spilios6 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2020 Καλημέρα θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση να δω και τις δικές σας γνώμες γιατι ακουω διαφορα και γενικα έχω ψαχτει αρκετα Θέλω να κάνω μια αγορα UPS απλα θέλω να δω πόσα VA να παρω Έχω καταλήξει σε APC και συγκεκριμένα σε αυτά τα 2 https://www.skroutz.gr/s/6234081/APC-Back-UPS-1400VA-Schuko.html 700 watt https://www.skroutz.gr/s/6234121/APC-Back-UPS-950VA-Schuko.html 480 watt Η κατανάλωση MAX του pc ειναι 450 περίπου Watt , το τροφοδοτικο μου ειναι 760 watt. Το ερώτημα ειναι υπολογιζω την κατανάλωση του υπολογιστή + 20-25% οποτε 450*20%=540*0,6= 900 VA Άρα με καλύπτει το 950αρι ή πάω σε 1400αρι ? α)Με την λογική ότι δεν θα βάλω μελλοντικά άλλες καταναλώσεις πάντα β)Γνωρίζω πως καλό θα ήταν να μην ειναι τσίμα τσίμα αλλά αν παει ανάλογα το τροφοδοτικο(που δεν το πιστευω) τοτε ούτε το 1400αρι με καλύπτει γιατι έχω 760 watt Το κόστος ειναι 60 ευρώ και μετά κάθε 2-3 χρόνια ειναι και 2 μπαταρίες αντί για 1 οπότε αν με καλύπτει το μικρο λέω να παω για αυτο εσείς τι λέτε ? Ευχαριστώ
FasTaker Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2020 Eφοσον ειναι APC δεν χρειαζεται κατι αλλο. Εγω θα σου προτεινα το μεγαλο σε περιπτωση μελλοντικης αναβαθμισης ή αν βαλεις αλλες συσκευες στο pc η γενικα πχ το ρουτερ σου. 1
Axelq Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) Δεν θα έδινα τόσα λεφτά για ακόμα και αν πρόκειται για APC. Θα έπαιρνα ένα Eaton Ολόκληρα εργοστάσια τα προτιμούνε λόγω μικρότερου κόστους και παρόμοιας αντοχής. Επεξ/σία 31 Ιανουαρίου 2020 από Axelq
spilios6 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2020 Μόλις παρήγγειλα το μικρο στα 104, νομιζω δεν χρειαζομαι το μεγάλο και ελπίζω να πανε ολα καλα Και για το EATON εχω ακουσει καλα σχολια απο συναδέλφους αλλα γενικα νομιζω ειναι πιο κατω απο APC οχι οτι θελω το τελειο αλλα οπου ψαχνω 2-3 μερες παντου apc προτεινουν και ειδικα για το service της σε περιπτωση αστοχιας
makrixeris Δημοσ. 25 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2020 Καλησπέρα γράφω εδώ για να μην ανοίγω καινούργιο θέμα. Έχω ένα ups apollo 1100ds παραθέτω και φωτογραφία με τα στοιχεία του αναλυτικά https://ibb.co/88jGLfq θέλω καταρχάς να μου πείτε αν είναι αξιόπιστο. Του άλλαξα μπαταρίες το συνδεσα απευθείας στον τοίχο και πάνω του ένα πολυμπριζο που έχει μια tv κ τον αποκωδικοποιητή της Vodafone tv. Θέλω να ρωτήσω το ups το κλείνουμε ποτέ ? Τι είναι σωστό και τι οχι ? Επίσης θέλει κάτι συγκεκριμένο να κάνω που οι μπαταρίες είναι καινούργιες ?
pavloa Δημοσ. 25 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2020 10 λεπτά πριν, makrixeris είπε Καλησπέρα γράφω εδώ για να μην ανοίγω καινούργιο θέμα. Έχω ένα ups apollo 1100ds παραθέτω και φωτογραφία με τα στοιχεία του αναλυτικά https://ibb.co/88jGLfq θέλω καταρχάς να μου πείτε αν είναι αξιόπιστο. Του άλλαξα μπαταρίες το συνδεσα απευθείας στον τοίχο και πάνω του ένα πολυμπριζο που έχει μια tv κ τον αποκωδικοποιητή της Vodafone tv. Θέλω να ρωτήσω το ups το κλείνουμε ποτέ ? Τι είναι σωστό και τι οχι ? Επίσης θέλει κάτι συγκεκριμένο να κάνω που οι μπαταρίες είναι καινούργιες ? apollo μου είχαν βάλει στο καταγραφικό όταν πέρασα κάμερες στο καταστημα μου. Και ενα έβαλαν στο pc στο σπίτι. Σε 1,5 χρόνο τα έπαιξαν και τα δύο. Ούτε κεραυνό έφαγαν ούτε τίποτα. Και ούτε με κάλυψε η εγγύηση. Αγόρασα τρία τέτοια https://www.skroutz.gr/s/2401452/Powertech-Line-interactive-850VA-PT-850.html τα έχω γύρο στα 4 χρόνια και δεν μου έβγαλαν κανένα πρόβλημα.. Μόνο μπαταρίες έχω αλλάξει νομίζω πέρσι.
makrixeris Δημοσ. 25 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2020 3 λεπτά πριν, pavloa είπε apollo μου είχαν βάλει στο καταγραφικό όταν πέρασα κάμερες στο καταστημα μου. Και ενα έβαλαν στο pc στο σπίτι. Σε 1,5 χρόνο τα έπαιξαν και τα δύο. Ούτε κεραυνό έφαγαν ούτε τίποτα. Και ούτε με κάλυψε η εγγύηση. Αγόρασα τρία τέτοια https://www.skroutz.gr/s/2401452/Powertech-Line-interactive-850VA-PT-850.html τα έχω γύρο στα 4 χρόνια και δεν μου έβγαλαν κανένα πρόβλημα.. Μόνο μπαταρίες έχω αλλάξει νομίζω πέρσι. Κοίτα δεν το αγόρασα μόνο τις μπαταρίες πήρα οπότε οκ ότι και να γίνει δεν με νοιάζει. Έριξα γενικό 2 φορές ανταποκρίθηκε πλήρως απλά δεν ξέρω τι να κάνω να το έχω πάντα ανοιχτό η να το κλείνω όταν κλείνω την τιβι ?
dimitris_p Δημοσ. 30 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2020 To UPS δεν πρέπει να κλείνει. Η σύνδεση tv πάνω σε ups δεν είναι σωστή και δεν πρέπει να την συνδέουμε καθώς υπαρχει ενδεχόμενο σε διακοπή ρεύματος να προκαλέσει ζημιά στο τροφοδοτικό της tv. Εκτός αν μιλάμε για ακριβό ups onLINE mode. Τέτοιες ηλεκτρονικές συσκευές προστατεύονται με σταθεροποιητή τάσης, είτε με relay η για μεγαλύτερη ασφάλεια servo mode.
Dragonlordcv2002 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2020 (επεξεργασμένο) @ Dimitris_p καθαρά από απορία γιατί να μην συνδέεται η τηλεόραση σε ups ? Αν έχεις κάποια πηγή παρακαλώ να την μοιραστείς ! Όπως και για το κλείσιμο του UPS επίσης είναι άκυρο εντελώς ! Δηλαδή όταν χρειαστεί αποθήκευση μετά από χρήση εσύ το βάζει σε πρίζα μέχρι να το ξαναχρησιμοποιήσεις σε άλλη συσκευή ???? Μην γράφετε πράγματα χωρίς τεκμηρίωση πετώντας κάποιους όρους ! Στις 25/6/2020 στις 11:47 ΜΜ, makrixeris είπε Κοίτα δεν το αγόρασα μόνο τις μπαταρίες πήρα οπότε οκ ότι και να γίνει δεν με νοιάζει. Έριξα γενικό 2 φορές ανταποκρίθηκε πλήρως απλά δεν ξέρω τι να κάνω να το έχω πάντα ανοιχτό η να το κλείνω όταν κλείνω την τιβι ? Αν η χρήση της τηλεόρασης είναι συχνή άστο να την προστατεύει ειδικά αν έχεις συχνές πτώσεις τάσης. Αν όχι, πχ πας διακοπές ή την ανοίγεις μια φορά την εβδομάδα, κλείσε το και βγάλε το από την πρίζα μέχρι να ξαναχρησιμοποιηθεί. Επεξ/σία 3 Ιουλίου 2020 από Dragonlordcv2002
dimitris_p Δημοσ. 3 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2020 (επεξεργασμένο) Θα απαντήσω μια και είμαι ηλεκτρονικός σχεδών 30 χρόνια και εχω επισκευάσει μεταξύ άλλων και αρκετές tv. Στα απλά ups (line interactive mode) η τάση εξόδου ειναι τροποποιημένο ημίτονο. Αυτό πολλές φορές προκαλεί ζημιά στα τροφοδοτικά. Συνήθως σκάνε οι ηλεκτρολυτικοι, καίγονται αντιστάσεις αλλα παρατηρείται και ένα μικρό σφύριγμα στο παλμοτροφοδοτικό. Εκτός αυτού τα φτηνά και αμφίβολου ποιότητας κάνουν και παραμόρφωση στον παλμό. Σε αντίθεση τα online παρέχουν καθαρό ημίτονο και δεν δημιουργούν κανένα πρόβλημα. Στα γρήγορα βρήκα αυτό το άρθρο. Αφορά με τα inverter αλλα ειναι το ίδιο πράγμα. Μία δεκαετία πριν οι αντιστροφείς καθαρού ημιτόνου για αυτόνομα φωτοβολταϊκά ήταν εξαιρετικά ακριβοί. Οι τιμές τους έχουν πέσει δραματικά και χρησιμοποιούνται πλέον αποκλειστικά στα αυτόνομα φωτοβολταϊκά συστήματα σε αντίθεση με τους αντιστροφείς τροποποιημένου ημιτόνου που θα πρέπει να αποφεύγονται. Ένας αντιστροφέας τροποποιημένου ημιτόνου δίνει στην έξοδό του κυματομορφή που δεν είναι καθαρό ημίτονο. Η κυματομορφή έχει κλιμακωτή μορφή που με τετραγωνικές βηματικές κινήσεις προσπαθεί να προσεγγίσει το καθαρό ημίτονο. Η κυματομορφή αυτή συνεπάγεται τη συνύπαρξη της συχνότητας των 50Hz με υψηλότερες αρμονικές πολλαπλάσιές της. Η αρμονικά παραμορφωμένη έξοδος του αντιστροφέα τροποποιημένου ημιτόνου δεν είναι κατάλληλη για την τροφοδοσία της πλειοψηφίας των συσκευών. Οι σύγχρονες ηλεκτρονικές ψηφιακές συσκευές, τηλεοράσεις, υπολογιστές, ηχοσυστήματα, φωτιστικά σώματα προδιαγράφονται να λειτουργούν με ημιτονική κυματομορφή ρεύματος με ένα ελάχιστο ποσοστό αρμονικής παραμόρφωσης, συνήθως μικρότερο του 5%. Με τροφοδοσία από αντιστροφέα τροποποιημένου ημιτόνου στην καλύτερη περίπτωση θα ακούγεται ένα βουητό στις συσκευές, στην χειρότερη περίπτωση οι συσκευές δεν θα λειτουργήσουν ή θα καταστραφούν. Εξάλλου, ο αντιστροφέας τροποποιημένου ημιτόνου μπορεί να είναι κατάλληλος μόνο αν πρέπει να τροφοδοτήσει ωμικές αντιστάσεις. Στην πράξη όμως τα φορτία δεν είναι ποτέ αποκλειστικά ωμικές αντιστάσεις αλλά είναι σύνθετα επαγωγικά (πηνία). Μοτέρ, αντλίες, συμπιεστές, ψυγεία θα καταναλώσουν πολλαπλάσιο ρεύμα για να μπορέσουν να λειτουργήσουν τροφοδοτούμενα από αντιστροφέα τροποποιημένου ημιτόνου και θα υπερθερμανθούν λόγω της αυξημένης επαγωγικής αντίδρασης από τις υψηλές αρμονικές συχνότητες, υπερθέρμανση που μπορεί να οδηγήσει στην πλήρη καταστροφή των συσκευών. https://www.mipesun.gr/ Επεξ/σία 3 Ιουλίου 2020 από dimitris_p
jerry banana Δημοσ. 21 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2021 Στις 31/1/2020 στις 11:56 ΠΜ, spilios6 είπε Καλημέρα θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση να δω και τις δικές σας γνώμες γιατι ακουω διαφορα και γενικα έχω ψαχτει αρκετα Θέλω να κάνω μια αγορα UPS απλα θέλω να δω πόσα VA να παρω Έχω καταλήξει σε APC και συγκεκριμένα σε αυτά τα 2 https://www.skroutz.gr/s/6234081/APC-Back-UPS-1400VA-Schuko.html 700 watt https://www.skroutz.gr/s/6234121/APC-Back-UPS-950VA-Schuko.html 480 watt Η κατανάλωση MAX του pc ειναι 450 περίπου Watt , το τροφοδοτικο μου ειναι 760 watt. Το ερώτημα ειναι υπολογιζω την κατανάλωση του υπολογιστή + 20-25% οποτε 450*20%=540*0,6= 900 VA Άρα με καλύπτει το 950αρι ή πάω σε 1400αρι ? α)Με την λογική ότι δεν θα βάλω μελλοντικά άλλες καταναλώσεις πάντα β)Γνωρίζω πως καλό θα ήταν να μην ειναι τσίμα τσίμα αλλά αν παει ανάλογα το τροφοδοτικο(που δεν το πιστευω) τοτε ούτε το 1400αρι με καλύπτει γιατι έχω 760 watt Το κόστος ειναι 60 ευρώ και μετά κάθε 2-3 χρόνια ειναι και 2 μπαταρίες αντί για 1 οπότε αν με καλύπτει το μικρο λέω να παω για αυτο εσείς τι λέτε ? Ευχαριστώ Καλησπέρα φίλε.δεν ξερω πιο αγόρασες τελικά αλλά θα σου πρότεινα το apc 1400 .Το εχω απο ιανουαριο 2017.Υπεροχο προιον απο εταιρεια με ονομα.Σημερα βεβαια μου εβγαλε να αλλαξω μπαταρια (πολυ ειναι φυσιολογικο ανα 3-4 ) χρονια.
LivEviL Δημοσ. 18 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2022 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα Σε όλους.. Αυτόν τον καιρό σκέφτομαι και εγώ να κάνω αγορά ενός UPS το οποίο θα προστατέψει 55 ιντζών τηλεόραση μου Και ένα PlayStation 5.. Καθώς βρίσκομαι σε έρευνα αγοράς διαβάζω διάφορα πράγματα ότι μερικά UPS δεν παράγουν την σωστή Κυματομορφή ρεύματος λόγω χαμηλού κόστους και καλό θα ήτανε το UPS να είναι Sine Wave Τι έχετε να πείτε επάνω σε αυτό το θέμα και πιο UPS θα μου προτείνατε; Ευχαριστώ προκαταβολικά Επεξ/σία 18 Μαρτίου 2022 από LivEviL
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα