Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Moderators
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 hour ago, forgotten said:

Αγαπητε μου ξεχνας ότι η εγγύηση που θα αντιμετωπίζει είτε από σφραγισμενο είτε ασφραγιστο 1 μήνα είναι η ίδια, η τάση του να πουλά κάποιος κάτι και να το θέλει ο άλλος χώμα αποτελεί αστειοτητα ,δεν πρόκειται να πουλησω ένα omen των 2000 6 μηνων 1000 με αυτή την δικαιολογια

Σωστά γιατί ο άλλος είναι αδερφός σου και ξέρεις τι χρήση έχει κάνει πριν στο πουλήσει. Εδώ ένα μέλος αναρρωτιόταν γιατί το εντός εγγύησης X1 του φίλου του που έστειλε στο σέρβις της MS του το επέστρεφαν με την αιτιολογία ότι είχε επέμβει χέρι τρίτου. Μετά θυμήθηκε ο ιδιοκτήτης ότι του είχε πέσει λίγος καφές επάνω στην κονσόλα.

1000 δεν θα το έδινες, θα το έδινες στο φάσμα 1400 με 1600, όμως. Δεν αγοράζει κανένας λογικός άνθρωπος κάτι μεταχειρισμένο με 10% έκπτωση, δίνει κάτι παραπάνω και το παίρνει καινούριο.

Επεξ/σία από Malthador
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, Malthador είπε

Σωστά γιατί ο άλλος είναι αδερφός σου και ξέρεις τι χρήση έχει κάνει πριν στο πουλήσει. Εδώ ένα μέλος αναρρωτιόταν γιατί το εντός εγγύησης X1 του φίλου του που έστειλε στο σέρβις της MS του το επέστρεφαν με την αιτιολογία ότι είχε επέμβει χέρι τρίτου. Μετά θυμήθηκε ο ιδιοκτήτης ότι του είχε πέσει λίγος καφές επάνω στην κονσόλα.

1000 δεν θα το έδινες, θα το έδινες στο φάσμα 1400 με 1600, όμως. Δεν αγοράζει κανένας λογικός άνθρωπος κάτι μεταχειρισμένο με 10% έκπτωση, δίνει κάτι παραπάνω και το παίρνει καινούριο.

προφανως αν ισχυαν το οτι σκεφτεσαι  δεν θα υπηρχε το ebay , μερικες φορες αναρωτιεμαι αν αντιλαμβανεστε την διαφορετικη οπτικη απο πλευρα πωλητη ,προσφατως εβαλα αγγελια ενα tr4  1920χ στα 250ευρω κλασικα απο την ελλαδα στο ΙNSOMNIA ειχα αποψεις για την τιμη οπως την δικη σου για επεξεργαστη των 360ε που ηθελαν να δωσουν 180 , τελικως πωληθηκε στο ebay. λες να εριχνα καφε στον tr4 ??και να θελα το ξεφορτωθω, εαν εχεις τετοιες φοβιες δεν αγοραζεις μεταχειρισμενο και τελειωσες τωρα για την αιτιολογια του ποσου εκπτωσης οταν το ποσο που τον δινω πχ στην περιπτωση του λαπτοπ των 2000 ευρω ειναι 400ε πχ 1600 και δεν το θεωρεις ως δικαιολογια αγορας απο μενα τοτε δεν εχεις θεμα με τα χρηματα και το παιρνεις καινουριο....

Επεξ/σία από forgotten
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 λεπτά πριν, forgotten είπε

προφανως αν ισχυαν το οτι σκεφτεσαι  δεν θα υπηρχε το ebay , μερικες φορες αναρωτιεμαι αν αντιλαμβανεστε την διαφορετικη οπτικη απο πλευρα πωλητη ,προσφατως εβαλα αγγελια ενα tr4  1920χ στα 250ευρω κλασικα απο την ελλαδα στο ΙNSOMNIA ειχα αποψεις για την τιμη οπως την δικη σου για επεξεργαστη των 360ε που ηθελαν να δωσουν 180 , τελικως πωληθηκε στο ebay. λες να εριχνα καφε στον tr4 ??και να θελα το ξεφορτωθω, εαν εχεις τετοιες φοβιες δεν αγοραζεις μεταχειρισμενο και τελειωσες τωρα για την αιτιολογια του ποσου εκπτωσης οταν το ποσο που τον δινω πχ στην περιπτωση του λαπτοπ των 2000 ευρω ειναι 400ε πχ 1600 και δεν το θεωρεις ως δικαιολογια αγορας απο μενα τοτε δεν εχεις θεμα με τα χρηματα και το παιρνεις καινουριο....

δηλαδη πουλησες 250 ενα μεταχειρισμενο προιον που παιζει στα ιδια λεφτα καινουργιο εδω και 6 μηνες?

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μη το ξεχειλώνετε το θεμα.Βασικα για αγορες μεσω ιντερνετ μπορει να γινει επιστροφη χωρίς καμια δικαιολογία εντός 14 ημερων αν το προιον ειναι στην αρχικη του συσκευασία και κατασταση .Αν θυμαμαι καλα οι μνημες ερχονται σε συσκευασία που για να την ανοιξεις πρεπει να την καταστρέψεις-κόψεις.Μονη επιλογη ειναι ειτε να την δεχτει το καταστημα πισω κοβοντας οσο γουστάρει αυτο ειτε  να την πουλήσεις οσο γουστάρεις εσυ.

Επεξ/σία από SPYRER_007
  • Moderators
Δημοσ.
18 minutes ago, Lezantas26 said:

δηλαδη πουλησες 250 ενα μεταχειρισμενο προιον που παιζει στα ιδια λεφτα καινουργιο εδω και 6 μηνες?

360 που λέει είχε πριν 6 μήνες εντωμεταξύ...

Δημοσ.
34 λεπτά πριν, Lezantas26 είπε

προφανως στα 250 παει σημερα , και στα 250 ειναι placebo τιμη με διαθεσιμοτητα εαν και εφοσον, αγοραστηκε 360 απο αμαζον , πριν γραψετε να σκεφτεστε εαν πραγματικα υπαρχει ενα προιον , ας μην αναφερθω σε κολπακια αγορων  me 0 διαθεσιμοτητα .

17 λεπτά πριν, Malthador είπε

360 που λέει είχε πριν 6 μήνες εντωμεταξύ...

το θεμα ειναι οτι οι λογικες σκοτωματος δεν ισχυουν ευτυχως για ολους....

εντελει ξεφυγαμε απο το θεμα ελευθερη αγορα ευτυχως εχουμε καλη συνεχεια....

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
49 λεπτά πριν, forgotten είπε

προφανως στα 250 παει σημερα , και στα 250 ειναι placebo τιμη με διαθεσιμοτητα εαν και εφοσον, αγοραστηκε 360 απο αμαζον , πριν γραψετε να σκεφτεστε εαν πραγματικα υπαρχει ενα προιον , ας μην αναφερθω σε κολπακια αγορων  me 0 διαθεσιμοτητα .

το θεμα ειναι οτι οι λογικες σκοτωματος δεν ισχυουν ευτυχως για ολους....

εντελει ξεφυγαμε απο το θεμα ελευθερη αγορα ευτυχως εχουμε καλη συνεχεια....

δεν υπαρχει μονο το σκοτωμα και το περιμενουμε κανα κοροιδο, μπορουν να βρεθουν και ενδιαμεσες λυσεις. αν θελει παντως ο ΤΣ να βρει αγοραστη θα πρεπει να δεχθει οτι εχασε 20 ευρω. ναι μαλακια να χασεις 20 ευρω για καινουργιο προιον, αλλα γιατι καποιος να παει σε μεταχειρισμενο για μικροτερη διαφορα? ειδικα στη συγκεκριμενη περιπτωση που ειναι και ddr3 δυσκολα θα βρεθει αγοραστης εφοσον οι περισσοτεροι φτιαχνουν συστημα με ddr4

παντως η υπαναχωρηση ισχυει και με ανοιχτη συσκευασια, το θεμα ειναι ποσο θα κρινει το καταστημα οτι "κοστισε". αμα του πουν μεχρι 25 ευρω λεω να το γυρισει να τελειωνει

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 ώρες πριν, bluesattack είπε

H νομοθεσια τι λεει για αυτο , ξερουμε ? Γιατι αν δεν ανοιξεις την συσκευασια δεν μπορεις να ελεγξεις πολλες φορες το προιον

Δηλαδη η συσκευασια ειναι αχρηστη πλεον ? 

Εφόσον του στείλανε λάθος προιόν(αναγκαία η ύπαρξη αποδεικτικού), μπορεί κάλλιστα να ισχυριστεί ότι δεν είχε γνώσεις, οπότε αργότερα κατάλαβε ότι το συγκεκριμένο hardware δεν είναι συμβατό.

Προφανώς ο ts έκανε εκ παραδρομής λάθος παραγγελία και προσπαθεί να το δηλώσει έμμεσα.

Η λύση είναι απλή και άμεση: Πώληση.

ΥΓ. Στα περί τιμής πώλησης μεταχειρισμένων. Προσωπικά θεωρώ λογική μια τιμή της τάξης 15-20% μείον για ένα μεταχειρισμένο προιόν. Αν μου κάνεις 10% έκπτωση, ούτε καν θα μπω στη σκέψη. Στη δεδομένη περίπτωση μιλάμε για μνήμες παλαιότερης γενιάς. Ο μόνος τρόπος για να ελαχιστοποιήσει τις απώλειες είναι να έχει στην κατοχή του κάτι "μη άμεσα διαθέσιμο", ώστε να μετριάσει τη χασούρα. Αλλιώς σκότωμα, δυστυχώς. Σε κάθε περίπτωση ας δοκιμάσει την τύχη του.

Επεξ/σία από christakos07
Δημοσ.
15 ώρες πριν, christakos07 είπε

Αλλιώς το πουλάς 30% κάτω στις αγγελίες και τελειώνει η ιστορία.

Εγω λεω να τις δωσει και τζαμπα :) 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, Zerg13 είπε

Εντάξει ας κάνει έκπτωση 10% στις μνήμες, με επιβάρυνση αγοραστή στα έξοδα μεταφοράς, ισχυριζόμενος ότι το προιόν "απλά" ανοίχθηκε. Δυστυχώς μιλάμε για προιόν παλαιότερης τεχνολογίας. 

Κατάστημα και πάλι κατάστημα.

Επεξ/σία από christakos07
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Zerg13 είπε

Για κάποιους το 50-70% της τιμής καινούριου, όσον αφορά μεταχειρισμένα components -ή και απλά ανοιγμένα-, αποτελεί ταβάνι. Ένας από εκείνους είμαι και εγώ πάντως. 

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, l337 είπε

Για κάποιους το 50-70% της τιμής καινούριου, όσον αφορά μεταχειρισμένα components -ή και απλά ανοιγμένα-, αποτελεί ταβάνι. Ένας από εκείνους είμαι και εγώ πάντως. 

Διαπραγματεύσιμο είναι αυτό. Αν μιλάμε για κινητό που το χρησιμοποίησε κάποιος 10 μέρες, ένα 10-15% σε ακριβά μοντέλα, είναι ικανοποιητικό. Προφανώς κανείς δε θα σκοτώσει κινητό 10 ημερών αξίας 500 ευρώ, στα 350. 

Δημοσ.
4 hours ago, forgotten said:

Επειδή έχω αγοράσει και έχω πουλήσει και μέσω eBay και μέσω insomnia νομίζω ότι είσαι λίγο υπερβολικός

Μην ξεχνάς όλα τα κατεβατά από fees που προκύπτουν από πωλήσεις στο ebay

Ενδεικτικά αναφέρω:

-Τα fees του PayPal

-Listing Insertion Fee

-Final Value Fee

Όλα αυτά τα απορροφάς σαν πωλητής - Από εκεί και πέρα και οι δύο πλατφόρμες έχουν τα αρνητικά τους και τα θετικά τους ο καθένας τα ζυγίζει και κρίνει από που θέλει να πουλήσει και να αγοράζει ανά περίπτωση... Δεν θα το αναλύσω περισσότερο γιατί πραγματικά είναι ένα θέμα από μόνο του...

Φιλικά πάντα και καλές αγοραπωλησίες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
21 λεπτά πριν, hydra7 είπε

Επειδή έχω αγοράσει και έχω πουλήσει και μέσω eBay και μέσω insomnia νομίζω ότι είσαι λίγο υπερβολικός

Μην ξεχνάς όλα τα κατεβατά από fees που προκύπτουν από πωλήσεις στο ebay

Ενδεικτικά αναφέρω:

-Τα fees του PayPal

-Listing Insertion Fee

-Final Value Fee

Όλα αυτά τα απορροφάς σαν πωλητής - Από εκεί και πέρα και οι δύο πλατφόρμες έχουν τα αρνητικά τους και τα θετικά τους ο καθένας τα ζυγίζει και κρίνει από που θέλει να πουλήσει και να αγοράζει ανά περίπτωση... Δεν θα το αναλύσω περισσότερο γιατί πραγματικά είναι ένα θέμα από μόνο του...

Φιλικά πάντα και καλές αγοραπωλησίες

προσωπικα λογω του οτι εχω αγγλικο λογαριασμο δεν εχω τα δευτερα, για το πρωτο και το 3 εχω δωσει λεφτα αλλα οταν πουλας κατι 240 λιρες τοτε ναι θα παει μεσω ebay και οχι απο ελλαδα με οτι εκπτωσεις και παζαρια συνεπαγονται και ας δωσω και 20 λιρες για τα fees.Οπως και να χει ελευθερη αγορα εχουμε .....

Επεξ/σία από forgotten

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...