Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Οι σωληνώσεις είναι εξωτερικές (πυλωτή)  τις έχω βέβαια μονώσει με πετροβάμβακα και γυψοσανίδα.

Ο λέβητας (Buderus) είναι και αυτός στην πυλωτή αλλά σε κλειστό - προστατευμένο χώρο.

• Απαντ. 40
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

ειχα νοικιασει καποτε σπιτι με ατομικο λεβητα, ημουν ο πρωτος που μπηκε αν και το σπιτι δεν ειχε κατοικηθει ποτε για 7 χρονια. Πριν ενεργοποιησω τον λεβητα φωναξα τεχνικο. Ο λεβητας σταματαγε και εβγαζε ενα error. Μου λεει φιλε να πεις να σου αλλαξουν τον λεβητα 500€ εχει δεν ειναι πολλα (λολ). Του λεω οτι δεν παιζει αυτο τοσο ευκολα χωρις να βρουμε τον λογο. Εψαξα βρηκα manual στα βουλγαρικα, google translate και βρηκα το error οτι ηταν χαμηλη πιεση. Ξαναηρθε ρυθμισε και αυτος στις πιεσεις που λετε και εσεις και παλι error. Μου ξαναλεει αλλαγη λεβητα. Του λεω πρωτα να αλλαξεις τον αισθητηρα πιεσης του λεβητα. Ερχεται αλλαζει τον αισθητηρα παλι error και φευγει. Βρηκα την εταιρεια του λεβητα μου ειπαν εναν κωδικο που πρεπει να περασω(δεν τον ελεγε το manual) και βρισκω οτι ο λεβητας μετραγε 0.5 bar ενω το εξωτερικο μανομετρο εδειχνε 1,3. Αλλαξα εξωτερικο μανομετρο οποτε μετα η πιεση ηταν ιδια τοσο στο μανομετρο οσο και στην οθονη του λεβητα. Αυτοματος πληρωσης απαγορευεται γενικα διοτι αν σπασει κανενα σωμα θα πλημμυρισεις. Γενικα οι υδραυλικοι ειναι ασχετοι διοτι πρεπει να εχεις γνωσεις να διαβαζεις manual να κατανοεις και να εχεις και γνωσεις να διαβαζεις ηλεκτρολογικο ηλεκτρονικο σχεδιο. Τον αισθητηρα του ειπα εγω που ειναι (ειμαι ηλ.μηχανικος) αν και τελικα δεν ηταν εκει το προβλημα αλλα στο μανομετρο.

Επεξ/σία από Curtis76
  • Like 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, Curtis76 είπε

ειχα νοικιασει καποτε σπιτι με ατομικο λεβητα, ημουν ο πρωτος που μπηκε αν και το σπιτι δεν ειχε κατοικηθει ποτε για 7 χρονια. Πριν ενεργοποιησω τον λεβητα φωναξα τεχνικο. Ο λεβητας σταματαγε και εβγαζε ενα error. Μου λεει φιλε να πεις να σου αλλαξουν τον λεβητα 500€ εχει δεν ειναι πολλα (λολ). Του λεω οτι δεν παιζει αυτο τοσο ευκολα χωρις να βρουμε τον λογο. Εψαξα βρηκα manual στα βουλγαρικα, google translate και βρηκα το error οτι ηταν χαμηλη πιεση. Ξαναηρθε ρυθμισε και αυτος στις πιεσεις που λετε και εσεις και παλι error. Μου ξαναλεει αλλαγη λεβητα. Του λεω πρωτα να αλλαξεις τον αισθητηρα πιεσης του λεβητα. Ερχεται αλλαζει τον αισθητηρα παλι error και φευγει. Βρηκα την εταιρεια του λεβητα μου ειπαν εναν κωδικο που πρεπει να περασω(δεν τον ελεγε το manual) και βρισκω οτι ο λεβητας μετραγε 0.5 bar ενω το εξωτερικο μανομετρο εδειχνε 1,3. Αλλαξα εξωτερικο μανομετρο οποτε μετα η πιεση ηταν ιδια τοσο στο μανομετρο οσο και στην οθονη του λεβητα. Αυτοματος πληρωσης απαγορευεται γενικα διοτι αν σπασει κανενα σωμα θα πλημμυρισεις. Γενικα οι υδραυλικοι ειναι ασχετοι διοτι πρεπει να εχεις γνωσεις να διαβαζεις manual να κατανοεις και να εχεις και γνωσεις να διαβαζεις ηλεκτρολογικο ηλεκτρονικο σχεδιο. Τον αισθητηρα του ειπα εγω που ειναι (ειμαι ηλ.μηχανικος) αν και τελικα δεν ηταν εκει το προβλημα αλλα στο μανομετρο.

Νομιζω πως χρειαζοσουν καυστηρατζη οχι υδραυλικο. Εχοντας δει αρκετους υδραυλικους για καποιο λογο δε τα πανε καλα με βιβλια λειτουργουν βαση εμπειριας. Οσοι ειναι καλοι ειναι πανακριβοι και δεν ασχολουνται με μικρα εργα

Δημοσ.
4 ώρες πριν, Curtis76 είπε

Αυτοματος πληρωσης απαγορευεται γενικα διοτι αν σπασει κανενα σωμα θα πλημμυρισεις. 

Πολύ σωστό. 

Είναι όμως ένας τρόπος να δώ αν βγάλει κάπου υγρασία και εντοπίσω έτσι την όποια διαρροή.

Ελπίζω να μην έχω την ατυχία και γίνει αυτό που λες.

Αν δεν έχω διαρροή θα φταίει ο λέβητας.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, jimpet είπε

Πολύ σωστό. 

Είναι όμως ένας τρόπος να δώ αν βγάλει κάπου υγρασία και εντοπίσω έτσι την όποια διαρροή.

Ελπίζω να μην έχω την ατυχία και γίνει αυτό που λες.

Αν δεν έχω διαρροή θα φταίει ο λέβητας.

Αφού συμπληρώνεις συνέχεια με νερό , σίγουρα έχεις διαρροή. 

Αφού τον λέβητα τον έχεις στην πυλωτη, τι δουλειά έχει ο αυτόματος στο πατάρι?

Δημοσ.

Εμενα εχει μηνες τωρα πευτει η πιεση ανα 3 μερες, η διαρροη ειναι εμφανής, ο λεβητας μου (επιτιχιος) απο κατω εχει 4 σωληνες, ο ενας σταζει μικρες σταγωνες και κυριως οταν χρησιμοποιω το νερο της βρυσης (στο ζεστο) φωναξα μαστορα για λεβητες και το ειδε και μου λεει δεν ειναι αυτη διαροη επαρκης για να σου ριξει την πιεση σε 3 μερες, χανεις απο καπου στα πατωματα μου λεει και φευγει... Τραγικα πραγματα.

Δημοσ.
43 λεπτά πριν, mindphreak είπε

Εμενα εχει μηνες τωρα πευτει η πιεση ανα 3 μερες, η διαρροη ειναι εμφανής, ο λεβητας μου (επιτιχιος) απο κατω εχει 4 σωληνες, ο ενας σταζει μικρες σταγωνες και κυριως οταν χρησιμοποιω το νερο της βρυσης (στο ζεστο) φωναξα μαστορα για λεβητες και το ειδε και μου λεει δεν ειναι αυτη διαροη επαρκης για να σου ριξει την πιεση σε 3 μερες, χανεις απο καπου στα πατωματα μου λεει και φευγει... Τραγικα πραγματα.

Για πολλους υδραυλικους το να στάζει δε θεωρείτε προβλημα.

• Confused 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, troi.g είπε

Αφού συμπληρώνεις συνέχεια με νερό , σίγουρα έχεις διαρροή. 

Αφού τον λέβητα τον έχεις στην πυλωτη, τι δουλειά έχει ο αυτόματος στο πατάρι?

Ήταν κατάλοιπο της αλλαγής πετρελαίου - αερίου.

Τον βρήκα  τοποθετημένο  επάνω στο  boiler ... απλά τον είχα εκτός λειτουργίας.

Επεξ/σία από jimpet
  • 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Γεια σας. Ελπίζω εδώ να βρω κάποιες απαντήσεις. Ας πάρω τα πράγματα από την αρχή και ένα ένα.

Μέσα Νοεμβρίου έκανα συντήρηση στον λέβητα αερίου. ( Ariston). Εδώ και δύο μήνες άρχισαν ένα ένα κάποια θεματάκια. Έκανα συχνά πλήρωση, ευτυχώς από τον θερμοστάτη  και όχι από βάνα έξω στον λέβητα. Το συχνά έγινε κάθε μέρα. Κατάλαβα ότι κάπου υπάρχει διαρροή. Ήρθε ο υδραυλικός της σπιτονοικοκυράς μου και έσφιξε τις βάνες έξω και θεώρησε ότι το πρόβλημα διορθώθηκε. Μάλιστα είπε στην σπιτονοικυρά ότι δεν υπάρχει τίποτα. Όλα καλά. Φωνάζω τον τεχνικό του εξουσιοδοτημένου σέρβις της ΑΡΙΣΤΟΝ που έκανε και τη συντήρηση και εκεί τα είδα όλα. Εκατσε κοντά δυο ώρες λες και έκανε εγχείρηση στον λέβητα. Χρειάστηκε να αλλάξει ένα αντεπίστροφο (αν το θυμάμαι το όνομα σωστά) και μια τρίοδη με κορμό. Επίσης έβαλε ένα σημάδι με στυλό στο μανόμετρο και μου ζήτησε να το παρακολουθήσω για δυο τρεις μέρες. Είπε πως επειδή έβαλε έβγαλε νερά, έκανε εξαέρωση κτλ. πιθανόν άμεσα να χρειαζόταν πλήρωση, όπως και έγινε. Α ξέχασα να πω πως το δοχείο διαστολής είναι μια χαρά. Πέρα λοιπόν από την αρχική πλήρωση εκείνης της ημέρας και το μανόμετρο( οι ενδείξεις του με κρύα και ζεστά σώματα) φαίνονταν να δουλεύουν ρολόι. Δυστυχώς επιστρέψαμε στην πλήρωση μέρα παρά μέρα ή και κάθε μέρα. Άρχισα να τους παίρνω τηλέφωνο γιατί παρατήρησα και το μανόμετρο να είναι κολλημένο εδώ και μέρες στη μέση και παραπάνω. Αρχικά φοβάμαι μήπως γίνει κάτι με τον λέβητα. Αν όλο αυτό είναι επικίνδυνο. Και επειδή έχω ταλαιπωρηθεί πολύ με όλο αυτό θέλω να ρωτήσω:

1. Το μανόμετρο γιατί έχει μείνει κολλημένο και τη σχέση μπορεί να έχει αυτό με την πλήρωση;

2.  Η διαρροή από τις βάνες έξω δικαιολογούν τόσο  συχνή πλήρωση. Δεν έχω εντοπίσει στα σώματα διαρροή.

Συγγνώμη για το κατεβατό αλλά τα 'χω παίξει.

Δημοσ.

Τραγικό.Συνεχώς διαβάζω και ακούω προβλήματα με καυστήρες αερίου.Ήμουν 50-50 να βάλω γιατί πρόσφατα πέρασε έξω από το σπίτι μου αλλά μία τα συνεχή προβλήματα που διαβάζω  μία οι τιμές του πετρελαίου που πέφτουν μία ότι θέλω 3 με 4 χιλιάδες για αλλαγή  η πλάστιγγα γέρνει συνεχώς στο να κάτσω εδώ που βρίσκομαι που έχω 4 χρόνια να κάνω συντήρηση και δουλεύει ρολόι.

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, maroulita77 είπε

Σίγουρα δεν ζήτησα λύσεις από το ιντερνετ και λυπάμαι πολύ. Απάντηση ήθελα σε κάποιες αποριες

Καλά έκανες φίλε μου λύσεις μπορεί να μη βρεις αλλά καλό είναι να μαθαίνουμε και μεις οι υπόλοιποι τι πρέπει να περιμένουμε σε περίπτωση αλλαγής και δεν είναι όλα ρόδινα.

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, papoys1 είπε

Καλά έκανες φίλε μου λύσεις μπορεί να μη βρεις αλλά καλό είναι να μαθαίνουμε και μεις οι υπόλοιποι τι πρέπει να περιμένουμε σε περίπτωση αλλαγής και δεν είναι όλα ρόδινα.

Τι να πω... λες και πρόσβαλα κάποιον. Και λεπτομέρεια... είμαι φίλη όχι φίλος 

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...