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2020 1 ώρα πριν, nogoso είπε Γειά σας παιδιά, Για χαζους μας έχετε εμάς τα κλεφτρονια και θα κάνουμε τέτοιες βλακειες; αυτά μπορεί να τα έκαναν το 1980. Τώρα απλά σπαμε το ασύρματο δίκτυο σας και βλέπουμε τις συσκευές που είναι συνδεδεμένες. Π.χ Αν βλέπω κινητό λέω Ε στο σπίτι είναι. Αν βλέπω streaming data και δεν έχει ματς, Ε στο γνωστό you... Site είναι, άρα είναι σπίτι. Σιγά μη τρώω κονσέρβες για να το αφήνω απέξω. Πολύ σωστά για αυτό και εγώ έχω αλλάξει όλα τα usernames των συσκευών στο WiFi σε "ξέρω ποιος είσαι", "είσαι μπιπ", "σε τσακωσα έχει ειδοποιήθει ο security". 1
Lakou Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2020 κλασσικά πράγματα θα έλεγα εγώ.... το κουτάκι όπως και το μπουκάλι είναι για έλεγχο ( αν πέσει απο το άνοιγμα) κατά ποσό ανοίγει το σπίτι και αν είναι κάποιος μέσα, όπως και το κουδούνι καλά έκανες και απάντησες έτσι δείχνει ότι υπάρχει κάποιος μέσα στο σπίτι. Δυστυχώς οι κάμερες είναι μονόδρομος καλά θα είναι να βάλεις και ιδιαίτερα με τις τιμές τόσο χαμηλά ( ip εφαρμογές ειδοποιήσεις σε πραγματικό χρόνο) είναι απλά πρακτικές 1 1
Επισκέπτης Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2020 Αυτά που έγραψε ο ts στο αρχικό ποστ είναι ενέργειες διαρρηκτών που έχουν σταμπάρει το σπίτι για μελλοντική μπούκα. Οι υπόλοιποι που περιμένετε ακόμα να σας κάνουν σχεδιάκια στα κουδούνια και τις πόρτες μάλλον περιμένετε να σας κλέψουν άτομα που δεν μπαίνουν στο ίντερνετ και δεν διαβάζουν τι γίνεται και τι γράφεται. Επίσης πολλοί διαρρήκτες μπαίνουν σε παρόμοια άρθρα για να πάρουν μια ιδέα από καινούριες κρυψώνες ή ευφάνταστους και πρωτότυπους τρόπους που χρησιμοποιείτε για να κρύβετε χρήματα και χρυσαφικά.
Nerazzurri Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2020 6 ώρες πριν, BackFromHell είπε Ετερον εκατερον με τα γεγονοτα που αναφερεις και υποψιαζεσαι σαν σταμπαρισματα. ΔΕΝ σταμπαρουν με μπουκαλια οι μπουκαδοροι, για το ονομα... Κι απορω με αυτα που γραφτηκαν εδω και 3 σελιδες που σου λενε οτι σε σταμπαρουν με αυτο το τροπο. Πραγματικα απορω που εχει παει η κοινη λογικη... ΑΠο εκει και περα η γειτονια σου ειναι μια γειτονια σαν ολες τις αλλες, ποσο δε μαλλον αν μιλαμε για μονοκατοικιες. Δεν υπαρχει γειτονια που δεν εχει ρημαχτει, αρα δεν ειναι ενα θεμα που τυγχανει εκει συγκεκριμενα για να εχεις λογο να ανησυχεις παραπανω απο οσο ανησυχουν ολοι για την περιουσια τους. Αν λοιπον θες να συζητησουμε για το θεμα αυτο (χωρις μπουκαλια νερων και τενεκεδακια που δεν εχουν καμια σχεση), ξεκινα λαμβανοντας αποτρεπτικα μετρα: 1. Ταμπελα για την υπαρξη σκυλου, οτι καλυτερο μπορεις να κανεις σε πρωτο χρονο χωρις κοστος, απο τα πλεον αποτρεπτικα πραγματα για μπουκαδορους. Ακομα κι αν δεν υπαρχει σκυλος στο χωρο. Εαν υπαρχει φροντισε να γινεται αισθητη η παρουσια του οσες περισσοτερες ωρες της ημερας γινεται (πχ βγαζε τον περισσοτερο στον κηπο φτανει να μην ειναι λαπάς και να γαυγιζει σε οποιον πλησιαζει το φραχτη αντι να του κανει χαρές. Αλλιως καλυτερα κρυψτον και μεινε στην ταμπελα...). 2. Εγκατασταση συναγερμου και τοποθετηση της σειρηνας σε εμφανες σημειο 3. Επαρκης φωτισμος σε ολα τα επικινδυνα σημεια για μπουκα. ΠΡΟΣΕΞΕ ΟΜΩΣ μην περασεις στο αλλο ακρο, αυτο των υπερβολων με τα αποτρεπτικα μετρα και τους δωσεις λογο να πιστευουν οτι πρεπει να μπουκαρουν. Μεινε διακριτικος και ουσιαστικος σε οσα μετρα λαβεις. Ητοι, καμερες γυρω γυρω, ταμπελες τυπου "ο χωρος προστατευεται απο συναγερμους, καμερες, σκυλους, γατες, στρατο και F-16", μαλλον προκαλουν περισσοτερο ενδιαφερον σε επαγγελματιες μπουκαδορους παρα αποτρεπουν, διοτι καθιστουν σαφες οτι εντος του σπιτιου υπαρχουν αντικειμενα μεγαλης αξιας. Oσο για τα τενεκεδακια, δεν χρειαζεται να παρεις κανενα μετρο, εκτος αν θες να βρεις ποιος γειτονας/περαστικος/πιτσιρικας παραταει μια στο τοσο κατι στο χωρο σου. Αλλα και να τον βρεις (που παιζει να μην ειναι ενας συγκεκριμενος, αλλα τυχαιοι περαστικοι) δεν νομιζω οτι θα γινεις σοφοτερος. Είμαι της ίδιας άποψης πως δεν πρέπει να φαίνεται φρούριο το σπίτι η να φαίνονται υπερβολές γιατί είσαι στόχος. Αρχικά υποβάθμισα το γεγονός ως κάτι ασήμαντο ωστόσο επειδή έχει γίνει αυτή η σειρά γεγονότων και όλα αυτά μαζί μπορεί και να παύουν να είναι συμπτώσεις με έκανε να αναρωτηθώ λίγο μήπως κάποιος ( έστω και με βλακώδη τρόπο ) προσπαθεί να δει τι παίζει στο σπίτι. Πόσο μάλλον όταν βλέπουμε με τα ίδια μας τα μάτια έναν 'ύποπτο' σε εμφάνιση να αφήνει κάτι και να φεύγει αμέσως. ( Μιλάω για το πρώτο περιστατικό )
smpt Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2020 Μόλις τώρα είδα στις ειδήσεις ότι πιάσανε μια σπείρα που έβαζε χαρτιά στις πόρτες για να δουν αν άνοιξαν.
Dvs Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) Αν έχεις λάμπα πάνω απο την πόρτα, μπορείς να βάλεις λάμπα με ανιχνευτη κίνησης και καταγραφή με microSD μέσα στην λάμπα. Κόστος γύρω στα 50Ε αν θυμαμαι καλά Οπότε μπορείς εύκολα να καταγράψεις τι γίνεται. Αμα την ξεβιδώσει, ξέρεις οτι βρίσκεσαι σε δύσκολο μονοπάτι.... Επεξ/σία 1 Φεβρουαρίου 2020 από Dvs
dBpanos Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2020 Στις 31/1/2020 στις 8:54 ΜΜ, jtace είπε Βάλε μια arlo camera, εντελως ασυρματη...μπαταρια που διαρκει περίπου 5-6 μήνες. Αποθηκεύει τα video στο cloud για 7 ημέρες και ξεκινάει να γραφει με την κίνηση που θα εντοπίσει Μην μου πεις για το κόστος, γιατι η αξία της ασφάλειας δεν την μετράς με ευρώ....ειδικά εαν έχεις και παιδιά στο σπίτι 8 ώρες πριν, cumulus είπε +1 απο εμενα για τις arlo .Ακριβες αλλα κανουν πολυ καλη δουλεια .Επισης το ρουτερ εχει διακια του σειρηνα .Υπαρχουν και τα arlo lights pou σε συνδυασμο με τις καμερες αν ανιχνευσουν κινηση δινουν εντολη στις καμερες να αρχισουν καταγραφη Συμφωνώ με τα 2 παραπάνω posts. Από την πλευρά μου, να προτείνω και τη λύση της Ring, που πλέον είναι Amazon company. Αν έχεις έστω και ικανοποιητική λήψη WiFi στην είσοδο, τότε θα πρότεινα ένα Ring Video Doorbell σε αντικατάσταση του υπάρχοντος διακόπτη κουδουνιου και αν πρέπει μια Ring Spotlight Camera (ασύρματη και στο μέλλον προσθέτεις Solar Charger). Με το Doorbell έχεις άμεση ειδοποίηση στο κινητό σου σε περίπτωση που κάποιος σου χτυπήσει, ιστορικό συμβάντων για 10 μέρες (νομίζω), 2 way communication. Εκτός από κουδούνι, λειτουργεί και ως καμερα ασφαλείας. Τα υπέρ της Spotlight Camera είναι ότι έχει ενσωματωμένα LED που ανάβουν μόλις πιάσουν κίνηση σε όλο το πεδίο του φακού για όσο διάστημα θέλεις, ειδοποίηση στο κινητό και άμεση καταγραφή κίνησης σε clip αρκετών δευτερόλεπτα ακόμα και για μέρος του πεδίου του φακού (π.χ. Αν κοιτάζει και λίγο πεζοδρόμιο, μπορείς να ρυθμίσεις ώστε να αγνοεί εκείνο το κομμάτι και να μην σε ειδοποιεί και να μην καταγραφεί, ζωγραφιζοντας μέσω του app την επιθυμητή ζώνη) και ενσωματωμένη σειρήνα που την ενεργοποιείς μέσω του app - όχι τόσο δυνατή όσο ενός συναγερμού αλλά κάνει καλή δουλειά. Έχω και τα 2 προϊόντα και είμαι απόλυτα ευχαριστημένος. Κόστος cloud €3/device τον μήνα ή €10/μήνα max σε περίπτωση πολλών περισσότερων. 1
manolis115 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2020 9 hours ago, Nerazzurri said: Σχετικά με το κουδούνι που ανέφερε κάποιος πως δεν θα έπρεπε να απαντήσω, ουσιαστικά αν έβλεπε ησυχία δεν θα του έδινε πράσινο φως; Ενώ τώρα άκουσε ένα σκύλο να φωνάζει, εμένα να φωνάζω + μια γυναίκα στο σπίτι μετά. Δεν το έχω σκεφτεί έτσι να σου πω την αλήθεια. Με ενοχλεί να ξέρει ο κάθε τυχαίος για οποιοδήποτε λόγο έχει στο κεφάλι του αν είμαι μέσα στο σπίτι. Δεν θέλω να δίνω αυτήν την δυνατότητα. Είναι το δικαίωμά σου στην ιδιωτικότητα σου. Για την περίπτωση που πάνε να μπουν και είσαι μέσα υπάρχουν άλλες λύσεις. Σύρτες, μπάρες ασφαλείας, κάμερες, συναγερμοί, ειδοποίηση αστυνομίας.
skiabox Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2020 2 ώρες πριν, Βασίλης_29 είπε Πολύ σωστά για αυτό και εγώ έχω αλλάξει όλα τα usernames των συσκευών στο WiFi σε "ξέρω ποιος είσαι", "είσαι μπιπ", "σε τσακωσα έχει ειδοποιήθει ο security". Μπορείς και να ρυθμίσεις το router να μην εκπέμπει το Wifi SSID. 1 ώρα πριν, smpt είπε Μόλις τώρα είδα στις ειδήσεις ότι πιάσανε μια σπείρα που έβαζε χαρτιά στις πόρτες για να δουν αν άνοιξαν. Μιας και έχεις τις πιο χαμηλές ποινές στον πλανήτη, έχουν έρθει όλοι εδώ. Σήμερα έλεγε στις ειδήσεις ότι έναν τον πιάνουν από την δεκαετία του 80 και τον έχουν αφήσει ελεύθερο 30 φορές. 1
Επισκέπτης Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2020 1 ώρα πριν, skiabox είπε Μπορείς και να ρυθμίσεις το router να μην εκπέμπει το Wifi SSID. Μιας και έχεις τις πιο χαμηλές ποινές στον πλανήτη, έχουν έρθει όλοι εδώ. Σήμερα έλεγε στις ειδήσεις ότι έναν τον πιάνουν από την δεκαετία του 80 και τον έχουν αφήσει ελεύθερο 30 φορές. για αυτό ως χώρα πρέπει να αλλάξει η νομοθεσία για την κλοπή και να έχει αυστηρότερες ποινές φυλάκισης κτλ.. γιατί έτσι όπως είναι τώρα ... η χώρα μας έχει γίνει ο παράδεισος κάθε κακοποιού στοιχείου εφόσον ξέρει ότι αν κλέψει δεν θα του κάνουν τίποτα... παρά μόνο αν προχωρήσει σε πιο σοβαρό ποινικό αδίκημα όπως είναι η ανθρωποκτονία (φόνο) για αυτό έχουν ρημάξει τα ΜΜΜ στις κλοπές για αυτό κάθε γειτονιά της Αθήνας (και όχι μόνο) υποφέρει από τις κλοπές ότι αφορά τον "Topic Starter" απλά να βάλει σωστό φωτισμό στους εξωτερικούς χώρους της κατοικίας του μπροστά από πόρτες και στις γωνίες (κυκλοφορούν καλά φώτα LED με ανίχνευση κίνησης) και IP ή απλή κάμερα ασφαλείας με καταγραφικό στην κεντρική πόρτα εισόδου στο σπίτι προειδοποιητική ταμπέλα για ύπαρξη κάμερας που καταγράφει (χρειάζεται βάση νόμου) όπως και αν έχει σκύλο φύλακα τώρα αν του περισσεύουν χρήματα μπορεί να βάλει και συναγερμό αν και θα προτιμούσα μια καλή πόρτα ασφαλείας. η δική μου άποψη είναι να μην βάλει κάμερα ασφαλείας που να βλέπει εξωτερικό χώρο καθώς αν βλέπει στον δρόμο ή στο πεζοδρόμιο θεωρείτε δημόσιος χώρος και θα έχει μπλεξίματα με τους γείτονες και πιθανόν θα τρέχει στα δικαστήρια. στην πολυκατοικία που μένω έχουμε κεντρική πόρτα ασφαλείας και εξωτερικό φωτισμό LED με ανίχνευση κίνησης όπως και κάμερες ασφαλείας που βλέπουν εξωτερικό χώρο (κοινόχρηστο) περιμετρικά και εσωτερικά της πολυκατοικίας υπάρχουν πάλι κάμερες ασφαλείας που βλέπουν πάλι τους κοινόχρηστους χώρους και είναι συνδεμένες με καταγραφικό όπως και πόρτες ασφαλείας σε όλους τους χώρους όπως κλιμακοστάσιο/λεβητοστάσιο/ταράτσα όλα τα διαμερίσματα σε όλους τους ορόφους έχουν πόρτες ασφαλείας βέβαια είναι υπερβολή καθώς είμαστε σε κεντρικό δρόμο...
testit Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2020 Στις 31/1/2020 στις 12:36 ΜΜ, Nerazzurri είπε Καλησπέρα σε όλους Θα ήθελα να αναφέρω κάποια περιστατικά που αφορούν το χώρο τον οποίο διαμένω, σε περίπτωση που έχετε κάποια ανάλογη εμπειρία ή κάτι που μπορείτε να προτείνετε. Πρόκειται για μονοκατοικία αρχικά. Η εξώπορτα της αυλής η οποία βλέπει προς το πεζοδρόμιο είναι μια σιδερένια πόρτα η οποία περιβάλλεται από δεξιά και αριστερά με τοίχο, και από πάνω έχει ένα μικρό υπόστεγο. Πριν περίπου 2 εβδομάδες κάποιος από εμάς αντιλήφθηκε έναν άνθρωπο να διέρχεται ως περαστικός από το πεζοδρόμιο και να αφήνει ένα κουτάκι κονσέρβα άδειο ακριβώς στη γωνία της πόρτας ( κολλητά ) κάτω. Δυστυχώς δεν τον προλάβαμε. Την πήραμε και την πετάξαμε αμέσως. Χθες το βράδυ γύρω στις 12.30 τα μεσάνυχτα χτύπησε το κουδούνι και άμεσα έδωσα απάντηση για το ποιος είναι ( μέσα σε 2 δευτερόλεπτα ) και κανείς δεν απάντησε. Ούτε υπήρξε μηχανάκι διανομέα π.χ. ούτε τίποτα. Αλλά ούτε και άκουσα όχημα. Βγήκα έξω χωρίς να υπάρχει ψυχή φυσικά ωστόσο όχι εκτός πεζοδρομίου ώστε να δω πως η πόρτα είχε 'σημάδι' αντίστοιχο με εκείνο που προ-ανέφερα ( με το κουτάκι ) όμως αυτή τη φορά ένα μπουκαλάκι νερό όρθιο στη γωνία της πόρτας. Αυτό το διαπίστωσα νωρίς το πρωί. Ζωγραφιστά σημάδια δεν έχω διαπιστώσει στα κοντινά σημεία παρά μόνο ένα παράξενο στο τοίχο λίγο πιο πλάι το οποίο δεν είναι ζωγραφιστό ακριβώς. Δηλαδή δεν είναι με μαρκαδόρο. Θα ήθελα μια εκτίμηση από εσάς και κάποιες συμβουλές αν μπορείτε ή έχετε παρόμοιες εμπειρίες για το τι να κάνω κτλ. Σας ευχαριστώ πολύ! Τα είπαν σχεδόν όλα οι προηγούμενοι. Ας πω κι εγώ την γνώμη μου: 1. Οπωσδήποτε αύξηση του φωτισμού. Με προβολέα led. Me 50watt led προβολέα, κάνεις τη νύχτα μέρα! Κι αν βάλεις ip κάμερα , με τον led προβολέα, θα έχεις άριστη - πεντακάθαρη νυχτερινή εικόνα. Μην πάρεις τίποτε φτηνιάρικες ip κάμερες των 20-30 ευρώ. Να πάρεις μια καλή ip camera εξωτερικού χώρου, π.χ. μια Unify UVG-G3, κάνει 120-130 ευρώ. Μια φορά θα σου συμβεί. Ο κακόβουλος θα είναι προετοιμασμένος, εσύ; Ο led προβολέας μαζί με έναν χρονοδιακόπτη που κάνει 5-6 ευρώ! Οπότε να αλλάζεις συχνά την ώρα έναρξης και την ώρα λήξης. στο χρονοδιακόπτη Δαπάνη μέχρι τώρα γύρω στα 150-200 ευρώ (Προβολέας led, καλώδια, καλή κάμερα ip) 2. Προσοχή με την κάμερα. Αν έχεις κακούς γείτονες, μπορεί να σε ταλαιπωρήσουν με καταγγελίες και κλήσεος στο τμήμα μέχρι να ξεκαθαριστεί το ζήτημα, να τους πας π.χ. εκτυπώσεις, τι βλέπει η κάμερα, αν έχεις κολλημένο σήμα ύπαρξης κάμερας, κλπ.. Βάλτην κάτω από μια μαρκίζα της εισόδου και να βλέπει προς τα μέσα, προς την πόρτα. Κι αν βλέπει 30-40 πόντους πεζοδρόμιο, ακριβώς στο πλατύσκαλο της εισόδου του ακινήτου, δε σε κυνηγάνε. Εξάλλου, οι καλές ip κάμερες έχουν την τεχνολογία shading, οπότε αποκλείεις περιοχές λήψης εικόνας στο πεζοδρόμιο, που μπορούν να προκαλέσουν ζητηματα. Αναρωτιέμαι επίσης γιατί δεν επενδύετε με καλή κάμερα στο βιντεοθυροτηλέφωνο/θυροτηλεόραση του ακινήτου.. Αν έχεις κακούς γείτονες, αν έχεις dummy κάμερα, μπορεί και να βρουν βάση για μήνυση/προσβολή της προσωπικότητάς τους! Επίσης υπάρχουν και κάποιοι κολλημένοι, που βανδαλίζουν εξωτερικές κάμερες, για ιδεολογικούς/ιδεοληπτικούς λόγους. 3. Να σβήνεις "signs" στην εξώπορτα και στο ντουβάρι της. Επίσης να σκουπίζεις συχνά το χώρο της εισόδου, να απομακρύνεις τα σκουπίδια. 4. Όλοι αυτοί που βάζουν στο μάτι ένα σπίτι, ήδη έχουν συλλέξει τις πληροφορίες τους, π.χ. μπορεί να σας είδαν τι ακριβό αμάξι έχετε, τι χρήματα καταθέτετε ή εισπράττετε από την τράπεζα, αν φοράτε κοσμήματα στις εξόδους σας, κλπ. Αν δεν ανήκετε σε αυτές τις περιπτώσεις, μην ανησυχείτε. Τίποτε πιτσιρικάδες... τίποτε χυλόπιττες κι εκδικήσεις - αν υπάρχουν νεαρές στο ακίνητο! Επίσης σε κάποιες περιπτώσεις παίρνουν πληροφορίες από τις καθαρίστριες κλπ γυναίκες που βοηθάνε στο νοικοκυριό (ιδιαίτερα αν είναι από τις γνωστές στατιστικά χώρες...), απο τους φίλους-συμμαθητές που βάζουν ξένα παιδιά στο σπίτι.. Και γενικά να μη βάζετε μέσα στο σπίτι σας, τρίτους. Το πολύ ως την πόρτα του διαμερίσματος-όχι παραμέσα! Αν λοιπόν δεν ανήκετε στις παραπάνω περιπτώσεις, μόνο πρωτάρηδες κλέφτες ή κλέφτες και συνάμα εξαρτημένα άτομα ή και περαστικοί κλέφτες γύφτοι μπορεί να είναι υποψήφιοι δράστες. κακόβουλης πράξης στο ακίνητό σας. Διαμορφώστε όλοι οι ένοικοι μια σταθερή συμπεριφορά ασφάλειας, ιδιαίτερα στο τι ώρα θα κλείδώνει η εξώπορτα το βράδυ, κάθε πότε θα αλλάζουν κλειδαριές. Γενικά συννενοηθείτε όλοι σας ώστε να βοηθηθείτε όλοι. Εξυπακούεται, ότι οι χαμηλοί όροφοι, ιδιαίτερα τα παράθυρα τουαλετών/κουζίνας κλπ χρειάζονται ΓΕΡΕΣ σιδεριές. Μέχρι να τις σπάσουν/κόψουν - ακόμα και με τροχό - ο τροχός τους θα μείνει από μπαταρία και θα κάνει και θόρυβο. Μην κάνεις το κόπο να επισκεφτείς τμήματα κλπ... Αν το κάνεις, θα γυρίσεις κοψοχέρης-εξαιτίας του κόμματος που ψήφισες! Θα σε αγχώσει περισσότερο αυτή η κίνηση! 3
Προτεινόμενες αναρτήσεις