Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@nickvas19 Το MadVR το μόνο που κάνει είναι upscale (πχ από 1080p σε 1440p), αν επιλέξεις να το κάνει με ένα κανονικό αλγόριθμο όπως Lanzos/Jinc κλπ οι περισσότερες κάρτες δεν θα έχουν κανένα πρόβλημα και το αποτέλεσμα θα είναι πολύ καλό, αντίστοιχο αποτέλεσμα θα έχεις και με τον MPV player. Αν επιλέξεις για το upscale να κάνει πρώτα doubling με NGU very high (και μετά downscale σε 1440p) και το chroma και αυτό με NGU με high χρειάζεσαι μία 2060RTX η οποία θα προλαβαίνει οριακά. Η διαφορά στην ποιότητα είναι μικρή, πολύ μεγαλύτερη σημασία έχει να είναι καλή η πηγή της ταινίας και η οθόνη.

Όσο αφορά την οθόνη 144hz και το θεωρητικό πλεονέκτημα που θα έχει στο να έχεις καλύτερη κίνηση λόγω πιο γρήγορου response time και να μην έχεις telecine judder ( λόγω του 6*24 frames= 144 ) εγώ δεν μπορώ να δω αυτή τη διαφορά και αμφιβάλω αν υπάρχει στην πράξη, αν ο σκηνοθέτης έχει τραβήξει με τέτοιο τρόπο που να υπάρχει motion capture judder τότε είναι αισθητό σε όλες τις οθόνες αν όχι τότε όλες είναι μια χαρά για τα δικά μου μάτια.

Αν θέλεις να ευχαριστηθείς ταινίες πάρε μία καλή HDR1000 οθόνη ή ακόμα καλύτερα μία OLED Dolby Vision τηλεόραση και βλέπε μόνο 4K HDR. Αν θέλεις ένα μικρό pc φτιάξε ένα small factor.

Επεξ/σία από elpenor
Δημοσ.

με σιγουρια μπορω να πω οτι απο popcorn ταινια την κατεβαζω σε 1080p και εχοντας αναλυση 1440p στην οθονη με 144hz ο ηχος προηγειται της εικονας.

θελω να δοκιμασω μια ταινια απο το hd reactor σε 4κ να δω τι θα κανει.

Ωστοσο εαν κατεβασω την αναλυση σε 1080p 144hz βλεπωντας ταινια 1080p ειναι οκ.

Ολα αυτα τα δοκιμασα με vlc σε macos.

δλδ η τηλεοραση εχει καλυτερη κινηση απο μια μονιτορ?!

Δημοσ.
Στις 30/1/2020 στις 7:53 ΜΜ, nickvas19 είπε

Για κανονικο pc μπορω να το χωσω καπου....οκ θα χρειαστω μεγαλυτερο καλωδιο display port. Ωστοσο ομως τον ηχο δεν ξερω Πως να το μεταφερω μιας και Η αποσταση θα ναι 3μ και παιζω με εξωτερικη καρτα(dac) που ως τωρα παιζω μεσω ethernet ή usb επειδη ηταν κοντα.

εαν καποιος εχει καμια rtx 2070  με αναλυση 1440p εαν μπορει ας μου πει ποσα fps πιανει σε καμια ταινια 1440p και 1080p με vlc ή mphc ή ακομα καλυτερα με madvr. Θα του ημουν ευγνωμων.

ελπιζω να εχεις κανει hw acceleration enable στο vlc. εχεις ψαχτει αν το προβλημα στο δημιουργει το dac? η οθονη της τηλεορασης ειναι 3d?

For example, most movie projectors advance from one frame to the next one 24 times each second. But each frame is illuminated two or three times before the next frame is projected using a shutter in front of its lamp. As a result, the movie projector runs at 24 frames per second, but has a 48 or 72 Hz refresh rate.

https://en.wikipedia.org/wiki/Refresh_rate

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, nickvas19 είπε

με σιγουρια μπορω να πω οτι απο popcorn ταινια την κατεβαζω σε 1080p και εχοντας αναλυση 1440p στην οθονη με 144hz ο ηχος προηγειται της εικονας.

Αρα προφανως φταινε οι ρυθμισεις μετατροπης. Αρχικα προτεινω γενικα το media player classic ως το καλυτερο προγραμμα σε αυτες τις περιπτωσεις (πχ bsplayer μπορει να κολλησει σε καποια φορματς). Απλα κατεβαζε 4κ περιεχομενο και χωρις καμια μετατροπη ανοιξε και δες το. Δεν χρειαζεται να κανεις εσυ κατι για να δεις 4κ σε 1440p.

Επεξ/σία από overpower
Δημοσ.
5 ώρες πριν, nickvas19 είπε

Ολα αυτα τα δοκιμασα με vlc σε macos.

δλδ η τηλεοραση εχει καλυτερη κινηση απο μια μονιτορ?!

η καρτα σου υποστηριζει 4κ 60hz max res., το ιδιο και σε 2k με συνδεση dp.

Δημοσ.

σας ευχαριστω ολους.

ειμαι σε περιβαλον macos οποτε το mphc δεν υπαρχει για macos. Στο vlc παταω να βρω για hw acceleration και δεν υπαρχει!ειδα ενα σχετικο βιντεο που λεει που ακριβως ειναι...δεν το βρηκα. Εκτος εαν χρειαζεται να προσθετω κατι αλλο....γτ εγω εκανα απλη εγκατασταση του vlc.

οταν ειμαι σε 1080p ειναι ολα καλα οταν αλλαζω αναλυση και hz μου καθυστερει η εικονα. Οποτε λογικα δεν φταιει το ντακ.λογικα!

η οθονη μου ειναι η mag322cqrv

εχω  usb c to displayport. 1080p 144hz ειναι οκ. μολις την βαλω σε 1440p και 144hz κρεμαει.

αποκλειεται στα 2κ να εχει μονο 60hz....λεω εγω τωρα.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, nickvas19 είπε

εχω  usb c to displayport. 1080p 144hz ειναι οκ. μολις την βαλω σε 1440p και 144hz κρεμαει.

Ποιος ειναι ο ανταπτορας? Επισης το κλωδιο dp, ειναι αυτο που ηρθε μαζι με την οθονη? Αν ειναι πιο παλιο, ισως αυτο να φταιει.

Αν το βαλεις 1440/60, η ταινια παιζει κανονικα?

Δημοσ.
5 ώρες πριν, nickvas19 είπε

κατευθειαν απο την θυρα χωρις ανταπτορα. εινα να moshi το πηρα τωρα.

θα το δοκιμασω πιο μετα με τα 60hz και θα σου πω.

Προσωπικη επιλογη θα ηταν να παρω ενα usb c to display port (και ισως καποιο official αν υπαρχει) και ενα καλωδιο τουλαχιστον εκδοσης 1.4 dp

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 ώρες πριν, nickvas19 είπε

σας ευχαριστω ολους.

ειμαι σε περιβαλον macos οποτε το mphc δεν υπαρχει για macos. Στο vlc παταω να βρω για hw acceleration και δεν υπαρχει!ειδα ενα σχετικο βιντεο που λεει που ακριβως ειναι...δεν το βρηκα. Εκτος εαν χρειαζεται να προσθετω κατι αλλο....γτ εγω εκανα απλη εγκατασταση του vlc.

οταν ειμαι σε 1080p ειναι ολα καλα οταν αλλαζω αναλυση και hz μου καθυστερει η εικονα. Οποτε λογικα δεν φταιει το ντακ.λογικα!

η οθονη μου ειναι η mag322cqrv

το vlc για win 10 το εχει καπου στα input/codecs. ανοιγεις το vlc πατας στο tools > preferences > input/codecs, πρωτο το εχει στην εκδοση που εχω. αν και λογικα θα το εχει απο default ενεργοποιημενο.

ποια καρτα ακριβως εχει το mac, του επεξεργαστη ή εχει και δευτερη πανω?

Στις 2/2/2020 στις 4:43 ΠΜ, elpenor είπε

Όσο αφορά την οθόνη 144hz και το θεωρητικό πλεονέκτημα που θα έχει στο να έχεις καλύτερη κίνηση λόγω πιο γρήγορου response time και να μην έχεις telecine judder ( λόγω του 6*24 frames= 144 ) εγώ δεν μπορώ να δω αυτή τη διαφορά και αμφιβάλω αν υπάρχει στην πράξη, αν ο σκηνοθέτης έχει τραβήξει με τέτοιο τρόπο που να υπάρχει motion capture judder τότε είναι αισθητό σε όλες τις οθόνες αν όχι τότε όλες είναι μια χαρά για τα δικά μου μάτια.

Αν θέλεις να ευχαριστηθείς ταινίες πάρε μία καλή HDR1000 οθόνη ή ακόμα καλύτερα μία OLED Dolby Vision τηλεόραση και βλέπε μόνο 4K HDR. Αν θέλεις ένα μικρό pc φτιάξε ένα small factor.

αμφιβαλω πολυ οτι υπαρχει καποια ταινια σε τετοιο καρε. αν δε κανω λαθος τις 3d γυριζουν με παραπανω, δηλαδη 60p.

Επεξ/σία από holy grail
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εχει την iris plus graphics 640...που χωρις να ξερω λογικα πρεπει να ναι του επεξεργαστη.

Επεξ/σία από nickvas19
Δημοσ.
10 ώρες πριν, holy grail είπε

αμφιβαλω πολυ οτι υπαρχει καποια ταινια σε τετοιο καρε. αν δε κανω λαθος τις 3d γυριζουν με παραπανω, δηλαδη 60p.

Οι ταινίες είναι στα 24 fps, αν έχεις 144hz οθόνη προβάλλεται 6 φορές το κάθε frame ( το 6 * 24 = 144 που γράφω στο προηγούμενο σχόλιο μου), αν έχεις 60hz οθόνη δεν διαιρείται σωστά με το 24fps και υπάρχει το telecine judder που αναφέρω.

Δημοσ.

Ακριβως.

οποτε θελει 96 ,120 ή 144

αλλαξα προγραμμα και σε 144hz παιζει οκ.

ΕΠισης εβαλα διπλα διπλα την εικονα και διαπιστωσα στο vlc μια μικροτερη θολουρα και στην εντονη κινηση οχι τοσο καθαρη εικονα.

Το προγραμμα που κρατησα λεγεται elmedia.

Δημοσ.
12 ώρες πριν, elpenor είπε

Οι ταινίες είναι στα 24 fps, αν έχεις 144hz οθόνη προβάλλεται 6 φορές το κάθε frame ( το 6 * 24 = 144 που γράφω στο προηγούμενο σχόλιο μου), αν έχεις 60hz οθόνη δεν διαιρείται σωστά με το 24fps και υπάρχει το telecine judder που αναφέρω.

στα 3d γυριζονται σε παραπανω. στις αλλες γυριζονται σε 24 αλλα αμφιβαλω οτι βλεπει σε 144hz.

11 ώρες πριν, nickvas19 είπε

Ακριβως.

οποτε θελει 96 ,120 ή 144

αλλαξα προγραμμα και σε 144hz παιζει οκ.

ΕΠισης εβαλα διπλα διπλα την εικονα και διαπιστωσα στο vlc μια μικροτερη θολουρα και στην εντονη κινηση οχι τοσο καθαρη εικονα.

Το προγραμμα που κρατησα λεγεται elmedia.

to vlc ειναι χειροτερο σε εικονα απο το mpc σε ταινιες. επισης εβαλες το προγραμμα και σου δειχνει στις πληροφοριες οταν παιζει η ταινια οτι παιζεις σε 144hz? σε 100hz tv εκανε downgrade απο μονη της στα 50hz οταν επαιζα ταινιες.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...