MauroPaltoudias Δημοσ. 30 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2020 (επεξεργασμένο) 15 λεπτά πριν, papoys1 είπε Καλά έκανες φίλε μου λύσεις μπορεί να μη βρεις αλλά καλό είναι να μαθαίνουμε και μεις οι υπόλοιποι τι πρέπει να περιμένουμε σε περίπτωση αλλαγής και δεν είναι όλα ρόδινα. Από προσωπική (αλλά και επαγγελματική) εμπειρία, μπορώ να σου πω ότι αν βρεις καυστηρατζή-υδραυλικό-ηλεκτρολόγο σοβαρ/ούς και όχι "βρήκα τον πιο φθηνό", τότε το πιο πιθανό είναι να μην έχεις πρόβλημα. Συμμερίζομαι πληρως την οικονομική δυσμένεια, ωστόσο καταντάει αρκετές φορές εμμονή (έχοντας ως επακόλουθο, τα παραπάνω αποτελέσματα). (Η αναφορά σε τρεις διαφορετικές τεχνικές ειδικότητες είναι πολύ συγκεκριμένη και σίγουρα όχι τυχαία) Επεξ/σία 30 Μαρτίου 2020 από MauroPaltoudias 1
papoys1 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2020 8 λεπτά πριν, MauroPaltoudias είπε Από προσωπική (αλλά και επαγγελματική) εμπειρία, μπορώ να σου πω ότι αν βρεις καυστηρατζή-υδραυλικό-ηλεκτρολόγο σοβαρ/ούς και όχι "βρήκα τον πιο φθηνό", τότε το πιο πιθανό είναι να μην έχεις πρόβλημα. Συμμερίζομαι πληρως την οικονομική δυσμένεια, ωστόσο καταντάει αρκετές φορές εμμονή (και έχοντας ως επακόλουθο, τα παραπάνω αποτελέσματα). Όπως τα λες αλλά δυστυχώς η συνεχιζόμενη εδώ και 10 χρόνια κρίση που μετά τα τελευταία γεγονότα βλέπω να επιδεινωθεί μας αναγκάζει να κόβουμε ακόμη και από βασικές ανάγκες. Το ίδιο κάνω και εγώ φυσικά για αυτό τα λέω.Φώναξα 2-3 τεχνικούς πήρα τιμές ειλικρινά είδα ότι για να κάνω σωστή δουλειά δεν θα μπορέσω να τα βγάλω πέρα οικονομικά και προκειμένου να πάω σε φτηνές λύσεις που κάνουν οι περισσότεροι και μετά τραβάνε αυτά που τραβάει η και όχι ο TS (σόρυ) προτιμώ προς το παρόν να μείνω εδώ που είμαι με το πετρέλαιο και βλέπουμε μετά από 1-2 χρόνια. 1
MauroPaltoudias Δημοσ. 30 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2020 Το ξέρω και έτσι είναι διαμορφωμένη πια η κατάσταση. Θέλει καλή έρευνα αγοράς και ακολούθως σωστή αξιολόγηση. Ο "τα κάνω όλα και συμφέρω" δυστυχώς είναι προϊόν αυτής της κρίσης, προκειμένου και αυτός με τη σειρά του να επιβιώσει. Δεν καταλογίζω ευθύνες πουθενά, προς Θεού, αφού και εγώ ως ιδιώτης το ίδιο έπραξα στο παρελθόν και το σκυλομετάνιωσα.
Βασίλης_29 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2020 1 ώρα πριν, maroulita77 είπε Τι να πω... λες και πρόσβαλα κάποιον. Και λεπτομέρεια... είμαι φίλη όχι φίλος Ειπε κάνεις εδώ ότι προσέβαλες κάποιον; Γιατί λυπάσαι; Μάλλον μονη σου βγάζεις αυτό το συμπερασμα. Όλοι απαντήσεις ψάχνουν για τα προβλήματα τους, δεν γίνεται όμως να μπορούμε να δώσουμε λυση σε όλους και σε όλα. Τα προβλήματα που αντιμετωπίζεις με τον λέβητα τα εχουν αρκετοι και δυσκολεύονται να βρουν κάποια λύση ακόμα και με υδραυλικούς και τεχνικούς που έρχονται στο σπίτι. Εδώ εσυ γράφεις οτι καλέσες τον τεχνικό της εταιρείας και μετά από πολύ δουλειά επανήλθαν διαφορά προβλήματα, τι παραπάνω περιμένεις να καταφέρεις από ένα forum? Η απάντηση είναι μια, τίποτα απολυτως. Το πρόβλημα που γράφεις είναι σύνθετο και μπορεί να οφείλεται σε πάνω από έναν λόγο και αιτίες, δεν σημαίνει δηλαδή πως αν εινακ κολλημένο το μανόμετρο τότε έχουμε το Α πρόβλημα και αν με κάποιον τρόπο το μανόμετρο δεν είναι κολλημένο τότε διορθωνεται και το άλλο πρόβλημα. Μπορείς να δοκιμάσεις να αλλάξεις μανόμετρο μηπως κόλλησε, μπορει να μην κόλλησε αλλά να έχει σταθερή ένδειξη λόγω αλλού προβλήματος. Αυτά έπρεπε να ελεγχθούν από τους τεχνικούς που ήρθαν. Οι διαρροές εφόσον υπαρχουυν ακόμα στο σύστημα και δεν εντοπίζονται πρέπει να βρεθούν, τελευταίο όπλο εντοπισμού τους αν έχουν εξαντληθεί οι προσπάθειες είναι ο μη καταστροφικος έλεγχος. Επιπλέον οι απαντήσεις που μπορεί να πάρεις θα σε μπερδέψουν περισσότερο και μπορεί αν όχι να λύσουν τότε να επιδεινωσουν και το πρόβλημα που έχεις. Για αυτό είπα ότι το καλύτερο για εσένα είναι να βρεις έναν άλλον υδραυλικό. Δεν βλέπω τι μπορεί να κερδίσεις από το Internet όταν έχεις καλέσει ήδη δύο άτομα.
jimpet Δημοσ. 31 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2020 Εγώ πάλι δεν κατάλαβα προς τι όλο αυτό το κατεβατό. Μία προσπάθεια έκανε η γυναίκα ρωτώντας μπας και βρει μία απάντηση. Πειράζει που κάποιος θέλει να ακούσει και μία άλλη γνώμη - πρόταση - βίωμα κάποιου εδώ μέσα ; Να είσαι σίγουρος πως αν δεν είχε πρόβλημα δεν θα έμπαινε καν στο κόπο να μπει εδώ. Η απελπισία είναι. Τα ίδια έχω πάθει κι εγώ. 1
maroulita77 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2020 8 λεπτά πριν, jimpet είπε Εγώ πάλι δεν κατάλαβα προς τι όλο αυτό το κατεβατό. Μία προσπάθεια έκανε η γυναίκα ρωτώντας μπας και βρει μία απάντηση. Πειράζει που κάποιος θέλει να ακούσει και μία άλλη γνώμη - πρόταση - βίωμα κάποιου εδώ μέσα ; Να είσαι σίγουρος πως αν δεν είχε πρόβλημα δεν θα έμπαινε καν στο κόπο να μπει εδώ. Η απελπισία είναι. Τα ίδια έχω πάθει κι εγώ. Εχω δει απαντήσεις σε άλλους χρήστες και με αυτή τη λογική έστειλα. Αν δεν θέλεις δεν απαντάς. Ευχαριστώ jimpet. Αν δεν είχα απελπιστεί δεν θα έστελνα. Αλλά με το κατεβατό που λες κι εσύ δεν καταλαβαίνω την ύπαρξη αυτού του φόρουμ. Εχω δει σε άλλους χρήστες οδηγίες και κατευθυντήριες γραμμές ως προς το πως να κινηθούν σε ανάλογα προβλήματα. Είπα να κάνω μια προσπάθεια. Τέλοσπαντων... 2
Βασίλης_29 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2020 Ξαναγράφω για άλλη μια φορά, την καλύτερη και σωστότερη απάντηση - οδηγία που είχα να δώσω στην κοπέλα και στο πρόβλημα της είναι να ψάξει να βρει έναν έμπειρο τεχνητη - μάστορα στο αντικείμενο γιατί άκρη δεν πρόκειται να βγάλει, θα ταλαιπωρείται τζάμπα να ψαχνει το ένα και το άλλο και υπάρχει κίνδυνος να χαλάσει κάτι άλλο μετά καθώς και το κομμάτι της ασφάλειας. Ούτε είπα ότι δεν θέλω να απαντήσω, αν είχα την λύση θα την έγραφα, ούτε απάντησα για να προσβάλλω να μειώσω η να στεναχωρήσω την κοπέλα και απορώ απο που βγαίνει αυτό το συμπέρασμα. Τα φόρουμ υπάρχουν για να δίνουν λύσεις εκεί που μπορούν, για να περνάει ο κόσμος την ώρα του και να ενημερωνεται. Τώρα αν είμαι λάθος, ας μπει εδώ κάποιος σχετικός υδραυλικός με το αντικειμενο και να μου πει ότι είμαι λάθος. Μιας και το σπίτι το νοικιάζει να φέρει άλλον μάστορα η ιδιοκτήτρια και αν το αρνηθεί να φέρει η κοπέλα και να αφαιρέσει το κόστος από το ενοίκιο.
troi.g Δημοσ. 31 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2020 Στις 30/3/2020 στις 5:50 ΜΜ, maroulita77 είπε Γεια σας. Ελπίζω εδώ να βρω κάποιες απαντήσεις. Ας πάρω τα πράγματα από την αρχή και ένα ένα. Μέσα Νοεμβρίου έκανα συντήρηση στον λέβητα αερίου. ( Ariston). Εδώ και δύο μήνες άρχισαν ένα ένα κάποια θεματάκια. Έκανα συχνά πλήρωση, ευτυχώς από τον θερμοστάτη και όχι από βάνα έξω στον λέβητα. Το συχνά έγινε κάθε μέρα. Κατάλαβα ότι κάπου υπάρχει διαρροή. Ήρθε ο υδραυλικός της σπιτονοικοκυράς μου και έσφιξε τις βάνες έξω και θεώρησε ότι το πρόβλημα διορθώθηκε. Μάλιστα είπε στην σπιτονοικυρά ότι δεν υπάρχει τίποτα. Όλα καλά. Φωνάζω τον τεχνικό του εξουσιοδοτημένου σέρβις της ΑΡΙΣΤΟΝ που έκανε και τη συντήρηση και εκεί τα είδα όλα. Εκατσε κοντά δυο ώρες λες και έκανε εγχείρηση στον λέβητα. Χρειάστηκε να αλλάξει ένα αντεπίστροφο (αν το θυμάμαι το όνομα σωστά) και μια τρίοδη με κορμό. Επίσης έβαλε ένα σημάδι με στυλό στο μανόμετρο και μου ζήτησε να το παρακολουθήσω για δυο τρεις μέρες. Είπε πως επειδή έβαλε έβγαλε νερά, έκανε εξαέρωση κτλ. πιθανόν άμεσα να χρειαζόταν πλήρωση, όπως και έγινε. Α ξέχασα να πω πως το δοχείο διαστολής είναι μια χαρά. Πέρα λοιπόν από την αρχική πλήρωση εκείνης της ημέρας και το μανόμετρο( οι ενδείξεις του με κρύα και ζεστά σώματα) φαίνονταν να δουλεύουν ρολόι. Δυστυχώς επιστρέψαμε στην πλήρωση μέρα παρά μέρα ή και κάθε μέρα. Άρχισα να τους παίρνω τηλέφωνο γιατί παρατήρησα και το μανόμετρο να είναι κολλημένο εδώ και μέρες στη μέση και παραπάνω. Αρχικά φοβάμαι μήπως γίνει κάτι με τον λέβητα. Αν όλο αυτό είναι επικίνδυνο. Και επειδή έχω ταλαιπωρηθεί πολύ με όλο αυτό θέλω να ρωτήσω: 1. Το μανόμετρο γιατί έχει μείνει κολλημένο και τη σχέση μπορεί να έχει αυτό με την πλήρωση; 2. Η διαρροή από τις βάνες έξω δικαιολογούν τόσο συχνή πλήρωση. Δεν έχω εντοπίσει στα σώματα διαρροή. Συγγνώμη για το κατεβατό αλλά τα 'χω παίξει. 1) το μανόμετρο είναι φυσιολογικό να είναι σαν "κολλημένο" , αυτό δείχνει ότι δεν έχει διαρροή. 2) πλήρωση γιατί κάνεις ; αφού λές ότι το μανόμετρο είναι σταθερό.
maroulita77 Δημοσ. 1 Απριλίου 2020 Δημοσ. 1 Απριλίου 2020 1 ώρα πριν, troi.g είπε 1) το μανόμετρο είναι φυσιολογικό να είναι σαν "κολλημένο" , αυτό δείχνει ότι δεν έχει διαρροή. 2) πλήρωση γιατί κάνεις ; αφού λές ότι το μανόμετρο είναι σταθερό. 1 ώρα πριν, troi.g είπε 1) το μανόμετρο είναι φυσιολογικό να είναι σαν "κολλημένο" , αυτό δείχνει ότι δεν έχει διαρροή. 2) πλήρωση γιατί κάνεις ; αφού λές ότι το μανόμετρο είναι σταθερό. Ο θερμοστάτης μου βγαζει αίτημα για πλήρωση. Ειλικρινά δεν ξέρω τι άλλο να σκεφτώ Στις 30/3/2020 στις 6:33 ΜΜ, papoys1 είπε Καλά έκανες φίλε μου λύσεις μπορεί να μη βρεις αλλά καλό είναι να μαθαίνουμε και μεις οι υπόλοιποι τι πρέπει να περιμένουμε σε περίπτωση αλλαγής και δεν είναι όλα ρόδινα. Τι να πω... λες και πρόσβαλα κάποιον. Και λεπτομέρεια... είμαι φίλη όχι φίλος 1
troi.g Δημοσ. 1 Απριλίου 2020 Δημοσ. 1 Απριλίου 2020 9 ώρες πριν, maroulita77 είπε Ο θερμοστάτης μου βγαζει αίτημα για πλήρωση. Ειλικρινά δεν ξέρω τι άλλο να σκεφτώ Τι να πω... λες και πρόσβαλα κάποιον. Και λεπτομέρεια... είμαι φίλη όχι φίλος Κατά αρχήν, εάν δεν έχει περάσει μεγάλο διάστημα από το service που έκανες , πάρε τον ίδιο και πες του τι συμβαίνει. Όταν ο θερμοστάτης σου γράφει ότι θέλει πλήρωση , πόση πίεση δείχνει το μανόμετρο?
maroulita77 Δημοσ. 1 Απριλίου 2020 Δημοσ. 1 Απριλίου 2020 3 ώρες πριν, troi.g είπε Κατά αρχήν, εάν δεν έχει περάσει μεγάλο διάστημα από το service που έκανες , πάρε τον ίδιο και πες του τι συμβαίνει. Όταν ο θερμοστάτης σου γράφει ότι θέλει πλήρωση , πόση πίεση δείχνει το μανόμετρο? Για να μην κουράζω άλλο το foroum και επειδή οι μέρες που όλοι διανύουμε είναι πολύ δύσκολες απλά θέλω να ξέρω αν όλη αυτή η κατάσταση με τις συνεχείς πληρώσεις ενέχει κάποιον κίνδυνο για την ασφάλεια μου. Είναι πολύ δύσκολο και αγχωτικό να μενεις μόνος, να μην ξέρεις και κανείς να μην δέχεται, και κατανοητό, να έρθει να δει τι πρέπει να γίνει. Αυτά και υγεία σε όλους
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα