Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
25 λεπτά πριν, jtace είπε

Βάλε μια arlo camera, εντελως ασυρματη...μπαταρια που διαρκει περίπου 5-6 μήνες.

Αποθηκεύει τα video στο cloud για 7 ημέρες και ξεκινάει να γραφει με την κίνηση που θα εντοπίσει

Μην μου πεις για το κόστος, γιατι η αξία της ασφάλειας δεν την μετράς με ευρώ....ειδικά εαν έχεις και παιδιά στο σπίτι

Ειχα παρεμφερες προβλημα και πηρα αυτη την camera απο AMazon σε προσφορα στα 100 ευρω με το ρουτερ της. Ειναι καταπληκτικη, κανει οσα υποσχεται και αρκετα καλη σε νυκτερινη ληψη ( υποθετω οτι η pro θα ειναι καλυτερη). Υπαρχει software για αναγνωριση ανθρωπων, δεματων ζωων  και περα απο το cloud μπορεις να κουμποσεις πανω εξωτερικο σκληρο (οπως εχω κανει εγω) και για εγγραφη χωρις ιντερνετ ( αν κοπει δηλαδη ηθελημενα ή μη).

• Thanks 1
Δημοσ.

Ετσι οπως το διαβασα νομιζω οτι σε εχουν σταμπαρει για μπουκαρισμα, ελπιζω να εχουν προθεση μονο κλοπη.
Η συνηθισμενη τακτικη για να δουν εαν μενει καποιος μεσα ειναι να αφηνουν φυλλαδια και μετα κοιταζουν εαν ειναι εκει που τα αφησαν η αν καποιος τα μαζεψε, να χτυπανε κουδουνια και οταν απαντησεις ειτε φευγουν ειτε λενε οτι ηρθαν για φυλλαδια η πωλησεις, ακομη και πετανε σκουπιδια μεσα στο σπιτι να δουν παλι εαν καποιος τα μαζεψε η εχουν παραμεινει εκει.
Προτεινω να μην το αφησεις ετσι, βαλε φωτα που αναβουν μονα τους, βαλε πραγματικες καμερες (προσοχη να μην κοιτανε τον δρομο), βαλε πραγματικο συναγερμο. Και προσπαθησε να βελτιωσεις τις σχεσεις σου με τους γειτονες.
Μακαρι να κανω λαθος.

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.

Συνήθως η πιο καλή αποτροπή είναι να είσαι ή να δείχνεις εκκεντρικός και άφραγκος. Τώρα στην περίπτωση σου είναι δύσκολο να πει κάποιος αν πρόκειται για τυχαία γεγονότα και δεδομένου ότι το σπίτι μπορεί να μην δείχνει φτωχικό συν ότι το να γραφτείς συνδρομητής στα περιοδικά 'τα νεα της mossberg' και 'συνταγές για κανιβαλους' για να περάσεις την εικονα του εκκεντρικου μπορεί να αργήσει να φέρει αποτέλεσμα ανάλογης φήμης, καταλήγουμε στο συμπέρασμα να βάλεις καμιά λάμπα. 

Δημοσ.

Μα το θέμα δεν είναι να βάλεις άσχημη φημη. 

Πχ εκεί είναι το σπίτι του τρελόγιαννη, μη περνάτε, είναι παλαβός και τέτοια 😋

Το θεμα ειναι να είσαι νορμάλ, και να έχεις καλές σχέσεις με τους γείτονες. Έτσι αν τύχει κάτι, δουν κάτι κτλπ να σε βοηθήσουν, να σε ενημερώσουν κτλπ. 

Δημοσ.

Υπάρχει πιθανότητα να σου σημαδέψουν το σπίτι.....

Πχ ότι είναι εύκολο για ληστεια.

Με 80 ευρώ έχει 4 ενσύρματες κάμερες + καταγραφικό.βαζεις και μια οθόνη και έχεις πλήρη κάλυψη περιμετρικά 

Εχει συναγερμούς με 100 ευρώ με δυνατή σειρηνα και ασύρματες παγίδες.....

Αυτόματοι φωτισμοί καλοί με 30€ ο ένας με δυνατά led.

Όταν ακούς κάτι παράξενο η βλέπεις πάτας το κουμπί πανικού και μαθαίνουν ότι έχεις συναγερμό.

Οι περισσότερες ομάδες κλεφτων είναι χαμηλού iq αλλοδαποί χωρίς τίποτα τεχνολογικά κόλπα(μέσα από αστυνομικό τμήμα αυτό).

Ελενχουν σπίτια με βολικά για αυτους παράθυρα και πόρτες και περιμένουν ευκαιρία που λείπεις...... 

Μονοκατοικίες είναι εύκολοι στόχοι.....

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 ώρες πριν, Nerazzurri είπε

Καλησπέρα σε όλους

Θα ήθελα να αναφέρω κάποια περιστατικά που αφορούν το χώρο τον οποίο διαμένω, σε περίπτωση που έχετε κάποια ανάλογη εμπειρία ή κάτι που μπορείτε να προτείνετε. 

Πρόκειται για μονοκατοικία αρχικά. Η εξώπορτα της αυλής η οποία βλέπει προς το πεζοδρόμιο είναι μια σιδερένια πόρτα η οποία περιβάλλεται από δεξιά και αριστερά με τοίχο, και από πάνω έχει ένα μικρό υπόστεγο. 

Πριν περίπου 2 εβδομάδες κάποιος από εμάς αντιλήφθηκε έναν άνθρωπο να διέρχεται ως περαστικός από το πεζοδρόμιο και να αφήνει ένα κουτάκι κονσέρβα άδειο ακριβώς στη γωνία της πόρτας ( κολλητά ) κάτω. Δυστυχώς δεν τον προλάβαμε. Την πήραμε και την πετάξαμε αμέσως. 

Χθες το βράδυ γύρω στις 12.30 τα μεσάνυχτα χτύπησε το κουδούνι και άμεσα έδωσα απάντηση για το ποιος είναι ( μέσα σε 2 δευτερόλεπτα ) και κανείς δεν απάντησε. Ούτε υπήρξε μηχανάκι διανομέα π.χ. ούτε τίποτα. Αλλά ούτε και άκουσα όχημα. Βγήκα έξω χωρίς να υπάρχει ψυχή φυσικά ωστόσο όχι εκτός πεζοδρομίου ώστε να δω πως η πόρτα είχε 'σημάδι' αντίστοιχο με εκείνο που προ-ανέφερα ( με το κουτάκι ) όμως αυτή τη φορά ένα μπουκαλάκι νερό όρθιο στη γωνία της πόρτας. Αυτό το διαπίστωσα νωρίς το πρωί. 

Ζωγραφιστά σημάδια δεν έχω διαπιστώσει στα κοντινά σημεία παρά μόνο ένα παράξενο στο τοίχο λίγο πιο πλάι το οποίο δεν είναι ζωγραφιστό ακριβώς. Δηλαδή δεν είναι με μαρκαδόρο.

Θα ήθελα μια εκτίμηση από εσάς και κάποιες συμβουλές αν μπορείτε ή έχετε παρόμοιες εμπειρίες για το τι να κάνω κτλ.

Σας ευχαριστώ πολύ! 

Οι ώρες συμπίπτουν με τα 2 διαφορετικά συμβάντα? Αν ναι θα πρότεινα εφόσον υπάρχει η δυνατότητα να μείνεις σε αμάξι για λίγη ώρα ώστε να έχεις οπτική επαφή να δεις τι γίνεται...

Μπορεί να είναι κάποιος πρώην επίσης καθόλου κουλό...   Ελπίζω να μην πιάνεις με γυμνά χέρια ότι σου έχουν αφήσει στην εξώπορτα...  

Επίσης θα κόβουν κίνηση να δουν ποιες ώρες είσαι εκεί η λείπεις είναι συχνό φαινόμενο.

Επεξ/σία από nightwalker1990
  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, tigergreg είπε

Μπορεις   να   φτιαξεις   και  ασυρματη   βομβα   μικρης   ισχυος  και  να   την  κρυψεις   στην  εισοδο  χαμηλα   στα   ποδια.....:lol:

Αμα καθισει να φτιαξει ασυρματη βομβα ουουου ....Καλυτερα υγρο πυρ είναι πιο ευκολο και γραφει και στον τοιχο : ο σκυλος δεν δαγκωνει,το αφεντικο του.. :lol:

Φίλε παντως μην το κανεις και φρουριο διοτι θα νομίζουν πως εχεις κατι μεσα και ετσι

Επεξ/σία από panosno1com
Δημοσ.

εγω πιστευω οτι καλυτερα ειναι να εξασφαλισεις οτι θα δυσκολευτουν να μπουν με σωστες κλειδαριες. καμερες και συναγερμοι δεν λενε τιποτα απο μονα τους.

Δημοσ.

δεν απανταει και ανσησυχω... εγω θα εσπρωχνα τα σκουπιδα παραδιπλα (στο γειτονα που δε γουσταρω) ή θα εβαζα σουπιδια σε ολα τα σπιτια να χασουν τη μπαλα. Γραψε ενα μηνυμα στο επιμαχο σημειο.... <<φιλαρακι τα σκουπιδια στον καδο, μη τα ξαναδω εδω ...ειμαι μπατσος>>

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κοινη λογικη παιδια...

Απο οσα περιγραφει ο ts ΜΟΝΟ το ακυρο χτυπημα κουδουνιου θα μπορουσε να εχει σχεση με σταμπαρισματα κλπ. Αλλα επειδη συνδυαζεται με τα υπολοιπα, εν προκειμενω δεν ειναι ουτε αυτο.

Μπουκαλια, κουτακια κλπ σε εμφανη σημεια στο χωρο του σπιτιου δε μπορει να προερχονται απο μπουκαδορους. Ειναι αυτονοητο πως το πρωτο πραγμα που προσεχουν ειναι να μη γινονται αντιληπτοι... Οσο αυτονοητο ειναι οτι αν ηθελαν να σταμπαρουν υπαρχουν πολυ πιο διακριτικοι τροποι. Οσο αυτονοητο ειναι οτι αν αυτοι γυρνανε το τετραγωνο και σταμπαρουν σπιτια με αυτον τον τροπο, τοτε χρειαζονται ενα φορτηγο μπουκαλια μαζι τους μονο για να... σταμπαρουν.

Τα μπουκαλια κλπ λοιπον ειναι ειτε τυχαια απο περαστικους, ειτε του κανει πλακα κανας πιτσιρικας της γειτονιας, ειτε απλα καποιος πειραγμενος. Κλεφτες ΔΕΝ μπορει να ειναι.

Επεξ/σία από BackFromHell
Δημοσ.

Έτσι όπως τα γράφεις, θα έλεγα ότι κάποιος έχει βάλει στο μάτι το σπίτι σου.

Από την άλλη βέβαια, συμφωνώ με τον φίλο ότι είναι ίσως ο πιο ηλίθιος και ανούσιος τρόπος για να μαρκάρεις ένα σπίτι. Πολλά παίζουν. Θα έλεγα πάρε κάποια απλά μέτρα για αρχή (φωτοκύτταρο, ψεύτικη κάμερα). Αν συνεχίσουν οι περίεργες κινήσεις, πάρε τα μέτρα σου όσο καλύτερα μπορείς και όσο σε παίρνει οικονομικά (πόρτες ασφαλείας, συναγερμός κτλ.)

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σε κάθε περίπτωση πάντως - και ασχέτως των περιστατικών που αναφέρεις, την στιγμή που μιλάμε για μονοκατοικία νομίζω πως θα πρέπει να αρχίσεις να σκέφτεσαι την επένδυση σε ένα σύστημα συναγερμού (αν μιλάμε για ιδιοκτησία σου πάντα, αν ενοικιάζεις είναι αρκετά δύσκολο να πείσεις τον ιδιοκτήτη για να βάλει).

Επεξ/σία από Dante80
  • Thanks 1
Δημοσ.

Παιδιά καταρχήν θα ήθελα να σας ευχαριστήσω όλους για το feedback και τις συμβουλές σας. 

Ίσως το πρόβλημα του σπιτιού να είναι ότι η μια μεριά που κοιτάει προς το δρόμο ( 2 πατζούρια ) είναι πάντοτε κλειστή, σε σύγκριση με τα άλλα σημεία του σπιτιού που κοιτάνε από την εσωτερική ή πλαινή μεριά που είναι συνεχώς ανοιχτά με φώτα κτλ. 

Οπότε υποθέτω αν είναι κάποιος που παρακολουθεί νομίζει ότι εδώ μένει καμία γιαγιά μόνη η δεν μένει σχεδόν κανείς. 

Το άλλο κακό είναι ότι το σπίτι είναι πολύ παλιό και οι πόρτες - παράθυρα είναι πολύ ευάλωτα.. Και δυστυχώς δεν υπάρχει δυνατότητα αντικατάστασης τους γιατί είναι αρκετά σημεία που πρέπει να αλλάξουν. 

Σχετικά με το κουδούνι που ανέφερε κάποιος πως δεν θα έπρεπε να απαντήσω, ουσιαστικά αν έβλεπε ησυχία δεν θα του έδινε πράσινο φως; Ενώ τώρα άκουσε ένα σκύλο να φωνάζει, εμένα να φωνάζω + μια γυναίκα στο σπίτι μετά.

15 ώρες πριν, stelios18120 είπε

Κάποιος σε "ζυγίζει" να δει τι και πως, για να σε κλέψει... 

Το νου σου να έχεις... 

Βάλε κάμερα, συναγερμό και ότι άλλο έχεις. 

Κουδουνια στις 12, κουτιά και άλλες βλακειες είναι ενδείξεις ότι θέλει να δει αν μένουν μέσα, αν μπαινοβγαινει κάνεις κτλπ κτλπ 

Μεγάλη προσοχή... 

(εκτός και αν είναι τίποτα πιτσιρίκια και κάνουν χαβαλέ) 

14 ώρες πριν, thant είπε

Σε τι θα προστατέψει μια κάμερα; Βάζει ο άλλος μια κουκούλα και κάνει τη δουλειά του.

Αν δεν έχεις λεφτά για έναν καλό συναγερμό, μπορείς να βάλεις ομοιωμα συναγερμού και ενα αυτοκόλλητο απο επαγγελματία που να λέει οτι ο χώρος προστατευεται. Μια λάμπα να ανάβει βοηθάει.

Τα παραπάνω μπορεί να βοηθήσουν αν μιλάμε για ερασιτέχνες.

Πάντως μπορεί η κονσέρβα και το μπουκαλάκι να είναι τυχαίο γεγονός.

Το μόνο που δεν θέλω είναι να φανεί το σπίτι φορτωμένο και θεωρήσουν μετά ότι για να φοβούνται κάτι υπάρχει μέσα.

7 ώρες πριν, BlueBlade είπε

Έτσι όπως τα γράφεις, θα έλεγα ότι κάποιος έχει βάλει στο μάτι το σπίτι σου.

Από την άλλη βέβαια, συμφωνώ με τον φίλο ότι είναι ίσως ο πιο ηλίθιος και ανούσιος τρόπος για να μαρκάρεις ένα σπίτι. Πολλά παίζουν. Θα έλεγα πάρε κάποια απλά μέτρα για αρχή (φωτοκύτταρο, ψεύτικη κάμερα). Αν συνεχίσουν οι περίεργες κινήσεις, πάρε τα μέτρα σου όσο καλύτερα μπορείς και όσο σε παίρνει οικονομικά (πόρτες ασφαλείας, συναγερμός κτλ.)

Και εγώ το ίδιο σκέφτηκα στην αρχή ωστόσο έγινε και δεύτερη φορά αυτό με τα αντικείμενα. Επίσης δεν μου άρεσε ο συνδυασμός κουδούνι και αντικείμενο προχθές γιαυτό και με ανησύχησε. Συν τις άλλοις λείπω αρκετές ώρες και δεν ξέρω και εάν έχει σκάσει καμία κλήση σε σταθερό ή έχει έρθει κανείς άλλος να χτυπήσει κουδούνι και άλλη ώρα..

10 ώρες πριν, BackFromHell είπε

Κοινη λογικη παιδια...

Απο οσα περιγραφει ο ts ΜΟΝΟ το ακυρο χτυπημα κουδουνιου θα μπορουσε να εχει σχεση με σταμπαρισματα κλπ. Αλλα επειδη συνδυαζεται με τα υπολοιπα, εν προκειμενω δεν ειναι ουτε αυτο.

Μπουκαλια, κουτακια κλπ σε εμφανη σημεια στο χωρο του σπιτιου δε μπορει να προερχονται απο μπουκαδορους. Ειναι αυτονοητο πως το πρωτο πραγμα που προσεχουν ειναι να μη γινονται αντιληπτοι... Οσο αυτονοητο ειναι οτι αν ηθελαν να σταμπαρουν υπαρχουν πολυ πιο διακριτικοι τροποι. Οσο αυτονοητο ειναι οτι αν αυτοι γυρνανε το τετραγωνο και σταμπαρουν σπιτια με αυτον τον τροπο, τοτε χρειαζονται ενα φορτηγο μπουκαλια μαζι τους μονο για να... σταμπαρουν.

Τα μπουκαλια κλπ λοιπον ειναι ειτε τυχαια απο περαστικους, ειτε του κανει πλακα κανας πιτσιρικας της γειτονιας, ειτε απλα καποιος πειραγμενος. Κλεφτες ΔΕΝ μπορει να ειναι.

Θέλω να πιστεύω πως είναι έτσι όπως τα λες απλά σαν γειτονιά υπάρχει γενικά κινητικότητα με περιστατικά διαρρήξεων. Επειδή είμαστε ίδιο οικόπεδο 'σχεδόν' διπλανό σπίτι με εμένα συγγενικού προσώπου, του έχουν μπει άπειρες φορές. Και σκέψου είμαστε σε απόσταση αναπνοής με κοινό περιβάλλοντα χώρο. Θα μπορούσαν να είχαν κάνει κωλυμπιθρόξυλο και το δικό μου αλλά δεν ήρθαν ποτέ όλα αυτά τα χρόνια γιατί υπάρχει σχεδόν πάντα κόσμος κτλ.

12 ώρες πριν, nightwalker1990 είπε

Οι ώρες συμπίπτουν με τα 2 διαφορετικά συμβάντα? Αν ναι θα πρότεινα εφόσον υπάρχει η δυνατότητα να μείνεις σε αμάξι για λίγη ώρα ώστε να έχεις οπτική επαφή να δεις τι γίνεται...

Μπορεί να είναι κάποιος πρώην επίσης καθόλου κουλό...   Ελπίζω να μην πιάνεις με γυμνά χέρια ότι σου έχουν αφήσει στην εξώπορτα...  

Επίσης θα κόβουν κίνηση να δουν ποιες ώρες είσαι εκεί η λείπεις είναι συχνό φαινόμενο.

Την πρώτη φορά έγινε γύρω στις 8 το βράδυ ενώ προχθές το αντιληφθήκαμε το μπουκάλι στη πόρτα την επόμενη μέρα το πρωί. Δεν είχαμε ελέγξει την πόρτα νωρίτερα το βράδυ π.χ. ( θα μου πεις πως, διότι έχουμε και άλλη είσοδο - μέσω του πάρκινγκ ) Άρα μπορεί και να είχαν βάλει το μπουκάλι και εκείνο το βράδυ νωρίτερα από το χτύπημα κουδουνιού ασπούμε. 

Δημοσ.

+1 απο εμενα για τις arlo .Ακριβες αλλα κανουν πολυ καλη δουλεια .Επισης το ρουτερ εχει διακια του σειρηνα .Υπαρχουν και τα arlo lights pou σε συνδυασμο με τις καμερες αν ανιχνευσουν κινηση δινουν εντολη στις καμερες να αρχισουν καταγραφη 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...