Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
8 ώρες πριν, panos_saxo είπε

Μα οι ίδιοι την έκοψαν και δεν την αντικατεστησαν.εδω και 2 χρόνια το βλέπουν όταν έρχονται για καταμέτρηση. 

Δεν θεώρησα ότι η εξωτερική σφραγίδα παίζει τόσο σημαντικό ρόλο. Τα περισσότερα ρολόγια που είναι εξωτερικά στις κολώνες στο δρόμο που μένω δεν έχουν σφραγίδες απ έξω και τα κουτιά είναι χάλια, σπασμένα καπάκια κλπ. Εσωτερικά εννοώ ότι είναι σε άριστη κατάσταση, όπως και όλος ο χώρος όπου φυλάσσεται. 

Ανέφερε τη σφραγίδα μπας και γλιτώσεις μ αυτό μόνο...αλλιως έχει καμπάνα όπως το κοβω

• Απαντ. 34
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 ώρες πριν, panos_saxo είπε

Οκ. Άρα αυτό δικαιολογεί θεωρητικά τις ελάχιστες κιλοβατορες(42) που έκαψα στο διάστημα 6/01 με 27/01. 

Αλλά το επόμενο διάστημα 27/01 έως και σήμερα πως εκτοξεύθηκαν στις 79 χωρίς προφανή αιτία η αλόγιστη χρήση? Αυτό με έχει μπερδέψει και αγχώσει πιο πολύ. 

Το θέμα ρευματοκλοπης δεν έχω τρόπο να το ελέγξω, αν μου έκλεβαν πχ μόνο όταν έλειπα η το βράδυ πχ. Αλλά μόνο ένα 2μηνο είχα υπερβολικά υψηλή κατανάλωση. 

Για διαρροή η βλάβη συσκευής  ελεγξε ηλεκτρολόγος,αμονα τις ίδιες συσκευές έχω από τότε.. Μένει να δω το ενδεχόμενο να γράφει λιγότερο από το κανονικό και να το δουν από μόνο τους λοιπόν. 

Οχι δε πλήρωσα κάτι επιπλέον. 

Οι επόμενοι λογαριασμοί ήταν κανονικοί. Δεν άλλαξα σίγουρα ρολόι, το ίδιο έχω ακόμα. Μόνο την σφραγίδα του κουτιού μου είδα να λείπει, το έχουν κλείσει με ένα απλό σύρμα και η σφραγίδα είναι ακόμα πεταμένη μέσα στο ντουλάπι του ρολογιού 

Την ρευματοκλοπη μια χαρά την εντοπίζεις αν ελέγξει την εγκατάσταση ο ηλεκτρολόγος. Αλλιώς δεν μπορεί να μπει κανείς στο σπίτι σου να σου κλέβει ρεύμα είναι πασιφανές αυτό. Οι παρεμβάσεις στην ηλεκτρολόγικη εγκατάσταση για ρευνατοκλοπη φαίνονται. 

Τώρα για το άλλο θέμα που λες ότι δεν έβαλαν σφραγίδα και έχουν σύρμα, κάλεσε τον ΔΕΔΔΗΕ να τοποθετήσει μια και αν σε ρωτήσουν τι έγινε η παλιά πες τους ότι την είχαν αφαιρέσει υπάλληλοι παλαιότερα, διότι αν έρθουν για έλεγχο για τον οποιονδήποτε λόγο εσύ θα έχεις πρόβλημα μετά αν και κανονικά υπάρχει και δεύτερη σφραγίδα εντός του μετρητή εάν είναι και αυτή πειραγμένη δεν σε σώζει τίποτα. 

Στις σφραγίδες που βάζουν πλέον σημειώνουν και έναν κωδικό αριθμό επάνω τους και ξέρουν τι σφραγίδα μπήκε και βγήκε όταν σημειώθηκαν διακοπές επανασυνδέσεις κοκ. 

Επεξ/σία από Βασίλης_29
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τώρα το είδα το θέμα και ομολογώ ότι μπερδευτηκα.. Μια μας λες ότι η φυσιολογική κατανάλωση για όλο το σπίτι είναι 5-6.5 kwh την ημέρα. Μια μας λες ότι μόνο ο αφυγραντήρας πρέπει να τραβάει άνετα 5-7 kwh την ημέρα. 

Αυτά τα δυο ο καθένας καταλαβαίνει ότι είναι τελείως ασυμβατά μεταξύ τους..

Μετά διαβάζω ότι αρχικά έτρεχε ο μετρητής κάποτε (1200 kwh) μετά οτι πάει αργά, μετά ότι ξαναγκάζωσε αλλά κατά μέσο όρο φαίνεται φυσιολογικό..

Θα έλεγα ότι απλά η κατανάλωση σου μεταβάλλεται ανάμεσα στις εποχές και απλά δε το χεις πάρει χαμπάρι..οπότε ψάχνεις ψίλους στα άχυρα ενώ το τι συμβαίνει είναι ξεκάθαρο.

Επεξ/σία από baskon
  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

σε κάποια διαμερίσματα που έγιναν παλαιότερα διχοτομήσεις, μπορεί να ξεχαστεί κάποια πρίζα συνδεμένη στο άλλο κομμάτι.  αν κλείσεις το γενικό, και δεις την κίνηση του ρολογιού, είναι αυτό μια κίνηση ελέγχου. δες κι αν λειτουργούν τα φώρα του διπλανού σου διαμερίσματος!

στην περίπτωσή σου, παίρνεις τηλέφωνο τις βλάβες της δεη (ή δεδηε) και λύνεις το ζήτημά σου

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...